Jongen (16) bekent moord op 32-jarige vrouw

Martijntj had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen 16-jarige inwoner uit het Belgische Mechelen heeft afgelopen weekend de moord op 32-jarige Ingrid Van Regenmortel uit het nabijgelegen Viersel bekend.

De jongen had afgelopen donderdagavond onenigheid met een binnenschipper nadat de man hem gehinderd zou hebben bij zijn visactiviteiten. Op het moment dat de jongen in discussie was met de binnenschipper naderde de 32-jarige vrouw die op dat moment aan het joggen was. De vrouw, moeder van vier kinderen, merkte de onenigheid op en probeerde de oplaaiende ruzie te sussen, zonder succes. De jongen werd woedend en volgde de vrouw, die inmiddels al verder was gelopen. Na ongeveer 150 meter overmeesterde de jongen de vrouw en wurgde hij haar met een broekriem, die hij later wegwierp. De jongen viel op omdat hij twee uur nadat de politie was gearriveerd pas zijn spullen meenam en van zijn visplaats vertrok. Tijdens zijn vertrek liet de jongen zich tijdens een gesprek met een sluiswachter niet over het ongeluk uit.

De jongen werd afgelopen vrijdag opgepakt waarna hij de schipper als schuldige aanwees bij dit delict. De jongen wist zijn verhaal op dat moment zˇ goed te dekken dat hij werd vrijgelaten. Afgelopen zaterdag werd de jongen nogmaals ondervraagd, waarna hij door de mand viel en de moord bekende. Een woordvoerder van het Mechelse parket heeft gezegd dat de vrouw niet seksueel is misbruikt.

Op de visplaats, waar velen de jongen kennen, werd vol ongeloof op het nieuws gereageerd. "Onze kinderen zaten dikwijls bij hem. Op een dag had hij een verjaardagskaartje bij voor ons dochtertje. Wij wisten dat hij een paar keer gepakt was zonder rijbewijs met zijn brommer. Maar een moordenaar? Wie kon dat vermoeden?"