WNF keurt doden van zeehonden goed

Een hevig verontwaardigde Ooze had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Wereld Natuur Fonds onderschrijft een plan van de Canadese regering om het quotem voor de jacht op zeehonden te verhogen, om zo de te lage visstand tegen te kunnen gaan. De komende drie jaar mogen er dan ook 1 miljoen zeehonden worden gedood.

Het WNF onderneemt niks tegen de aangekondige jacht omdat de zeehond niet met uitsterven bedreigt wordt. Bovendien is het WNF voor het behoud van een afgewogen ecosysteem.

Bont voor Dieren, Greenpeace en het International Fund for Animal Welfare (IFAW) zijn het hier absoluut niet mee eens. Het IFAW vindt dat het WNF voorbij gaat aan het leed dat de zeehonden wordt aangedaan. Uit een eerder uitgegeven persbericht blijkt namelijk dat de diertjes doodgeknuppeld gaan worden, zodat hun huiden nog bruikbaar zijn voor de verkoop.

Bont voor Dieren vindt dit onaanvaardbaar en roept op tot een e-mailactie om het WNF ertoe te bewegen hun standpunt aan te passen. Op de website van Bont Voor Dieren kan een e-mail gestuurd worden naar het WNF en de Canadese regering.