Ron Dennis doet stap terug

Teambaas Ron Dennis van McLaren draagt zijn taken als teambaas steeds meer over aan Martin Whitmarsh.

Het afgelopen jaar heeft Whitmarsh in de praktijk al een flink aantal taken van Ron Dennis overgenomen. Nu dat als reden wordt genoemd in de pers voor de slechte prestaties van McLaren wil Dennis duidelijkheid geven.

Hij vertelde: "De realiteit is dat ik inderdaad de persoon was die de bouw van het McLaren Technology Centre controleerde. Maar lang daarvoor waren mijn taken bij het raceteam al overgenomen door Martin Whitmarsh. En dan zeggen mensen natuurlijk meteen: oh dat is het. Hij is niet zo goed als dat jij bent."

Dennis werkt voorlopig Whitmarsh gewoon in: "Je moet gewoon een overlapping hebben als je de waarden van je team wil beschermen, en de geloofwaardigheid en de integriteit. Dat heeft tijd nodig, die overlapping heeft tijd nodig. Mijn visie daarop is - vooropgesteld dat ik denk dat hij extreem bekwaam is in in zijn werk - dat geen enkele persoon altijd maar kan blijven. Het ergste wat een manager volgens mij kan doen is als een soort lichtknopje handelen: de ene minuut ben je er en de volgende ben je weg."