Spanningen bij Williams

Het seizoen is nog niet van start gegaan of er zijn al grote spanningen binnen het team van BMW Williams.

Zowel BMW-directeur Mario Theissen als Ralf Schumacher zeggen teleurgesteld te zijn in de nieuwe wagen voor het seizoen 2003. Ralf's manager, Willie Weber, zei al dat hij op zoek was naar een nieuw onderkomen voor de jongste broer Schumacher. "Toyota heeft prioriteit in mijn plannen voor de toekomst van Ralf," zo zei hij.

Na een test waarin Olivier Panis sneller was dan Schumacher, zei Ralf: "Ik heb meer kilometers gemaakt in mijn huurauto van het hotel naar het circuit dan met de bolide in de tests."

Ook BMW-directeur laat duidelijk merken dat voor hem een toekomstige samenwerking met Williams niet vanzelfsprekend is. "Alles is mogelijk", aldus Theissen, "van het starten van een eigen team tot het verlaten van Formule 1."

Ex-coureur Gerhard Berger, nu sportief directeur bij Williams maakt de spanning binnen het team nog groter door te zeggen dat hij Juan Pablo Montoya zeker even goed vindt als eerste coureur Ralf Schumacher . "Zijn wagenbeheersing is briljant en dat geldt ook voor zijn inhalen."