[update] Deel personeel NoordNed legt werk neer

jelmervos had ons via de nieuws-submit te melden:

Ongeveer 200 personeelsleden van vervoersbedrijf NoordNed staken. Hierdoor ligt het openbaar vervoer in delen van Friesland en Groningen op dit moment stil.

De werkonderbreking is georganiseerd door het personeel zelf. De vakbonden doen niet mee, maar zeggen wel begrip te hebben voor de actie. Vervoersorganisatie Rover vindt de werkonderbreking "onacceptabel". Dit vooral omdat de actie niet tijdig is aangekondigd, waardoor veel reizigers nu in het noorden van Nederland zijn gestrand.

Het personeel staakt om twee redenen. De ondernemingsraad (OR) van NoordNed voelt zich geschoffeerd door de directie, omdat afspraken niet goed zouden worden nagekomen. Bovendien is het personeel bang voor gedwongen ontslagen. Directeur Braam zei eerder dat een budgetinkrimping vrijwel zeker tot die gedwongen ontslagen zal leiden.

Update 18:51 uur
Het personeel van NoordNed eist dat algemeen directeur Koos Braam zijn functie neerlegt. Als hij niet voor 1 juni is opgestapt, leggen de werknemers het openbaar vervoer in Friesland op 2 juni opnieuw plat.