Politie gaat wanbetalers oppakken tijdens EK voetbal

hit_me had ons via de nieuws-submit te melden:

Veel mensen blijven van 't zomer thuis om te kijken naar het Europees Kampioenschap voetbal, in juni. Best handig, moet het Politiekorps Rotterdam-Rijnmond hebben gedacht. Zij grijpt het EK voetbal aan om wanbetalers aan te pakken. Mensen met uitstaande boetes zitten tijdens het EK liever achter de buis dan in de bak. En aangezien ze dan dus vaker thuis zitten, kunnen ze rekenen op een bezoekje, met de vraag: dokken of brommen? Voor deze actie worden extra cellen vrijgemaakt, zowel op het hoofdbureau als in de Stadsgevangenis van Rotterdam.

Ook de sociale dienst en andere uitkeringsinstanties worden bij de actie betrokken. Doel is onder meer degene die een postadres i.p.v. woonadres opgeven, aan te pakken. Deze mensen lopen naast de boeteoplegging ook het risico hun eventuele uitkering te verliezen.

En wie denkt gedurende het EK in een verzorgd staatspension te zitten en daarna weer naar huis kan, komt bedrogen uit. Met de Stadsgevangenis is een uitlooptijd van zeker 20 dagen afgesproken. Ook na het EK zal er dus nog ruimte vrij zijn om de wanbetalers vast te houden.