UFO mogelijk oorzaak verdwijning Beagle 2

Wetenschappers van de European Space Agency (ESA) hebben maandag gezegd dat een UFO mogelijk de oorzaak is van het falen van de landing van de Beagle 2 Marslander. Bij onderzoek van een foto die vlak nadat de Beagle 2 van het moederschip Mars Express ontkoppelde genomen werd, bleek er een ongeïdentificeerd object op te staan.

Het mysterieuze object op de foto is volgens de ESA een van de mogelijkheden dat de missie gefaald is. Een andere mogelijkheid die mission control noemt is dat de Beagle 2 op het oppervlakte van Mars gecrashed is, omdat de atmosfeer van Mars minder dicht is dan men had verwacht. Er zijn vier lichte vlekjes op het oppervlak van Mars aangetroffen wat overblijfselen van de Beagle 2 kunnen zijn, maar dit kan ook een storing op de foto zijn.



Mysterieus object op foto Mars Express (Foto: ESA)

De missie manager Mark Sims wees collegawetenschappers op een vreemd object op een foto vlak nadat de Beagle 2 losgekoppeld werd. "Het heldere object bij de Beagle 2 kan niets betekenen, maar het kan ook alles betekenen", zegt Sims. Het is niet zeker of het object op deze foto ook een storing is.

Er is niets meer van de Beagle 2 vernomen sinds het losgekoppeld was van de Mars Express. Het doel van de Beagle 2 was bewijs van leven te vinden op Mars.