Trouwvideo Irak weerlegt claim VS

Bart (veekeend)
Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuws Uit een opgedoken video, uitgezonden door de NOS, valt te concluderen dat het Amerikaanse leger daadwerkelijk een Iraaks bruiloftsfeest onder vuur nam. Eerder werd dit al bevestigd door ooggetuigeverslagen. Bij de aanval kwamen werden 42 bruiloftsgasten gedood, onder wie elf vrouwen en veertien kinderen. Het Amerikaanse leger houdt vol dat er geen bruiloft aan de gang was, maar dat er gewapende milities zich schuilhielden.

Videobeelden van Associated Press Television News (APTN) tonen de locatie van het bruiloftsfeest voor en na het Amerikaanse bombardement op het dorp Makr al-Deeb nabij de Syrische grens. Te zien zijn een groot aantal versierde auto's en feestelijkheden door een grote groep mensen. De feestgangers dansen op muziek van Husein al-Ali.

APTN bevestigt dat het beeldmateriaal authentiek is, gemaakt door Yasser Shwakat Abdullah. Hij was ingehuurd om de feestelijkheden te filmen. Ook Abdullah was één van de slachtoffers, zo bleek later.

Volgens overlevenden was het feest afgelopen en vond het bombardement plaats op het moment dat de gasten in bed lagen. De traditionele manier van feestvieren luidt het schieten in de lucht met geweren. Mogelijkerwijs heeft het Amerikaanse leger dit aangezien voor een aanval.

_
De video (realplayer).