Gedumpte 78-jarige schiet bejaarde ex-minnaar dood

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Dat bejaarden geen liefdesverdriet meer zouden hebben blijkt maar weer eens een fabeltje te zijn. Een 78-jarige vrouw die een relatie onderhield met een 85-jarige medebewoner heeft in een bejaardenhuis in de Amerikaanse stad Atlanta de man doodgeschoten nadat hij een einde had gemaakt aan hun verbintenis. "Ik heb het gedaan en ik zou het opnieuw doen", aldus de vrouw tegenover de politie.

De ex-minnaar werd met een antiek pistool beschoten toen hij de krant zat te lezen. "De overleden man en de schutter hadden ongeveer een jaar een relatie, waar de man kort voor de schietpartij een einde aan had gemaakt", aldus een politiewoordvoerder.

De vrouw werd na het incident aangehouden en vrijdag na een betaling van een borgsom van 25.000 dollar voorlopig op vrije voeten gesteld. De vrouw moet het bejaardenhuis verlaten en voorlopig intrekken bij een kleindochter, bepaalde de rechter.

Namens de grootmoeder bood de kleindochter vrijdag excuses aan voor het misdrijf. "We kunnen niet veranderen wat ze gedaan heeft, maar het spijt ons zeer", verklaarde de kleindochter tegenover de rechter, tot kenbaar ongenoegen van de bejaarde vrouw.