Beau v Erven Dorens haalt uit op Boekenbal

Boulevard-presentator en Nieuwe Revu-columnist Beau van Erven Dorens heeft vandaag zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag gisteren op het Boekenbal. Van Erven Dorens, die gisteravond duidelijk te diep in het glaasje had gekeken, haalde vol uit naar een student die hem kennelijke onwelvoegelijke taal had toegevoegd.

De Amsterdamse zender AT5 was met een camera ter plekke en legde het gebeuren vast. Die beelden zijn inmiddels vertoond. Op de beelden is te zien dat Beau een woordenwisseling heeft met een student en deze vervolgens een paar tikken op zijn hoofd geeft. Van Erven Dorens wordt hierop weggeduwd door diverse mensen maar probeert zich los te wurmen. De beveiliging voerde Van Erven Dorens uiteindelijk onder luid protest van de presentator zelf af.

Beelden van het gebeuren zijn (nog) niet op internet te vinden. Barend & van Dorp zonden vanavond aan het begin van hun programma wel enkele fragmenten uit.

In Boulevard zei Van Erven Dorens vanavond dat hij al de hele tijd getreiterd werd door twee studenten. Een duw en trekpartij liep volgens hem enigszins uit de hand toen hij een glas tegen zijn hoofd kreeg. Beau betreurt dat zijn pacifistische imago nu een deuk heeft opgelopen.Update
FOK! user Atreidez heeft inmiddels een stukje on-line gezet (mpeg 4.5 mb)
Ook Liquid-Motion heeft beelden (Quicktime player)