Wassen/Karlovic winnen vijfsetter

Michel (Baraja)
Rogier Wassen heeft zich met zijn dubbelpartner Ivo Karlovic gekwalificeerd voor de derde ronde van het dubbelspel op Wimbledon. In vijf sets versloeg het Kroatisch/Nederlandse duo de Britten Marray en Hilton.

Het werd 4-6, 6-3, 2-6, 6-1 en 7-5 voor Rogier Wassen en Ivo Karlovic. Vandaag begon de partij in de vijfde set op een stand van 5-5. Donderdagavond werd de ontmoeting afgebroken wegens de duisternis bij die stand. Hilton en Marray mochten toen serveren voor de wedstrijd, maar konden het niet afmaken. Zelfs een wedstrijdpunt volstond toen niet. Gisteren kwam het vervolg van de wedstrijd wegens de regen niet aan bod.

Vandaag hoefden Wassen en Karlovic maar twee games te spelen om zich te kwalificeren voor de derde ronde. Eerst behield Wassen zijn opslag, waarna de Britten op love werden gebroken. In de derde ronde treffen Wassen en Karlovic het koppel Knowles/Llodra. Dit duo is als derde geplaatst: een lastige opgave dus. Als eerste geplaatst zijn trouwens Max Mirnyi en Jonas Björkman.