FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 23 mei 2004

Spaans prinselijk paar wint op trouwdag in loterij

In Spanje trouwde gisteren de Spaanse kroonprins Felipe met de voormalige nieuwslezeres Letizia Ortiz. Het paar had echter nog een reden om blij te zijn. Op een loterijlot dat ze als huwelijkscadeau kregen viel namelijk een prijs.

Een gepensioneerde medewerker van de Spaanse staatsomroep, waarvoor Letizia werkte tot ze zich met Felipe verloofde, besloot het kersverse bruidspaar een lot cadeau te doen. Wellicht zal hij nu spijt hebben hen juist dat lot te hebben gegeven, want op het lot viel een prijs van 12.000 euro.

Huwelijk prins Felipe & Letizia Ortiz
Letizia Ortiz en kroonprins Felipe van Spanje

Bekerfinale leidt tot 57 aanhoudingen

Rond de finale van de Amstel Cup tussen FC Twente en FC Utrecht heeft de Rotterdamse politie zondagmiddag en -avond 57 voetbalfans aangehouden. Politiewoordvoerder Hans Stoop meldde dat de meeste arrestaties overmatig alcoholgebruik en openlijke geweldpleging betroffen.

"Het waren de gebruikelijke dingetjes. Enkele mensen staken vuurwerk af terwijl dit niet mocht, terwijl anderen iets teveel hadden gedronken. Er zijn er ook een paar aangehouden voor openlijke geweldpleging," concludeerde Stoop. Er werden zowel supporters van FC Twente als van FC Utrecht aangehouden. Alle zaken werden ter plaatse afgehandeld door een hulpofficier van justitie.

Voor de voetbalwedstrijd moest de Mobiele Eenheid in actie komen toen Feyenoord-fans in het centrum van Rotterdam op zoek gingen naar Twente-aanhangers. Daarbij werden twee personen opgepakt. "Er gebeurt altijd wel iets, maar voor ons is dit routine," liet Stoop enigzins tevreden weten. FC Utrecht won de bekerfinale met 1-0.

Ontknoping Primera division

In Spanje werd dit weekend de laatste speelronde gespeeld. Valencia had eerder de landstitel al voor zich opge-eist. Vandaag vielen de overige beslissingen.

De laatste speelronde hakte er flink in bij de top van de ranglijst. Van de eerste zes ploegen kwam alleen Deportivo La Coruna aan drie punten, de rest verloor.

Valencia, dat de UEFA Cup zege nog in de benen had, boog thuis met 0-1 voor Albacete. Fc Barcelona greep de tweede plaats ondanks een 2-1 nederlaag bij Zaragoza. Javier Saviola scoorde het doelpunt voor Barca. Real Madrid dat had kunnen profiteren liet dat na, het leed een onthutsende 1-4 nederlaag in eigen huis tegen Real Sociedad. Luis Figo mocht voor rust de enige treffer aantekenen vanaf de penaltystip (1-3). Verder was Sociedad trefzeker, Xabi Prieto scoorde tweemaal. Deportivo la Coruna liet zich het buitenkansje niet van het brood eten. Het verstootte middels een 0-1 zege bij Racing Santander Real van de derde plaats.

Valencia en Barcelona plaatsen zich rechtstreeks voor de Champions League. Deportivo en Real zullen in de voorronde van dat toernooi uitkomen. Athletic de Bilbao en Sevilla spelen UEFA Cup voetbal. Atletico Madrid kwam op doelsaldo daarvoor tekort. Ook Villarreal, halve finalist dit seizoen, was op een punt afstand dichtbij, maar had bij Real Valladolid niks in te brengen vandaag (3-0).

Onderin de lijst mocht de winst van valladolid niet baten, het degradeerde. Ook Celta de Vigo en Real Murcia dalen af. Racing Santander mag zich via promotie/degradatie zien te handhaven. Espanyol, de tweede club van Barcelona ontsprong die dans maar net.

Ronaldo mag zich overtuigend topscorer van Spanje noemen. De Braziliaan maakte 24 treffers, vijf meer dan het aantal van een flink groepje rivalen.


NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1CF Valencia +382387777127
2Fc Barcelona CL382198726339
3Deportivo la Coruna VCL382189716034
4Real Madrid VCL3821710707254
5Athletic de Bilbao **38151112565349
6Sevilla **38151013555645
7Atletico Madrid38151013555153
8Villarreal3815914544749
9Real Betis38131312524643
10Málaga3815617515055
11Real Mallorca3815617515466
12Osasuna38111512483837
13Real Zaragoza3813916484655
14Albacete3813817474048
15Real Sociedad38111314464953
16Espanyol3813421434864
17Santander P/D38111017424863
18Real Valladolid -38111017414656
19Celta de Vigo -3891217394768
20Real Murcia -3851112262957

Verlinde was eerlijk over Noordzee-avontuur

RTL-Boulevard presentator Albert Verlinde vindt het niet gek dat hij wel een programma op Noordzee FM mag maken van RTL en zijn collega Martijn Krabbé niet. "Ik was open en eerlijk tegenover mijn werkgever. Ik heb Fons van Westerloo en Leo van der Goot al een tijd geleden laten weten over mijn gesprekken met Noordzee. Dat zal het verschil met Martijn zijn geweest denk ik", aldus Verlinde in het AVRO-radioprogramma Antenne 2.

Verlinde gaat per 1 september een programma maken op Noordzee FM in het weekend. Doordeweeks gaat hij ook shownieuws verzorgen op deze zender. Dat hij 's avonds ook shownieuws in Boulevard gaat presenteren is geen probleem.
"Ik ga natuurlijk niet dezelfde onderwerpen op Noordzee behandelen als dat ik 's avonds op televisie doe", aldus Verlinde.

Martijn Krabbé kreeg te horen dat zijn contract bij RTL 4 niet zou worden verlengd omdat hij het nieuwe middagprogramma op Noordzee FM gaat maken.

Canada: werkvisa voor Mexicaanse strippers

HRLD had ons via de nieuws-submit te melden:

Canadese autoriteiten hebben besloten stripteasedanseressen uit Mexico tijdelijke werkvisa te verlenen. Voorwaarde is wel dat de vrouwen ervaring hebben met het werk.

Een visum is maximaal zes maanden geldig. Visa kunnen via de Canadese ambassade in Mexico aangevraagd worden. Daar bekijken ambtenaren de foto's en de cv's van de vrouwen en zoeken zij uit of zij daadwerkelijk de nodige ervaring hebben.

Spannende finale programma Peking Express

yohan.nl schreef en submitte het volgende bericht:

Logo Peking ExpressIn een spannende finale van het reality-programma Peking Express won het Belgische duo Hans en Rani het met een nipte voorsprong van het Nederlandse paar Reinier en Clarinca.

In een serie van tien afleveringen moesten acht koppels liftend van Moskou naar Peking reizen, met een rantsoen van nog geen twee euro per dag. Vanaf Rusland via de Oeral, Siberië, Mongolië en vervolgens China. Een helse tocht over zowel lange snelwegen als onherbergzame steppes, waarbij teams afvielen die de proeven onderweg niet haalden of te lang deden over de etappes.

Naast de prachtige beelden van de diverse landen en de zenuwvretende spanning die de races opleverden maakten ook de onderlinge verhoudingen tussen de verschillende teams het programma tot een succesvolle samenwerking voor de zenders VT4 (België) en NET 5. Op het FOK!forum werden de afleveringen door een trouwe schare fans bediscussieerd.

In het voorjaar van 2005 is Peking Express terug op televisie met nieuwe kandidaten.


Peking Express
De koppels staan klaar voor de slotaflevering


Praat na over Peking Express in dit topic op het FOK!forum!

Circusartieste overlijdt na val

Enkele honderden kinderen en volwassenen in de Amerikaanse stad St. Paul waren tijdens een voorstelling van het Ringling Brothers en Barnum & Bailey Circus getuige van een dodelijke val. Acrobate Dessi España viel van ruim tien meter naar beneden. Ze gebruikte bij haar act geen net.

De acrobate kwam zwaar gewond in het ziekenhuis terecht en overleed daar zeven uur later. In haar act haalde España kunsten uit met twee lange stroken doek die aan het dak van de circustent hingen. Volgens een getuige raakte één van de doeken los, waarna España met haar hoofd op de grond viel.

Een woordvoerster van het circus meldde de media dat Dessi España de show sinds januari opvoerde. De man, kinderen en schoonfamilie van de verongelukte artieste traden op in hetzelfde circus. Zelf geboren in een Bulgaarse circusfamilie leefde de vrouw van kindsaf een leven in het circus. Op haar 13e haalde ze een vermelding in het Guinness Book of Records door 75 hoepels draaiende te houden om haar lichaam. Een record dat ze later nog twee keer verbrak.


Circusartieste Dessi Espana maakt dodelijke val
Dessi España en de act die haar noodlottig werd


Dronken invalide achter stuur invalidewagen

De politie heeft afgelopen nacht een 59-jarige invalide man uit Zaandam aangehouden wegens het rijden onder invloed in zijn invalidewagen. Surveillerende agenten zagen dat de man zonder licht reed en over de weg slingerde. Fietsers en voetgangers konden de man maar net ontwijken.

Met wat moeite lukte het de agenten om de man tot stoppen te dwingen. De dienders namen de man mee naar het bureau, om een blaastest af te nemen. Deze saboteerde de man echter, waarna de politie een bloedmonster van hem afnam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Punten GP Monaco

Het was een enerverende race, veel spanning en vooral sensatie. Er zijn ook weer een hoop punten verdiend deze race.

We hebben een nieuwe aanvoerder in het klassement, met een totaal aantal van 1922 punten staat Chareldegaul nu op de eerste positie in het managerspel. De meeste punten werden dit weekend behaald door 5euro, hij behaalde deze race 468 punten.

Bij de subleagues gaat dit weekend Woller aan de leiding, zij behaalden deze race 400 punten. Bij het totaal klassement zien we met 1655 punten Inter-F1-Action bovenaan staan. De volgende race is aankomend weekend al, dan zal de Grand Prix van Europa verreden worden op de Nürburgring.

Veel succes met het managen van je team, je kan voor de volgende race wisselen tot 29-05-2004 00:01 uur.

Woedende olifanten vernielen dorp

do-tje had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsMaak nooit een groep olifanten kwaad. Nadat een jonge olifant door stropers was gedood raakten rouwende soortgenoten zo woedend dat ze een nabijgelegen dorp bestormden. Bijna 50 hutten werden vernield en bomen werden ontworteld. De 1000 inwoners van het plaatsje in Bangladesh moesten rennen om het vege lijf te redden.

Het olifantje werd gedood om de slagtanden. Terwijl een gedeelte van de kudde de woede botvierde op het dorp bleven andere olifanten bij het lijk. Volgens een boswachter maakten sommige dieren 'bedroefde, treurige geluiden'. Mensen die in de nabijheid probeerden te komen werden door de groep verjaagd.

Het doden van olifanten om het ivoor van de slagtanden is streng verboden in Bangladesh. Stropers kunnen hiervoor vijf jaar cel krijgen. De politie is op zoek naar de verantwoordelijken.

Schip met 4191 auto's aan boord gezonken

HRLD had ons via de nieuws-submit te melden:

Ten zuiden van Singapore is een schip met 4191 auto's aan boord gezonken na een aanvaring met een olietanker. De bemanning van de twee schepen kon op tijd worden gered. Uit de olietanker, geladen met bijna 280.000 ton olie, is nog geen olie gelekt. Schoonmaakvaartuigen houden in de gaten of er olie aan de oppervlakte komt.

De aanvaring deed zich midden in de nacht voor. Het schip was op weg naar Duitsland. Aan boord bevonden zich ongeveer 3000 nieuwe Zuid-Koreaanse auto's van Hyundai en KIA en meer dan 1000 tweedehands Japanners.

Voetbal: Uitslag Amstel Cup finale

FC Utrecht is nationaal bekerwinnaar geworden door FC Twente met 1-0 te kloppen. Dave van den Bergh maakte in de Kuip de enige treffer in de bekerfinale.

In een qua spel barre finale schoot de bal heen-en-weer tussen de beide ploegen. In de eerste helft had Utrecht iets meer overwicht, maar kansen waren er niet te noteren. Twente schoot eenmaal hard over het Utrechtse doel. Na rust kwam Twente beter uit de kleedkamer, wat de wedstrijd iets aantrekkelijker maakte. Tot goedlopende combinaties kwam het echter nauwelijks. Van den Bergh zette vervolgens van afstand Utrecht fraai op een 1-0 voorsprong. Daarna zakte de wedstrijd echter in. Onvriendelijkheden over en weer bepaalden vervolgens het beeld. Jeroen Heubach mocht een kwartier voor tijd vertrekken nadat hij Utrecht-verdediger Zuidam op het hoofd raakte. De stand bleef zoals hij was.


FC Twente - FC Utrecht (0-1)
66' Van den Bergh 0-1

Geel: Ouedraogo, Polak (beiden Twe), De Jong, Zuidam, Chaiat, Keller (allen Utr)
Rood: Heubach (Twe)

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslag Amstel Cup finale

FC Utrecht is bekerwinnaar geworden door FC Twente met 1-0 te kloppen. Dave van den Bergh maakte in de Kuip de enige treffer.

In een barre finale schoot de bal heen-en-weer tussen de beide ploegen. In de eerste helft had Utrecht iets meer overwicht, maar kansen waren er niet te noteren. Twente schoot eenmaal hard over het Utrechtse doel. Na rust kwam Twente beter uit de kleedkamer, wat de wedstrijd iets aantrekkelijker maakte. Tot goedlopende combinaties kwam het echter nauwelijks. Van den Bergh zette vervolgens van afstand Utrecht fraai op een 1-0 voorsprong. Daarna zakte de wedstrijd echter in. Onvriendelijkheden over en weer bepaalden vervolgens het beeld. Jeroen Heubach mocht een kwartier voor tijd vertrekken nadat hij Utrecht-verdediger Zuidam op het hoofd raakte. De stand bleef zoals hij was.


Fc Twente - Fc Utrecht (0-1)
66' Van den Bergh 0-1

Geel: Ouedraogo, Polak (beiden Twe), De Jong, Zuidam, Chaiat, Keller (allen Utr)
Rood: Heubach (Twe)

Uitslag Belgische beker

De Belgische bekerstrijd is in het voordeel van Club Brugge beslist. Club versloeg in Brussel SK Beveren met 4-2.

Club Brugge verzorgde in het Koning Boudewijn Stadion de complete productie. Liefst zes Bruggenaren kwamen tot scoren vanmiddag. Bij rust was het 1-1. Gert Verheyen zette Brugge op voorsprong, maar Danny Verlinden maakte gelijk. Nastja Ceh scoorde na rust snel 2-1, maar wederom deed een eigen goal de voorsprong teniet. Andrés Mendoza en Peter Van der Heyden zorgden in de slotfase alsnog voor het verschil (4-2).

Armstrong laat zich zien

Lance Armstrong heeft zich in de aanloop naar de Tour voor het eerst serieus laten zien. De Texaan won in de Tour du Languedoc de laatste etappe. Dit was echter niet genoeg om Moreau van de overwinning af te houden.

In tegenstelling tot Ullrich lijkt Armstrong wel op tijd klaar voor de Tour. Eerder in de Languedoc trok hij het hele peloton uit elkaar door even op kop door te trekken.

Moreau kwam op 37 sec. van Armstrong binnen en dat was genoeg om de leiding te behouden. Het is lang geleden dat Moreau een groot succes in zijn carriëre kon vieren.

Thor Hushovd won het puntenklassement. Moreau het bergklassement en Sandy Casar het jongerenklassement.

Etappe 5 Tour du Languedoc
1 Lance Armstrong (USA) US Postal Service presented by Berry Floor 4.42.08
2 Laurent Brochard (Fra) Ag2R Prevoyance 0.19
3 Egoi Martinez (Spa) Euskaltel-Euskadi
4 Wim Van Huffel (Bel) Vlaanderen-T Interim 0.27
5 Laurent Lefevre (Fra) Brioches La Boulangere 0.32
6 Yuriy Krivtsov (Ukr) Ag2R Prevoyance 0.35
7 Sandy Casar (Fra) FDJeux.com 0.37
8 Stephane Goubert (Fra) Ag2R Prevoyance
9 Frederik Willems (Bel) Vlaanderen-T Interim
10 Christophe Moreau (Fra) Credit Agricole
11 Frédéric Bessy (Fra) Cofidis, le credit par Telephone
12 Jean-Cyril Robin (Fra) FDJeux.com 0.42
13 Vjatceslav Ekimov (Rus) US Postal Service presented by Berry Floor 0.44
14 José Azevedo (Por) US Postal Service presented by Berry Floor 0.47
15 Gabriele Missaglia (Ita) Team Barloworld-Androni Giocattoli
16 Dmitriy Fofonov (Kaz) Cofidis, le credit par Telephone 0.49
17 Francesco Bellotti (Ita) Team Barloworld-Androni Giocattoli 0.56
18 Iker Flores (Spa) Euskaltel-Euskadi
19 Benoit Salmon (Fra) Credit Agricole 1.03
20 David Moncoutie (Fra) Cofidis, le credit par Telephone 1.05

Eindklassement Tour du Languedoc
1 Christophe Moreau (Fra) Credit Agricole 21.37.09
2 Vjatceslav Ekimov (Rus) US Postal Service presented by Berry Floor 0.19
3 Iker Flores (Spa) Euskaltel-Euskadi 0.46
4 Egoi Martinez (Spa) Euskaltel-Euskadi 1.24
5 Laurent Brochard (Fra) Ag2R Prevoyance 1.34
6 Lance Armstrong (USA) US Postal Service presented by Berry Floor 1.44
7 Laurent Lefevre (Fra) Brioches La Boulangere 2.14
8 Sandy Casar (Fra) FDJeux.com 2.31
9 José Azevedo (Por) US Postal Service presented by Berry Floor 2.34
10 Gabriele Missaglia (Ita) Team Barloworld-Androni Giocattoli 2.47

Chavanel wint Ronde van België

Sylvain Chavanel zag zijn leiderspositie in de laatste etappe van de Ronde van België niet meer in gevaar komen. Bjorn Leukemans van Mr. Bookmaker won de etappe met vijf seconden voorsprong.

Leukemans maakte deel uit van een groep van drie en dreige net voor de streep ingehaald te worden door het peloton. Leukemans reageerde echter adequaat en sprong op tijd weg.

Chavanel behield rustig de leiding en eindigde met zijn concurrenten in het peloton. De Nederlander Bart Voskamp werd verdienstelijk tweede. Max van Heeswijk werd derde in het algemeen klassement en behaalde ook een etappe overwinning.

Etappe 5 Ronde van België
1 Bjorn Leukemans (Bel) MrBookmaker-Palmans 5.45.40
2 Janek Tombak (Est) Cofidis 0.05
3 Mikhail Timochine (Rus) Landbouwkrediet-Colango
4 Preben Van Hecke (Bel) Relax-Bodysol
5 Bart Voskamp (Ned) Chocolade Jacques
6 Max Van Heeswijk (Ned) US Postal-Berry Floor
7 Sylvain Chavanel (Fra) Brioches la Boulangere
8 Victor Hugo Pena (Col) US Postal-Berry Floor
9 Jurgen van den Broeck (Bel) US Postal-Berry Floor
10 Roy Sentjens (Ned) Rabobank

Eindklassement Ronde van België
1 Sylvain Chavanel (Fra) Brioches la Boulangere
2 Bart Voskamp (Ned) Chocolade Jacques
3 Max Van Heeswijk (Ned) US Postal-Berry Floor

F1: Uitslag Grand Prix van Monaco

Jarno Trulli is de winnaar van een uitermate hectische Grand Prix van Monaco geworden. Van geplofte motoren tot onverwachte crashes, geen enkel ingrediënt bleef deze Grand Prix achterwege.

Olivier Panis was de eerste coureur die opviel doordat hij niet zijn startpositie in kon nemen na de opwarmronde. Hierdoor werd de start uitgesteld en moest opnieuw een opwarmronde worden gereden. Echter ook ditmaal kwam Panis niet van zijn plaats, dus mocht de Fransman vanuit de pits starten.

De tweede coureur die opviel deze race was Takuma Sato. De Japanner wist zijn motor op te blazen. De chaos die volgde was enorm. Doordat David Coulthard zeer langzaam door de opgeworpen rookwolk reed, crashte Giancarlo Fisichella vol achterop de Schot waardoor de Italiaan zijn bolide op de zijkant tegen de vangrail diende te parkeren. Door deze actie kon ook Coulthard de race niet vervolgen.

Ook Fernando Alonso wist zich deze race in de kijker te rijden. Bij het inhalen van Ralf Schumacher in de tunnel kwam de Spanjaard op het vuile gedeelte van de baan. Hierdoor begon zijn bolide te glijden en dit resulteerde in een crash tegen de vangrail. Einde race en geen kans op een 1-2 voor Renault.

De volgende opvallende actie was ook in de tunnel. In de safetycar situatie die volgde op de crash van Alonso, zagen we plotseling Michael Schumacher met een blokkerend linker voorwiel door de tunnel schieten. Juan Pablo Montoya koos de rechterkant van de baan om de Duitser te ontwijken. Deze gleed echter ook die kant op waardoor beiden elkaar raakten. Hierdoor werd de Ferrari van de Duitser gelanceerd en belandde hij uiteindelijk tegen de vangrail. Het enige wat hij kon doen was de Ferrari naar de pits terugbrengen, om vervolgens uit te stappen. Montoya kon zijn race gewoon vervolgen.

In de eindfase kon Jenson Button het gat naar de leidende Jarno Trulli nog aardig dichten, maar de race duurde voor de Brit simpelweg te kort. Trulli wist zijn allereerste pole position dan ook om te zetten in zijn allereerste overwinning. Rubens Barrichello legde beslag op de derde plaats.

Meer nieuws is te vinden op de FOK!F1manager

Geen maat op Petacchi

De vlakke etappes in de Giro zijn inmiddels al op voorhand van alle spanning ontdaan. Ook vandaag wist Petacchi weer te winnen.

Het is inmiddels de zevende ritzege van de Italiaan in de Giro van dit jaar. Hij evenaart daarmee Saronni, De Vlaeminck en Maertens die allen ook zeven etappes in één van de na-oorlogse Giro's wisten te winnen. Het is waarschijnlijk dat Petacchi alleenhouder van dit record gaat worden met nog een aantal vlakke ritten in deze Giro.

Het werd Petacchi vandaag wel erg makkelijk gemaakt want door een val vlak voor de finish waren veel concurrenten al bij voorbaat kansloos. Alleen Rodriguez had nog enige kans en werd tweede. Ploeggenoot Velo van Petacchi werd beloond voor zijn werk en werd derde.

Etappe 10 Giro d'Italia
1 Alessandro Petacchi (Ita) Fassa Bortolo
2 Fred Rodriguez (USA) Acqua & Sapone-Caffe Mokambo
3 Marco Velo (Ita) Fassa Bortolo
4 Olaf Pollack (Ger) Gerolsteiner
5 Alexandre Usov (Blr) Phonak Hearing Systems
6 Jan Svorada (Cze) Lampre
7 Luciano Pagliarini (Bra) Lampre
8 Angelo Furlan (Ita) Alessio-Bianchi
9 Alejandro Albert Borrajo (Arg) Ceramiche Panaria-Margres
10 Philippe Gilbert (Bel) FDJeux.com
11 Alberto Loddo (Ita) Saunier Duval-Prodir
12 Crescenzo d'Amore (Ita) Acqua & Sapone-Caffe Mokambo

Algemeen klassement na etappe 10
1 Yaroslav Popovych (Ukr) Landbouwkrediet-Colnago
2 Serguei Gontchar (Ukr) De Nardi 0.03
3 Bradley McGee (Aus) FDJeux.com 1.02
4 Gilberto Simoni (Ita) Saeco 1.27
5 Franco Pellizotti (Ita) Alessio-Bianchi 1.32
6 Damiano Cunego (Ita) Saeco 1.48
7 Giuliano Figueras (Ita) Ceramiche Panaria-Margres 2.30
8 Stefano Garzelli (Ita) Vini Caldirola-Nobili Rubinetterie 2.31
9 Dario David Cioni (Ita) Fassa Bortolo 2.36
10 Wladimir Belli (Ita) Lampre 3.09

Megawati wil RMS op Molukken uitroeien

De president van Indonesië wil de RMS, de Republiek der Vrije Zuid-Molukken (Republik Maluku Selatan), gaan uitroeien. Dat heeft ze gezegd bij een kortstondig bezoek aan de Molukken. Tijdens een gesprek met lokale leiders liet ze weten dat alle vormen van separatisme tot op het bot moeten worden bestreden. Megawati Soekarnoputri bezocht de Molukken in het kader van haar verkiezingscampagne.

Vorige maand vielen er op de Molukken 40 doden toen een demonstratie van RMS-aanhangers uitliep op gevechten tussen christenen en moslims.

-
Korte geschiedenis van de RMS, waar Nederland veel mee te maken heeft (gehad).

Uitslag Grand Prix Monaco

Jarno Trulli is de winnaar van een uitermate hectische Grand Prix van Monaco geworden. Van geplofte motoren tot onverwachte crashes, geen enkel ingrediënt bleef deze Grand Prix achterwege.

Olivier Panis was de eerste coureur die opviel doordat hij niet zijn startpositie in kon nemen na de opwarmronde. Hierdoor werd de start uitgesteld en moest opnieuw een opwarmronde worden gereden. Echter ook ditmaal kwam Panis niet van zijn plaats, dus mocht de Fransman vanuit de pits starten.

De tweede coureur die opviel deze race was Takuma Sato. De Japanner wist zijn motor op te blazen in Tabac. De chaos die volgde was enorm. Doordat David Coulthard zeer langzaam door de enorme rookwolk reed, crashte Giancarlo Fisichella vol achterop de Schot waardoor de Italiaan zijn bolide op de zijkant tegen de vangrail wist te parkeren. Door deze actie kon ook Coulthard de race niet vervolgen.

Ook Fernando Alonso wist zich deze race in de kijker te rijden. Bij het inhalen van Ralf Schumacher in de tunnel kwam de Spanjaard op het vuile gedeelte van de baan. Hierdoor begon zijn bolide te glijden en dit resulteerde in een crash tegen de vangrail. Einde race en geen kans op een 1-2 voor Renault.

De volgende opvallende actie was ook in de tunnel. In de safetycar situatie die volgde op de crash van Alonso, zagen we plotseling Michael Schumacher met een blokkerend linker voorwiel door de tunnel schieten. Juan Pablo Montoya koos de rechterkant van de baan om de Duitser te ontwijken. Deze gleed echter ook die kant op waardoor beiden elkaar raakten. Hierdoor werd de Ferrari van de Duitser gelanceerd en belandde hij uiteindelijk tegen de vangrail. Het enige wat hij kon doen is de Ferrari terugbrengen naar de pits om vervolgens uit te stappen. Montoya kon zijn race gewoon vervolgen.

In de eindfase kon Jenson Button het gat naar de leidende Jarno Trulli nog aardig dichten, maar de race duurde voor de Brit simpelweg te kort. Trulli wist zijn allereerste pole position dan ook om te zetten in zijn allereerste overwinning.


Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Jarno TrulliRenault F1 1:45:46.601
2 Jenson ButtonBAR Honda + 0.495
3 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari + 1:15.766
4 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1 + 1 ronde
5 Felipe MassaSauber Petronas + 1 ronde
6 Cristiano da MattaToyota Racing + 1 ronde
7 Nick HeidfeldJordan Ford + 2 ronden
8 Olivier PanisToyota Racing + 3 ronden
9 Zsolt BaumgartnerMinardi F1 + 6 ronden
10 Ralf SchumacherBMW Williams F1 + 7 ronden
- Michael SchumacherScuderia Ferrari crash
- Fernando AlonsoRenault F1 crash
- Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes hydrauliek
- Gianmaria BruniMinardi F1 versnellingsbak
- Giorgio PantanoJordan Ford versnellingsbak
- Mark WebberJaguar Racing hydrauliek
- Takuma SatoBAR Honda motor
- David CoulthardMcLaren Mercedes crash
- Giancarlo FisichellaSauber Petronas crash
- Christian KlienJaguar Racing crash

Montoya wil McLaren contract annuleren

Juan Pablo Montoya wil niet langer meer naar het McLaren race team, dat vertelde een anonieme F1 eigenaar tegen The Telegraph.

De BMW-Williams coureur probeert onderuit te komen van zijn contract met McLaren. Dit seizoen heeft McLaren moeite om zelfs competitief mee te doen met het middenveld van F1. Volgens het Britse Krant, is de management van de 28 jarige coureur bezig met het onderzoeken van andere teams.

IJshockey: finalisten Stanley Cup

Tampa Bay Lightning en Calgary Flames spelen dit jaar de NHL finale. Tampa Bay versloeg gister nipt Philadelphia Flyers in de finale van de Eastern Conference (4-3).

De allesbeslissende wedstrijd vond gister plaats in Florida. Keeper Nikolai Khabibulin van de thuisploeg verdedigde de snel genomen 2-0 voorsprong met verve. Philadelphia zou nog wel een doelpunt maken, maar kwam niet langszij. Daarmee werd de spannende serie prooi voor Tampa Bay. In de finale neemt het het op tegen de Calgary Flames, dat eerder al San Jose Sharks versloeg (4-2). Een finale tussen een Amerikaans en een Canadees team.

BNN begint actie om voortbestaan veilig te stellen

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

BNN is een actie begonnen om zijn voortbestaan veilig te stellen. Onder de titel 'BNN moet blijven' probeert de jongerenomroep de Eerste Kamer te overtuigen van het draagvlak dat BNN zou hebben in de samenleving.

BNN is sinds 6 september 1998 officieel een publieke omroep. Om na september 2005 nog te mogen uitzenden, zou BNN volgens de mediawet 300.000 leden moeten hebben. Staatssecretaris Van der Laan (Media) stelde destijds voor dat aantal te verlagen naar 150.000. De Tweede Kamer ging akkoord, maar de Eerste Kamer stribbelt nu tegen.

De Senaat is bang voor gelegenheidswetgeving om alleen BNN tegemoet te komen. Bovendien willen de senatoren dat Van der Laan haar plan vervat in een groter wetsvoorstel waarin de volledige mediavisie van het kabinet is opgenomen. Van der Laan heeft dat inmiddels toegezegd.

BNN startte in september 2003 met een grote ledenwerfcampagne met de slogan 'We zitten in de shit, dus word lid'. Die campagne wierp zijn vruchten af, want in maart van dit jaar had BNN 224.064 leden.

Nu gaat BNN dus opnieuw actie voeren. Via de site BNNmoetblijven.nl kunnen mensen hun zorg uitspreken over het mogelijk verdwijnen van BNN. Naast de site kan er ook via sms-nummer 9090 geprotesteerd worden. Alle reacties zal BNN later aan de leden van Eerste Kamer aanbieden. BNN heeft overwogen mensen op te roepen direct naar de Eerste Kamer te mailen, maar heeft daar vanaf gezien.

Ook komt BNN op radio en tv met een indringende spot. In de spot is BNN aanvankelijk omgeven met het geluid van een hartslag, maar aan het eind van de boodschap valt die hartslag weg.

"We hebben bewust niet voortgeborduurd op de campagne 'in de shit', want we zitten nu in een andere situatie", aldus BNN-voorzitter Gerard Timmer. "We willen de politiek laten zien dat wij een partij zijn die ertoe doet. We hebben trouwens ook afzonderlijke acties in de planning, maar daar kan ik nu nog niets over zeggen."

Timmer is zeker nog niet gerust op de ontwikkelingen in de Eerste Kamer. "Er zijn wel mensen die mij zeggen dat het daar wel goed komt, maar ik vind het een dubbeltje op zijn kant. De politici houden de komende weken hun kaarten aan de borst. Ik zie onvoldoende basis om de uitkomst met vertrouwen tegemoet te zien."

Köhler nieuwe president Duitsland

De 61-jarige Horst Köhler is vandaag gekozen tot president van Duitsland. De kandidaat van de christen-democratische en liberale oppositie versloeg de socialistische regeringskandidate Gesine Schwan met 604 stemmen tegen 589.

Köhler zal op 1 juli Johannes Rau opvolgen, deze sociaal-democraat hield het na één termijn voor gezien. Köhler was vroeger hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en is een groot criticus van de Amerikaanse buitenlandse politiek. In Duitsland wordt eens per vijf jaar een nieuwe president gekozen.

Legerbus opgeblazen in Kashmir

In de Indiase deelstaat Kashmir zijn vandaag 28 doden en vijftien zwaargewonden gevallen bij een aanslag op een bus. In het voertuig zaten Indiase troepen die de grens tussen Kashmir en Jammu bewaken. Onder de doden bevinden zich naast grenssoldaten ook twaalf van hun echtgenotes en twee kinderen.

De aanslag is opgeëist door de Hezb-ul Mujahedeen, één van de islamitische guerrillagroeperingen die voor onafhankelijkheid van Kashmir of aansluiting bij buurland Pakistan strijden. De aanslag viel samen met de beëdiging van de nieuwe Indiase minister-president Manmohan Singh. De kwestie-Kashmir staat bovenaan de agenda van zijn minderheidsregering.

VARA haalt Oppassen uit de mottenballen

IcoonDe zomerperiode komt eraan, en dat betekent dat men in Hilversum weer aan de herhalingen gaat. Zo startte de TROS afgelopen zaterdagavond al met het op prime-time herhalen van een serie Love Letters met Linda de Mol. De VARA haalt op haar beurt komende tijd de comedyserie 'Oppassen' uit de kast. Vanaf aanstaande dinsdag brengt de omroep drie keer in de week herhalingen van de serie op de buis.

Drie keer per week een oude Oppassen op tv is nog niet genoeg meent de omroep, want in juli verschijnt de serie zelfs iedere werkdag op Nederland 3. De eerste aflevering van 'Oppassen!' verscheen in maart 1991 op de kijkbuis. In twaalf jaar tijd werden in totaal 321 afleveringen van de met een Gouden TeleVizier Ring bekroonde comedy uitgezonden.

In de oude afleveringen zien we onder meer de in 2000 overleden Coen Flink als opa Henry Buys terug. Verder natuurlijk Annette Barlo als dochter Anna Bol (inmiddels is ze zelf net moeder geworden), Matijs Jansen als zoon Rik Bol, Ben Hulsman als opa Willem Bol en Fred ('tering' Harry) Vaassen.


Wijlen Coen Flink als opa Buys

Oppassen! vanaf komende week iedere dinsdag, woensdag en donderdag om 19:00 uur op Nederland 3. Vanaf juli iedere werkdag.

[update] Doden bij ongeluk op Frans vliegveld

MutZ, ali, Ambrosius, dimage en pven hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Op de Parijse luchthaven Charles de Gaulle Airport is vanmorgen om 7 uur een dak ingestort. Bij het ongeluk zijn minstens vier mensen omgekomen, waaronder een aantal politieagenten. Een groot aantal mensen is gewond geraakt.

Het dak dat is ingestort betreft het dak van de nieuwe terminal 2. Deze terminal wordt vooral gebruikt door Air France en de Skyteam alliantie en zal binnenkort ook gebruikt gaan worden door KLM.

Update 11:03 uur
Een loopbrug viel naar beneden, waarna ook het plafond instortte. Volgens de brandweer is de ravage erg groot. Tonnen beton en staal vielen over een oppervlakte van 30 bij 50 meter uit het plafond naar beneden. De oorzaak is nog onbekend.

Inmiddels is bekend dat zeker zes mensen zijn omgekomen. Een onbekend aantal mensen is gewond en onder het puin zitten nog mensen bekneld.

Update 12:44 uur
De meeste slachtoffers zouden medewerkers zijn van het vliegveld. Zij zaten onder de loopbrug in een stilstaand voertuig te wachten, toen het plafond van de terminal naar beneden kwam en de brug instortte.

Door het vroege tijdstip van het ongeluk bevonden zich nog maar weinig passagiers op het vliegveld. Slechts twee toestellen van Air France uit New York en Johannesburg waren geland.

Een terroristische aanslag wordt uitgesloten.

Harde column Wim T. Schippers niet geplaatst

Een column van 'alleskunner' (kunstenaar, radio/televisie- en theatermaker, componist en tekstdichter) Wim T. Schippers wordt niet geplaatst in een nieuwsbrief van het ministerie van Landbouw. In de column haalt Schippers hard uit naar de intensieve veehouderij. Volgens het bemiddelende communicatiebureau Texture was het schrijven een 'eenzijdige scheldkanonnade tegen de vleesindustrie'.

Schippers bekritiseert in de column de 'systematische marteling' van kippen en varkens en de 'bijeen gepropte vleeskuikens' in de intenstieve veehouderij, welke hij omschrijft als 'grootschalige georganiseerde misdaad'. Hij vraagt zich af waarom er niet kan worden geregeld dat er in Nederland geen 'gemarteld dierenvlees' mag worden aangeboden.

Ellen Jens, de partner van Schippers, geeft toe dat de column 'pittig' is. Maar dat mag volgens haar geen reden zijn de column af te wijzen.

Een woordvoerster van het ministerie van Landbouw zegt dat de bewuste column nooit is aangeleverd. De onderhandelingen zijn in een eerder stadium al gestrand. Schippers vroeg geld voor het artikel - 150 euro die hij aan de stichting Wakker Dier wilde doneren - terwijl het ministerie zijn gastcolumnisten niet betaalt. ''Zo zijn de afspraken niet. Inhoudelijk hebben wij de column nooit gezien dus ook niet afgewezen'', aldus het ministerie.


Schippers zet zich via Wakker Dier onder andere in vóór het scharrelei. Op de radio worden regelmatig diverse door hem ingesproken spotjes over dierenwelzijn uitgezonden.

'Beckham net hooligan met nieuwe tattoo'

De nieuwste tattoo die David Beckham heeft laten zetten, een vliegend kruis in zijn nek, heeft tot afkeurende reacties geleid in de Engelse bladen. The Sun, the Daily Mirror en the Daily Express schrijven dat Beckham meer op een hooligan of zelfs een Hells Angel lijkt, dan op een Engelse voetbalspeler.

De tattoo is de negende die Beckham op zijn lichaam heeft laten aanbrengen. Andere omvatten onder meer de namen van zijn twee zonen, Brooklyn en Romeo, één van de naam van zijn vrouw Victoria, en een beschermengel op zijn rug.

Naar verluidt zou Beckhams vrouw Victoria ingestemd hebben met de nieuwste tattoo-aanwinst.


Een hooligan, aldus de Mirror.

Duitse jager aangevallen door een haas

Jager zijn is een zwaar beroep. Voor je het weet wordt je aangevallen door agressieve olifanten, beren of... hazen, zoals een 43-jarige Duitser overkwam.

Het dier overviel de jager op een weiland en beet hem in zijn voet. Pas na een flinke slag met een stok liet de haas los en kon de man overgaan tot een ongebruikelijke maatregel: "Eerst heb ik over de wond geplast, dat desinfecteert." Waarom de haas de jager aanviel is niet duidelijk. Het dier leed niet aan hondsdolheid.

@Home verhoogt kabel-snelheid

had ons via de nieuws-submit te melden:

Internetprovider @Home gaat de snelheid van haar abonnementen verhogen. Vanaf 1 juli kunnen de klanten met het Breedband abonnement met een hogere snelheid gaan surfen. Per 1 augustus geldt dat ook voor klanten met het Basis abonnement. Ook voor Budget-klanten staat er een verhoging op stapel, maar die gaat nog wat langer duren.

De download-snelheid van Breedband gaat naar 4000 kbit/sec, met een upstream-snelheid van 512 kbit/sec (nu 2560/256). De download-snelheid van Basis gaat naar 768 kbit/sec, met een upstream-snelheid van 128 kbit/sec (nu 312/64). Overigens doet de kabelinternet-provider er wel vier weken over de verhoging voor alle klanten te realiseren.

Eerder deze week kondigde concurrent KPN ook al aan de snelheid van haar ADSL-abonnementen te verhogen.

'Van God Los' verkocht aan Amerika

maan_man had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse film 'Van God Los' is tijdens het filmfestival in Cannes aan de Verenigde Staten, Australië en Duitsland verkocht. De thriller zal dit najaar te zien zijn in deze landen. Nog minimaal twee andere landen hebben ook hun interesse getoond, aldus directeur R. Selen van Rinkelfilm Productions.

Het verhaal van de film is gebaseerd op de Bende van Venlo, een groep die Noord-Limburg in het begin van de jaren negentig met ontvoeringen en roofovervallen onveilig maakte. 'Van God Los' is geregisseerd door Pieter Kuijpers en de hoofdrollen worden vertolkt door Tygo Gernandt, Angela Schijf en Egbert Jan Weeber.

Aangezien de film de eerste tweeënhalve week na de Nederlandse première 100.000 bezoekers trok, bereikte het een jaar geleden de status van 'Gouden Film'.


De filmposter van de Nederlandse kaskraker

Dinosaurus in beeld van White Island vulkaan

In een afgelegen vulkaankrater in Nieuw-Zeeland heeft iemand een paarse dinosaurus vlak voor een camera neergezet. De beelden worden voor wetenschappelijk onderzoek gebruikt.

Wetenschappers van Geological and Nuclear Sciences (GNS) in Nieuw-Zeeland hadden de digitale camera geïnstalleerd in de krater van een afgelegen vulkaan op White Island. De vulkaan wordt door verschillende wetenschappers nauwlettend in de gaten gehouden. Om het uur wordt een beeld genomen dat op hun website verschijnt.

Op de beelden verscheen onlangs een merkwaardig beest. "Een of andere grapjas heeft een paarse dinosaurus in het gezichtsveld van de camera gezet", zegt woordvoerder John Callan van GNS. "Een aantal mensen hebben ons gemaild wat die dinosaurus daar doet".

De wetenschappers zijn niet van plan naar het eiland af te reizen, de vulkaan te beklimmen, en de paarse dinosaurus te verwijderen. "De zure zwavel en de zeer giftige omgeving zullen wel korte metten maken met het beest".


Webcambeeld van de White Island vulkaan. Klik hier voor de webcam

Wat gebeurde er deze week - Week 21

Week 21 van 2004. Een week van de tweede Nederlander op de Mount Everest, maar haaks daarop ook een week van sterfgevallen. Naast de begrafenis van de vorige week omgekomen Nederlandse militair, drukte het overlijden van de Nederlandse toneeluitblinker Mary Dresselhuysen en de liquidatie van onroerendgoed-handelaar Endstra een zwartgerande stempel op de afgelopen zeven dagen. Toch bracht week 21 ons niet alleen slechte dingen. Waar we het over hebben? Lees er alles over in FOK!'s nieuwsoverzicht..!

Nieuwsoverzicht


Vorige week publiceerde FOK! het eerste wekelijks te verschijnen nieuwsoverzicht. Hierin probeerden we voor het eerst een samenvatting te geven van het belangrijkste nieuws in binnen- en buitenland, met als doel de gebruikers zonder het lezen van de reguliere nieuwsberichten op FOK! of een krant een plaatje te schetsen van de afgelopen dagen.

Zeker nu het project nog in een vroeg stadium staat, staan voor honderd procent open voor op- of aanmerkingen. Bovendien hebben we feedback nodig, want zonder de users is er geen FOK!. Dus aarzel niet en mail. Ook artikelen en andere nieuwsitems zijn welkom op dit adres.

Klik hier om naar het weekoverzicht te gaan


Tekst: Yosh

Veerboot in Bangladesh gezonken: ruim 200 vermisten

pven had ons via de nieuws-submit te melden:

Op de rivier de Meghna in Bangladesh is vanochtend een veerboot met aan boord 250 mensen gekapseisd. Vijftig opvarenden wisten de oever te bereiken. Voor het leven van de overige 200 passagiers wordt gevreesd. Tot dusver zijn acht lichamen geborgen.

De veerboot was vanuit de zuidelijke regio Madaripur onderweg naar de hoofdstad Dhaka, toen het werd overvallen door een storm die gepaard ging met hevige regenval. In Bangladesh verdrinken jaarlijks meer dan duizend mensen door ongevallen met veerboten. Meestal gebeurt dit tijdens het regenseizoen in de maanden mei en juni.

Beautynieuws Mei 2004

In deze editie van het Beautynieuws stomen we je helemaal klaar voor de zomer: welke make-up mag je niet missen, hoe verzorg je je haar, hoe krijg je een bruin tintje zonder zon en van welke geurtjes krijg je de zomer in je hoofd? De antwoorden op deze vragen vind je op de komende pagina's.

Mannen let op: ook aan jullie is deze maand gedacht in de vorm van de introductie van een zeer uitgebreide nieuwe, betaalbare lijn. Lees dus snel verder!

Let op: in dit Beautynieuws komen producten aan bod die je deze zomer niet mag missen. Er zitten producten tussen die pas later deze zomer in de winkels verschijnen, wanneer dit het geval is hebben we dit zo duidelijk mogelijk aangegeven bij het product in kwestie.

Bush valt van fiets tijdens fietstocht

De_Schaduw had ons via de nieuws-submit te melden:

Gisteren is president Bush van zijn fiets gevallen tijdens een fietstocht over zijn ranch in Crawford, Texas. Bush fietste met zijn persoonlijke dokter Richard Tubb, een man met millitaire training die voor de geheime dienst werkt, en viel aan het einde van een lange tocht.

Hoewel de Amerikaanse president een helm en een mondbeschermer droeg, verwondde hij zich toch aan zijn kin, bovenlip, neus, rechterhand en alle twee zijn knieën. Hij was wel in staat de fietstocht af te maken. Bush werd ter plekke door Tubb behandeld. Men is gewaarschuwd niet te schrikken als Bush bij zijn volgende publieke verschijning in het verband zit.

Dit is niet de eerste keer dat Bush een ongeluk overkomt. Afgelopen juni viel hij van een 'segway human transporter'. Een foto van deze valpartij is op verscheidene websites verschenen.

In januari 2002 is Bush flauwgevallen in het Witte Huis toen hij in een gezouten krakeling stikte terwijl hij naar een rugbywedstrijd op tv keek. Daarbij verwondde hij zich ook aan zijn gezicht.

Bril registreert automatisch oogcontact

In Canada is een zonnebril uitgevonden, waarmee je kunt weten of iemand oogcontact met je maakt. Naast het feit dat het handig kan zijn in vrijgezellenbarren, kan het volgens de uitvinders ook handig zijn om er een videodagboek mee bij te houden.



Volgens de uitvinders van de Queen's University Human Media Lab in Ontario zal het bijhouden van een videodagboek in de toekomst erg populair worden. Zogenaamde videobloggers houden een dagboek bij van hun leven door het vanuit hun eigen perspectief te filmen. Het probleem is dat het veel werk is gedeelten eruit te knippen waarin weinig interessants gebeurt. Hierover hoeft de videoblogger zich niet meer druk te maken want de bril kan automatisch interacties en gesprekken met andere mensen registreren.

Het systeem werkt met een CCD-camera die tussen de glazen zit. Deze is verbonden met een draagbare computer die aan de heup gedragen wordt. Deze computer voert de berekeningen uit en verwerkt de beelden.

Als iemand naar de bril kijkt, zal er door de infraroodlens een bepaalde weerspiegeling in de pupillen van de andere persoon komen. Dit is te vergelijken met het 'rode-ogen'-effect als er geflitst wordt. De computer detecteert deze weerspiegeling, en zodoende krijgt de zonnebrildrager een signaaltje door dat iemand oogcontact zoekt.

Vertegaal geeft toe dat, aangezien de bril er nogal opvallend uitziet, veel mensen naar de drager zullen kijken, maar "het gaat erom mensen aan te trekken en met hen te communiceren".

Met dank aan Zarc.oh voor de nieuwstip.

Mido maakt zich weer onmogelijk

Oud-Ajacied Mido is uit de selectie van het nationale team van Egypte gezet. Bondscoach Marco Tardelli kwam tot die beslissing nadat de voetballer niet kwam opdagen voor de voorbereiding van een wedstrijd tegen Sudan op 4 juni. Feyenoorder Hossam Ghaly is om dezelfde reden ook niet meer welkom.

Beide spelers hadden al eerder problemen met de nationale bond en trainer Tardelli. Zo kwam Mido in april niet opdagen voor een trainingskamp. De spits van Olympique Marseille gaf nu als reden dat hij geblesseerd is.

Overigens lijken de dagen van Mido ook bij Olympique geteld. Ondanks het contract dat loopt tot medio 2008 mag de speler na één seizoen de ploeg uit de Zuid-Franse havenstad alweer verlaten; "Ik vind het jammer om te moeten zeggen, maar Mido wordt uitgekotst door sommige spelers", liet clubvoorzitter Christophe Bouchet weten aan de sportkrant L'Equipe. "Mido zijn instelling is buitengewoon slecht. Hij komt zonder reden niet opdagen op trainingen, waardoor hij door sommige spelers niet geaccepteerd wordt."

Mido, wiens eigenlijke naam Ahmed Hossam is, kwam in de zomer van 2003 over van Ajax naar Olympique Marseille. De maanden daarvoor was de spits al uitgeleend aan het Spaanse Celta de Vigo, na een conflict met Ajax-trainer Ronald Koeman.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.