Demonstratie voor Robin van Persie

Bij het Rotterdamse Huis van Bewaring 'De Schie' is vandaag gedemonstreerd voor de vrijlating van voetballer Robin van Persie. Organisator van het protest John van Leeuwen zei tegenover Radio 1 dat Van Persie met respect moet worden behandeld. ''Mocht blijken dat hij onschuldig is, heeft dit heel veel invloed op zijn carrière. Ik zou als autoriteiten niet op mijn geweten willen hebben dat de carrière van zo'n stervoetballer voorbij zou zijn.''

Het protest, dat op een aantal internetsites was aangekondigd, trok een tiental mensen: meest fans van Van Persie. Ze zeiden het onterecht te vinden dat de profvoetballer als crimineel wordt afgeschilderd door de media. Van Leeuwen pleitte voor een andere behandeling van Van Persie in vergelijking met andere gevangenen. ''Uiteraard moet de strafmaat wel gelijk zijn, maar zo'n voetballer moet je met respect behandelen. Hij lijkt nu wel al veroordeeld.'' De opkomst van demonstranten viel Van Leeuwen overigens wat tegen.

Van Persie zit inmiddels al weer twee weken in voorarrest, nadat de 21-jarige Sandra Krijgsman hem beschuldigde van verkrachting.

-
Eerdere berichtgeving:
21-06-2005 - Vriend V. Persie: Sandra niet verkracht
19-06-2005 - Van Persie had wel seks met Sandra
18-06-2005 - 'Slachtoffer' van V. Persie boos op advocaat
15-06-2005 - Robin van Persie langer in hechtenis
14-06-2005 - 'Van Persie komt snel vrij'
14-06-2005 - Van Persie vast voor verkrachting