Bollywood-ster komt naar Nederland

Hrithik RoshanEen van de grootste sterren uit de Bollywood filmindustrie komt naar Nederland. Op zaterdag 17 april zal de indiaase acteur Hrithik Roshan in de Rotterdamse Ahoy' een show geven. Naast hem zullen ook de sterren Lara Dutta, Saif Ali Khan, Amisha Patel en zanger Shaan naar Nederland komen. Organisator Biben Productions BV organiseert de show, 'Craze 2004', nu voor de tweede keer.

Bollywood is de grootste filmindustrie van de wereld. Met een jaarlijkse productie van 900 films is de Indiase filmindustrie zelfs meer dan dubbel zo groot als het Amerikaanse Hollywood. En niet alleen het aantal films is hoger, ook het aantal kijkers is veel groter. Bereikt Hollywood ongeveer één miljard mensen, Bollywood bereikt er ongeveer drie miljard. Niet alleen India, maar ook in Pakistan, het Midden-Oosten, Afrika, China en bij alle Indiërs in de rest van de wereld is Bollywood populair. Daarnaast begint de Indiase filmindustrie zich ook overzee’s te ontwikkelen. In Groot-Brittannië komen er steeds meer Bollywood producties uit die internationaal veel succes halen. 'Bend it like Beckham' en de nog uit te komen film 'Bride and Predudice' zijn hier voorbeelden van.

KoimilgayaHrithik Roshan is dč megastar in Bollywood van dit moment. Met zijn acteerprestatie in zijn debuutfilm 'Kaho Na Pyaar Hai' verrastte hij het Hindoestaanse kijkpubliek. Nog nooit was een nieuwkomer zo snel zo populair geworden. Inmiddels is zijn naam niet meer weg te denken uit de Indiase filmwereld. De superproductie 'Koi Mil Gaya', de eerste echte science fiction in Bollywood waarin Hrithik Roshan de hoofdrol heeft, werd de tophit van 2003. Onlangs werd zijn acteerprestatie in deze film bekroond met de Zee Cine award voor beste acteur. In 2004 lijkt zijn nog uit te komen film 'Lakshya' bij voorbaat al een nieuw kassuccces.

Voor de 240.000 Hindoestanen is het dringen bij de kaartverkoop. Maar ook voor 'Nederlanders' is de show goed te bekijken, zo zegt de organisatie. Er is zelfs een sms-actie opgezet waarmee een meet & greet gewonnen kan worden met Hrithik Roshan. Wie er wint wordt op 31 maart bekend gemaakt.