FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 24 februari 2003

Spanningen bij Williams

Het seizoen is nog niet van start gegaan of er zijn al grote spanningen binnen het team van BMW Williams.

Zowel BMW-directeur Mario Theissen als Ralf Schumacher zeggen teleurgesteld te zijn in de nieuwe wagen voor het seizoen 2003. Ralf's manager, Willie Weber, zei al dat hij op zoek was naar een nieuw onderkomen voor de jongste broer Schumacher. "Toyota heeft prioriteit in mijn plannen voor de toekomst van Ralf," zo zei hij.

Na een test waarin Olivier Panis sneller was dan Schumacher, zei Ralf: "Ik heb meer kilometers gemaakt in mijn huurauto van het hotel naar het circuit dan met de bolide in de tests."

Ook BMW-directeur laat duidelijk merken dat voor hem een toekomstige samenwerking met Williams niet vanzelfsprekend is. "Alles is mogelijk", aldus Theissen, "van het starten van een eigen team tot het verlaten van Formule 1."

Ex-coureur Gerhard Berger, nu sportief directeur bij Williams maakt de spanning binnen het team nog groter door te zeggen dat hij Juan Pablo Montoya zeker even goed vindt als eerste coureur Ralf Schumacher . "Zijn wagenbeheersing is briljant en dat geldt ook voor zijn inhalen."

Welkom op de F1-manager

Welkom op de vernieuwde F1-manager! We hebben hard gewerkt om er een echte Formule 1 website van te maken en hopen dat je hem ook actief gaat bezoeken en actief je eigen team gaat managen.

Er is veel veranderd, en je kunt er dan ook maar het beste achter komen door de site te gaan verkennen. Zo hebben we veel meer informatie verzameld over de coureurs, de teams en de circuits. Ook houden we je beter op de hoogte over de verschillende uitslagen (te vinden via het wedstrijdschema na elke kwalificatie/race). En uiteraard kun je hier ook de stand in het kampioenschap en zelfs de uitzendschema's van televisie terugvinden.

Een aantal bekende onderdelen, zoals je persoonlijke pagina (te vinden via de link: je bent ingelogd als en via het menu) flink aangepakt. Op die pagina kun je bijvoorbeeld alle informatie vinden over jouw deelname. Hier vind je ook vanaf de eerste race je de teams terug die je elke week had en de punten die je voor de onderdelen in die teams hebt gekregen. Dit was veel aangevraagd en is nu dus ingevoerd.

Naast de klassementen vind je onder het kopje stats in het menu ook de managerstats. Daar kom je erachter hoeveel er van elk onderdeel is verkocht. Leuk, en misschien zelfs handig om te weten.

Het managen van je team gaat erg handig en wijst zich vanzelf. Een overzicht van de transferbedragen en de punten die je kunt krijgen vind je via het menu, kopje f1manager. Tot vrijdag 7 maart betaal je nog niks voor een transfer, daarna betaal je 2 procent van het bedrag van het verkochte onderdeel.

Kun je wat winnen? Ja, wij hebben een aantal leuke prijzen voor je weten te regelen, die je terugvind via het menu onder het kopje f1manager. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door EA Games en Fanworld.

Kom je nu ergens niet uit, dan hebben we een mooie FAQ opgesteld. Vind je een foutje of heb je vragen, dan kun je dat doen via het feedbacksysteem.

Wij wensen je veel succes!

De gehele redactie

FIA legt nieuwe tijdschema vast

De FIA heeft voor de Grand Prix weekenden het definitieve tijdschema vastgelegd.

Wat meteen opvalt is dat de warm-up van zondag is verdwenen en dat de kwalificatietrainingen een uur later plaatsvinden dan het voorgaande seizoen.

Het weekend zal er als volgt uit gaan zien:

Vrijdag:
08.30 - 10.30: Testsessie voor Minardi, Jaguar, Jordan en Renault
11.00 - 12.00: Eerste vrije training
14.00 - 15.00: Eerste kwalificatie

Zaterdag:
09.00 - 09.45: Tweede vrije training
10.15 - 11.00: Derde vrije training
13.30 - 13.45: Warm-up sessie
14.00 - 15.00: Tweede kwalificatie

Zondag:
14.00: Race

Minardi waarschuwt voor nepsite

Minardi waarschuwt hun fans voor het bestaan van een nepsite die als doel heeft geld in te zamelen

Het Formule 1 team van Minardi is behoorlijk in verlegenheid gebracht nadat zij geattendeeerd werden op een nepsite die namens Minardi geld inzamelde voor het team. Paul Stoddart werd deze week geconfronteerd met een site die de naam www.saveminardi.com heet, waar mensen worden overgehaald geld over te maken om het team van Minardi te kunnen redden.

Het team van Jos Verstappen wil dus benadrukken dat zij niets te maken hebben met deze site en het dus een hoax betreft, en dat ze de naam van het team zonder toestemming hebben gebruikt. Minardi heeft ondertussen al juridische stappen ondernomen tegen de makers van deze site en roept alle bezoekers ook op geen geld over te maken.

Japanse studenten doen aan Russische sex roulette

Sjeemz had ons via de newssubmit het volgende merkwaardige bericht vertaald te melden:

Japanse highschool studenten hebben weer iets nieuws bedacht, namelijk Russische Sex Roulette. Het komt er op neer dat een grote groep jongeren bij iemand thuis gaat copuleren. Een grote orgie dus.

Het is de bedoeling dat er evenveel meisjes als jongens zijn, en dat ieder meisje zich door alle aanwezige jongens laat "nemen". Bang om SOA's te krijgen of zwanger te worden zijn de dames niet, want voordat ze aan het geheel deelnemen moet iedereen 5.000 YEN (+/- EUR 40) in een grote pot doen. Dit geld zal dan gebruikt worden voor een eventuele abortus, mocht iemand ongewenst zwanger raken.

Als voorbehoedsmiddel gebruikt men daar de plastic koffie-lepel: "I'm scared of getting pregnant, but as long as you get it out of you, it's all right. I've heard you'll be safe if you scrape out (semen) with a plastic coffee spoon, so I always carry one around with me, just in case" , zo lezen we op de Japanse website.

Van SOA's hebben ze daar kennelijk nog nooit gehoord.

WNF keurt doden van zeehonden goed

Een hevig verontwaardigde Ooze had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Wereld Natuur Fonds onderschrijft een plan van de Canadese regering om het quotem voor de jacht op zeehonden te verhogen, om zo de te lage visstand tegen te kunnen gaan. De komende drie jaar mogen er dan ook 1 miljoen zeehonden worden gedood.

Het WNF onderneemt niks tegen de aangekondige jacht omdat de zeehond niet met uitsterven bedreigt wordt. Bovendien is het WNF voor het behoud van een afgewogen ecosysteem.

Bont voor Dieren, Greenpeace en het International Fund for Animal Welfare (IFAW) zijn het hier absoluut niet mee eens. Het IFAW vindt dat het WNF voorbij gaat aan het leed dat de zeehonden wordt aangedaan. Uit een eerder uitgegeven persbericht blijkt namelijk dat de diertjes doodgeknuppeld gaan worden, zodat hun huiden nog bruikbaar zijn voor de verkoop.

Bont voor Dieren vindt dit onaanvaardbaar en roept op tot een e-mailactie om het WNF ertoe te bewegen hun standpunt aan te passen. Op de website van Bont Voor Dieren kan een e-mail gestuurd worden naar het WNF en de Canadese regering.

Blix: Militaire druk op Irak is nodig

poohbeer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zonder militaire druk hebben de wapencontroles in Irak geen enkele kans op slagen, zo zegt de leider van het VN-wapeninspectieteam, Hans Blix, in de nieuwste editie van het nieuwsmagazine Time: "Zoals Kofi Annan reeds heeft gezegd, kan het noodzakelijk zijn dat de diplomatie met geweld wordt ondersteund. De inspecties kunnen een hogere druk op Irak vereisen".

Volgens Blix zullen de controles in Irak nog slechts korte tijd duren, mits de Irakezen ten volle hun medewerking verlenen. Bij een gematigde samenwerking is het nog een kwestie van maanden.

John Hogan opvolger van Lauda


Eindelijk heeft de Formule 1 afdeling van Jaguar een opvolger kunnen vinden voor Niki Lauda

Na lang zoeken is Jaguar er dan toch eindelijk in geslaagd een opvolger te strikken als opvolger van Niki Lauda. John Hogan die jarenlang de F1 afdeling van Marlboro leidde zal nu de functie invullen als directeur bij het F1 team van Jaguar.

Al eerder probeerde Jaguar Mark Blundell, Alain Prost en John Watson maar deze hadden allen vriendelijk bedankt voor deze functie. Het voordeel van het binnenhalen van Hogan is dat hij al goed sportief en technisch onderlegd is, die ervaring kan hij goed gebruiken als sportief en commercieel directeur.

Hogan wordt dus niet alleen het 'uithangbord' maar zal ook de communicatie tussen de partners binnen het project en tussen de FIA moeten verbeteren. De verdere leiding zal in handen blijven van David Pitchforth en Mark Gillan die de test en race verantwoordelijkheid op zich nemen.

Vive la France

Frankrijk, het land van de wijn, van het stokbrood en van de zomervakantie. Bijna elke zomervakatie besloten mijn ouders om voor drie weken naar 'la France' te verhuizen. Het land waar ik als klein ukkie me met geen mogelijkheid verstaanbaar kon maken en waar ze betaalden met rare munten. Jeugdtrauma's van winkels waar ik niet kon vertellen wat ik nodig had, agentjes die mij met rare woordjes lastig vielen en de climax waren de Franse meisjes die, als ze knap waren (een zeldzaamheid), recht evenredig onverstaanbaar waren en onbekend waren met het 'Anglais'.
De 'band' die ik met Frankrijk had werd zo mogelijk nog slechter in mijn middelbare schoolcarriere. Daar waar ik mij het eerste jaar nog wel kon redden door redelijkerwijs tot tien te tellen, moest ik de daarop volgende jaren steeds meer tienden van mijn cijfer prijsgeven aan deze vervloekte taal. Slapeloze nachten als gevolg van slechte rapporten waar ik net een tiende miste waren het gevolg. De vocabulaire bleef hetzelfde, hoeveel woordjes er ook ingestampt werden, en de gramatica was meer dan een ramp. Als ondoorgrondelijke raadsels werden de tentamens voor mijn neus gelegd.

Kortom, mijn relatie met Frankrijk was niet formidabel te noemen, gevormd door school en hypocriete fransen die zich geen andere taal dan hun eigen meester wilden maken.
Maar sinds kort is mijn band met Frankrijk een stuk beter geworden, met dank aan 'mon ami', Jaques Chiraq. Daar waar menig land faalde staat hij nog fier overeind, zijn Franse puntneus recht tegen de Amerikaanse wind ingedraaid. Bush kan hoog en laag springen, maar het veto-land wil geen oorlog en geen tweede VN-resolutie en daar moet de 'machtigste man van de wereld' maar mee leven.

Terwijl Bush woedend zijn plastic legerspeeltjes weer in de kast moet stoppen spelen rare taferelen zich af in het Amerikaanse dagelijkse leven. De patatekes die al jaren als 'French Fries' over de toonbank vliegen zijn plots niet meer te verkopen en worden omgedoopt naar 'Liberty Fries'. Franse wijn wordt masaal aan de kant gezet door restauranteigenaren en ander hypocriet, patriotistisch, Amerikaans gespuis.

Is Amerika een slechte verliezer? Ja! Ga ik dit jaar weer naar Frankrijk op vakantie? Ja! Ga ik op bezoek bij 'mon ami'? JA! En dan drinken we samen een Frans wijntje, terwijl we onder het genot van een paar Franse frietjes uitroepen; Vive la France! Chapeau!

Spoedoverleg Mosley, Mclaren, Williams

FIA-president Max Mosley zal later deze week een spoedberaad voeren met de teambazen van McLaren en Williams.

Dit overleg wordt gevoerd om een juridische procedure omtrent de nieuwe regels van de FIA te voorkomen.

Beide teambazen waren niet tevreden over enkele nieuwe reglementen, en wilden via een juridische procedure hun gelijk doordrukken.

Wellicht zal de FIA met enkele compromissen op de proppen komen om er voor te zorgen dat Williams en McLaren de zaak niet laten escaleren.

Record aantal kaarten afgelopen weekend

In de Holland Casino Eredivisie heeft het afgelopen weekend gele en rode kaarten geregend. Totaal werden er maar liefst 52 kaarten weggeven in 8 wedstrijden.

Onder de 52 kaarten bevonden zich 8 rode, een record voor het Nederlandse voetbal. Slechts éénmaal eerder, in 1972, werden er 8 rode kaarten gegeven in 1 competitieronde, alleen dit weekend werd er geen volledig programma gespeeld maar slechts 8 wedstrijden (in plaats van 9). Een gemiddelde van 1 rode kaart per wedstrijd is nog nóóit vertoond in de Eredivisie.

Ook bij de gele kaarten werd een record gevestigd. Er werden 44 gele kaarten gegeven, meer dan 5 per wedstrijd. Éénmaal eerder werden er meer kaarten gegeven in 1 competitieronde (45 in Augustus 1996) maar ook toen bestond het programma uit 9 wedstrijden in plaats van de 8 van dit weekeinde.

De 'baas' van Idols is het gezanik zat

Leo van der Goot, als directeur radio en televisie bij de Holland Media Groep (HMG) verantwoordelijk voor Idols, is het gemekker op zijn succesvolle RTL4-programma meer dan beu.

Is doorgestoken kaart? Zijn de smsjes te duur? Van der Goot: "Wat kan mij het nou schelen wie er wint? Ik begrijp niet dat men niet begrijpt dat wij er geen belang bij hebben. Ik hoop dat er iemand wint die veel talent heeft." Van Der Goot zegt dat hij zelf ook half stond te janken toen Dewi eruit moest afgelopen weekend. "Ik zie het ook aan de jury. Die is ook emotioneel. Dacht je dat we dat organiseren?"

De roddels dat RTL4 vooraf al heeft bepaald wie eruit vliegt maken van der Goot zelfs boos: "Ik word echt kwaad. Altijd dat gezeik in Nederland. Ik vind het dom, kortzichtig, Hollands. Die Nederlandse azijnpissers met hun gedrein."

Het versturen van smsjes zou te duur zijn en Idols is onduidelijk over de kosten, is ook een veelgehoorde klacht: "We gaan wel even kijken hoe dat gaat bij andere televisieprogramma's als Goedemorgen Nederland en het Songfestival. Willen we ook even weten of dat wel precies goed gaat. Ik word wel een beetje moe van het 'heiliger dan de paus' zijn. Terwijl er in Goedemorgen Nederland wordt gemekkerd over wat wij doen, loopt daar onder in beeld dat we kunnen sms-en. Dan wil ik ook even weten of dat klopt."

Volgens van der Goot is een sms-je naar Idols niet te duur: "Het kost 1,60 euro. Daar krijgen mensen een erg leuk programma voor."

Van der Goot is wel blij met de hoge kijkcijfers. Die liggen in de doelgroep 20 tot 49 jaar zelfs 30- tot 35% hoger dan hij verwacht had. Hiermee is Idols naar het succes gemeten zelfs groter dan Big Brother. Bovendien verwacht de HMG-directeur dat Idols langer mee kan gaan dan Big Brother.

"Bono kandidaat Nobelprijs voor Vrede"

Het Britse muziektijdschrift NME meldt dat U2-zanger Bono zal worden voorgedragen als kandidaat om de Nobelprijs voor de Vrede te ontvangen.

De zanger van U2 zou kans maken op deze Nobelprijs naar aanleiding voor al het werk wat hij heeft verricht. Zo werkt Bono al jaren om de schulden van Derde-Wereldlanden aan industrielanden kwijt gescholden te krijgen. Ook zou de zanger een grote invloed hebben gespeeld op het vredesproces in Noord-Ierland.


De nominaties zijn nog niet officieel bekend gemaakt, maar volgens NME maakt niet alleen Bono de kans op de Nobelprijs voor de Vrede. Ook de paus en de Franse president Jacques Chirac zouden op het lijstje staan. Vorig jaar won Jimmy Carter, oud-president van de Verenigde Staten, de prijs.

PvdA wil licentiesysteem voor scholen

De Partij van de Arbeid wil een licentiesysteem invoeren voor alle scholen, van basisscholen tot universiteiten. Wanneer een school de daarin vermelde kwaliteitseisen niet nakomt, kan deze onder curatele worden gesteld. PvdA-leider Wouter Bos wil dit samen met het CDA aan de onderhandelingstafel bespreken.

In de licentie, die voor vijf jaar wordt verleend, komt de kwaliteit van het onderwijs centraal te staan. Ook komt er een richtlijn voor het aantal leerlingen dat de opleiding met succes afrond en wordt er gesproken over huisvesting. Scholen dienen elkaar onderling te controleren, maar ook de inspectie komt regelmatig langs.

Wanneer het eindresultaat negatief is moet er zo snel mogelijk met een 'verbeterplan' worden gewerkt. Daarmee zouden uiteindelijk ook scholen gesloten kunnen worden, maar de PvdA denkt niet dat het zo ver zal komen. Scholen zouden wel onder curatele van het Rijk kunnen worden gesteld.

Het licentieplan is één van de manieren die de PvdA aanpakt om de zeggenschap op scholen terug te geven aan leerkrachten en ouders. De overheid zou, volgens de partij, alleen op grote afstand toezicht moeten houden. Dit zorgt uiteindelijk voor vermindering van de 'Haagse regelzucht' waaronder het onderwijs te lijden heeft.

D66 kraakt plannen PvdA

Boris Dittrich, fractievoorzitter van D66, heeft in een reactie laten weten de plannen van Wouter Bos niet te zien zitten. Volgens Dittrich heeft Bos zijn belofte om het onderwijs met rust te laten gebroken.

"Blijkbaar hadden de cynici die niet in de nieuwe PvdA geloofden gelijk. Rust in het onderwijs was bij uitstek het voorbeeld dat Bos gebruikte om duidelijk te maken dat hij verschilt van zijn voorgangers", aldus Dittrich. "Ik heb nooit zo sterk geloofd in de verhalen over de nieuwe PvdA, maar dat Bos nog geen vijf weken na de verkiezingen alweer met radicale veranderingen voor het onderwijs komt, had ik echt niet verwacht."

Volgens Dittrich is de PvdA bezig met het verkeerd aanpakken van de problemen. "Ik blijf hameren op het lerarentekort. Over zeven jaar is er voor elke twee leraren die nodig zijn nog maar één beschikbaar. Als de PvdA iets wil doen voor het onderwijs zou zij dáár eens over moeten nadenken."

Veerman krijgt geen vergunning nieuw café

Jan Veerman krijgt van de gemeente Edam-Volendam geen horecavergunning. Veerman vroeg deze aan voor zijn nieuwe café 'Wir War Bar'. Deze ligt onder café De Hemel, waar met oud en nieuw 2001 een brand woedde.

Vorige week wees de gemeente de aanvraag van Veerman af, zo meldde een woordvoerder. De gemeente Edam-Volendam wil de komende vijf jaar geen nieuwe discotheken en cafés toestaan. Het college van burgemeester en wethouders stuurde dit plan vorige week naar de gemeenteraad, die hiermee nog moet instemmen.

In 2001 kwamen veertien jongeren om het leven tijdens een grote brand in café De Hemel. Tweehonderd jongeren raakten gewond. In Volendam ontstond verontwaardiging nadat bekend werd dat Veerman opnieuw een café wilde openen onder de plek waar de ramp zich voltrok.

Breinbrekende mysteries

Voor mensen die smullen van detectives, raadseltjes en andere mysteries is deze site een soort hemel. Met plaatjes en vooral veel tekst word je in het verhaal gezogen om je vervolgens uit te laten zoeken wat er aan de hand is.

Overschat jezelf niet, waar vorige sites met random-click werk door te bladeren waren moet je hier je hersenen echt aan het werk zetten.
En laat even horen of je eruit gekomen bent.

Moeilijke mysteries

Aidsvaccin werkt bij zwarte mensen en Aziaten

nyrem, MariekeV, tolgashakur en Dunk hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een nieuw aidsvaccin biedt nog geen bescherming voor de gehele wereldbevolking. Het eerste aidsvaccin dat op mensen is getest had alleen effect op zwarte mensen en mensen uit Azië. De Amerikaanse producent VaxGen heeft vandaag de resultaten van drie jaar onderzoek bekendgemaakt.

In 1998 werden 5400 mannen en vrouwen, waaronder enkele Nederlanders, ingeënt met het vaccin. Deze personen waren besmet met HIV, het virus dat aids kan veroorzaken. Na de inenting werd de groep in de gaten gehouden en is gekeken of deze geïnfecteerd raakten met het aidsvirus.

Het aantal besmettingen daalde met 3,8 procent ten opzichte van de groep mensen die het medicament zonder werkzame stof kregen; de zogenaamde placebogroep. Onderzoek wees uit dat het aantal besmettingen bij zwarte en Aziatische mensen 67 procent lager uitviel, in vergelijking met deze placebogroep. Omdat er nog geen vijfhonderd zwarten en Aziaten aan het onderzoek meewerkten is er nog geen absolute zekerheid.

VaxGen gaat nu proberen het vaccin nog breder beschermend te laten werken. Het vaccin mag pas op de markt komen wanneer deze bij eenderde van de geteste personen een besmetting weet te voorkomen. Tot nu toe is dit nog het enige aidsvaccin dat fase III (het testen op mensen) heeft doorlopen. Dertig andere vaccins zijn in ontwikkeling.

Vorig jaar stierven wereldwijd drie miljoen mensen aan het aidsvirus.

Noord-Korea: scheids kijk op tv!

Het team van Noord-Korea heeft een wedstrijd 13 minuten laten staken om een video-replay af te dwingen

De Noord-Koreanen weigerden bij een wedstrijd in een vriendschappelijk toernooi in Thailand tegen Quatar verder te spelen, omdat een tegenstander volgens hen overduidelijk in buitenspel de gelijkmaker had gemaakt. De scheidsrechter was niet te overtuigen, waarna Noord-Korea zich overigens alsnog plaatste voor de finale. Deze werd vervolgens ongestoord met 0-4 van Zweden verloren.

China steunt nieuwe resolutie VS niet

China zal een nieuwe resolutie over de ontwapening van Irak niet steunen. Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Powell is er niet in geslaagd het land aan zijn zijde te krijgen. Peking is van mening dat de wapeninspecteurs meer tijd moeten krijgen. China is één van de landen met een vetorecht in de Veiligheidsraad.

In de nieuwe resolutie van de Verenigde Staten en Groot-Brittanië wordt waarschijnlijk vermeldt dat Irak resolutie 1441 heeft geschonden. Militair ingrijpen zou hierdoor dichterbij komen, aangezien in 1441 over "ernstige consequenties" wordt gesproken wanneer Irak zich niet houdt aan de voorschriften.

Powell reist nu door naar Zuid-Korea. Daar zal met de nieuwe president Roh Moohyun praten over Irak en over het kernprogramma van Noord-Korea.

Frankrijk en Duitsland blijven tegen nieuwe resolutie

Frankrijk blijft vooralsnog duidelijk tegen een nieuwe resolutie. Vandaag zal de Franse president Chirac nieuwe voorstellen presenteren over de ontwapening van Irak. Frankrijk zet nog steeds alles in op vreedzame middelen om Irak van eventuele massavernietigingswapens te ontdoen.

Ook Duitsland is op dit moment tegen een tweede VN-resolutie over Irak. Dat zei een woordvoerder van de Duitse regering maandag in Berlijn. De woordvoerder stelde dat de wapeninspecteurs van de VN nog tijd nodig hebben om hun werk in Irak af te maken.

Koers Ahold maakt vrije val

Supermarktconcern Ahold heeft vanochtend flinke klappen moeten verwerken. De beurskoers stortte vanochtend geheel in elkaar en verloor 64 procent op 3,40 euro. Wegens het enorme aanbod van de stukken was er geruime tijd geen handel mogelijk in het fonds. Van Der Hoeven en Meurs, respectievelijk bestuursvoorzitter en financieel directeur, zullen opstappen.

Hoofdoorzaak voor de vrije val van Ahold zijn de onregelmatigheden in de boekhouding van de Amerikaanse dochter U.S. Foodservice. De inkomsten vallen hier zeker 500 miljoen dollar lager uit. Door deze onregelmatigheden heeft Ahold de winst over 2001 en 2002 opnieuw moeten bepalen. Inmiddels zijn er enkele managers van de dochter op non-actief gezet en is er een onderzoek in gang gezet.

Het fonds heeft in een jaar tijd 83 procent van haar waarde verloren. De marktwaarde van het concern Ahold is hierdoor stukken lager; vrijdag was de waarde ongeveer 9 miljard euro, maandagochtend circa 4 miljard euro. Om de klap van de ontdekte onregelmatigheden op te vangen, krijgt de Nederlandse onderneming voor 3,1 miljard euro extra financiering van banken.

De AEX is door de koersdaling van Ahold ver weggezakt en staat inmiddels 3,7 procent lager. Dit komt neer op een verlies van ruim 10 punten.


Van Der Hoeven had zich wel een beter begin van de week kunnen voorstellen

Sabine wijst Dutroux aan als enige dader

Sabine Dardenne zegt dat Marc Dutroux de enige was die haar heeft vastgehouden. Sabine is één van de twee meisjes die de gruwelkelders van Dutroux heeft overleefd. Zij meldde dit vandaag in enkele Belgische kranten.

Sabine werd 6,5 jaar geleden na tachtig dagen opsluiting bevrijd. Dit is het eerste interview wat ze heeft gegeven na haar bevrijding. Sabine ontkracht deels met haar interview het gerucht dat Dutroux slechts een radertje was in een grote georganiseerde organisatie, waar zelfs politici deel van zouden uitmaken.

België is sinds de moorden en verkrachtingen van 1996 verdeeld in twee kampen: mensen die geloven in de complottheorie en mensen die van mening zijn dat Dutroux de hoofdschuldige is. Dit is tevens één van de belangrijkste redenen waarom het onderzoek bij het Openbaar Ministerie zo lang duurt.

"Comeback van de rockgitaar aanstaande"

bowie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Goed nieuws voor de muziekliefhebbers die betreuren dat de hitlijsten de laatste tijd worden gedomineerd door "bedachte" artiesten; volgens de Sunday Telegraph wijst alles erop dat de echte popgroep aan het terugkomen is.

De Britse krant publiceerde afgelopen weekeinde cijfers waaruit blijkt dat de "comeback" aanstaande is, naar de dagen waarin een groep mensen in een kelder muziek begon te maken, het vak leerde en dan vervolgens doorbrak. Zo blijkt uit verkoopcijfers dat gitaar-fabrikant Fender vorig jaar meer gitaren verkocht dan ooit in Groot-Brittanië. Marshall, een bedrijf dat versterkers maakt, heeft al even rooskleurige verkoopcijfers.

In het Britse muziekblad New Musical Express zijn het aantal advertenties met "musicians wanted" verdubbeld in een jaar tijd. Andere bronnen schatten dat er dat jaar niet minder dan 10.000 nieuwe bandjes zijn gevormd.

Het lijkt er op dat de jongste generatie muziekliefhebbers het beu is met de "opgedrongen idolen" te moeten leven, waarbij de muzikale kwaliteiten ondergeschikt zijn gemaakt aan het uiterlijk. Mede dankzij de platen en cd's van hun ouders herontdekken zij de gitaarrock. Ook economisch gezien zit het tij mee; het is veel goedkoper een gitaar-voor-beginnelingen te kopen, dan draaitafels, een mengpaneel en een flinke platencollectie te moeten opbouwen als DJ.

Serviër Seselj opgesloten in gevangenis VN-tribunaal

Vojislav Seselj, Servisch leider van de ultranationalisten, is vanochtend aangekomen op het vliegveld van Belgrado. Vanuit Belgrado zal hij vertrekken naar Den Haag om zich te melden bij het Joegoslavië-Tribunaal.

Seselj zegt onschuldig te zijn aan misdaden tijdens de oorlogen in Kroatië en Bosnië-Herzegovina. Het VN-tribunaal heeft hem hiervoor aangeklaagd. Samen met zijn 'juridisch adviseuse' Maja Gojkoviv, een lid van de Servische Radicale Partij, wil hij zich verdedigen.

Bij zijn aankomst op de Servische luchthaven, samen met zijn vrouw en vier kinderen, werd Seselj door ongeveer honderd aanhangers verwelkomd met applaus. "Het belangrijkste voor Servië is dat ik de laatste Serviër ben die zich overgeeft aan het Joegoslavië-Tribunaal", aldus Seselj tegen de aanwezige pers.

Afgelopen zondag waren 15.000 aanhangers van de ultranationalist Seselj op de been in Belgrado om hun steun te betuigen.

Update:
Inmiddels is de Servische leider ingesloten in de gevangenis van het Joegoslavië-Tribunaal in Scheveningen. Dit meldde een woordvoerder van het Tribunaal zojuist.

Winnaars Fok! prijsvragen week 8

De afgelopen week mochten we weer ontzettend veel inzendingen ontvangen op onze The Ring en Hardstyle is my style/DJ Pavo prijsvragen. Helaas kan niet iedereen een winnaar zijn, maar degenen die dat wel zijn geworden zijn:

Hardstyle is My Style/DJ Pavo
De geboortestad van DJ Pavo is Haarlem. Uit de vele goede inzendingen mogen de volgende 2 mensen naar de releaseparty en zullen tevens de CD ontvangen:

Swift
Yoda


Gefeliciteerd! De kaarten en CD's worden zo spoedig mogelijk door Sony Music aan jullie verzonden.

The Ring

Voor de prijsvraag van The Ring was het aantal inzendingen helemaal overweldigend. Massaal wilden jullie kans maken op de muismat en muts. Helaas kunnen we maar 5 mensen blij maken die ons wisten te vertellen dat het origineel "Ringu" heet. Dit zijn:

XxxPimxxX
marlies0
Bep_van_Mokum
_Nephilim_
erique


Gefeliciteerd! De mutsen en muismatten komen zodra wij deze binnen hebben jullie kant op.

Niets gewonnen? Probeer het dan deze week nog eens. Deze week geven we maar liefst 15 prijzen weg in het University Games Prijzenfestival.

Lodewijks eerste doelman Feyenoord

In verband met het lange blessureleed van Zoetebier is Patrick Lodewijks tijdelijk aangesteld als eerste doelman van Feyenoord

Edwin Zoetebier kampt al sinds oktober met blessures en is op dit moment goed bezig met de terugkeer. Trainer Bert van Marwijk geeft aan dat Zoetebier eerst weer speelritme moet krijgen door te keepen in het tweede elftal van Feyenoord om zo ook weer topfit te worden. Tot die tijd zal Lodewijks het doel verdedigen van de ploeg die derde staat in de competitie.

Zoetebier geeft aan dat hij de beslissing begrijpt maar leuk vind hij het niet. Hij zal er ook alles aan doen om weer te kunnen keepen voor Feyenoord. Goed revalideren is nu de doelstelling om er voor te zorgen dat hij binnenkort weer voor Feyenoord pijnvrij en fit tussen de latten kan gaan staan.

OPTA pakt SMS-problemen aan

Marnvin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanwege de vele klachten van mobiele telefoongebruikers over ongewenste SMS-abonnementen die de OPTA (de toezichthouder voor telecom-aanbieders) ontvangt, is dit voor de OPTA aanleiding om de aanbieders van mobiele telefonie te wijzen op hun verantwoordelijkheid om hun klanten voldoende te informeren over deze diensten. Deze week organiseert OPTA daarom een bijeenkomst met deze aanbieders en diverse consumenten-organisaties om de problematiek aan te pakken.

De aanbieders van mobiele telefoondiensten en -netwerken moeten hun voorwaarden voor het gebruik van die diensten en netwerken duidelijker aan hun gebruikers bekend te maken. Zo moeten zij er zorg voor te dragen dat consumenten geïnformeerd worden over de SMS-diensten, waarvoor zij derde partijen, de zgn. "telefoonmakelaars", toegang tot het netwerk verlenen. Met de huidige informatievoorziening zijn veel consumenten er zich veelal niet van bewust dat ze zich hebben aangemeld voor een abonnementsvorm, waarbij voor ieder ontvangen bericht kosten in rekening worden gebracht.

Samen met de OPTA constateren ook Stichting de Ombudsman en de Consumentenbond dat de klachten zich uitbreidden tot zaken als ongewenste aanmeldingen, falende afmeldprocedures en een lastige bewijsvoering voor de beller. Mede daarom zullen ook deze consumentenorganisaties aan de bijeenkomst deelnemen.

Ondermeer door de negatieve berichtgeving in de media dreigt een negatief imago te geven aan de zich ontwikkelende SMS-markt. De netwerkoperators onderkennen de problematiek en hebben zich inmiddels bereid getoond mee te werken aan een gedragscode voor de omgang met SMS-abonnementen. De OPTA vindt daarom dat deze gedragscode er op korte termijn ook moet komen. Lukt dat niet dan zal OPTA telecom-aanbieders dwingen zich aan hun wettelijke verplichtingen te houden.

Aardbeving China eist zeker 250 levens

tolgashakur en Butt_Plugg hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het noordwesten van China zijn vandaag zeker 250 mensen omgekomen na een aardbeving. De aardbeving, waarvan het epicentrum 40 kilometer van de stad Jiashi lag, had volgens seismologen een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. In een dorp in de regio Xinjiang stortten zeker duizend woningen en een groot aantal scholen in.

Belastingaanslag dakloze: $6 miljoen

ZeilFanaat had ons via de newssubmit het volgende geheel vertaald te melden:

Een dakloze man uit Salem, Oregon heeft van de IRS (Amerikaanse belastingdienst) een aanslag gekregen voor 6 miljoen dollar.

De werkloze man, die in 2e hands kleding van het leger des heils rondloopt heeft, sinds hij zichzelf in 1998 heeft aangegeven voor het stelen van een auto, geen vaste baan meer gehad. Daarvoor verdiende hij zo'n 7 dollar per uur.

Ondertussen laten de gegevens van de IRS zien dat de man vanaf 1994 in totaal meer dan 15 miljoen dollar zou hebben verdiend.

De IRS is de zaak grondig aan het onderzoeken en melden dat ze in ieder geval al een fout in zijn aanslag hebben gevonden in zijn voordeel, ter waarde van 18 dollar.

"Irak gebruikt tunnels voor verbergen wapens"

Bagdad heeft massavernietigingswapens en gebruikt metrotunnels om deze te verbergen en verplaatsen, aldus een Iraakse wetenschapper. Hussein Sharistani is een Iraakse atoomwetenschapper die naar de Verenigde Staten is gevlucht en deed deze uitspraken voor de Amerikaanse zender CBS.

Sharistani wist tevens te melden dat Saddam Hussein de tunnels nu gebruikt om een 'muur' rond Bagdad aan te leggen, gevuld met dodelijke chemische stoffen. Zijn contacten in Irak zouden hem hiervan op de hoogte hebben gesteld.

De tunnels zouden ook gebruikt kunnen worden als schuilplaats voor Saddam Hussein. Volgens Sharistani is er "een heel ingewikkeld netwerk van meer dan 100 kilometer tunnels op diverse niveaus".

De atoomwetenschapper wist tijdens de Golfoorlog in 1991 te vluchten na elf jaar gevangen te hebben gezeten. Hij zegt daarbij gemarteld te zijn. Reden voor zijn gevangenschap was de weigering om een atoombom te maken, aldus de wetenschapper.

De volgende FOK!kers hadden ons dit via de newssubmit te melden: Psycho_Taz, Ekimov, Hoppa_hoeb, CherrymoonTraxx en Hugo_da_boss.

Voetballers misdragen zich massaal

De baas van alle scheidsrechters van Nederland, Jaap Uilenberg, is van mening dat voetballers zich massaal misdragen. "Het respect van spelers ten opzichte van elkaar is momenteel ver te zoeken" aldus Uilenberg, hij verklaarde dat de spelers direct op elk opstootje springen en van verre erop af komen rennen. Het incident bij FC Utrecht - Ajax van dit weekeinde was een schoolvoorbeeld hiervan.

Scheidsrechters zijn geïnstrueerd om hierop consequent te reageren, het gevolg waren twee rode kaarten. Daarbij kwamen er nog eens zes in andere wedstrijden. In totaal werden er acht rode kaarten gegeven in de 21e speelronde, er werden acht wedstrijden gespeeld. Ook vielen er 44 gele kaarten, gemiddeld meer dan vijf per wedstrijd. Een nieuw 'record' werd hiermee gevestigd. De rode kaarten gingen naar spelers van NEC, De Graafschap, RBC, Vitesse, FC Utrecht en Ajax. Van FC Twente mochten twee spelers eerder naar de kleedkamers.


Meer voetbalnieuws? Kijk op de Fok! Competitiemanager

Irak wacht met besluit vernietiging raketten

Irak heeft nog steeds geen beslissing genomen inzake de eis van de Verenigde Naties om zijn arsenaal al-Samoud 2 raketten te vernietigen. Hans Blix, chef van de wapeninspecteurs, eist dat Irak uiterlijk 1 maart begint met de vernietiging van de raketten.

De raketten hebben een groter bereik dan de grens van 150 kilometer. Deze grens werd na de Golfoorlog in 1991 door de VN vastgelegd. Het Iraakse arsenaal zou bestaan uit ongeveer 100 raketten.

"Wij bestuderen deze kwestie in alle ernst. We hopen dat het kan worden opgelost zonder Amerikaanse of Britse interventie", aldus generaal Hossam Mohammed Amin. De eis van Blix ligt moeilijk voor Bagdad. De Verenigde Staten dreigen met een oorlog, terwijl Irak nu juist zijn raketten, die gebruikt zouden kunnen worden voor verdediging, moet vernietigen.

Kofi Annan, secretaris-generaal van de VN, is er zeker van dat Irak zijn al-Samoud raketten zal vernietigen. Volgens hem is de brief van Hans Blix duidelijk en "zal de Veiligheidsraad een beslissing moeten nemen" wanneer Irak weigert.

Intussen proberen de Verenigde Staten en Groot-Brittanië steun te vinden voor een nieuwe VN-resolutie. Deze zal naar alle waarschijnlijkheid vandaag worden aangeboden. De inhoud hiervan is nog onbekend, maar zal vermoedelijk stellen dat Irak resolutie 1441 heeft geschonden. Schending van deze resolutie zou tot "ernstige consequenties" leiden. President Bush liet weten dat de nieuwe resolutie de laatste kans is voor de VN om zijn "relevantie te tonen". Met deze woorden duidt Bush op een eventueel ingrijpen zonder steun van de Verenige Naties.

Metallica op Fields of Rock-festival Nijmegen

Nederland is opnieuw een festival rijker. Op 15 juni zal in het Goffertpark in Nijmegen het eendaagse festival Fields of Rock plaatsvinden.

Metallica en Limp Bizkit zijn vooralsnog bevestigd, maar volgens de website zullen er nog meer grote namen volgen. Nederlandse bands maken kans om op de 'Locals Only'-podium te kunnen spelen. Aanstaande zaterdag gaan de kaarten (à 50 euro p.s.) voor dit festival in de voorverkoop.

Vorig jaar mochten de fans al kennismaken met het rondtrekkende metalfestival Ozzfest. Dit festival, met onder andere Ozzy Osbourne, deed toen voor het eerst Nederland aan. Ook dit jaar bestaat de mogelijkheid dat Ozzfest voor een tweede maal naar Nederland komt. Dit zou dan na de Amerikaanse tour zijn, rond september.

Nederlander (39) in Engeland neergeschoten

wildhagen en boebiedoe hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een onbekende man heeft in het Engelse graafschap Kent een 39-jarige Nederlander twee keer in het gezicht geschoten. De man, afkomstig uit Sliedrecht, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Dit maakte de lokale politie bekend.

Het slachtoffer werd zaterdagmiddag in de berm van London Road in Swanley door agenten gevonden. De politie tast nog volledig in het duister over het motief van de dader. Een ongeveer 30-jarige man zou door ooggetuigen op de plek van het misdrijf gezien zijn. Ooggetuigen zijn door de autoriteiten opgeroepen zich te melden.

De man uit Sliedrecht is na operatie inmiddels stabiel. De Nederlander vertrok vrijdag uit Ierland naar Wales en reisde door naar Londen. Zaterdagochtend vertrok hij per trein naar Swanley.

Mike Tyson wint bokspartij in 49 seconden

De Amerikaan Mike Tyson heeft weer van zich laten horen. Zaterdagnacht vocht hij tegen landgenoot Clifford Etienne. Lang duurde de partij echter niet; Etienne ging na 49 seconden knock-out.

Mike Tyson wil uiteindelijk met regerend wereldkampioen Lennox Lewis in de ring, maar weet nog niet of hij al klaar is voor een gevecht met de Britse bokser.

Tyson kan in ieder geval tevreden zijn over zijn prijzengeld. In 49 seconden verdiende hij maar liefst 5 miljoen euro.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.