Rentree Pienaar dichtbij

Na tegengestelde berichten over de duur van de blessure van Steven Pienaar, is nu zijn rentree aanstaande. Pienaar zal vanavond met Jong Ajax mee spelen.

Pienaar speelde voor het laatst op 22 oktober in de Champions League tegen Celta de Vigo. Door te lang met ijs op zijn been te zitten raakte een zenuw in zijn knieholte beschadigd. In het voetbal was er weinig ervaring met deze blessure en bij Ajax hebben ze rustig aan gedaan met Pienaar. De afgelopen weken kon hij alweer trainen, maar werd hij uit duels gehouden.

Nadat vorige week een test uitwees dat zijn spieren ook weer op volledige sterkte waren, mocht hij weer volledig meedoen met de groepstraining. Nu wordt die lijn doorgezet met een wedstrijd voor Jong Ajax. De verwachting is dat pienaar binnen twee weken ook weer voor het eerste elftal kan uitkomen.

Ook Jari Litmanen is, wederom, dicht bij een rentree. Litmanen neemt weer volledig deel aan de groepstraining en hoopt tot het einde van het seizoen nog enkele wedstrijden te spelen Zelf zei hij: "Het gaat goed. Vanaf nu kan ik weer zoveel mogelijk met de groep trainen. Ik hoop snel weer een wedstrijd te kunnen spelen. Er komen nog een paar belangrijke duels aan."