Serviër Seselj opgesloten in gevangenis VN-tribunaal

Dennis (Klingon)
Vojislav Seselj, Servisch leider van de ultranationalisten, is vanochtend aangekomen op het vliegveld van Belgrado. Vanuit Belgrado zal hij vertrekken naar Den Haag om zich te melden bij het Joegoslavië-Tribunaal.

Seselj zegt onschuldig te zijn aan misdaden tijdens de oorlogen in Kroatië en Bosnië-Herzegovina. Het VN-tribunaal heeft hem hiervoor aangeklaagd. Samen met zijn 'juridisch adviseuse' Maja Gojkoviv, een lid van de Servische Radicale Partij, wil hij zich verdedigen.

Bij zijn aankomst op de Servische luchthaven, samen met zijn vrouw en vier kinderen, werd Seselj door ongeveer honderd aanhangers verwelkomd met applaus. "Het belangrijkste voor Servië is dat ik de laatste Serviër ben die zich overgeeft aan het Joegoslavië-Tribunaal", aldus Seselj tegen de aanwezige pers.

Afgelopen zondag waren 15.000 aanhangers van de ultranationalist Seselj op de been in Belgrado om hun steun te betuigen.

Update:
Inmiddels is de Servische leider ingesloten in de gevangenis van het Joegoslavië-Tribunaal in Scheveningen. Dit meldde een woordvoerder van het Tribunaal zojuist.