Foppe de Haan trainer Jong Oranje

Foppe de Haan komt per 1 juli 2004 in dienst bij de KNVB. Hij wordt de komende vier jaar de bondscoach van Jong Oranje en het Olympisch team. De Haan wordt ook verantwoordelijk voor de technische co÷rdinatie van de nationale jeugdteams vanaf 17 jaar.

Hij krijgt de opdracht mee om zich met Jong Oranje en het Olympisch team te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2008. De komende twee seizoenen staan nog in het teken van plaatsing voor het Europees kampioenschap voor spelers onder 21 jaar.

De Haan had eerder zijn afscheid als trainer van SC Heerenveen aangekondigd. Hij blijft daar nog wel minstens ÚÚn jaar ook in dienst als adviseur. Voorzitter Riemer van der Velde van SC Heerenveen liet weten trots te zijn dat De Haan zo'n belangrijke functie kon krijgen en hem daarom volgend jaar gedeeltelijk af te staan aan de KNVB.

Directeur Henk Kesler van de KNVB is verheugd met de aanstelling: "De KNVB is uitermate content met de komst van Foppe de Haan, die zijn sporen in het betaald voetbal ruim heeft verdiend. Met hem hopen we ons eindelijk eens te plaatsen voor de Olympische Spelen. We zullen er voor zorgen dat dit team de komende jaren de benodigde aandacht gaat krijgen."

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!