[update] Meisje (13) uit Eibergen ontvoerd

Zondagmiddag is in het buitengebied van het Gelderse kerkdorp Rekken een 13-jarig meisje uit Eibergen ontvoerd. Het slachtoffer, Wei Wei Hu (van Chinese komaf), fietste met een vriendinnetje op de Kienvenneweg. Daar werden ze door een Nederlands sprekende automobilist aangesproken, die onder bedreiging van een mes de Chinese dwong in te stappen. De ontvoering gebeurde op enkele kilometers van de Duitse grens.

De politie heeft direct groot alarm geslagen en urenlang tevergeefs naar het meisje gezocht met onder meer een helikopter. Over een mogelijk motief van de ontvoerder is niets bekend.

Update 13:08
De man blijkt kort voor de ontvoering van Wei Wei Hu in Duitsland, nabij Ahaus, een 15-jarig meisje hebben geprobeerd te kidnappen. Ook zij werd met een mes bedreigd.

De dader zou een ongeveer 40 tot 45-jarige 1.85 meter lange man zijn die reed in een grijsgroene Mercedes 190 of W124 met Nederlands kenteken. De Nederlandse politie wil dat overigens (nog) niet bevestigen.

Bij de politie zijn tien tips binnengekomen. Daar zitten zeker interessante tips bij, aldus de politie, maar het is niet te zeggen of die wat zullen opleveren. De ontvoering gebeurde vlakbij een TBS-kliniek. De politie ziet op dit moment echter geen verband; er wordt ook geen patient vermist.


Wei Wei Hu