FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 24 mei 2004

Harry Potter zorgt voor nieuwe filmkeuring

Icoon Media nieuwsHarry Potter and the Prisoner of Azkaban, het derde deel van de filmserie naar de boeken van J.K. Rowling, zal de eerste film in Nederland worden met de keuring '9 jaar en ouder'. Dat heeft een woordvoerder van Kijkwijzer bekendgemaakt. Naar aanleiding van de keuring van deze film wordt bekeken of de nieuwe optie bevalt bij publiek en filmbranche.

Volgens woordvoerder P. Verstraeten zijn de huidige opties niet toereikend. De stap tussen de mogelijkheden '6 jaar en ouder' en '12 jaar en ouder' blijkt te groot. "Rond het negende levensjaar beginnen kinderen het verschil tussen feit en fictie steeds beter te onderscheiden en raken ze steeds minder snel beangstigd door spannende beelden," meent de zegsman van Kijkwijzer.

De leeftijdsgrens betekent overigens niet dat bioscoopexploitanten de jonge bezoekers om een legitimatie moeten vragen. Alleen '16 jaar en ouder' is een wettelijk voorschrift, overige leeftijdskeuringen zijn slechts adviezen.

De Kofferbakmarkt, elke zondag weer dezelfde rotzooi

De wekelijkse column van SunChaser op FOK!Radio:

Welk fatsoenlijk mens gaat op zijn vrije zondag op in andermans rotzooi te snuffelen? Ik. Ik ben schuldig. Ik ben aan weinig dingen verslaafd, maar voor een rommel- vrij- of kofferbakmarkt kun je me midden in de nacht wakker maken. Letterlijk dus. Regelmatig sta ik op zondag rond 6.30 uur op om dertig minuten later ergens in een stapel stripboeken of t-shirts te graaien.

Microsoft UK press pagina gehackt

RedEagle had ons via de nieuws-submit te melden:

Een site van 's werelds grootste softwareproducent, Microsoft, is vanavond gehackt door een groep genaamd "Outlaw Group." Zowel in de titel als in de body van de pagina was het te zien. Het betreft een Engelse perspagina.

Het is niet voor de eerste keer dat een bekende website door een 'hackersgroep' wordt gehackt. Vorig jaar werd bijvoorbeeld de website van een bekende Radio 538 DJ gehackt, evenals de website van Pim Fortuyn twee jaar geleden.

_
Gehackte site.
Screendump van de hack.

Man gooit vrouw uit raam op 7e verdieping

Een 26-jarige man uit het Duitse Essen heeft afgelopen nacht zijn 23-jarige vrouw na een ruzie van de zevende verdieping uit het raam gegooid. Na zijn daad sprong de man zelf ook het raam uit en overleefde de val, net als zijn vrouw, niet.

De laatste dagen had het stel constant ruzie, tot de zaak gisternacht escaleerde. Uit jaloezie stak de man zijn vrouw meerdere malen met een mes in de borst en buik, waarna hij haar vastgreep en uit het raam gooide. De man stak zich daarna met het mes zelf in zijn buik en liet zich van het balkon naar beneden vallen.

De door een vriendin van de vrouw gealarmeerde politie was enkele minuten later ter plaatse, maar kon niets anders dan vaststellen dat beiden al dood waren.

Tennis: Uitslagen Roland Garros (24/05)

Roland GarrosDe Nederlander Raemon Sluiter heeft de tweede ronde van het tennistoernooi van Roland Garros in Parijs gehaald. John van Lottum en Dennis van Scheppingen werden uitgeschakeld. Sluiter speelde een redelijke partij tegen de Braziliaan Ricardo Mello. Hij won met 7-5, 6-1, 3-6, 6-1. In de volgende ronde moet hij het opnemen tegen de Slowaak Dominik Hrbaty (31).

Van Lottum liet bij vlagen prachtig spel zien op baan twee, Moya was echter over de hele partij toch een stuk beter. Van Lottum wist de derde set nog te pakken, maar daarna was zijn verzet gebroken: 3-6, 4-6, 6-3, 2-6. Van Scheppingen was op baan negen zo goed als kansloos tegen Youzhny en verloor met 0-6, 4-6 en 2-6.

De als zesde geplaatste Amerikaan Andre Agassi is uitgeschakeld. Hij verloor verrassend met 6-4, 7-6(4), 6-3 van de Franse qualifier Jerome Haehnel, nummer 271 van de wereld. De Brit Tim Henman (9) is wel door naar de tweede ronde, hij won met 4-6, 4-6, 7-6(2), 6-4, 6-3 van de Fransman Cyril Saulnier. Guillermo Coria uit Argentinië (3) versloeg de Rus Nikolay Davydenko simpel met 6-4, 6-2, 6-0.

Bij de vrouwen won de Belgische Justine Henin, titelverdedigster en als eerste geplaatst, van de Franse Sandrine Testud met 6-4, 6-4. Amélie Mauresmo, landgenote van Testud en als derde geplaatst, won met 6-3, 6-3 simpel van de Slowaakse Ludmila Cervanova. De Amerikaanse Lindsay Davenport (5) haalde de tweede ronde met een 6-4, 6-2 overwinning op Virginie Pichet, ook al uit Frankrijk.

Kijk voor meer sportnieuws op sport.fok.nl!

Golfbaan in Kaboel heropend

Sinds kort is het weer mogelijk om golf te spelen in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Hoewel er geen gras te bekennen is en de waterpartijen opgedroogd zijn, hebben twee vroegere leden van de Golfclub Kaboel de golfbaan nieuw leven ingeblazen.

"Tijdens de oorlog met Rusland moesten we de vereniging opheffen", aldus de 46-jarige golfer Mohammad Afzal Abdul. "Toen de mujahadeen de macht grepen in Kaboel werd de golfbaan weer geopend, maar toen de burgeroorlog begon, moesten we weer sluiten." Dit bleef zo onder het regime van de Taliban, aangezien golf werd geassocieerd met rijke Westerse diplomaten.

De afgelopen maanden zijn echter alle mijnen van het terrein verwijderd en een raketlanceerinrichting en drie tanks uit de tijd van de Sovjet-Unie zijn verplaatst. "Wat we nodig hebben zijn mensen die komen spelen en ons helpen met het financieren van nieuw gras en de toegang tot water", geeft Abdul aan.

Om de prijs hoeven geïnteresseerde golfers het niet te laten. Voor twee rondjes over de negenhole-baan ben je omgerekend tien dollar kwijt. Een lidmaatschap kost vanaf 2005 zestig dollar per jaar. Daarvoor moet je je eigen clubs, ballen en tees meenemen, maar heb je wel de mogelijkheid om een hole-in-one proberen te slaan op bijvoorbeeld de eerste hole: een 340 meter lange par4, welke plotseling scherp daalt en dan overgaat in een wijds, kaal gebied dat doorkruist wordt door een grindpad.

Inmiddels hebben tien buitenlanders een bezoek gebracht aan de golfbaan. De oprichters hebben hun hoop gezet op de hulpverleners, diplomaten en journalisten die in Kaboel verblijven.

Sluiter ronde verder, van Scheppingen verliest

Raemon Sluiter heeft de tweede ronde bereikt op Roland Garros. De Rotterdammer won van de Braziliaan Ricardo Mello: 7-5 6-1 3-6 6-1. Dennis van Scheppingen verloor kansloos in de eerste ronde van de Rus Mikhail Youhzny: 0-6 4-6 2-6.

Sluiter, die maar liefst veertien aces sloeg, won de eerste twee sets, waarnaar hij in de derde set in problemen kwam. Maar de alweer 26-jarige Sluiter bleef goed bij de les en won de vierde set weer gemakkelijk. In de tweede ronde zal Sluiter de Slovaak Dominik Hrbaty ontmoeten. Hrbaty won al drie toernooien dit jaar en verloor vorige week nog in de finale van Casablanca.

Voor Dennis van Scheppingen is het toernooi alweer ten einde. De 28-jarige uit Wilnis verloor vrij kansloos van de Rus Youhzny. De wedstrijd duurde slechts iets langer dan anderhalf uur.

Schalken zegt toch af voor Roland Garros

Roland GarrosSjeng Schalken heeft zich alsnog teruggetrokken voor Roland Garros. De Limburger had zaterdag nog besloten toch mee te doen aan het Grand Slam toernooi.

Vorige week uitte Schalken bij de World Team Cup in Düsseldorf al ernstige twijfels over zijn deelname aan de Open Franse tenniskampioenschappen. Nu heeft Schalken zich alsnog teruggetrokken, omdat hij denkt geen rol van betekenis te kunnen spelen in Parijs.

Schalken zou morgen beginnen tegen de Zweed Soderling. Door de afzegging van Schalken zal een lucky loser uit het kwalificatietoernooi zijn plaats innemen. Onlangs ontsnapte Schalken nog aan de dood.

Veel meer sportnieuws vind je op de sportsite van FOK!

Ontbijtnieuws versus avondnieuws?

Heb jij ook wel eens het idee dat je avond aan avond naar hetzelfde nieuws zit te kijken? Dat je bijna iedere dag dezelfde beelden voorbij ziet komen en je verwonderd afvraagt of er nog wel eens iets anders gebeurt dan enkel de onrusten in Irak en wraakacties tussen Palestijnen en Israëliërs? Welnu, je bent niet de enige. Ik heb dat gevoel namelijk ook. Al een tijdje zelfs. Alleen blijft het meestal bij een vlugge gedachte en sta ik er verder niet echt bij stil. Toch zou ik dat deze keer wel even willen doen. Zeker nadat ik het erover had met mijn collega. Ook haar was de eentonigheid van het hedendaagse 'nieuws in de avond' opgevallen.

Shark.Bait en MissyMirjaM in FOK!Radio

FOK!RadioForum-users Shark.Bait en MissyMirjaM zullen vanavond vanaf 20:00 uur live te horen zijn in FOK!Radio. Beiden zijn vooral actief in het subforum General Chat.

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort non-stop muziek met verzoekjes van luisteraars die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

MissyMirjaM is de laatste tijd erg close met presentator SunChaser. Is er meer aan de hand? Dat hoor je vanavond uiteraard. Via de webcam kun je uiteraard weer mee kijken. Natuurlijk hoor je ook de column van SunChaser. Yvonne zal de laatste roddels weer met je doornemen.

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Automobilist rijdt in op wielrenners

sieb en SpeedyTaz hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 38-jarige automobilist uit IJhorst (Overijssel) is vandaag rond twaalf uur op een groep van negen wielrenners ingereden. Hierbij raakten de meeste fietsers gewond, vier van hen moesten met voornamelijk botbreuken naar het ziekenhuis gebracht worden.

De bestuurder van de auto werd in een lange bocht even afgeleid door het zien van bekenden. In combinatie met de onoverzichtelijkheid van de bocht, leidde dit tot de aanrijding.

17 doden bij tankwagenongeluk in Roemenië

In het zuidoosten van Roemenië zijn vandaag bij een ongeluk met een tankwagen zeventien doden gevallen. Een met ammoniumnitraat gevulde vrachtwagen raakte bij het dorp Mihailesti van de weg en vloog in brand. De auto ontplofte toen de toegesnelde brandweer het vuur probeerde te bedwingen. Onder de slachtoffers bevinden zich zes brandweerlieden, een politieagent en twee journalisten.

Omstanders en brokstukken van de tankwagen werden door de kracht van de explosie tot 200 meter weggeslingerd en in de weg ontstond een krater van tien meter breed en acht meter diep. Zes auto's en enkele woningen werden verwoest.

Tien personen werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Enkele dorpsbewoners worden nog vermist. Dit ongeluk geldt als het zwaarste verkeersongeval in de geschiedenis van Roemenië.

Franse luchthaven wederom ontruimd

Terminal 2E van de Franse luchthaven Roissy-Charles de Gaulle is vandaag opnieuw ontruimd, nadat het dak begon te kraken. Gisteren stortte de loopbrug van deze terminal in, waarbij vier doden vielen.

Brandweerlieden en technici waren vandaag in het gebouw aanwezig om de oorzaak van de instorting te onderzoeken, toen het dak op twee plaatsen begon te kraken. "Gezien de situatie werd geacht dat het beter was om iedereen te evacueren", aldus een medewerker.

Het instorten van de 750 miljoen euro kostende terminal leidde tot de vraag of de terminal misschien te snel gebouwd is. Inmiddels is er een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar de architect van de terminal, Paul Andreu. Hij gaf aan dat aan alle veiligheidvoorwaarden is voldaan en dat hij geen verklaring kon geven voor het instorten van de loopbrug.


Het instorten van de loopbrug kostte aan vier mensen het leven

Klien raakt diamant kwijt

Met zijn botsing in de eerste ronde raakte Christian Klien niet alleen zijn kans op punten kwijt. Ook de diamant die de Jaguar sierde is verdwenen.

Klien raakte al in de eerste ronde de Jordan van Nick Heidfeld. Daardoor verloor hij zijn neus die onder zijn voorwiel bleef zitten, waardoor insturen in de Loews-hairpin onmogelijk werd. Klien parkeerde de Jaguar tegen de vangrail, vanwaar de auto weggetakeld werd.

Nadat de auto na de race bij het team terugkwam bleek de diamant, die in de neus van de auto was geplaatst, te zijn verdwenen. Een zoektocht op de plaats van het ongeluk leverde niets op. De diamant, ter waarde van 224.000 euro, was geplaatst als publiciteitsstunt voor diamanthuis Steinmetz. Gelukkig voor het team was de diamant verzekerd en zullen de kosten van deze Grand Prix dus niet verder meer oplopen.

Petacchi breekt record

Alweer Alessandro Petacchi won vandaag de 15de en langste rit van de Giro d'Italia, meteen zijn achtste van deze ronde. De Italiaan breekt hiermee het na-oorlogse record van Sarroni, Maertens en De Vlaeminck.

Mario Scirea (Domina Vacanze), Daniele Righi (Lampre), Russel Van Hout (Colombia-Selle Italia) en Giancarlo Ginestri (Tenax) trokken al vroeg ten aanval in deze 234 km lange rit, maar ook deze keer eindigde de ontsnapping vroegtijdig. De mannen van Fassa Bortolo werden bijgestaan door die van Lotto - Domo met sprinter McEwen die vandaag zijn laatste etappe rijdt in deze Giro. Maar hij slaagde er niet in om een tweede rit op zijn naam te schrijven. Hij strandde op een wiel van de oppermachtige Petacchi die met deze achtste zege het record van zijn idool Sarroni verbreekt. En hij is van plan om er zondag nog één bij te doen in de slotrit naar Milaan.

Morgen is het in de Dolomieten de beurt aan de klassementsrijders die vier cols moeten overwinnen, waarvan de laatste, de Passo del Terento, op 10 km van het einde.

top tien 15de rit
1. Alessandro Petacchi (ITA, Fassa Bortolo) les 234 km en 5h59'52"
2. Robbie McEwen (AUS, Lotto-Domo) allen z.t.
3. Olaf Pollack (DUI, Gerolsteiner)
4. Andris Naudusz (LET, Domina Vacanze)
5. Alexandre Usov (WRU, Phonak)
6. Fred Rodriguez (USA, Acqua e Sapone-Mokambo)
7. Angelo Furlan (ITA, Alessio-Bianchi)
8. Simone Cadamuro (ITA, De Nardi)
9. Jan Svorada (TSJ, Lampre)
10. Luciano Pagliarini (GBR, Lampre)

top vijf klassement
1. Yaroslav Popovych (OEK, Landbouwkrediet-Colnago) in 66h48'30"
2. Sergey Honchar (OEK, De Nardi) op 3 sec.
3. Bradley Mc Gee (AUS, FDJeux.com) op 1'02"
4. Gilberto Simoni (ITA, Team Saeco) op 1'27"
5. Franco Pellizotti (ITA, Alessio-Bianchi) op 1'32"

N'Kufo toch weg bij Twente

Blaise N'Kufo zal toch vertrekken bij FC Twente, dat meldt Studio Sport. De 28-jarige Zwitser had in april nog een principe-overeenkomst voor drie jaar bereikt met de club, maar wel met een beperkte transfersom.

De spits kwam begin dit seizoen op huurbasis over van Hannover'96. N'Kufo maakte veel indruk in Enschede en trof veertien keer het doel. N'Kufo zal in Frankrijk gaan spelen, waar is nog niet bekend.

Ook Twente aanvoerder Spira Grujic heeft een nieuwe club gevonden. Grujic zal in België bij het gepromoveerde FC Brussel gaan spelen.

[update] Deel personeel NoordNed legt werk neer

jelmervos had ons via de nieuws-submit te melden:

Ongeveer 200 personeelsleden van vervoersbedrijf NoordNed staken. Hierdoor ligt het openbaar vervoer in delen van Friesland en Groningen op dit moment stil.

De werkonderbreking is georganiseerd door het personeel zelf. De vakbonden doen niet mee, maar zeggen wel begrip te hebben voor de actie. Vervoersorganisatie Rover vindt de werkonderbreking "onacceptabel". Dit vooral omdat de actie niet tijdig is aangekondigd, waardoor veel reizigers nu in het noorden van Nederland zijn gestrand.

Het personeel staakt om twee redenen. De ondernemingsraad (OR) van NoordNed voelt zich geschoffeerd door de directie, omdat afspraken niet goed zouden worden nagekomen. Bovendien is het personeel bang voor gedwongen ontslagen. Directeur Braam zei eerder dat een budgetinkrimping vrijwel zeker tot die gedwongen ontslagen zal leiden.

Update 18:51 uur
Het personeel van NoordNed eist dat algemeen directeur Koos Braam zijn functie neerlegt. Als hij niet voor 1 juni is opgestapt, leggen de werknemers het openbaar vervoer in Friesland op 2 juni opnieuw plat.

Schalken zegt toch af voor Roland Garros

Sjeng Schalken heeft zich alsnog teruggetrokken voor Roland Garros. De Limburger had zaterdag nog besloten toch mee te doen aan het Grand Slam toernooi.

Vorige week uitte Schalken bij de World Team Cup in Düsseldorf al ernstige twijfels over zijn deelname aan de Open Franse tenniskampioenschappen. Nu heeft Schalken zich alsnog teruggetrokken, omdat hij denkt geen rol van betekenis te kunnen spelen in Parijs.

Schalken zou morgen beginnen tegen de Zweed Soderling. Door de afzegging van Schalken zal een lucky loser uit het kwalificatietoernooi zijn plaats innemen.

Madonna mijdt Israël na dreigementen

Madonna gaat niet optreden in Israël nu een Palestijnse groepering haar kinderen met de dood bedreigd heeft. De geplande concerten in de joodse staat zijn afgezegd.

De Britse krant The Sun meldde dat Madonna het te kwaad kreeg toen ze hoorde dat een niet bij naam genoemde Palestijnse groepering details over haar kinderen vermeldde in een reeks dreigbrieven. De dreigementen gericht tegen Lourdes (7) en Rocco (3) werden naar haar kantoor in Los Angeles gestuurd.

"De brieven waren onvoorstelbaar angstaanjagend. Madonna is een sterke vrouw, maar ze draaide door toen haar kinderen ter sprake kwamen. Eerst wilde ze toch optreden met extra beveiliging, maar ze wil niets riskeren voor haar kinderen, die zijn haar alles", aldus The Sun.

Madonna dacht in eerste instantie dat ze bedreigd werd vanwege haar joodse religie. Maar de groepering was het te doen omdat de zangeres staat voor veel 'westerse zaken' die zij verafschuwen.


Niet naar Israël

Ebola-virus duikt weer op

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

In Zuid-Sudan is het Ebola-virus weer opgedoken. Dat heeft de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO vandaag bevestigd. Om welke variant van het virus het gaat, is nog niet bekend. Duidelijk is wel dat het niet om een bekende variant gaat.

Al vier mensen zijn overleden aan het virus, vijftien anderen zijn besmet. De WHO heeft een lijst van 118 mensen opgesteld die contact hebben gehad met de slachtoffers. Ze zullen 21 dagen onder observatie blijven.

Tegen het virus bestaat geen behandeling. De ziekte is zo heftig dat vijftig tot tachtig procent van de mensen overlijdt binnen twee weken na besmetting. De ziekte veroorzaakt zware inwendige bloedingen en wordt overgedragen via lichaamssappen, net zoals het HIV-virus dat aids veroorzaakt.

"Lubbers praatte seksueel misbruik minderjarigen goed"

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Ruud Lubbers lag twee jaar geleden al zwaar onder vuur binnen de UNHCR, omdat hij seksueel misbruik van minderjarige vluchtelingenmeisjes door hulpverleners leek goed te praten. Zijn eigen VN-medewerkers stelden toen zelfs een petitie tegen hem op.

Dit meldt het televisieprogramma NOVA. Vanavond wordt er in NOVA/Den Haag Vandaag aandacht aan deze zaak besteed. NOVA/Den Haag Vandaag wordt uitgezonden tussen 22.20 uur en 23.05 uur.

Lubbers kwam vorige week dinsdag onder vuur te liggen, toen bekend werd dat er een onderzoek is gestart naar vermeende ongewenste intimiteiten door hem. Een medewerkster van de vluchtelingenorganisatie had een aanklacht ingediend. Vrijdag kwamen daar nog eens vier andere aanklachten bij.

Een bezoek van Lubbers aan Japan deze week is op het laatste moment uitgesteld. Volgens een zegsman heeft Lubbers last van zijn hart en staan die problemen los van de aanklachten die tegen hem zijn ingediend.

'Kleintjes' als SP en D66 uitgesloten door NOS

De NOS nodigt voor het lijsttrekkersdebat aan de vooravond van de Europese verkiezingen alleen de vier grootste fracties in het Europees Parlement uit, te weten: CDA, PvdA, VVD en GroenLinks. Dit betekent dat de SP, LPF en D66 buiten de boot vallen, alsmede de kleine christelijke partijen.

De fractievoorzitters van de zes grootste Tweede Kamerpartijen (CDA, PvdA, VVD, SP, LPF en GroenLinks) krijgen ook nog de beurt, hoewel zij Nederland in Europa helemaal niet representeren.

Boris van der Ham, Tweede Kamerlid van D66, spreekt schande van de werkwijze van de NOS. Volgens hem doet de uit gemeenschapsgeld betaalde publieke omroep geen recht aan de ''veelheid van geluiden en smaken'' die de Nederlandse partijen vertegenwoordigen. ''Ik kan me voorstellen dat er moeilijke keuzes moeten worden gemaakt, maar ze hebben zendtijd en geld genoeg om wat creatiever te zijn.''.

Chinees team in 2005??

Bernie Ecclestone zou graag een Chinees team in de Formule 1 mee willen zien strijden. De commerciële Formule 1 opperbaas heeft dit weekend gesproken met enkele vertegenwoordigers van "Sinopec Corporation".

"Sinopec Corporation" is dit jaar de titelsponsor van de Grand Prix van China, die dit jaar op 26 september in Shanghai zal worden gehouden. Ecclestone vindt dat het onlogisch is om een team te vestigen in een land dat zover van Europa af ligt (China red.). Bernie sprak dan ook de hoop uit dat een Chinees bedrijf een belang zal nemen in een reeds bestaand team. "Als we tot overeenstemming kunnen komen dan zou dat volgend jaar moeten gebeuren", aldus Bernie.

Alonso wil Ralf geschorst zien

Fernando Alonso zou graag zien dat Ralf Schumacher een schorsing opgelegd krijgt. Alonso is nog altijd enorm kwaad over de actie die de Duitser in Monte Carlo maakte. De coureur van Renault werd daarbij in de vangrail gedwongen en verspeelde daarmee zijn waarschijnlijke podiumfinish.

"Misschien is Ralf kleurenblind of zo", denkt Alonso hardop. Volgens de Spanjaard hield Ralf hem veel te lang op terwijl duidelijk meermalen de blauwe vlag werd getoond. "Uiteindelijk kon ik hem inhalen in de tunnel maar toen ik naast hem zat gaf hij ineens weer vol gas en duwde hij me tegen de vangrails. Ik hoop dat ze zijn racelicentie afpakken en hem voor minimaal drie races schorsen."

Ralf vindt het echter allemaal grote onzin: "Ach, Fernando is nu eenmaal onervaren. Ik snap dat hij boos is en ik snap ook dat hij een zondebok zoekt. Hij moet alleen niet mij nu ineens de schuld gaan geven."

Victoria Beckham: "Rebecca Loos liegt"

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Voetballer David Beckham had geen affaire met de Nederlandse Rebecca Loos of de Australische prostituée Sarah Marbeck. Dat zegt zijn vrouw Victoria Adams in het vrouwenblad Marie Claire. "David heeft me nooit bedrogen. Punt uit", zo bijt ze hard van zich af.

In het interview in de Engelse versie van het blad gaat ze ook fel in op de bewering dat ze slechts om het geld met Beckham getrouwd is. "Mijn huwelijk met David is geen business deal. Ik ben niet om het geld getrouwd. Ik zou ook nooit in zo'n leugen kunnen leven, niet voor mezelf, noch voor mijn kinderen."

'Posh Spice' verdedigt haar man fel. "David heeft me nooit bedrogen en ik geloof echt dat hij een trouwe echtgenoot is. Meer nog, ik heb echt geluk met zo'n echtgenoot. David is écht geen flierefluiter, die uitgaat en dronken vrouwen versiert", zo besluit Adams.

Coulthard kwaad op BAR

David Coulthard geeft het team van BAR de schuld van de crash van Giancarlo Fisichella.

Coulthard is kwaad omdat het team van BAR Takuma Sato heeft laten doorrijden ondanks alle rook die uit de auto kwam. Toen de motor het begaf was er een enorme rookontwikkeling waardoor Fisichella op Coulthard knalde en daardoor de auto op zijn kop terecht kwam. Fisichella hield gelukkig niks aan het ongeluk over.

"Ik ben gefrustreerd", zegt Coulthard, "omdat Sato's motor al rookte tijdens de opwarmronde. Het is te riskant om er in Monaco mee door te rijden. Ik ben er zeker van dat ik geen vrienden maak, maar het is een professionele observatie. Het is een voorbeeld van het feit dat BAR nog een jong team is".

Politie maakt signalement ontvoerder Hu bekend

Door de Duitse politie is vanmiddag het signalement van degene die waarschijnlijk het 13-jarige meisje Wei Wei Hu heeft ontvoerd bekendgemaakt. De beschrijving komt van twee Duitse meisjes die, anderhalf uur voor de ontvoering van Hu, in het Duitse Ahaus op dezelfde manier als Hu werden lastig gevallen.

Het gaat om een slanke man van tussen de 40 en 45 jaar oud. Hij is zo'n 1 meter 85 lang, heeft een ongeschoren gezicht, grijsgrauw haar en links onder de lip een moedervlek. Hij droeg fel gekleurde kleding en reed in een grijsgroene Mercedes 190 of W 124, met een Nederlands kenteken.

De politie heeft inmiddels enkele, naar eigen zeggen, bruikbare tips binnengekregen. Vanavond zal het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteden aan de zaak.


Compositietekening van de ontvoerder


-
Opsporing Verzocht: Om 22:00 op Nederland 1.

Film: The Day After Tomorrow

Weer een groots aangekondigde film, vol special effects en wereldwijd gelijktijdig uitgebracht. Kan deze film de hoog gespannen verwachtingen wel waarmaken, iets wat Troy en Van Helsing niet lukte?
De wereld wordt overspoeld met natuurrampen, variërend van tornado's tot enorme hagelstenen. Een nieuwe ijstijd zit eraan te komen. Kan Jack de president op tijd overtuigen om zoveel mogelijk mensen te redden? En is hij nog op tijd om zijn eigen zoon uit een bevroren New York te redden?

Man krijgt werkstraf voor doodrijden kind

Icoon Binnenlands nieuws In Arnhem heeft de rechter de 73-jarige J. van H. in hoger beroep een werkstraf van 240 uur en een rijontzegging van drie jaar opgeleged. De man reed drie jaar geleden het zoontje van de voormalige profvoetballer John Bosman dood. Eerder werd Van H. tot twee jaar rijontzegging en een werkstraf van 240 uur veroordeeld. Volgens het hof is er bewezen dat de man schuldig is aan de dood van het jongetje, ondanks dat het een ongeluk betrof.

In 2001 vond het ongeluk in Amstelveen plaats. Samen met zijn moeder reed het jongetje op een fietspad. Toen zij de weg overstaken, stopte Van H., die in een busje voor gehandicaptenvervoer reed, voor de moeder en het kind.

Omdat de moeder haar hand opstak, meende Van H. verder te kunnen rijden. Daarbij overreed hij het jongetje, die later overleed. Uiteindelijk bleek dat het handgebaar bedoeld was als stopteken, omdat het kind gevallen was.

Jongen (16) bekent moord op 32-jarige vrouw

Martijntj had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen 16-jarige inwoner uit het Belgische Mechelen heeft afgelopen weekend de moord op 32-jarige Ingrid Van Regenmortel uit het nabijgelegen Viersel bekend.

De jongen had afgelopen donderdagavond onenigheid met een binnenschipper nadat de man hem gehinderd zou hebben bij zijn visactiviteiten. Op het moment dat de jongen in discussie was met de binnenschipper naderde de 32-jarige vrouw die op dat moment aan het joggen was. De vrouw, moeder van vier kinderen, merkte de onenigheid op en probeerde de oplaaiende ruzie te sussen, zonder succes. De jongen werd woedend en volgde de vrouw, die inmiddels al verder was gelopen. Na ongeveer 150 meter overmeesterde de jongen de vrouw en wurgde hij haar met een broekriem, die hij later wegwierp. De jongen viel op omdat hij twee uur nadat de politie was gearriveerd pas zijn spullen meenam en van zijn visplaats vertrok. Tijdens zijn vertrek liet de jongen zich tijdens een gesprek met een sluiswachter niet over het ongeluk uit.

De jongen werd afgelopen vrijdag opgepakt waarna hij de schipper als schuldige aanwees bij dit delict. De jongen wist zijn verhaal op dat moment zó goed te dekken dat hij werd vrijgelaten. Afgelopen zaterdag werd de jongen nogmaals ondervraagd, waarna hij door de mand viel en de moord bekende. Een woordvoerder van het Mechelse parket heeft gezegd dat de vrouw niet seksueel is misbruikt.

Op de visplaats, waar velen de jongen kennen, werd vol ongeloof op het nieuws gereageerd. "Onze kinderen zaten dikwijls bij hem. Op een dag had hij een verjaardagskaartje bij voor ons dochtertje. Wij wisten dat hij een paar keer gepakt was zonder rijbewijs met zijn brommer. Maar een moordenaar? Wie kon dat vermoeden?"

Roland Garros: Agassi uitgeschakeld

De eerste grote verrassing op Roland Garros is een feit. In de eerste ronde overklaste de jonge Fransman Haehnel de als zesde geplaatste Amerikaan Andre Agassi: 6-4 7-6 6-3

De 34-jarige Amerikaan was niet in zijn optimale doen. Haehnel maakte hiervan optimaal gebruik in de rally's. De Fransman wist zich via de kwalificaties toegang tot het hoofdtoernooi van de Franse Grand Slam te verschaffen. Het was voor hem het allereerste ATP-optreden.

Agassi stond eerder dit seizoen al in de halve finale van het Australische open. In Frankrijk was hij in 1990 en 1991 finalist, in 1999 won Agassi het toernooi. In zijn carrière won hij tot nu toe 58 titels en stond hij 27 maal in een finale. Agassi's optreden in Parijs vandaag was zijn zestiende op het Franse gravel.

Vier man vast in Brunssumse moordzaak

reulnl had ons via de nieuws-submit te melden:

In verband met de moord op de 77-jarige invalide Arnold Vink uit Brunssum zijn afgelopen weekend nog twee arrestaties verricht. Met de twee Marokkaanse tieners die al vastzaten, Samir Z. (15) en Ali B. (17), komt het aantal verdachten in deze zaak nu op vier.

Volgens persofficier van justitie W. Smits worden de vier jongeren allen van hetzelfde feit verdacht: een inbraak op 5 maart bij Vink. Hierbij werden zijn spaarcenten, een videorecorder en sieraden buitgemaakt. De daders sloegen aan de achterzijde van het huis een ruit in en stalen onder andere het gouden horloge van zijn echtgenote, die twee jaar geleden overleed.

Het weerloze slachtoffer, dat in een rolstoel zat, werd doodgeslagen in zijn woning aan de De Ruijterstraat. Zijn huishoudster trof hem daar op 10 maart levenloos aan.

De advocaat van verdachte Ali B., mr. A. Weenink, zegt dat zijn cliënt elke betrokkenheid ontkent. Ook raadsman mr. Sjourd van Berge-Henegouwen zegt dat zijn cliënt Samir Z. ontkent; hij spreekt schande van de gang van zaken: ''Z. werd uitgekleed op het politiebureau. Hij moest een soort maanpak aantrekken en mocht niet direct een advocaat zien. Die jongen zit verdomme net voor zijn eindexamen''.

Real Madrid ontslaat coach Queiroz

Real Madrid heeft trainer Carlos Queiroz ontslagen. Queiroz moet boeten voor het dramatische seizoen dat de Madrilenen doorstaan.

Reden genoeg voor de club om Queiroz per direct te ontslaan. Hij volgde begin dit seizoen Vincente Del Bosque op, die vele prijzen met Real had behaald.

Onder leiding van de voormalige assistent van Alex Ferguson bij Manchester United wist de sterrenformatie met onder andere Zinedine Zidane, Ronaldo, Raul, Luis Figo, David Beckham en Roberto Carlos voor het eerst sinds vijf jaar geen prijs te pakken. In de competitie eindigde de titelverdediger teleurstellend als vierde.

Jose Antonio Camacho zou de opvolger worden van Queiroz bij de Koninklijke.

Van Lottum verliest van Moya

John van Lottum heeft zich niet weten te plaatsen voor de tweede ronde van het Grand Slam toernooi van Roland Garros. De Hooglander verloor van de als vijfde geplaatste Spanjaard Carlos Moya: 3-6 4-6 6-3 2-6.

Moya won het toernooi in Parijs in 1998 en is één van de favorieten op de editie van 2004 te gaan winnen. Van Lottum speelde zo slecht nog niet, maar het klasseverschil tussen de 28-jarige Nederlander en Moya was toch te groot.

Na de eerste twee sets te hebben verloren kon van Lottum wat terug doen in de derde set, hij brak de Spanjaard meteen en kwam met 3-0 voor. Hij won de set uiteindelijk met 6-3. Maar Moya schakelde meteen een tandje bij en won de vierde set vrij simpel met 6-2.

Dennis van Scheppingen en Raemon Sluiter komen later vandaag in actie op het Franse gravel.

Liverpool ontslaat Houllier

Liverpool heeft manager Gerard Houllier met onmiddelijke ingang ontslagen. Liverpool werd dit seizoen slechts vierde in het Premiership.

De 56-jarige Fransman heeft de Engelse club zes jaar onder zijn hoede gehad. Onder het bewind van Houllier won Liverpool de FA Cup, de League Cup en de UEFA Cup in 2001. De laatste jaren ging het minder met Liverpool, maar Houllier mocht blijven zitten, tot vandaag.

In oktober 2001 zakte Houllier tijdens een wedstrijd van zijn club in elkaar. Een hartoperatie was het gevolg, en stond zes maanden buitenspel. " Ik kwam hier zes jaar geleden als supporter van Liverpool en vertrek als een nog grotere fan", reageerde hij op de website van de club op zijn ontslag. "Ik ga nu weg bij Liverpool, maar zal de club nooit vergeten."

12-jarige overrijdt zusje met auto

Knilessew had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Amerikaanse staat Florida heeft afgelopen zaterdag een tragisch ongeval plaatsgevonden. Een vader gaf zijn 12-jarige zoontje zijn eerste rijles, hetgeen niet goed afliep. Het jongetje overreed daarbij zijn zusje van twee.

Het meisje spurtte naar haar vader toe, die naast zijn zoon in de auto zat, toen plotsklaps de wagen achteruit reed. Het meisje werd door de autoportier op de grond geslagen en kwam vervolgens onder een voorwiel terecht.

Omstreden imam weer terug in Frankrijk

Buitenlands-nieuws In Frankrijk is afgelopen zaterdag de omstreden imam Abdelkader Bouziane teruggekeerd. In Lyon oordeelde de rechter dat zijn uitzetting illegaal was. De terugkomst van imam is zeer omstreden, vanwege zijn eerdere uitlatingen over homo's en vrouwen. Volgens de islamitische geestelijke staat de koran toe dat een man zijn echtgenote slaat. In de Franse media onstond hierover een enorme ophef.

Voor de Franse overheid was dit genoeg reden om de radicale imam het land uit te zetten. De Franse overheid oordeelde dat zijn uitspraken voor een verstoring van de sociale harmonie in Frankrijk zorgden en dit voldoende reden was om Bouziane uit te zetten. De Franse minister van justitie Dominique Perben zei dat de regering geen opmerkingen in het openbaar kan toestaan die strijdig zijn met de mensenrechten en schadelijk zijn voor de menselijke waardigheid, met name die van vrouwen.

De ophef in Frankrijk ontstond na een interview in het blad Lyon Mag. Zo diende de loco-burgemeester van de plaats Venissieux, waar Bouziane in een moskee werkzaam is, een klacht in wegens "een aanslag op de openbare orde en op de republiek." De imam, wonende sinds 1979 in Frankrijk en vader van zestien kinderen, beschreef eerder in detail hoe een echtgenoot zijn echtgenote(s) mag kastijden. Het boek veroorzaakte in Spanje veel ophef, met als gevolg een voorwaardelijke celstraf voor Bouziane.

Abdelkader Bouziane
De radicale imam, Abdelkader Bouziane


Bouziane staat bekend als een radicaal islamiet, die het salafisme aanhangt. Hij volgde zijn opleiding in Saudi-Arabië en wordt beschouwd als een van de imams die in het begin van de jaren '90 het salafisme* onder Franse moslims hebben verspreid.

De plaats Venissieux staat bekend als een broeinest van salafisten. Uit dezelfde plaat komt een andere imam, Chellali Benchellali. Laatstgenoemde zit met een deel van zijn familie in voorarrest op verdenking van het plannen van gifaanslagen in Frankrijk.

_
* Het salafisme is een fundamentalistische stroming die een puriteinse, ritualistische vorm van islambeleving voorstaat. Salafisten streven naar totale zuiverheid in het geloof en baseren zich alleen op de koran en de overleveringen van de eerste generatie van schriftgeleerden.

Voorlopige EK-selectie Duitsland

Bondscoach Rudi Völler heeft 22 van de 23 namen voor het komende EK in Portugal genoemd.

De opvulling van de laatste plek zal uit de selectie van Jong Duitsland komen.

De selectie:

Doel:
Oliver Kahn (Bayern München), Jens Lehmann (Arsenal), Timo Hildebrand (VfB Stuttgart)

Verdediging:
Frank Baumann (Werder Bremen), Arne Friedrich (Hertha BSC), Andreas Hinkel, Philipp Lahm (beide VfB Stuttgart), Jens Nowotny (Bayer Leverkusen), Christian Wörns (Borussia Dortmund), Christian Rahn (Hamburger SV)

Middenveld:
Michael Ballack (Bayern München), Fabian Ernst (Werder Bremen), Paul Freier (VfL Bochum), Torsten Frings (Borussia Dortmund), Dietmar Hamann Liverpool), Jens Jeremies (Bayern München), Sebastian Kehl (Borussia Dortmund), Bernd Schneider (Bayer Leverkusen)

Aanval:
Fredi Bobic (Hertha BSC), Thomas Brdaric (Hannover 96), Kevin Kuranyi (VfB Stuttgart), Miroslav Klose (1. FC Kaiserslautern)

[update] Meisje (13) uit Eibergen ontvoerd

Zondagmiddag is in het buitengebied van het Gelderse kerkdorp Rekken een 13-jarig meisje uit Eibergen ontvoerd. Het slachtoffer, Wei Wei Hu (van Chinese komaf), fietste met een vriendinnetje op de Kienvenneweg. Daar werden ze door een Nederlands sprekende automobilist aangesproken, die onder bedreiging van een mes de Chinese dwong in te stappen. De ontvoering gebeurde op enkele kilometers van de Duitse grens.

De politie heeft direct groot alarm geslagen en urenlang tevergeefs naar het meisje gezocht met onder meer een helikopter. Over een mogelijk motief van de ontvoerder is niets bekend.

Update 13:08
De man blijkt kort voor de ontvoering van Wei Wei Hu in Duitsland, nabij Ahaus, een 15-jarig meisje hebben geprobeerd te kidnappen. Ook zij werd met een mes bedreigd.

De dader zou een ongeveer 40 tot 45-jarige 1.85 meter lange man zijn die reed in een grijsgroene Mercedes 190 of W124 met Nederlands kenteken. De Nederlandse politie wil dat overigens (nog) niet bevestigen.

Bij de politie zijn tien tips binnengekomen. Daar zitten zeker interessante tips bij, aldus de politie, maar het is niet te zeggen of die wat zullen opleveren. De ontvoering gebeurde vlakbij een TBS-kliniek. De politie ziet op dit moment echter geen verband; er wordt ook geen patient vermist.


Wei Wei Hu

Nielsen fluit CL-finale

Kim Milton Nielsen fluit de finale van de Champions League aanstaande woensdag tussen AS Monaco en FC Porto.

De 43-jarige Deen behoort tot de beste en meest ervaren scheidsrechters ter wereld, hij floot eerder al 44 Champions League duels. De wedstrijd Brazilië - Turkije op het WK in 2002 was tot nu toe zijn grootste wedstrijd.

Nielsen wordt geassisteerd door Jens Larsen en Jørgen Jepsen en de vierde man Knud Erik Fisker.

Thomas Dekker wint weer

Wat iedereen verwachtte gebeurde ook. Thomas Dkker is de eindwinnaar geworden van de 52ste editie van Olympia's Tour.

"Ik was naar deze wedstrijd gekomen om hem te winnen. Op de erelijst van Olympia's Tour staan zoveel mooie namen, dat ik die van mij er graag bij wilde zetten", aldus de jonge Thomas Dekker. En de manier waarop hij won was nog mooier. Slechts een van de negen dagen moest hij zijn oranje trui afstaan, en ook de laatste rit in de Limburgse heuvels, gewonnen door ploeggenoot Rory Sutherland, kwam zijn trui niet in gevaar. Dit is de vierde rittenwedstrijd die Thomas Dekker dit jaar op zijn naam schrijft, na de Ronde van Normandië, de Triptique des Monts et Châteaux en de Ronde van Thüringen. Hij heeft voor volgend jaar een contract bij de profploeg van Rabobank waar hem volgens velen een grote toekomst te wachten staat.

top tien klassement
1 Dekker, (Thomas Rabobank TT III) 32:26:41
2 Sutherland, Rory (Rabobank TT III) 32:27:28
3 Giling, Bas (Rabobank TT III) 32:28:34
4 Reus, Kai (Rabobank TT III) 32:28:45
5 Christensen, (Mads Team PH Cycling ApS) 32:28:54
6 Rooyakkers, (Piet L?ik - Tegeltoko) 32:29:05
7 Heijboer, Mathieu (Rabobank TT III) 32:29:13
8 de Kort, Koen (Rabobank TT III) 32:29:18
9 Pchelkin, Andrei (Nat. Selectie Moskou) 32:29:50
10 Maaskant, Martijn (Van Vliet-EBH advocaten) 32:29:53

Meerdere oplichtingsgevallen via internet in Limburg

De afgelopen week is bij het politiekorps Limburg-Noord driemaal aangifte gedaan van oplichting via internet. In twee gevallen ging het om concertkaartjes en in het andere geval om mobiele telefoons.

Een man uit Arcen bestelde bij een particulier toegangskaarten voor het Belgische Rock Werchter. Hij betaalde hiervoor 400 euro, maar heeft de kaarten nooit ontvangen. Een man uit Weert betaalde 130 euro voor kaarten voor een concert van Marco Borsato, maar ook hij kon naar de toegangskaarten fluiten. In het derde geval kocht een Weertenaar drie mobiele telefoons voor 1.000 euro. Hij kreeg een paar boekjes geleverd, maar geen enkele mobiele telefoon.

Voigt eindwinnaar in Beieren

Voor de derde keer in zijn loopbaan heeft de Duitser de Ronde van Beieren gewonnen, een unicum in de 25-jarige geschiedenis van deze rittenkoers van derde categorie.

Jens Voigt strijkte al een aantal ereplaatsen op in de einduitslagen van kleinere rondes. Zo eindigde hij in Georgia tweede na Lance Armstrong en vierde in Parijs-Nice. In eigen streek heeft hij nu eindelijk een eindzege kunnen binnenhalen. Hij eindigde in de vier laatste ritten op het podium en won in de slotrit zelfs de peletonspurt van specialist Erik Zabel. Een eind voor hen versloeg Stefan Schumacher zijn medevluchter Corey Sweet gisteren in een spurt met twee.

top tien eindstand
1. Jens Voigt (DUI, Team CSC) in 22h23'54"
2. Andreas Klöden (DUI, T-Mobile) op 30 sec.
3. Tomasz Brozyna (POL, Action ATI) op 44 sec.
4. Massimillia Gentili (ITA, Domina Vacanze) op 56 sec.
5. René Weissinger (DUI, Volksbank Ideal) op 1'16"
6. Pascal Hungersbühler (ZWI, Volksbank Ideal) z.t.
7. Gian-Paolo Cheula (ITA, Vini Caldirola-Nobili) op 1'41"
8. Bekim Christensen (DEN, Team CSC) op 1'49"
9. Michael Rich (DUI, Gerolsteiner) op 3'30"
10. Stefan Schumacher (DUI, Team Lamonta) op 3'32"

Immelman wint TCP

Trevor Immelman heeft met een birdie het TCP toernooi van europa op zijn naam geschreven.

De Zuid-afrikaan wist de winnaar van de vorige editie van dit toernooi daarmee net voor te blijven. Het is Immelmans tweede overwinning op de Europese toer nadat hij in januari al de Zuid-Afrikaanse open wist te winnen. Hij komt daarmee in de top 50 en verdiend daarmee een behoorlijk aantal voordelen, zo is hij automatisch geplaatst voor alle grote toernooien.

EK-selectie Griekenland

Bondscoach Otto Rehhagel heeft zijn selectie voor het komende EK in Portugal bekend gemaakt.

In de kwalificatie eindigde het sterk spelende Griekenland voor Spanje op de eerste plaats. Onlangs won Nederland nog een oefeninterland tegen de Grieken met 4 - 0.

De selectie:

Doel:
Antonis Nikopolidis (Panathinaikos), Kostas Chalkias (Panathinaikos), Fanis Katergiannakis (Olympiakos

Verdediging:
Traianos Dellas (AS Roma), Yannis Goumas (Panathinaikos), Giorgos Seitaridis (Panathinaikos), Takis Fyssas (Benfica), Nikos Dabizas (Leicester City), Stelios Venetidis (Olympiakos), Michalis Kapsis (AEK Athene)

Middenveld:
Costas Katsouranis (AEK Athene), Angelos Basinas (Panathinaikos), Theodoros Zagorakis (AEK Athene), Pantelis Kafes (Olympiakos), Vassilis Lakis (AEK Athene), Vassilis Tsartas (AEK Athene), Giorgios Georgiadis (Olympiakos), Stylianos Giannakopoulos (Bolton Wanderers), Giorgos Karagounis (Inter)

Aanval:
Dimitris Papadopoulos (Panathinaikos), Zisis Vryzas (Fiorentina), Angelos Charisteas (Werder Bremen), Demis Nikolaidis (Atletico Madrid)

Viertal gewelddadig van auto beroofd

Vier Nederlanders zijn gistermorgen in het Belgisch-Limburgse Kanne, vlak over de grens bij Maastricht, beroofd van hun auto, toen zij voor een stoplicht stonden te wachten.

Het viertal werd klemgereden door twee andere auto's, waaruit zes mannen met machinegeweren kwamen. De inzittenden moesten uitstappen en de autosleutel aan de daders overhandigen. Zij zijn er met de auto vandoor gegaan. Volgens de Belgische politie zal de auto waarschijnlijk worden gebruikt om misdrijven mee te plegen.

"Henry winnaar Gouden Schoen"

Thierry Henry mag zich bijna de ESM Gouden schoen winnaar van het seuzoen 2003/2004 noemen. Henry wordt de opvolger van Roy Makaay, die hem vorig jaar won.

Eind Juni, als alle Europese competities zijn afgelopen, kan Henry zich officieel winnaar noemen. De afstand tot de Fransman is echter zo groot dat de kans zeer klein is dat hij nog wordt ingehaald.

De eerste Nederlander in de lijst is Roy Makaay, we vinden hem terug op de zevende plaats. Hij scoorde dit seizoen 23 maal voor Bayern Munchen.

Pos. Naam Club Goals X Punten wk21
1. Thierry Henry Arsenal (Eng) 30 2 60
2. Ailton Werder Bremen (Dui) 28 2 56
3. Djibril Cissé Auxerre (Fra) 26 2 52
4. Andrei Sjevtsjenko AC Milan (Ita) 24 2 48
Ronaldo Real Madrid (Spa) 24 2 48
6. Mateja Kezman PSV (Ned) 31 1,5 46,5
7. Roy Makaay Bayern München (Dui) 23 2 46
Alberto Gilardino Parma (Ita) 23 2 46
9. Henrik Larsson Celtic (Sch) 30 1,5 45
Ara Hakobian FC Banants (Arm) 45 1 45
11. Alan Shearer Newcastle Utd (Eng) 22 2 44
12. Luigi Pieroni Excelsior Moeskr. (Bel) 28 1,5 42
13. Roland Kollmann Grazer AK (Oos) 27 1,5 40,5 +1
14. Julio Baptista Sevilla (Spa) 20 2 40 +1
Ruud v Nistelrooy Manchester United (Eng) 20 2 40
Martin Max Hansa Rostock (Dui) 20 2 40
Louis Saha Fulham/ManUtd (Eng) 20 2 40
Francesco Totti AS Roma (Ita) 20 2 40
19. Tor Henning Hamre FC Flora Tallinn (Est) 39 1 39
20. Fernando Torres Atlético Madrid (Spa) 19 2 38 +2
Alexander Frei Stade Rennes (Fra) 19 2 38 +2
Raúl Tamudo Espanyol (Spa) 19 2 38 +1
Salva Malaga (Spa) 19 2 38 +1
Mista Valencia (Spa) 19 2 38
Javier Chevanton Lecce (Ita) 19 2 38
26. Sigurd Rushfeldt FK Austria (Oos) 25 1,5 37,5 +1
Zafer Biryol Konyaspor (Tur) 25 1,5 37,5
Martin amburov Lok.Plovdiv (Bul) 25 1,5 37,5
29. Vioresin Sinani Vllaznia (Alb) 36 1 36 +2
Pauleta Paris Saint-Germain 18 2 36 +1
Pierre v Hooijdonk Fenerbahçe (Tur) 24 1,5 36
Viktors Dobrecovs Metalurgs (Let) 36 1 36
Didier Drogba Ol. Marseille (Fra) 18 2 36
Mikael Forsell Birmingham City (Eng) 18 2 36

Ruud Lubbers stelt bezoek aan Japan uit

Ruud Lubbers, hoge commissaris voor de vluchtelingen van de Verenigde Naties (VN), heeft een bezoek aan Japan op het laatste moment uitgesteld. Volgens een zegsman heeft Lubbers last van zijn hart en staan die problemen los van de aanklachten die tegen hem zijn ingediend.

Vorige week dinsdag werd bekend dat er een onderzoek is gestart naar vermeende ongewenste intimiteiten door Ruud Lubbers. Een medewerkster van de vluchtelingenorganisatie had een aanklacht ingediend. Vrijdag kwamen daar nog eens vier andere aanklachten bij.

Het bezoek van Lubbers aan Japan zou van maandag tot en met donderdag zijn. Wanneer het bezoek nu zal plaatsvinden is nog niet bekend.

Trouwvideo Irak weerlegt claim VS

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuws Uit een opgedoken video, uitgezonden door de NOS, valt te concluderen dat het Amerikaanse leger daadwerkelijk een Iraaks bruiloftsfeest onder vuur nam. Eerder werd dit al bevestigd door ooggetuigeverslagen. Bij de aanval kwamen werden 42 bruiloftsgasten gedood, onder wie elf vrouwen en veertien kinderen. Het Amerikaanse leger houdt vol dat er geen bruiloft aan de gang was, maar dat er gewapende milities zich schuilhielden.

Videobeelden van Associated Press Television News (APTN) tonen de locatie van het bruiloftsfeest voor en na het Amerikaanse bombardement op het dorp Makr al-Deeb nabij de Syrische grens. Te zien zijn een groot aantal versierde auto's en feestelijkheden door een grote groep mensen. De feestgangers dansen op muziek van Husein al-Ali.

APTN bevestigt dat het beeldmateriaal authentiek is, gemaakt door Yasser Shwakat Abdullah. Hij was ingehuurd om de feestelijkheden te filmen. Ook Abdullah was één van de slachtoffers, zo bleek later.

Volgens overlevenden was het feest afgelopen en vond het bombardement plaats op het moment dat de gasten in bed lagen. De traditionele manier van feestvieren luidt het schieten in de lucht met geweren. Mogelijkerwijs heeft het Amerikaanse leger dit aangezien voor een aanval.

_
De video (realplayer).

Sky Radio nog net marktleider in radioland

Sky Radio was in de periode maart/april nog net marktleider onder de radiostations. Dat blijkt uit de cijfers die onderzoeksbureau IntomartGfK vanochtend naar buiten heeft gebracht. Het marktaandeel van de non-stop muziekzender was 11,3 procent. Tweede is Radio 538 die volgt op 11,2 procent.

Ook Radio 3FM blijft stijgen. De publieke popzender haalde een marktaandeel van 8,0 procent. Een stijging van 0,4 procent ten opzichte van de vorige keer. Voor de rest van de radiostations veranderde er weinig.

Klik hier voor een volledig overzicht van de luistercijfers.

Roep om aanpak illegale handel in honden

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

De Dierenbescherming heeft andermaal de noodklok geluid over wantoestanden in de illegale hondenhandel. Volgens de organisatie zouden de regels veel strenger moeten om de soms erbarmelijke omstandigheden waarin de pups en hun moeders leven, te kunnen aanpakken.

Het afgelopen jaar is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de handel in puppy's. Hierbij kwamen gruwelijke feiten naar boven, die in een zwartboek zijn gepresenteerd.

Uit het onderzoek blijkt dat de illegale hondenhandel jaarlijks naar schatting 50.000 puppy's verkoopt. Bij maar liefst 60 tot 70 procent van deze pups worden fysieke aandoeningen geconstateerd, variëren van lichte kwetsuren tot serieuze afwijkingen. Veel pups lopen bovendien infecties op doordat ze te dicht op elkaar worden gezet, en soms onder erbarmelijke hygiënische omstandigheden moeten opgroeien. Ook worden veel jonge hondjes veel te vroeg bij hun moeder weggehaald. Verder neemt de malafide handel ook niet zo nauw met de noodzakelijke inentingen. De bijgeleverde gezondheidsverklaringen kloppen niet en vaak zijn papieren uit het buitenland onleesbaar of verkeerd vertaald.

Politie gaat wanbetalers oppakken tijdens EK voetbal

hit_me had ons via de nieuws-submit te melden:

Veel mensen blijven van 't zomer thuis om te kijken naar het Europees Kampioenschap voetbal, in juni. Best handig, moet het Politiekorps Rotterdam-Rijnmond hebben gedacht. Zij grijpt het EK voetbal aan om wanbetalers aan te pakken. Mensen met uitstaande boetes zitten tijdens het EK liever achter de buis dan in de bak. En aangezien ze dan dus vaker thuis zitten, kunnen ze rekenen op een bezoekje, met de vraag: dokken of brommen? Voor deze actie worden extra cellen vrijgemaakt, zowel op het hoofdbureau als in de Stadsgevangenis van Rotterdam.

Ook de sociale dienst en andere uitkeringsinstanties worden bij de actie betrokken. Doel is onder meer degene die een postadres i.p.v. woonadres opgeven, aan te pakken. Deze mensen lopen naast de boeteoplegging ook het risico hun eventuele uitkering te verliezen.

En wie denkt gedurende het EK in een verzorgd staatspension te zitten en daarna weer naar huis kan, komt bedrogen uit. Met de Stadsgevangenis is een uitlooptijd van zeker 20 dagen afgesproken. Ook na het EK zal er dus nog ruimte vrij zijn om de wanbetalers vast te houden.

Wat gebeurde er deze week - Week 21

Week 21 van 2004. Een week van de tweede Nederlander op de Mount Everest, maar haaks daarop ook een week van sterfgevallen. Naast de begrafenis van de vorige week omgekomen Nederlandse militair, drukte het overlijden van de Nederlandse toneeluitblinker Mary Dresselhuysen en de liquidatie van onroerendgoed-handelaar Endstra een zwartgerande stempel op de afgelopen zeven dagen. Toch bracht week 21 ons niet alleen slechte dingen. Waar we het over hebben? Lees er alles over in FOK!'s nieuwsoverzicht..!

Nieuwsoverzicht


Vorige week publiceerde FOK! het eerste wekelijks te verschijnen nieuwsoverzicht. Hierin probeerden we voor het eerst een samenvatting te geven van het belangrijkste nieuws in binnen- en buitenland, met als doel de gebruikers zonder het lezen van de reguliere nieuwsberichten op FOK! of een krant een plaatje te schetsen van de afgelopen dagen.

Zeker nu het project nog in een vroeg stadium staat, staan voor honderd procent open voor op- of aanmerkingen. Bovendien hebben we feedback nodig, want zonder de users is er geen FOK!. Dus aarzel niet en mail. Ook artikelen en andere nieuwsitems zijn welkom op dit adres.

Klik hier om naar het weekoverzicht te gaan


Tekst: Yosh

Biochemici kweken eerste blauwe roos ooit

drdre131 had ons via de nieuws-submit te melden:

Het is twee biochemici uit het Amerikaanse Nashville als eerste ter wereld gelukt een blauwe roos te kweken. De blauwe roos heeft voor veel opwinding gezorgd onder rozenkwekers. Naar verwachting kunnen blauwe rozen tot vijf procent van de rozenmarkt gaan innemen.

De twee wetenschappers deden eigenlijk onderzoek naar medicijnen tegen kanker. Bij leverexperimenten stuitten ze echter op een enzym met een verrassende nevenwerking. Toen ze het leverenzym inspoten bij een bacterie werd die blauw. Met het enzym lukte het een blauwe roos te ontwikkelen.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.