Voetbal: Uitslag Nederland - Nigeria

Nederland heeft zich niet weten te plaatsen voor de halve finale voor het WK tot twintig jaar. In de kwartfinale werd na strafschoppen met 10-9 verloren van Nigeria. De wedstrijden eindigde na 120 minuten in 1-1.

Nigeria had een wereldstart tegen Nederland. Al na een halve minuut stond de 1-0 op het scorebord. Van der Struijk ging in het eigen strafschopgebied in de fout en na een scrimmage kon Owoeri makkelijk binnenschieten. Nederland probeerde snel de gelijkmaker te maken, maar het was Nigeria dat het gevaarlijkst was. Rick Kruys was halverwege de eerste helft dicht bij de gelijkmaker, maar zag zijn bal geblokt worden. Emanuelson miste wat geluk bij een schot op de Nigeriaanse doelman en Babel miste voor rust een grote kans door naast de bal te koppen.

In de tweede helft was het Nederland dat een fantastische start beleefde. Binnen één minuut was het verdediger Ron Vlaar die een voorzet knap binnen kopte. Na de 1-1 kregen beide elftallen weinig kansen om op voorsprong te komen. Aan Nederlandse kant werd Maduro goed geschaduwd en Quincy Owusu en Vincken waren ongelukkig in hun acties. Ook invaller Collins John kon niks uitrichten. Een verlenging volgde na de 1-1 eindstand.

In de verlenging wisten beide ploegen niet te scoren. Adeleye van Nigeria ontsnapte nog aan de rode kaart na een harde tackle op Tim Vincken. Strafschoppen moesten na 120 minuten voetbal de halve finalist bepalen.

De strafschoppen waren bloedstollend spannend. Na 22 strafschoppen was de stand nog steeds gelijk. Voor Nederlandse kant misten Kruys en Zuiverloon. In de nieuwe ronde wist Collins John zijn tweede penalty niet te raken, waardoor Taiwo het vonnis kon voltrekken: 10-9.

Nederland - Nigeria* 1-1
01' Owoeri 0-1
46' Vlaar 1-1.

* Nigeria wint na strafschoppen (10-9).

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport