[update] Doden bij ongeluk op Frans vliegveld

MutZ, ali, Ambrosius, dimage en pven hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Op de Parijse luchthaven Charles de Gaulle Airport is vanmorgen om 7 uur een dak ingestort. Bij het ongeluk zijn minstens vier mensen omgekomen, waaronder een aantal politieagenten. Een groot aantal mensen is gewond geraakt.

Het dak dat is ingestort betreft het dak van de nieuwe terminal 2. Deze terminal wordt vooral gebruikt door Air France en de Skyteam alliantie en zal binnenkort ook gebruikt gaan worden door KLM.

Update 11:03 uur
Een loopbrug viel naar beneden, waarna ook het plafond instortte. Volgens de brandweer is de ravage erg groot. Tonnen beton en staal vielen over een oppervlakte van 30 bij 50 meter uit het plafond naar beneden. De oorzaak is nog onbekend.

Inmiddels is bekend dat zeker zes mensen zijn omgekomen. Een onbekend aantal mensen is gewond en onder het puin zitten nog mensen bekneld.

Update 12:44 uur
De meeste slachtoffers zouden medewerkers zijn van het vliegveld. Zij zaten onder de loopbrug in een stilstaand voertuig te wachten, toen het plafond van de terminal naar beneden kwam en de brug instortte.

Door het vroege tijdstip van het ongeluk bevonden zich nog maar weinig passagiers op het vliegveld. Slechts twee toestellen van Air France uit New York en Johannesburg waren geland.

Een terroristische aanslag wordt uitgesloten.