"Irak gebruikt tunnels voor verbergen wapens"

Bagdad heeft massavernietigingswapens en gebruikt metrotunnels om deze te verbergen en verplaatsen, aldus een Iraakse wetenschapper. Hussein Sharistani is een Iraakse atoomwetenschapper die naar de Verenigde Staten is gevlucht en deed deze uitspraken voor de Amerikaanse zender CBS.

Sharistani wist tevens te melden dat Saddam Hussein de tunnels nu gebruikt om een 'muur' rond Bagdad aan te leggen, gevuld met dodelijke chemische stoffen. Zijn contacten in Irak zouden hem hiervan op de hoogte hebben gesteld.

De tunnels zouden ook gebruikt kunnen worden als schuilplaats voor Saddam Hussein. Volgens Sharistani is er "een heel ingewikkeld netwerk van meer dan 100 kilometer tunnels op diverse niveaus".

De atoomwetenschapper wist tijdens de Golfoorlog in 1991 te vluchten na elf jaar gevangen te hebben gezeten. Hij zegt daarbij gemarteld te zijn. Reden voor zijn gevangenschap was de weigering om een atoombom te maken, aldus de wetenschapper.

De volgende FOK!kers hadden ons dit via de newssubmit te melden: Psycho_Taz, Ekimov, Hoppa_hoeb, CherrymoonTraxx en Hugo_da_boss.