Tiener 'vermist' na sprong in Maas

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsPolitie en brandweer hebben in de Maas bij Roermond enkele uren gezocht naar een jongen van ongeveer veertien jaar. Een getuige had rond 17.30 uur gezien hoe de tiener met een andere jongen over de Maasbrug liep, en plotseling in de vijftien meter lager gelegen Maas sprong. Voordat hij sprong zwaaide hij nog naar zijn vriend.

Volgens de getuige kwam de hem onbekende jongen vervolgens niet meer boven. De politie heeft echter bekendgemaakt dat het de zoekactie inmiddels heeft afgebroken. "We gaan er vanuit dat de jongen de sprong heeft overleefd en zelfstandig het water uit is gekomen. Anders had zijn vriend die erbij was, zich wel gemeld", aldus een woordvoerder.

Update 22.26 uur
Inmiddels is duidelijk geworden wat de identiteit van de tieners is. Twee nieuwe getuigen meldden zich, en vertelden de politie dat beide jongens in het water waren gesprongen, en er ook weer uit waren geklommen. De nieuwe getuigen onthulden ook de namen van de twee.

Uit een huisbezoek bleek vervolgens dat de twee tieners inderdaad ongeschonden uit de Maas waren gekomen. Aangezien het springen van de Maasbrug strafbaar is wacht hen mogelijk een taakstraf.