ServiŽr Seselj opgesloten in gevangenis VN-tribunaal

Vojislav Seselj, Servisch leider van de ultranationalisten, is vanochtend aangekomen op het vliegveld van Belgrado. Vanuit Belgrado zal hij vertrekken naar Den Haag om zich te melden bij het JoegoslaviŽ-Tribunaal.

Seselj zegt onschuldig te zijn aan misdaden tijdens de oorlogen in KroatiŽ en BosniŽ-Herzegovina. Het VN-tribunaal heeft hem hiervoor aangeklaagd. Samen met zijn 'juridisch adviseuse' Maja Gojkoviv, een lid van de Servische Radicale Partij, wil hij zich verdedigen.

Bij zijn aankomst op de Servische luchthaven, samen met zijn vrouw en vier kinderen, werd Seselj door ongeveer honderd aanhangers verwelkomd met applaus. "Het belangrijkste voor ServiŽ is dat ik de laatste ServiŽr ben die zich overgeeft aan het JoegoslaviŽ-Tribunaal", aldus Seselj tegen de aanwezige pers.

Afgelopen zondag waren 15.000 aanhangers van de ultranationalist Seselj op de been in Belgrado om hun steun te betuigen.

Update:
Inmiddels is de Servische leider ingesloten in de gevangenis van het JoegoslaviŽ-Tribunaal in Scheveningen. Dit meldde een woordvoerder van het Tribunaal zojuist.