FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 11 maart 2004

Blote borst op Amerikaanse tv wordt duur

Janet Jackson en Just Timberlake tijdens de halftimeshow van de SuperbowlHet Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft met overgrote meerderheid ingestemd met een plan om de boete voor radio- en televisiestations die obsceniteiten uitzenden, te verhogen van 27.000 dollar naar 500.000 dollar.

Ook artiesten die een 'onzedelijk' optreden ten tonele brengen, krijgen voortaan een boete van 500.000 dollar. De kwestie rond onzedelijk gedrag in de media speelt in Amerika enorm sinds de blote borst van Janet Jackson op CBS tijdens de pauze van de Superbowl.

[update] Aanslagen Madrid: zeker 190 doden

Bij zeker vier explosies die binnen korte tijd na elkaar in de Spaanse hoofdstad Madrid plaatsvonden zijn rond half acht vanmorgen zeker 60 doden en veel gewonden gevallen. De aanslagen vonden plaats in treinen op verschillende stations tijdens het drukke spitsuur. Eén van de getroffen stations is Atocha, het belangrijkste station van Madrid. Alle aanslagen vonden plaats op de lijn Guadalajara-Madrid.

Komende zondag vinden in Spanje verkiezingen plaats. Mogelijk dat de aanslagen in verband hiermee door de terreurbeweging ETA zijn gepleegd. De Partido Popular, die op dit moment regeert, staat in zijn campagne lijnrecht tegenover de Baskische ETA. Over het algemeen geeft de ETA voorafgaand aan een aanslag een waarschuwing. Dat is in dit geval niet gebeurd, zodat het onduidelijk is of de ETA voor deze serie aanslagen verantwoordelijk is.


Een verwoest treinstel (bron: Nieuws.nl)

Update 10.10
De website CNN.com meldt dat er zich zojuist nog een explosie in een Madrileens treinstation zou hebben voorgedaan. Nadere details ontbreken nog.

Update 12:15
Arnaldo Otegi, de leider van de Baskische radicale politieke partij Batasuna, die verboden is wegens haar banden met de ETA, zegt zich niet te kunnen voorstellen dat de aanslagen het werk van de ETA zijn. Volgens hem moeten de daders worden gezocht in kringen van het 'Arabisch verzet'. De Spaanse regering houdt de ETA wel verantwoordelijk voor het bloedige geweld.


Slachtoffers onder de puinhopen (Bron: El Pais)

Het dodental is opgelopen tot 131. Meer dan vierhonderd mensen zijn gewond geraakt. Ziekenhuizen roepen mensen op om bloed te geven.

Update 13:05
Het dodental van de aanslagen is inmiddels opgelopen tot 173 en het aantal gewonden bedraagt meer dan 600. Naast de plaatsen waar de aanslagen plaats hadden, zijn noodhospitalen ingericht omdat de normale ziekenhuizen de gewondenstroom niet meer aankunnen.

De Spaanse regering heeft drie dagen van nationale rouw aangekondigd en tevens de bevolking opgeroepen vrijdag te demonstreren tegen het terroristisch geweld van de ETA. Het is echter nog steeds niet zeker of de Baskische terreurbeweging wel achter de aanslagen zit. Normaal gesproken laat de ETA vooraf een waarschuwing uitgaan, iets wat nu niet is gebeurd. Vanuit sommige hoeken wordt dan ook geopperd dat islamitische terroristen achter de aanslagen zouden zitten.

Diverse Europese regeringsleiders hebben inmiddels hun afkeur over de aanslagen geuit. Koningin Beatrix heeft aan de Spaanse koning Juan Carlos haar medeleven betuigd met de slachtoffers. Ook premier Balkenende reageerde geschokt. Hij zal later op de dag zijn Spaanse collega Aznar zijn medeleven betuigen.

Update 14.03
De Spaanse regering blijft, ondanks de twijfels, toch bij haar standpunt dat de ETA achter de aanslagen zit. De aanslagen van vandaag zijn de grootste die Spanje in haar 40-jarige terreurgeschiedenis beleefde en mogelijk ook de grootste terreuraanslag van Europa.

Update 16.35
Het dodental is inmiddels opgelopen tot 186. Meer dan duizend mensen zijn bij de aanslagen gewond geraakt.

Update 20.11
Volgens de laatste berichten zijn er inmiddels 190 mensen omgekomen bij de aanslagen. Ook het gewondental blijft stijgen, volgende de Spaanse krant 'El pais' zijn er 1247 mensen gewond geraakt.

Diverse gewonden kwamen vanochtend niet verder dan de spoorrails.
(Bron: El Pais)


Update 20.35
Volgens een verslaggever van het tv-programma Netwerk in Madrid zijn er negen verdachten: zes mannen en drie vrouwen. Inmiddels zouden hun namen en foto's van hen onder het publiek worden verspreid.

De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft zojuist medegedeeld dat bij Madrid een gestolen bestelauto met daarin ontstekingen is aangetroffen. Ook zou in de die auto een geluidsband met koran-teksten in de Arabische taal zijn gevonden.

Update 20.48
Zojuist is bekend gemaakt dat de organisatie "Leeuwen van al-Mufridoon" de aanslagen in Madrid hebben opgeëist. Zij publiceerden deze claim in een verklaring op een website over moslimterrorisme. Desondanks hebben de Spaanse regering en de oppositie nog steeds het vermoeden dat de ETA achter deze aanslagen zit.

Wel lijkt het onzeker of de ETA wel aanslagen van deze grootte en omvang kan uitvoeren. De onvoorwaardelijke steun van premier Aznar aan de 'War on Terror' en de aanwezigheid van Spaanse troepen in Irak geven ook voeding aan de theorie dat er moslimterreurgroepen achter deze aanslagen zitten.

Update 22.07
In Londen heeft een Arabische krant een brief ontvangen waarin Al-Qaeda zich verantwoordelijk heeft verklaard voor de aanslagen. De actie wordt in de brief "Operatie Doodstrein" genoemd en is gericht tegen de "Europese kruisvaarders".

Gratis internet van KPN op scholen mag

Pellucid en Rowdie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Haagse rechtbank heeft KPN vandaag in hoger beroep toestemming gegeven om gratis internet te leveren aan scholen. Het in september door KPN-dochter XS4ALL aangekondigde plan werd enkele maanden geleden nog verboden.

Het marktaandeel van de 10.700 op internet aangesloten scholen is slechts 0,7 procent, waardoor het aanbod volgens het Hof geen oneerlijke concurrentie vormt. Ook heeft inmiddels ruim tweederde van de scholen het contract met Nltree verlengd. Ongeveer tien procent moet nog een keuze maken.

Met deze uitspraak werd het grootste bezwaar van concurrent Nltree, namelijk het ontstaan van oneerlijke concurrentie, van tafel geworpen. KPN’s huidige marktaandeel is 36 procent, waarin de diensten van onder andere Planet en XS4ALL, Tiscali en Wannadoo zijn meegerekend. Omdat dit minder dan de helft van de markt behelst zag het hof geen reden om dit als machtspositie aan te merken.

Zeer binnenkort start KPN met een inventarisatie van de internetverbindingen op scholen. Woordvoerder Bram Oudshoorn wil niet zeggen of in het aanbod, wat hierop zal volgen, gratis aansluitingen zullen worden aangeboden. Het bedrijf geeft wel te kennen blij te zijn met de uitspraak van het Hof.

Provider Nltree en Easynet zijn inmiddels samen een bodemprocedure gestart. Volgens directeur Berendsen van Easynet is het aanbod van KPN niet op de internetbehoeften van scholen gericht : "Waar scholen eerst een divers aanbod van internetdiensten werd beloofd door OCW, wordt de keuze nu min of meer opgelegd door te kiezen voor KPN die onder de kostprijs internet aanbiedt"

Rus werkt aan reclame in de ruimte

Een Russische ruimtevaarttechnicus heeft een patent gekregen op een methode om reclameboodschappen aan te brengen in de ruimte. De techniek werkt aan de hand van satellieten die zijn uitgerust met reflectoren die het zonlicht weerkaatsen.

Door de techniek is het mogelijk dat er voortaan op een onbewolkte nacht reclame aan de hemel te zien is. De gevormde boodschappen omvatten volgens de Rus enorme gebieden en bereiken zo een kolossaal aantal consumenten. "Dit wordt letterlijk intercontinentaal. Je zult de teksten in de ruimte net zo goed kunnen zien als de sterren."

CDA wil harde aanpak illegale arbeiders

Vandaag heeft het CDA bij de Arbeidsinspectie geëist dat er onmiddellijk wordt ingegrepen bedrijf Dutch Fresh Foodservice. Tuinders melden dat dit bedrijf op zeer grote schaal in Nederland illegale Poolse arbeiders aan het werk helpt. Hierdoor loopt de Staat jaarlijk vele miljoenen euro's aan premies mis.

Het CDA-Tweede-Kamerlid Verburg zei in een reactie op het nieuws "zeer geschrokken" te zijn van de omvangrijke fraude. De wanpraktijken zouden met name in Noord-Brabant en Limburg een bekend verschijnsel zijn: zeker is dat in deze provincies minstens 2500 Poolse arbeiders illegaal in Nederland verblijven.

Voor Verburg is het onbegrijpelijk dat de Arbeidsinspectie nog nooit heeft ingegrepen. Ze zegt dat deze dienst de afgelopen tijd juist meer geld heeft ontvangen om fraude beter te kunnen bestrijden. Daarom vraagt Verburg nu aan staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken om opheldering, evenals de PvdA.

De Arbeidsinspectie spreekt tegen dat er nooit is ingegrepen. Zo zouden volgens een woordvoerster al diverse malen processen-verbaal zijn uitgedeeld, maar verzet het bedrijf zich met allerlei juridische mogelijkheden.

Portugal stopt met hitparade muzieksingles

In Portugal zal voortaan geen hitparade met de beste singles van de week meer te horen zijn. Volgens de Portugese muziekindustrie is door de dalende verkoopcijfers de markt te klein geworden en levert het daardoor geen betrouwbaar beeld meer op van de sector.

In 2003 werden in Portugal in totaal nog 151.000 singles verkocht. In 2002 was dat nog het dubbele aantal. In plaats van een hitparade met de beste singles, komt er nu een hitparade van muziek-dvd's. De hitlijst van cd-albums blijft gewoon gehandhaafd.

Verhuizing voor bewoners Sesamstraat

Tommie, Pino, Ieniemienie, Meneer Aart, varkentje Purk en alle andere bewoners van Sesamstraat gaan na 24 jaar verhuizen. In 2006 bestaat het televisieprogramma dertig jaar, en komt er een nieuw decor.

Komende september moet het nieuwe decor af zijn. Dan beginnen namelijk de opnames voor het seizoen 2005/2006 al. Vijf ontwerpers hebben een uitnodiging gekregen een nieuw decor te ontwerpen. Op 29 april wordt uit hun plannen een winnend ontwerp gekozen.

Man vindt 20.000 Romeinse munten

Een man in Engeland heeft 20.000 munten uit de Romeinse tijd in zijn achtertuin gevonden toen hij een vijver aan het graven was. Terwijl hij aan het graven was stuitte hij op een keramieke pot met daarin de munten. De munten stammen waarschijnlijk uit de 4e eeuw en de muntenvondst zou de grootste in heel Engeland kunnen zijn.

Aan de hand van symbolen op de munt is vastgesteld dat ze zijn geslagen in Trier en Constantinopel. In het Bristol City Museum & Art Gallery worden de munten vakkundig schoongemaakt waarna ze in het Brits Museum in Londen verder zullen worden onderzocht.

Of Ken Allen, de vinder, de munten mag houden hangt af van het oordeel van de rechter. Anders dan in Nederland kan een goed dat door iemand wordt gevonden toch eigendom van de staat worden.

'Sommigen betaalden 21 jaar geen belasting'

bumberklevers had ons via de nieuws-submit te melden:

Al 21 jaar hoeven bepaalde bevolkingsgroepen in Nederland geen of weinig belasting te betalen. Dat bleek vandaag uit een kamerdebat met staatssecretaris Wijn van Financiën. Het betrof bepaalde probleemgropen, die weigerden belasting te betalen. De fiscus heeft hiermee vele tientallen miljoenen euro's belasting misgelopen, zo blijkt uit berekeningen.

Op sommige plaatsen, zoals bij het woonwagenkamp Vinkenslag nabij Maastricht werd het speciale fiscale beleid in stand gehouden, omdat bij de Belastingdienst de overtuiging bestond dat alleen op die manier de bewoners op termijn normaal belasting zouden betalen. Deze gang van zaken was tot op hoog niveau bekend bij de Belastingdienst, tot aan de toenmalige directie van de Belastingdienst in Zuid-Nederland.

Volgens Wijn heeft de voorzichtige aanpak bij Vinkenslag wel langzaam maar zeker resultaat geboekt. De belastingafdrachten stegen in de loop der jaren flink, van 9338 gulden in de eerste helft van 1992 tot 1.012.863 gulden in 2001. Dit was voor de Belastingdienst een reden om de speciale afspraken in stand te houden, uiteindelijk tot 1 januari 2004.

Eerder gaf de staatssecretaris al aan dat er, indien nodig, disciplinaire maatregelen zullen worden getroffen tegen werknemers van de Belastingdienst, die jarenlang niet durfden op te treden en afzagen van belastingheffing op het grootste Nederlandse woonwagenkamp Vinkenslag.

Amerikanen nemen wet aan tegen fastfood-rechtszaken

Zapp442 en Ender_Wiggin hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De 'schadeclaim-advocatuur' in de Verenigde Staten is een gevoelige klap toegebracht. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een wet aangenomen ter voorkoming van rechtszaken tegen de vele fastfoodketens. Deze wet moet een einde maken aan de vele rechtszaken die door dikke mensen worden aangespannen, die claimen dat hun overgewicht te wijten is aan fastfood en daarvoor dus een schadeloosstelling eisen. Het voorstel, ingediend door de Republikeinse afgevaardigde Keller, werd met ruime meerderheid (276 tegen 139 stemmen) aangenomen.

Keller lichtte z'n motivatie na de stemming toe: "We moeten terug naar ouderwetse beginselen als eigen verantwoordelijkheid, gezond verstand, en afstand doen van een cultuur waarin iedereen slachtoffer is en voor zijn eigen problemen een ander de schuld geeft.".

Vragen CDA over hoofddoekjes cipiers

Het CDA is niet echt te spreken over het plan van het ministerie van Justitie om hoofddoekjes te bestellen voor gevangenisbewaarders. Het NRC-Handelsblad meldt vandaag dat het ministerie hoofddoekjes heeft besteld voor vrouwelijk personeel in justitiële instellingen, dat uit geloofsovertuiging doekjes wil dragen. Nog niet eerder behoorde een hoofddoekje tot het uniform van overheidspersoneel.

Het ontwerp voor de hoofddoekjes is gemaakt door de Eindhovense Cindy van den Bremen. De ontwerpster: ''Het zijn extra veilige doekjes. Als je eraan trekt, schieten ze meteen los. Wat dat betreft vertonen ze overeenkomst met de zogenoemde clipstropdassen van de politie, die zijn voorzien van nepknopen. TNO heeft de hoofddoekjes in orde bevonden.'' Een woordvoerder van het ministerie zegt dat medewerkers die hoofddoekjes willen dragen, binnenkort worden verplicht de speciale doekjes om te doen. Een blauwe voor bewaarsters, een zwarte voor overig personeel.

CDA-Kamerlid Mirjam Sterk heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld aan de ministers Donner (Justitie) en Verdonk (Integratie). Ze vraagt zich af of er straks óók hoofddoekjes komen voor politie en marechaussee. Sterk zou daartegen zijn. Handhavers van de wet moeten onpartijdigheid uitstralen, meent ze. Volgens haar behoren openbare gezagsdragers in uniform geen zichtbare religieuze uitingen te dragen.

Keroppi is even een weekje afwezig :P

Alhoewel ik al lang weer een nieuw verhaaltje had moeten afleveren is het er een beetje bij ingeschoten door alle hectiek (tentamens! pooltournooi organiseren! keuzevak!) en dan heb ik volgende week ook nog eens geen tijd...

Want ik ga namelijk een weekje door de Engelse velden banjeren. Niet als veldbioloog, maar als schapen verlosser. En 'verlosser' in de zin van "schapen helpen bevallen"

Ik heb er al heel erg veel zin in, en natuurlijk kunnen jullie binnenkort alle verhalen verwachten over geboorte van drielingen, het leven van een engels boeren gezin enz. enz.

[update] Tot 7 jaar eis in 'zaak Anja Joos'

Vandaag stonden voor de Amsterdamse rechtbank de acht verdachten terecht die beschuldigd worden van het doodschoppen - danwel doodslaan - van de 43-jarige Anja Joos vorig jaar oktober bij een Dirk van den Broeksupermarkt.

Eén van de medewerkers van de supermarkt heeft voor het doodschoppen gezegd dat hij Joos wilde terugpakken. De vrouw had hem namelijk enkele maanden eerder uitgescholden voor 'kut-Marokkaan' en 'kutbuitenlander'. Dit heeft een getuige vanmorgen voor de rechtbank verklaard.

Eén van de acht verdachten was vanochtend niet verschenen. Omdat de rechtbank toch wilde dat hij zou komen, ging de politie naar hem op zoek om hem alsnog de rechtszaal in te krijgen. Rond het middaguur kwam de 20-jarige verdachte de rechtbank binnen.

Aan het begin van de zitting werd meteen duidelijk dat de rechtbank het moet stellen zonder veel technisch bewijs. De aanklacht tegen twee van verdachten is doodslag. Zes andere verdachten wordt geweldpleging ten laste gelegd. Eén van de advocaten haalde uit naar het OM toen deze de aanklacht veranderde. Tijdens de pro forma-zitting werden de jongens nog beschuldigd van mishandeling. "Het OM zwalkt. Het OM kan niet kiezen", stelde de raadsman.

De verdachten werden ondervraagd door de voormalige kinderrechter Nico Schimmel. ''Als ik al jullie verklaringen letterlijk moet nemen, dan hebben jullie als groep in de Eerste Van der Helststraat gestaan en stond Anja Joos in haar eentje op het Gerard Douplein. De indruk wordt gewekt dat Joos bijna in haar eentje is doodgegaan.''

Update
Tegen de 19-jarige hoofdverdachte Mohamed G. is vanmiddag 7 jaar celstraf geëist. Hij heeft toegegeven Joos een paar schoppen te hebben gegeven. Tegen medeverdachte S. B, 17 jaar, was de eis 3 jaar.

De zes andere verdachten, waaronder de 20-jarige S. el J. die al eerste achter Joos aanging, hoorden straffen van één jaar eisen. Vrijwel alle verdachten ontkennen iedere betrokkenheid en zeggen niet precies te weten wie wat deed. Ook weerspreken ze politieverklaringen en verklaringen die ze eerder bij de rechter-commissaris hebben gedaan.

Vlaamse grensrechter met broek op de enkels

DarkShine hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Tijdens het duel tussen Young Stars Eeklo en FC Zelzate in de Oost-Vlaame derde provinciale divise werd grensrechter Jacky Temmerman slachtoffer van een stel grappenmakers: zijn broek werd naar beneden getrokken door een toeschouwer. De wedstrijd, waarin Young Stars met 3-1 leidde, werd vanwege dit voorval gestaakt.

De dader was de negentienjarige Thomas de Meyer, speler van de nabijgelegen voetbalclub KFC Eeklo. "Normaal doe ik zoiets niet, maar we hadden al de hele wedstrijd grapjes gemaakt met die lijnrechter. Het leek me een toffe vent en plots kwam er het idee om zijn broek af te trekken. Ik was in een jolige bui en opgefokt door vrienden" vertelde hij aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Spijt had hij wel van zijn actie: "Ik deed het niet voor geld of bier, maar voor de lol. Stom en kinderachtig, ik weet het. Maar ja, nu is het te laat, he. Jammer genoeg kan ik de klok niet terugdraaien. Weet je dat ik beschaamd ben om op straat te komen? Ik hoop dat de lijnrechter mijn excuses aanvaardt en dat iedereen beseft dat ik enorm veel spijt heb."

De grensrechter kon er niet om lachen: "Ik stond daar schoon met mijn billen bloot. Ik ben belachelijk gemaakt voor ruim honderd mensen, omdat dat ventje dat plezant vond. Ik hoop dat de dader een gepaste straf krijgt", aldus Temmerman, die zegt te zullen stoppen met vlaggen. "Dat ze maar een andere zot zoeken die zijn broek wil laten aftrekken voor 20 euro per match."

Young Stars was ook niet blij met de actie van De Meyere: "We zitten in acuut degradatiegevaar. We leidden met 3-1 tegen de nummer twee! En dan dit. Onze spelers, die door het incident geen winstpremies kregen, zijn woest op dat gastje", aldus een woordvoerder van de club.

De Meyere bestrijdt overigens dat de grensrechter werkelijk in zijn blote kont stond: "Ik trok enkel zijn broek omlaag, zijn onderbroek bleef op zijn plaats. En gelukkig had hij een lang shirt aan zodat alles bedekt bleef."

Ontvoerder Lusanne krijgt vijf jaar cel

De 64-jarige Simon S. is vandaag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Hij ontvoerde in augstus vorig jaar het 11-jarige meisje Lusanne van der Gun. De eis van de officier van justitie was acht jaar. Ook moet S. een schadevergoeding van 5000 euro betalen aan Lusanne en 1000 euro aan haar ouders.

Bij het oordeel heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de man nog geen strafblad had, ook zou hij tijdens de voorbereiding van de ontvoering en aan het begin daarvan verminderd toerekeningsvatbaar zijn geweest. Hierdoor viel de straf lager uit dan de eis. Wel was de rechtbank van mening dat S. de rechtsorde ernstig heeft beschadigd: "De ontvoering van een kind is de angst die bij iedere ouder leeft." Het meisje is nog altijd onder behandeling bij een kinderpsychologe en volgt tevens therapie.

"Er is drie jaar van de eis afgehaald. Dat is een enorme hap. De rechter heeft de verdediging in grote lijnen gevolgd" was het niet negatieve commentaar van advocaat T. van der Goot van de verdachte. De verdediging meldde dat er waarschijnlijk niet in hoger beroep gegaan wordt: "Ik hoop dat we met deze uitspraak het eindpunt van een lange, spannende tijd hebben bereikt."

Nederland krijgt nieuwe sportkrant

Nederland krijgt er een nieuwe dagelijkse krant bij. Het blad 'Goal!' is een pure sportkrant die vanaf 24 mei in de winkel zal liggen op tabloidformaat. De krant is volledig onafhankelijk en is dus niet verbonden aan een bestaande krant.

Het Algemeen Dagblad maakte vorige week ook al bekend met een eigen sport krant 'AD Sportwereld' te komen in tabloidformaat. De nieuwe krant 'Goal!' krijgt een voorlopige oplage van 30.000 stuks en telt twintig pagina's.

De initiatiefnemers van de nieuwe krant zijn Jantie Vis (32) en Mike van Ham (30). Om het blad te maken, willen ze 35 personeelsleden aannemen. Van Ham en Vis zien Goal! als een mengeling van het Spaanse Marca en het Franse blad L'Equipe. Voetbal zal de hoofdmoot van de krant vormen. "Maar andere sporten zijn net zo belangrijk", aldus Vis, die zegt dat er enkele miljoenen euro's zijn gemoeid met de opzet van het blad.

Foppe de Haan trainer Jong Oranje

Foppe de Haan komt per 1 juli 2004 in dienst bij de KNVB. Hij wordt de komende vier jaar de bondscoach van Jong Oranje en het Olympisch team. De Haan wordt ook verantwoordelijk voor de technische coördinatie van de nationale jeugdteams vanaf 17 jaar.

Hij krijgt de opdracht mee om zich met Jong Oranje en het Olympisch team te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2008. De komende twee seizoenen staan nog in het teken van plaatsing voor het Europees kampioenschap voor spelers onder 21 jaar.

De Haan had eerder zijn afscheid als trainer van SC Heerenveen aangekondigd. Hij blijft daar nog wel minstens één jaar ook in dienst als adviseur. Voorzitter Riemer van der Velde van SC Heerenveen liet weten trots te zijn dat De Haan zo'n belangrijke functie kon krijgen en hem daarom volgend jaar gedeeltelijk af te staan aan de KNVB.

Directeur Henk Kesler van de KNVB is verheugd met de aanstelling: "De KNVB is uitermate content met de komst van Foppe de Haan, die zijn sporen in het betaald voetbal ruim heeft verdiend. Met hem hopen we ons eindelijk eens te plaatsen voor de Olympische Spelen. We zullen er voor zorgen dat dit team de komende jaren de benodigde aandacht gaat krijgen."

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Eerste echte televisie-Sinterklaas overleden

Via de nieuws-submit werd ons gemeld:

Naar vandaag bekend is geworden, is de acteur Adrie van Oorschot dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De Vlissinger was vooral bekend als de enige echte Sinterklaas. Tegenwoordig wordt deze rol gespeeld door Bram van der Vlugt.

Van Oorschot speelde verder in de KRO-serie 'Hokus, Pokus, dat kan ik ook' en maakte voor Omroep Zeeland Radio jarenlang het programma 'Die is nog van voor d'n oorlog'. De acteur wordt maandag begraven.

Op de foto: Adrie van Oorschot als Sinterklaas bij Mies Bouwman.

Mogelijk menselijke resten in Canadees vlees terechtgekomen

Op een varkensboerderij in de Canadese provincie Britisch Columbia zijn in 2002 mogelijk menselijke resten verwerkt tot consumptievlees. Dat blijkt uit een uitvoerig onderzoek op de boerderij naar aanleiding van de grootste Canadese seriemoordenzaak ooit.


Seriemoordenaar Robert William Pickton

De politie vond destijds de resten van 22 vrouwen op de boerderij. De 54-jarige eigenaar van de boerderij, Robert William Pickton, werd in 2002 aangeklaagd voor vijftien gevallen van moord en voor de verdwijning van diverse vrouwen in de laatste twintig jaar. Eerder dit jaar meldde de politie dat er waarschijnlijk nog meer aanklachten bijkomen. De meeste vrouwen verdwenen uit Oost-Vancouver, berucht vanwege de drugsproblematiek. Van zeker 31 vrouwen is bekend dat ze zijn overleden.


De politie op zoek naar lichamen op de varkensboerderij

Volgens Dr. Perry Kendall, hoofd van gezondheidszaken in British Columbia, is het niet zeker dat er mensenvlees in het consumptievlees is terechtgekomen, maar kan het niet worden uitgesloten. Kendall heeft onderzocht of er gezondheidsrisico's zouden kunnen zijn indien het mensenvlees daadwerkelijk ter consumptie is aangeboden. De risico's schat Kendall echter klein in.

Kleinzoon verraadt wapens opa

Een 74-jarige Rotterdammer schrapt zijn 21-jarige kleinzoon binnenkort waarschijnlijk uit zijn testament. Dankzij de kleinzoon kon de politie woensdag namelijk diverse wapens en munitie van de grootvader in beslag nemen.

De 21-jarige werd gisteren door de politie met zijn auto aan de kant van de weg gezet. Toen de man wat in zijn wagen rommelde, ontdekten de agenten een dubbelloops jachtgeweer. Hij verklaarde deze van zijn opa, een verwoed wapenverzamelaar, gekregen te hebben.

De politie toog daarop naar de woning van de opa, waar vier geweren, een revolver, werpsterren, handgranaten, mortiergranaten, patroonhouders- en banden en een grote hoeveelheid munitie gevonden werden. Ook bleken enkele andere wapens door de man onklaar te zijn gemaakt. Zowel de opa als zijn kleinzoon zijn in verzekering gesteld.

Jongetje verbrand door frituurvet

Een Amsterdams jongetje heeft gisteren tweedegraads brandwonden opgelopen toen hij heet frituurvet over zich heen kreeg. De negenjarige was stiekem met de frituurpan aan de weer gegaan terwijl zijn moeder weg was, terwijl deze hem expliciet verboden had dat te doen.

Toen de moeder van het slachtoffertje thuis kwam wilde de jongen de hete pan snel opruimen, maar kreeg daarbij warm frituurvet over zich heen. De jongen is in het ziekenhuis opgenomen.

Bollywood-ster komt naar Nederland

Hrithik RoshanEen van de grootste sterren uit de Bollywood filmindustrie komt naar Nederland. Op zaterdag 17 april zal de indiaase acteur Hrithik Roshan in de Rotterdamse Ahoy' een show geven. Naast hem zullen ook de sterren Lara Dutta, Saif Ali Khan, Amisha Patel en zanger Shaan naar Nederland komen. Organisator Biben Productions BV organiseert de show, 'Craze 2004', nu voor de tweede keer.

Bollywood is de grootste filmindustrie van de wereld. Met een jaarlijkse productie van 900 films is de Indiase filmindustrie zelfs meer dan dubbel zo groot als het Amerikaanse Hollywood. En niet alleen het aantal films is hoger, ook het aantal kijkers is veel groter. Bereikt Hollywood ongeveer één miljard mensen, Bollywood bereikt er ongeveer drie miljard. Niet alleen India, maar ook in Pakistan, het Midden-Oosten, Afrika, China en bij alle Indiërs in de rest van de wereld is Bollywood populair. Daarnaast begint de Indiase filmindustrie zich ook overzee’s te ontwikkelen. In Groot-Brittannië komen er steeds meer Bollywood producties uit die internationaal veel succes halen. 'Bend it like Beckham' en de nog uit te komen film 'Bride and Predudice' zijn hier voorbeelden van.

KoimilgayaHrithik Roshan is dè megastar in Bollywood van dit moment. Met zijn acteerprestatie in zijn debuutfilm 'Kaho Na Pyaar Hai' verrastte hij het Hindoestaanse kijkpubliek. Nog nooit was een nieuwkomer zo snel zo populair geworden. Inmiddels is zijn naam niet meer weg te denken uit de Indiase filmwereld. De superproductie 'Koi Mil Gaya', de eerste echte science fiction in Bollywood waarin Hrithik Roshan de hoofdrol heeft, werd de tophit van 2003. Onlangs werd zijn acteerprestatie in deze film bekroond met de Zee Cine award voor beste acteur. In 2004 lijkt zijn nog uit te komen film 'Lakshya' bij voorbaat al een nieuw kassuccces.

Voor de 240.000 Hindoestanen is het dringen bij de kaartverkoop. Maar ook voor 'Nederlanders' is de show goed te bekijken, zo zegt de organisatie. Er is zelfs een sms-actie opgezet waarmee een meet & greet gewonnen kan worden met Hrithik Roshan. Wie er wint wordt op 31 maart bekend gemaakt.

Spaanse clubs moeten spelen

De UEFA vindt dat de Spaanse clubs vanavond gewoon moeten spelen. Ondanks de aanslagen in Madrid krijgen de clubs geen uitstel.

Barcelona, Valencia, Villarreal en Real Mallorca hadden uitstel gevraagd voor hun wedstrijden in de UEFA Cup vanwege de aanslagen van vandaag. De UEFA ziet voorlopig nog geen reden om de wedstrijden niet door te laten gaan. In een verklaring wordt gezegd: "We zijn ons bewust van de situatie, we volgen de gebeurtenissen en we zijn in contact met de clubs, maar op dit moment gaan de wedstrijden gewoon door zoals gepland."

Valencia had als eerste Spaanse club het verzoek tot uitstel ingediend. Voorzitter Jaim Orti verklaarde: "Dit soort dingen gaat ons verbeeldingsvermogen te boven. Voetbal staat nu op een heel ander plan. Er zijn belangrijkere dingen om ons nu mee bezig te houden. De spelers kunnen zich na de ergste terreurdaad in de Spaanse geschiedenis niet op voetbal concentreren. Op zo'n verschrikkelijke dag staat hun hoofd daar niet naar."

Het is niet de eerste keer dat de UEFA wedstrijden na een aanslag door laat gaan. Op 11 september 2001 werden de wedstrijden in de Champions League gewoon gespeeld, ondanks de aanslag op het WTC in Amerika.

Japan tekent anti-tabaks pact

Japan heeft als 98ste land in de wereld een pact getekend tegen tabaks-sponsoring en -reclame. Voor de korte termijn lijkt dit weinig invloed te hebben.

Op de langere termijn zijn de invloeden op de Formule 1 wel duidelijk. De grootste landen ter wereld, uitgezonderd Amerika, hebben dit pact al getekend. In totaal heeft nu de helft van alle landen ter wereld dit pact getekend.

Het eerste gevolg voor de Formule 1 zal komen te liggen bij het team van Renault. Japan zal volgens het verdrag moeten stoppen met tabakssponsoring. Via het merk Mild Seven sponsort staatsbedrijf, Japan Tobacco het team van Renault. De deal die in 2006 afloopt zal ongetwijfeld niet worden verlengd.

Op langere termijn zou dit pact kunnen betekenen dat ook Japan beperkingen gaat stellen aan tabaksreclame. De beperkingen in Europa zijn één van de redenen waarom Ecclestone liever de Formule 1 van een aantal Europese circuits verplaatst naar andere werelddelen.

Toestand Iraniër Kavousi onhoudbaar

De toestand van de Iraanse asielzoeker Mehdy Kavousi uit Zaandijk is psychisch onhoudbaar, zo zegt zijn vrouw Marjon vandaag. De man heeft zijn mond nog steeds dichtgenaaid zitten en neemt slechts beperkt vocht tot zich.

Volgens zijn vrouw gaat de lichamelijke conditie van Kavousi langzaam maar zeker achteruit, maar is hij er psychisch veel erger aan toe. Dat komt omdat het al 25 dagen geleden is dat de Iraniër tijdens een vervroegde hoorzitting zijn verhaal mocht doen. Hierna heeft hij niets meer vernomen. Hij weet dan ook niet of hij nu wel of niet mag blijven.


Mehdy Kavousi
Mehdy Kavousi, een maandje geleden.

Foppe de Haan naar Jong Oranje

Foppe de Haan komt per 1 juli 2004 in dienst bij de KNVB. Hij wordt de komende vier jaar de bondscoach van Jong Oranje en het Olympisch team.

Met dit team krijgt hij de opdracht mee om te trachten zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2008. De komende twee seizoenen staan nog in het teken van plaatsing voor het Europees kampioenschap voor spelers onder 21 jaar. De Haan wordt ook verantwoordelijk voor de technische coördinatie van de nationale jeugdteams vanaf 17 jaar.

De Haan had eerder zijn afscheid als trainer van SC Heerenveen aangekondigd. Hij blijft daar nog wel minstens één jaar ook in dienst als adviseur. Voorzitter Riemer van der Velde van SC Heerenveen liet weten trots te zijn dat De Haan zo'n belangrijke functie kon krijgen en hem daarom volgend jaar gedeeltelijk af te staan aan de KNVB.

Directeur Henk Kesler van de KNVB is verheugd met de aanstelling: "De KNVB is uitermate content met de komst van Foppe de Haan, die zijn sporen in het betaald voetbal ruim heeft verdiend. Met hem hopen we ons eindelijk eens te plaatsen voor de Olympische Spelen. We zullen er voor zorgen dat dit team de komende jaren de benodigde aandacht gaat krijgen."

Toyota maakt trompetspelende robot

Toyota heeft al zijn ervaring in robotica, opgedaan met het bouwen van industriële robots voor de auto-industrie, samengevoegd in een trompetspelende robot. De robot zonder naam heeft artificiële longen en mechanische lippen. Dat in combinatie met zeer beweeglijke vingers maak het mogelijk dat de robot een aardig riedeltje op het blaasinstrument kan spelen.


RZN - Robot Zonder Naam

De 120 centimeter hoge robot, die momenteel nog naamloos is, speelde tijdens zijn presentatie aan het publiek heupwiegend zijn versie van "When You Wish Upon A Star".

Critici islam honen conclusie AIVD

Prominente en spraakmakende deelnemers aan het integratiedebat nemen de conclusies van de AIVD, dat door hun gedrag moslimjongeren de jihad ingejaagd zouden worden, niet serieus. VVD-Kamerleden Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders, LPF-Kamerlid Joost Eerdmans, Trouw-columnist Sylvain Ephimenco, schrijver Leon de Winter, Strafrechtgeleerde Afshin Ellian en Rechtsfilosoof Paul Cliteur zeggen vandaag in dagblad Trouw de conclusies van de AIVD niet te delen.

Hirsi Ali erkent dat een groeiende groep moslims het gevoel heeft voortdurend in het verdomhoekje te zitten. ''Maar dat komt niet door de opinieleiders, het komt doordat je nu eenmaal geen kritiek mag hebben op de islam. De islam, die is perfect. De oorzaak van problemen zoeken moslims altijd buiten zichzelf. De AIVD herkent die reflex niet.'' Geert Wilders: ''Absurd dat juist de mensen die op de problemen met radicale moslims wijzen, de schuld krijgen. Een paar jaar geleden werd hier amper over gesproken. Het is juist een verdienste dat dat nu wel kan.'' LPF-kamerlid Joost Eerdmans: ''De AIVD doet een schandelijke aanval op de weinigen die hun nek willen uitsteken in dit politieke moeras, op de zeldzame parels als Hirsi Ali.''

Trouw-columnist Sylvain Ephimenco: ''Ik maak mij kwaad over de AIVD. Dit is de demonisering van het vrije woord, een indirecte oproep tot het stilzetten van het democratische debat.'' Rechtsfilosoof Paul Cliteur: ''Ik bekritiseer systemen, ook de islam. En dat mag. Respect betekent niet dat je je stil moet houden. Het getuigt van veel meer disrespect als je zegt: laat die moslims nou maar in hun sop gaar koken.'' Leon de Winter: ''Als moslimjongeren zich door mijn opmerkingen aansluiten bij de djihad, dan valt het resultaat -enkele tientallen jongeren die aansluiting zochten- mij tegen.''

De Leidse strafrechtgeleerde Afshin Ellian noemt de conclusies van de AIVD lachwekkend: ''Ik denk niet dat djihadisten mijn stukken lezen. Hadden ze dat gedaan, dan waren ze nooit met de strijd begonnen''. De uit Iran afkomstige Ellian, die in moslimkringen als verrader te boekstaat, noemt het AIVD-werk roekeloos: ''De dienst weet heel goed dat rekrutering een ingewikkeld hersenspoelingsproces is, waar grote, criminele organisaties al vóór 11 september 2001 mee bezig waren. Toen was er in Nederland nog nauwelijks een integratiedebat. Nederland neemt geen maatregelen tegen die organisaties. Intussen zijn alle terrorismeprocessen op grond van AIVD-informatie mislukt. De dienst probeert de schuld nu af te schuiven.''

Gisteren liet overigens ook SP-leider Jan Marijnissen in Barend & Van Dorp weten het niet eens te zijn met het rapport van de AIVD. Hij noemde de conclusies ''te gemakkelijk''.

Jongeren: 'Bij seks hoort liefde'

ZozoVII herschreef en submitte het volgende bericht:

Uit een enquête van onderzoeksbureau Trendbox blijkt dat jongeren traditioneler over seks, relaties en vreemdgaan denken dan ouderen. De enquête wordt van tijd tot tijd uitgevoerd, inmiddels al onder 68.000 personen.

Terwijl de baby-boomers (mensen die kort na de Tweede Wereldoorlog zijn geboren) seks en liefde niet per se als onlosmakelijk verbonden zien, horen die twee volgens de ondervraagde jongeren samen. Ook zegt vier van de vijf ondervraagden haar/zijn relatie te beëindigen als hun partner met een ander het bed in duikt, terwijl de oudere generatie (40-60) daar wat makkelijker over denkt.

Seks blijft ondertussen een taboe, waarover mensen niet graag openlijk spreken omdat ze het te persoonlijk vinden. Kinderen krijgen zonder te trouwen is tegenwoordig geen taboe meer, het wordt eerder als hip beschouwd.

Boek: David Beckham - Mijn Verhaal

David Beckham - Mijn Verhaal is het openhartige verhaal van één van de grootste sterren uit het hedendaagse voetbal. Beckham schrijft natuurlijk over het spel, maar ook over Victoria en de kinderen. Over de extreme media-aandacht, mode en de toekomst. Over een aantal doodsbedreigingen. Beckham vertelt in zijn biografie ook dat hij op het punt heeft gestaan om het voetbal helemaal vaarwel te zeggen. In Engeland kwam het boek bij publicatie direct in de top 10 en in de eerste week werden meer dan 108.000 exemplaren verkocht. Heeft deze leuk uitziende voetballer dan echt wat te vertellen?

Paperback, 428 pagina's en 40 fotopagina's
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers B.V.
isbn: 90 229 8739 6

George Michael wil muziek gratis aanbieden

Reintje, LennyKravitz en _Think_ hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In een interview met de Britse radio heeft George Michael laten weten zijn laatste plaat gemaakt te hebben. Voortaan zal hij zijn muziek via het internet gratis weggeven.

De fans van Michael kunnen geld overmaken in ruil voor de gedownloade nummers, maar verplicht is dit niet. De opbrengst gaat naar een goed doel. De 40-jarige artiest gaf als reden aan al genoeg verdiend te hebben en het beroemd zijn niet meer leuk te vinden.

George Michael zei niet de illusie te hebben dat zijn beroemdheid nu over is. "Maar geloof me, als ik voor niemand meer geld oplever ben ik over een paar jaar nauwelijks nog interessant voor de media," aldus de zanger, die op dit moment zijn nieuwste cd 'Patience' aan het promoten is.

Kinderen op internet om naaktfoto's gevraagd

In Noord-Holland zijn bij de politie Kennemerland vijf klachten binnengekomen van ouders wier kinderen op internet gevraagd was om naaktfoto's te versturen. Het gaat om kinderen (meisjes) tussen de 12 en 15 jaar oud. Via chat-programma's werden de kinderen overladen met complimentjes over hun uiterlijk en gevraagd om naaktfoto's van zichzelf te versturen. Eén meisje werd zelfs per telefoon lastiggevallen omdat ze niet meer in een chatbox kwam opdagen.

De politie waarschuwt ouders hun kinderen goed voor te lichten. Pedofielen proberen vaker om via internet anoniem contact te maken met kinderen. Ook gewone foto's van de kinderen kunnen worden gebruikt om in pornoafbeeldingen te verwerken.

KPN-netwerk plat in Noord-Nederland

KwebeMark had ons via de nieuws-submit te melden:

De KPN-bellers in Noord-Nederland kunnen al vanaf kwart over zes donderdagmorgen hun mobiele telefoon niet gebruiken. Door een storing in een transmissieknooppunt is het mobieletelefoonverkeer in Groningen, Friesland, een deel van Drenthe en de kop van Noord-Holland niet mogelijk.

Een KPN-woordvoerder meldt dat ook het vaste telefoonverkeer hinder van de storing kan ondervinden. KPN verwacht dat in de loop van de morgen weer kan worden gebeld. Door de storing werken ook de computers van de politie niet optimaal, maar het alarmnummer 112 is voor de bellers wel bereikbaar.

Toyota gaat auto aanpassen

Toyota zal de nieuwe auto, na de teleurstellend verlopen eerste race, alweer ingrijpend gaan veranderen.

Olivier Panis en Cristiano da Matta finishten twaalfde en dertiende, terwijl Toyota naar de top toe wil. Ontwerper Mike Gascoyne kwam afgelopen winter over van Renault, maar toen was de auto al grotendeels klaar. Hij wil nu zijn stempel op de auto gaan drukken door een aantal veranderingen door te voeren.

Gascoyne vertelde: "We hebben voor Maleisië al een aantal nieuwe onderdelen en in Imola willen we de auto totaal vernieuwd hebben. We hebben ons niet genoeg geconcentreerd op het omlaag brengen van het middelpunt van het zwaartekrachtpunt en dat is wat we nu voornamelijk aanpassen." Voor de Grand Prix op Silverstone in juli wil Toyota een totaal vernieuwde versie van de auto klaar hebben.

Ron Dennis doet stap terug

Teambaas Ron Dennis van McLaren draagt zijn taken als teambaas steeds meer over aan Martin Whitmarsh.

Het afgelopen jaar heeft Whitmarsh in de praktijk al een flink aantal taken van Ron Dennis overgenomen. Nu dat als reden wordt genoemd in de pers voor de slechte prestaties van McLaren wil Dennis duidelijkheid geven.

Hij vertelde: "De realiteit is dat ik inderdaad de persoon was die de bouw van het McLaren Technology Centre controleerde. Maar lang daarvoor waren mijn taken bij het raceteam al overgenomen door Martin Whitmarsh. En dan zeggen mensen natuurlijk meteen: oh dat is het. Hij is niet zo goed als dat jij bent."

Dennis werkt voorlopig Whitmarsh gewoon in: "Je moet gewoon een overlapping hebben als je de waarden van je team wil beschermen, en de geloofwaardigheid en de integriteit. Dat heeft tijd nodig, die overlapping heeft tijd nodig. Mijn visie daarop is - vooropgesteld dat ik denk dat hij extreem bekwaam is in in zijn werk - dat geen enkele persoon altijd maar kan blijven. Het ergste wat een manager volgens mij kan doen is als een soort lichtknopje handelen: de ene minuut ben je er en de volgende ben je weg."

Bates klaagt Chelsea aan

Nadat voorzitter Ken Bates eerder vrijwillig leek op te stappen, blijkt dit niet het geval. Hij klaagt Chelsea aan wegens contractbreuk.

Toen hij de club verkocht aan Roman Abramovich, tekende hij een contract om nog twee jaar als voorzitter aan te blijven. Daarna zou hij nog erevoorzitter blijven. Voor zijn activiteiten als voorzitter ontving Bates geen salaris, maar wel een vergoeding voor zijn representatieve verplichtingen en reiskosten ter hoogte van 300.000 euro per jaar.

De laatste tijd voelde hij zich steeds minder belangrijk. Het aantrekken van Peter Kenyon van aartsvijand Manchester United als directeur van Chelsea FC zag Bates als een directe aanval op zijn positie. Hij voelt zich weggewerkt door Chelsea en vraagt de rechter om hem drie miljoen euro toe te wijzen als vertrekpremie.

Rentree Pienaar dichtbij

Na tegengestelde berichten over de duur van de blessure van Steven Pienaar, is nu zijn rentree aanstaande. Pienaar zal vanavond met Jong Ajax mee spelen.

Pienaar speelde voor het laatst op 22 oktober in de Champions League tegen Celta de Vigo. Door te lang met ijs op zijn been te zitten raakte een zenuw in zijn knieholte beschadigd. In het voetbal was er weinig ervaring met deze blessure en bij Ajax hebben ze rustig aan gedaan met Pienaar. De afgelopen weken kon hij alweer trainen, maar werd hij uit duels gehouden.

Nadat vorige week een test uitwees dat zijn spieren ook weer op volledige sterkte waren, mocht hij weer volledig meedoen met de groepstraining. Nu wordt die lijn doorgezet met een wedstrijd voor Jong Ajax. De verwachting is dat pienaar binnen twee weken ook weer voor het eerste elftal kan uitkomen.

Ook Jari Litmanen is, wederom, dicht bij een rentree. Litmanen neemt weer volledig deel aan de groepstraining en hoopt tot het einde van het seizoen nog enkele wedstrijden te spelen Zelf zei hij: "Het gaat goed. Vanaf nu kan ik weer zoveel mogelijk met de groep trainen. Ik hoop snel weer een wedstrijd te kunnen spelen. Er komen nog een paar belangrijke duels aan."

Dilemma voor Chinese dierentuin

In de dierentuin van Wuhan in China bezorgt de innige vriendschap tussen een hond en een leeuw de oppassers kopzorgen nu de twee beesten eigenlijk uit elkaar moeten. De twee dieren, beide vrouwtjes, zitten al van jongs af aan samen in een verblijf.

De leeuwin kwam in 1999 naar de dierentuin toen ze nog een welp was. Een puppy was destijds het enige geschikte gezelschap dat de verzorgers voor haar konden vinden. Na vijf jaar zijn de twee inmiddels volwassen en volgens de oppassers kijken ze regelmatig rond of er ook mannetjes in de buurt zijn om mee te 'flirten'. Maar daartegenover lijkt het stel echter ook niet van elkaar gescheiden te willen worden.

Meisje in coma geslagen om een kus

Een 12-jarig meisje uit Baltimore is door een groep meisjes en vrouwen in coma geslagen nadat ze de vriend van één van de meisjes had gekust. Drie volwassen vrouwen en twee tieners zijn inmiddels is staat van beschuldiging gesteld. De groep had aanvankelijk valselijk verklaard dat Nicole Towens met haar hoofd tegen een muur was gevallen. Het slachtoffertje werd anderhalve week geleden met ernstig letsel opgenomen en ligt sindsdien in coma.

"Ik heb vaker meegemaakt dat mensen doodgeslagen werden, maar geen kinderen en niet zonder duidelijke reden", zei agent Donny Moses in een reactie op de zaak. "Het is een afschuwelijk verhaal." De mishandeling gebeurde tijdens een feestje nadat een 12-jarige jongen werd uitgedaagd Nicole een kus te geven. Toen hij dat deed viel zijn 14-jarige vriendin Nicole aan, gevolgd door de andere vrouwen. Samen sloegen zij daarna minstens een half uur lang op het meisje in.

Beau v Erven Dorens haalt uit op Boekenbal

Boulevard-presentator en Nieuwe Revu-columnist Beau van Erven Dorens heeft vandaag zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag gisteren op het Boekenbal. Van Erven Dorens, die gisteravond duidelijk te diep in het glaasje had gekeken, haalde vol uit naar een student die hem kennelijke onwelvoegelijke taal had toegevoegd.

De Amsterdamse zender AT5 was met een camera ter plekke en legde het gebeuren vast. Die beelden zijn inmiddels vertoond. Op de beelden is te zien dat Beau een woordenwisseling heeft met een student en deze vervolgens een paar tikken op zijn hoofd geeft. Van Erven Dorens wordt hierop weggeduwd door diverse mensen maar probeert zich los te wurmen. De beveiliging voerde Van Erven Dorens uiteindelijk onder luid protest van de presentator zelf af.

Beelden van het gebeuren zijn (nog) niet op internet te vinden. Barend & van Dorp zonden vanavond aan het begin van hun programma wel enkele fragmenten uit.

In Boulevard zei Van Erven Dorens vanavond dat hij al de hele tijd getreiterd werd door twee studenten. Een duw en trekpartij liep volgens hem enigszins uit de hand toen hij een glas tegen zijn hoofd kreeg. Beau betreurt dat zijn pacifistische imago nu een deuk heeft opgelopen.



Update
FOK! user Atreidez heeft inmiddels een stukje on-line gezet (mpeg 4.5 mb)
Ook Liquid-Motion heeft beelden (Quicktime player)

British Army -The Best!

Het lijkt mij geweldig om eens mee te mogen met zo'n oefening als deze!
Kort Promo Filmpje
Overigens zou ik dezelfde oefening weleens willen zien als de soldaten onder invloed van LSD zijn

Hou je niet zo van het leger en stoere ferme knapen? Dan kun altijd nog naar dit lieve mooie lenige meisje gaan kijken .
(Mocht iemand weten waar ik het muziekje kan vinden dan hoor ik het graag!)
Over muziekjes gesproken dit is wel een hele orginele uitvoering van We Will Rock You
..

Meer Turnoefeningen kun je hier bekijken.

UFO mogelijk oorzaak verdwijning Beagle 2

Wetenschappers van de European Space Agency (ESA) hebben maandag gezegd dat een UFO mogelijk de oorzaak is van het falen van de landing van de Beagle 2 Marslander. Bij onderzoek van een foto die vlak nadat de Beagle 2 van het moederschip Mars Express ontkoppelde genomen werd, bleek er een ongeïdentificeerd object op te staan.

Het mysterieuze object op de foto is volgens de ESA een van de mogelijkheden dat de missie gefaald is. Een andere mogelijkheid die mission control noemt is dat de Beagle 2 op het oppervlakte van Mars gecrashed is, omdat de atmosfeer van Mars minder dicht is dan men had verwacht. Er zijn vier lichte vlekjes op het oppervlak van Mars aangetroffen wat overblijfselen van de Beagle 2 kunnen zijn, maar dit kan ook een storing op de foto zijn.



Mysterieus object op foto Mars Express (Foto: ESA)

De missie manager Mark Sims wees collegawetenschappers op een vreemd object op een foto vlak nadat de Beagle 2 losgekoppeld werd. "Het heldere object bij de Beagle 2 kan niets betekenen, maar het kan ook alles betekenen", zegt Sims. Het is niet zeker of het object op deze foto ook een storing is.

Er is niets meer van de Beagle 2 vernomen sinds het losgekoppeld was van de Mars Express. Het doel van de Beagle 2 was bewijs van leven te vinden op Mars.

Salmonellabesmettingen nemen toe

Er was in 2003 een forse toename van salmonellabesmettingen in Nederland. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zegt dat er 7500 gevallen meer waren dan in 2002. De stijging is daardoor vijftig procent toegenomen.

Vooral Spaanse eieren hadden een belangrijke rol in de toegenomen besmettingen. De bacterie komt in Nederlandse eieren niet zo vaak voor. De kans is 160 keer zo groot op een voedselvergiftiging bij Spaanse eieren.

De resistentie tegen de antibiotica, die tegen deze bacterie wordt ingezet, is ook toegenomen.

Hoe het beste om te gaan met een ei, kan je hier bekijken.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.