FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 10 februari 2003

Idols finale doorgestoken kaart?

Al dagen gonst het door Nederland: De finale van Idols, het tv programma dat heel Nederland in haar greep lijkt te houden, zou doorgestoken kaart zijn. Terwijl heel Nederland belt en sms't staat de uitslag al vast! Roddel en achterklap, maar vandaag bereikte via een anonieme, betrouwbare bron ook FOK! het bericht dat de finale van Idols al beslist zou zijn.

Hind zou volgens deze bron gaan winnen en een platencontract krijgen bij maatschappij BMG. Ze zou een Nederlandstalige plaat op gaan nemen met behulp van songwriters die eerder schreven voor onder andere Ruth Jacott.

Eerdere berichten lopen uiteen. Hind wint, Jamai wint, de meeste van deze berichten zijn het er echter over eens dat deze twee de finalisten zullen zijn en dat het publiek hoe dan ook niet de eindbeslissing maakt. Het wachten is op de, waarschijnlijk voorspelbare, reactie van HMG of eventuele harde bewijzen.

Disclaimer: FOK! wil haar lezers deze berichten niet onthouden gezien de hoeveelheid ervan en de betrouwbaarheid van haar bron, maar benadrukt dat het hier officieel om geruchten gaat. Concrete bewijzen blijven vooralsnog uit, evenals een reactie van HMG. Zodra deze ons bereikt zal deze uiteraard worden geplaatst.

Snowboarden

Wiebel wiebel, balanceer, glij, val. BOEM. Au! Daar ga ik weer. Klauter overeind, sta op, val half om, weet net m'n evenwicht te bewaren, glij weer wat, val weer. Zo gaat dus een dagje snowboard.

Verder had ik het erg naar m'n zin hoor. Je moet het toch een keer leren, ik kon ook niet meteen fietsen toen ik op een fietsstapte en daar heb ik nog steeds plezier van dat ik het kan (niet dat ik nog zoveel fiets hier, maar t gaat om het idee he).

Ik was dus zaterdag aan het snowboarden in het plaatselijk ski-resort. Na een busreis van zo'n huur (plaatselijk is ook maar relatief) waren we dan toch eindelijk op bestemming en kon ik van meer dan twee personen de Engelse taal aanhoren (leuk zo'n bus vol chinezen).

Na een les van anderhalf uur en lunch in een 'gezellige' overvolle cafetaria waarin iedereen in dampende jassen met veel te grote en lompe schoenen aan zit te eten werd ik vrijgelaten en was het tijd om op mezelf verder te gaan. Het ging al wat beter, maar het blijft toch lastig hoor.

Na het snowboarden zowaar Nederlanders tegen gekomen. Ja echte, dus niet van die geimmigreerde halflingen, maar rasechte Nederlanders die ook Nederlands praten zonder Engels accent enzo en die Hoi zeggen als ze je begroeten. Geweldig

En daarna mocht ik weer gezellig in de bus met chinezen om aan de terugtocht te beginnen. Die was nog erger dan de heenreis want nu had ik ook nog last van de blauwe plekken.

Achja, je moet er wat voor over hebben he. Ik had een leuke dag

Van Nistelrooy neemt verantwoordelijkheid

Ruud van Nistelrooy acht zichzelf mede verantwoordelijk voor het gelijke spel in de derby tegen Manchester City


Ruud Van Nistelrooy heeft gezegd dat hij deels verantwoordelijk is voor het gelijke spel van Manchester United tegen stadgenoot Manchester City.
De international, die dit seizoen reeds 28 maal tot scoren kwam, scoorde nog wel de openingstreffer maar daarbij bleef het. Ondanks dat de aanvaller nog wel veel kansen kreeg. Dit verklaarde de speler tegenover de Engelse media. Hij miste onder andere een kans op aangeven van Rio Ferdinand.Van Nistelrooy zei daarover: "Ik had door moeten lopen naar het doel, ik dacht dat ik meer tijd had, maar nu kon de City-verdediger nog ingrijpen."

Woonwagenbewoners eisen weer stroom

Mariel, Frank82 en wildhagen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag diende voor de rechtbank in Den Bosch een kort geding van bewoners van het Eindhovense woonwagenkamp aan de Brestlaan. Daar rolde de politie vorige week 13 illegale hennepkwekerijen op bij de 14 bewoners van het kamp. Het energiebedrijf NRE, dat ontdekte dat er illegaal stroom was afgetapt en met de energiemeters was geknoeid, sloot de stroom af en stuurde een narekening van bijna 170.000 euro. Die rekening moet eerst betaald worden voordat NRE het kamp weer wil aansluiten.

De bewoners willen niet alleen dat NRE de stroomvoorziening weer herstelt, óók dienden ze een schadeclaim in tegen de NRE omdat volgens hen helemaal niet bewezen is dat ze stroom stalen en met meters knoeiden.
De rechtbank doet morgen een uitspraak.

Vandaag viel de politie ook binnen op een ander kamp in Eindhoven, aan de Joost de Momperstraat. Vanochtend meldde de politie dat daar drie kwekerijen en één wapen waren aangetroffen. In de loop van de middag bleken dat uiteindelijk 11 hennepplantages en twee wapens met munitie te zijn.

Gevolgen golfoorlog in online game verwerkt

De oorlog in Irak is al te voeren op het internet. Dermot O'Connor heeft namelijk het online spel 'Gulf War 2' bedacht. Om daar de dictator Saddam Hoessein te verslaan is een makkie. Maar om het gevolg van de oorlog het hoofd te bieden is het echte probleem.

Van de spelers van het spel wordt verwacht dat ze in de huid van de Amerikaanse president Bush kruipen. Je krijgt dan regelmatig briefings van onder meer Donald Rumsfeld, Colin Powell en veiligheidsadviseur Condileezza Rice. In Bagdad begint het spel, maar bereidt zich vervolgens uit in Israël die door een Antrax-aanval is getroffen. Israël reageert met een nucleaire vergelding. Vervolgens start in Saoedi-Arabië een revolte en de Koerden plegen een coup in Noord-Irak. Ook krijgt 'Bush' te maken met diverse grote steden waar anti-Amerikaanse gevoelens de kop op steken.

Volgens de 33-jarige bedenker, Dermot O'Conner, zal dit het meest waarschijnlijke scenario zijn van een nieuwe Golfoorlog. Met het spel wil O'Conner duidelijk maken wat de risico's zijn van oorlogvoeren.

Het spel is hier te vinden.

Michiel Smit weg bij Leefbaar Rotterdam

Het in opspraak geraakte fractielid van Leefbaar Rotterdam, Michiel Smit, verlaat de partij en gaat een eigen fractie in de Rotterdamse gemeenteraad vormen. Dat besluit is vanavond gevallen na een vergadering over Smits handelswijze omtrent een internetsite van hem.

Het betreft de site www.arabischeuropeseliga.nl die Smit registreerde en waarop hij een kritisch geluid over de Arabisch-Europese Liga (AEL) wil laten horen. Vorig jaar gaf Leefbaar Rotterdam leider Ronald Sörensen aan Smit al een laatste waarschuwing, nadat hij contact zocht met extreem-rechtse organisaties. ''Het moet maar eens afgelopen zijn met de ondoordachte handelwijze van Smit'', vond Sörensen toen. Hij erkent dat Smit de discussies doorgaans voert op persoonlijke titel, maar vindt dat het Leefbaar Rotterdam schaadt.

Morgen moet Smit ook nog eens voor de rechter verschijnen wegens het ingooien van een ruit van de Pauluskerk.

Olifant gered door brandweer

Snuggs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De brandweer van Los Angeles is zondag uitgerukt om in een dierentuin een olifant weer op de benen te krijgen. Het dier lag in een ondiepe vijver en kon niet meer overeind komen.

Volgens Jennie Mcnary, die verantwoordelijk is voor de zoogdieren in de dierentuin, is Tara niet een olifant die geregeld gaat liggen. "Ik denk dat ze in zo'n rare houding terecht was gekomen dat ze niet wist hoe ze weer overeind moest komen." Om Tara, die zo'n slordige 3.600 kilo weegt, weer rechtop te laten komen zette de brandweer een kraan en een heftruck in. De gehele operatie heeft zo'n drie uur gekost.

Rapper "50Cent" mag graag beschoten worden

dondj had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rapper "50 Cent" beweert dat het ondanks de pijn het geweldig is om beschoten te worden. Dat zegt hij in een recent interview met Time Magazine. Hij vindt het niet leuk zodra je echt beschoten wordt, maar hij vindt het achteraf wél grappig. Naar eigen zeggen is de rapper dan ook zo'n 9 keer beschoten.

De rapper heeft één geluk: Hij schijnt een gewild doelwit te zijn. Insiders beweren dan ook dat, de op 30 oktober 2002, vermoorde Jam Master Jay eigenlijk de rapper "50 Cent" had moeten zijn.

Inmiddels is ook het debuutalbum van deze rapper verschenen, welke geproduceerd is door Eminem en Dr. Dre. Waarschijnlijk zal de rapper dan ook meer beschoten worden als dit album een succes wordt.

Rooney maakt woensdag debuut voor Engeland

Het Engelse supertalent Rooney maakt zijn debuut voor de Engelse nationale ploeg.

De nieuwe steraanvaller van Everton,Wayne Rooney, maakt aanstaande woensdag zijn debuut in het Engelse nationale elftal. De Engelsen spelen woensdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Australië.
De bondscoach Erikkson heeft aangegeven dat hij Rooney in de tweede helft wil laten debuteren. Mocht Rooney daadwerkelijk invallen dan is hij de jongste debutant in de geschiedenis van het Engelse voetbal ooit.

Student steelt $2000 met hulp van keylogger

Douglas Boudreau, een student uit Boston, is aangehouden wegens het installeren van keylog software op openbare computers. Hij heeft op deze manier zo'n 2000 dollar gestolen. Met zogenaamde 'keylog software' is het mogelijk om alle toetsaanslagen van iedereen, die achter de desbetreffende computer zit, op te slaan in een bestand. Hiermee kan de persoon die het geïnstalleerd heeft de persoonlijke gegevens misbruiken zoals bijv. wachtwoorden.

Volgens de autoriteiten heeft Boudreau een database weten te vullen met gegevens van meer dan 4800 studenten en medewerkers. De leerling is aangeklaagd en wanneer hij veroordeelt wordt kan hij een gevangenisstraf krijgen van 20 jaar. Boudreau weigert commentaar te geven.

Tot nu toe werd deze software alleen gebruik in bedrijven om te kijken of medewerkers niet andere dingen deden op hun computer naast werken, maar zoals je ziet kan het ook voor illegale praktijken worden gebruikt. Let dus op wat je allemaal in tikt op een publiekelijk toegankelijke computer.

Onze dank gaat uit naar Maikel voor het herschrijven van het artikel!

CONCACAF doet radicaal voorstel

De Noord- en Midden-Amerikaanse voetbalbond heeft een voorstel gedaan voor een radicale wijziging in de kwalificatie ronde voor het WK 2006.

Voorheen konden de beste teams uit Noord- en Midden-Amerika later 'instappen' in de kwalificatieronde voor het WK en zodoende speelden ze dus minder wedstrijden.

Nu wil de CONCACAF dat veranderen en zal alle landen laten starten in de kwalificatie reeks. Dit betekent dat ze allen zo'n twintig wedstrijden moeten afronden voordat de uiteindelijke drie landen die door gaan naar het WK bekend zijn.

Dit betekend dat de internationals uit Noord- en Midden-Amerika, zoals bijvoorbeeld Ajaxied John O'Brien, competitieduels zullen moeten missen om voor het nationale elftal uti te komen.

De UEFA is fel tegenstander van dit beleid omdat het teveel vraagt van de spelers in hun ogen. De wereldvoetbalbond, FIFA, maakt binnenkort bekend of de CONCACAF de regel mag doorvoeren.

USA verliest van Jong Argentinie


Het Amerikaanse elftal verloor zaterdag op eigen bodem in de Orange Bowl te Miami -in 1994 het thuisstadion van het Nederlands elftal- een wedstrijd tegen Jong Argentinie met 1-0. Als excuus mag gelden dat enkel Amerikaanse internationals welke in de MLS uitkomen waren geselecteerd.

Amerika kwam al na 9 minuten op achterstand door een treffer van Luis González, die met een bekeken lob doelman Howard verschalkte. Jong Argentinie bezette het middenveld, controleerde vervolgens de wedstrijd en stond enkel schoten toe. Landon Donovan was daarbij eenmaal dicht bij een doelpunt. Na rust zette Argentinie lichte druk op het Amerikaanse doel en was Gabriel Milito met een kopbal op de paal nog dicht bij een tweede doelpunt. Doelman Howard voorkwam door goede ingrepen erger voor de USA. Argentijns belofte en middenvelder Andrés D'Alesandro werd na afloop geroemd door de Amerikaanse bondscoach Arena.

Jong Argentinie won op 4 februari ook al van Mexico, eveneens met 1-0. Opmerkelijk is voorts dat de USA van zijn laatste veertien wedstrijden in Miami er slechts twee wist te winnen.

Prostituee wordt bekeurd om blote borsten

Just-Dennis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft gisteravond een 54-jarige prostituee uit Nijmegen bekeurd voor het tonen van haar blote borsten aan passerende automobilisten op de tippelzone aan de Oude Veerweg in Arnhem. Volgens de politie gelden er regels op de tippelzone en is een van die regels dat vrouwen zich zich niet bloot mogen vertonen.

Er kwamen al enige tijd klachten binnen over de prostituee. Gisteravond constateerde de politie weer dat de vrouw haar regenjas open deed en daaronder naakt was. De politie heeft haar toen aangehouden. Later op de avond is ze met een proces-verbaal weggestuurd.

Gehandicapten beklimmen Kilimanjaro

Koen.Sadza had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zonder benen of zonder armen een berg beklimmen lijkt onmogelijk. Twee gehandicapten hebben echter het tegendeel bewezen. Zij hebben Afrika's hoogste berg, de Kilimanjaro (5895 meter), bedwongen.

De 37-jarige Warren McDonald uit Australië raakte zijn onderbenen kwijt bij een bergongeluk vier jaar geleden en volbracht deze tocht op een soort minikunstbenen. De andere klimmer, een 20-jarige Tanzaniaan, werd geboren zonder armen.

De twee begonnen hun beklimming op 24 januari en volbrachten deze in twee weken. Ze dachten vooraf drie weken nodig te hebben, maar de beklimming verliep erg voorspoedig.

Politie vindt nep politiestation in Sao Paulo

MeTaL-NL vertaalde en submitte ons het volgende bericht:

Politie in Sao Paolo hebben een nep politiebureau ontdekt in het centrum van Sao Paolo. Het nepburau lag op nog geen 100 meter van een echt politiebureau. De krant "Jornal da Tarde" meldt dat het bureau nepagenten en detectives in dienst had, die een hoge rekening vroegen aan iedereen die van hun service gebruik wilde maken.

De echte politie stelde een onderzoek in, nadat er melding werd gedaan door 2 mannen die waren omgekocht in dat bewuste politiebureau. De politie arresteerde een 47-jarige advocaat die werd gezien als hoofdverdachte, en nog 7 andere personen. Ook werden computers en dergelijke in beslag genomen.

Knieblessure velt Hierro

Fernando Hierro is voorlopig uitgeschakeld. De verdediger van Real Madrid liep afgelopen zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Real Betis (4-1) een knieblessure op en moest een kwartier voor het einde van de wedstrijd het veld verlaten. Hierro mist niet alleen competitiewedstrijden maar waarschijnlijk ook de Champions League-wedstrijden tegen Borussia Dortmund, op 19 februari en 25 februari.

De Boer wil terug naar Nederland

Frank de Boer wil na dit seizoen terugkeren naar Nederland.

Frank de Boer heeft bij Barcelona aangegeven om na dit seizoen een andere weg te kiezen. De aanvoerder van het Nederlands elftal staat nu nog bij Barcelona onder contract, maar dat loopt na dit seizoen af.
De Boer zelf verwacht niet dat zijn contract verlengd gaat worden.
Dat de Boer zijn carriere wil voorzetten in Nederland is al eigenlijk langer bekend.
Vorig jaar nog voerde de international nog gesprekken met Ronald Koeman over een eventuele terugkeer naar Ajax, maar hij besloot toen om nog een jaar bij Barcelona te blijven.

Leeds United legt tienertalent vast

Kan tienertalent Leeds United helpen om weer bij te top te horen?

Tienertalent James Milner heeft met Leeds United een overeenstemming bereikt over een cotract tot media 2008. De middenvelder werd in december de jongste doelpuntenmaker ooit in de FA Premiership, hij was toen 16 jaar en 357 dagen oud, hij is daarmee vier dagen jonger dan generatiegenoot Wayne Rooney van Everton, toen hij scoorde tegen Sunderland.
Milner verdiende als jeugdspeler 119 euro per week. Door het contract wat hij bij Leeds United heeft getekend, wat ook meteen zijn eerste profcontract is, is de Engelse jeugdinternational op dit moment één van de beste betaalde tieners in de FA Premiership.

Van Vossen denkt aan afscheid

Neemt Peter van Vossen afscheid van het betaalde voetbal?

Peter van Vossen denkt eraan om zijn voetbalschoenen aan het einde van het seizoen aan de wilgen te gaan hangen. De aanvaller van De Graafschap zei dit in een interview met een verslaggever van de Omroep Gelderland. Het zou kunnen dat ik er helemaal mee stop, maar ik neem pas aan het eind van de competitie een beslissing", aldus Van Vossen. "Het gaat er om hoe ik me straks voel", vervolgde Van Vossen zijn relaas. "Nu voel je veel vermoeidheid, maar als je een paar plaatsen hoger staat, is dat er niet". De aanvaller had zich veel voorgesteld van dit seizoen, maar de prestatie van het elftal vallen zwaar tegen (de ploeg staat laatste met 13 punten). "Het is teleurstellend. Alles begint met kwaliteit, maar als het niet lukt, moet je bikkelen. Net iets over de rand spelen of net iets slimmer spelen."

[Vooruitblik] Nederland - Argentinië

Het vriendschappelijke duel dat aanstaande woensdag met Argentinië, staat in het teken van de EK kwalificatie wedstrijd tegen Tjechië op 29 maart 2003 dat in Nederland zal worden gespeeld. De ploegen staan respectievelijk 6 en 5 op de huidige FIFA wereldranglijst.


In het Nederlandse kamp zijn maar weinig afmeldingen behalve dan het afzeggen van Edwin van de Sar. Daardoor is de in Spanje goed spelende Sander Westerveld weer in beeld gekomen.
Bij zijn club is hij een van de steunpilaren geworden van het team. De eens bij Liverpool overbodige doelman is helemaal weer in vorm gekomen sinds hij de destijds niet logisch geachte overgang naar het toen in degradatienood verkerende Real Sociedad. De bondscoach zei hierover: 'Het is jammer dat Van der Sar geblesseerd is, maar juist dit soort ongelukkige voorvallen geeft andere spelers de gelegenheid zich weer eens te manifesteren tijdens een trainingskamp.'

Barcelona blijft hofleverancier van Oranje met 4 spelers. Verder is opvallend de afwezigheid van Rafael van der Vaart. De jonge speler van Ajax heeft een spierblessure en zal derhalve niet meedoen.

Verder Mark van Bommel en Pierre van Hooijdonk keren terug in de selectie van Dick Advocaat. Er is nog een twijfel geval namelijk Edgar Davids. Davids heeft bij zijn club aangegeven dat hij rust nodig had, daardoor deed hij afgelopen zaterdag niet mee tegen Empoli. Een woordvoerder van de KNVB liet weten nog niks vernomen van de middenvelder.

De Nederlandse selectie:
Doel: Ronald Waterreus (PSV), Sander Westerveld (Real Sociedad)
Verdediging: Frank de Boer, Michael Reiziger (Barcelona), Jaap Stam (Lazio Roma), Fernando Ricksen (Glasgow Rangers) Giovanni van Bronckhorst (Arnsenal), Boudewijn Zenden (Chelsea)
Middenveld: Philip Cocu (Barcelona), Edgar Davids (Juventus), Paul Bosvelt (Feyenoord), Clarence Seedorf (AC Milan), Mark van Bommel (PSV), Ronald de Boer (Glasgow Rangers)
Aanval: Patrick Kluivert (Barcelona), Pierre van Hooijdonk (Feyenoord), Andy van der Meyde (Ajax), Roy Makaay (Deportivo La Coruña), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Jimmy Floyd Hasselbaink (Chelsea)

Oranje zal in Amsterdam een heel ander Argentijns team treffen dan er de laatste wedstrijd van de Argentijnen het veld in kwam.

Bondscoach Bielsa gebruikte in de wedstrijd tegen Mexico alleen spelers uit de Argentijnse competitie. De Argentijnse ploeg speelde dinsdag 4 februari zijn laatste wedstrijd in Los Angeles werd Mexico verslagen met 1 - 0. De doelpuntenmaker daar was Gonzalo Rodriguez.
Het Argentinië van volgende week, zal in z'n geheel uit Argentijnen bestaan die in Europese competities spelen.

In Amsterdam zijn alle grote sterren aanwezig, uitgezonderd de geblesseerden Hernán Crespo, Kily Gonzales en Matías Almeyda. Ook voor Juan Riquelme is geen plaats, maar Bielsa had de middenvelder van Barcelona afgelopen zomer ook niet in zijn WK-selectie opgenomen. Gabriel Batistuta bedankte na het afgelopen WK en Claudio Caniggia is gepasseerd.

De Argentijnse selectie:
Doel: Pablo Cavallero (Celta de Vigo) en Roberto Bonano (Barcelona).
Verdediging: Roberto Ayala (Valencia), Fabricio Coloccini (Atlético Madrid), Mauro Cetto (FC Nantes), Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain), Walter Samuel (AS Roma), Juan Pablo Sorín (Lazio), Facunda Quiroga (Sporting Lissabon), Lionel Scaloni (Deportivo La Coruña), Diego Placente (Bayer Leverkusen).
Middenveld: Marcello Gallardo (AS Monaco), Pablo Aimar (Valencia), Esteban Cambiasso en Santiago Solari beiden (Real Madrid), Javier Zanetti (Internazionale), Juan Veron (Manchester United).
Aanval: Javier Saviola (Barcelona), Gustavo López (Celta de Vigo), Claudio López (Lazio), Julio Ricardo Cruz (Bologna) en Ariel Ortega (Fenerbahçe).

Update 10 februari Luiz González (aanvaller) is niet spelend bij een club uit Europa, werd 10 februari toegevoegd aan de selectie.

DatumPlaatsWedstrijdUitslagSoortDoelpunten
31-03-1999AmsterdamNederland - Argentinië1 - 1vriendsch.Edgar Davids (1)
04-07-1998MarseilleNederland - Argentinië2 - 1finale WBDennis Bergkamp (1) Patrick Kluivert (1)
22-05-1979BernNederland - Argentinië0 - 0vriendsch.Argentinië wint na strafschoppen 7-8
25-06-1978Buenos AiresArgentinië - Nederland3 - 1finale WBDick Nanninga (1)
26-06-1974GelsenkirchenNederland - Argentinië4 - 02e ronde WBJohan Cruijff (2) Johnny Rep (1) Ruud Krol (1)
26-05-1974AmsterdamNederland - Argentinië4 - 1vriendsch.Arie Haan (1) Johan Neeskens (1) Pleun Strik (1) Rob Rensenbrink (1)

De statistieken zijn dus in het voordeel van Oranje. Er werd 6 maal tegen de Argentijnen gespeeld. Daarvan werd 3 keer gewonnen, 2 keer gelijkgespeeld en werd er 1 keer verloren. De Nederlanders scoorden in totaal 12 doelpunten tegen de Argentijnen en moesten 6 doelpunten incasseren. Dit geeft natuurlijk geen garantie voor een goed resultaat maar het kan wel een goed voorteken zijn. Hopelijk zet Oranje de ingeslagen weg voort.

Bielsa voegt Gonzalez toe aan de A

De bondscoach van Argentinië heeft de middenvelder Luiz Gonzalez toegevoegd aan zijn selectie. Dit was aanvankelijk niet de bedoeling. Het was de bedoeling om uitsluitend in Europa spelende Argentijnen te selecteren.
Door de blakende vorm van Gonzales kon de bondscoach niet meer om hem heen. Bielsa heeft nu toch besloten hem te selecteren voor de oefeninterland tegen Oranje. Luiz Gonzalez vond tegen Honduras en de US het net.

Spits vlucht terug naar eigen land

Agustín Delgado, de spits van Southampton is afgereisd naar zijn geboorteland Ecuador met als reden "om zijn blessure rustig te laten genezen", maar of hij ooit terug zal keren is voor iedereen de vraag!

Southampton heeft deze spits voor 4,5 miljoen euro gekocht maar kunnen wel stellen dat het de "miskoop" van de eeuw is geweest. De prestaties van Delgado liggen ver onder de maat. In 2001 is Delgado aangetrokken om als spits bij Southampton te spelen maar tot nu toe kwam hij maar 7 keer het veld op voor deze club, omdat hij verder veel blessureleed had aan rug en knie, maar zelfs als Belgado wel fit was, deed coach Gordon Strachan geen beroep op hem.

Op dit moment doen vele verhalen de ronde of hij ooit terug zal komen. Southamton gaat er alsnog van uit dat hij naar Ecuador is afgereisd om te herstellen maar op de website van 'the Saints' wordt gespeculeerd dat Belgado niet meer zal terugkeren vanuit zijn geboorteland.

Delgado staat al maanden op de transferlijst maar geen club heeft met interesse aangeklopt bij Southampton. De illusie dat ze deze spits nog met winst kunnen verkopen is al lang vervlogen.

Southampton meldde al dat Delgado maar eens moet nadenken hoe graag hij wil voetballen, want bij de Engelse club is dat uitgesloten. Zijn contract loopt tot de zomer van 2005.

Weinig steun SP-plan oorlogsvrije gemeenten

Een SP-plan om van diverse Nederlandse steden oorlogsvrije plaatsen te maken, lijkt weinig kans van slagen te hebben. Steden als Wageningen, Rotterdam, Groningen, Deventer, Tilburg, Haarlem, Hengelo, Alkmaar en Amsterdam zien niets in zo'n oorlogsvrije status.

De status zou betekenen dat een gemeente alles doet wat in haar mogelijkheden ligt om militaire transporten, die een rol spelen bij de oorlogsvoorbereidingen in de Golf, te verhinderen over haar grondgebied.

Volgens de SP heeft de Nederlandse regering Irak de oorlog nog niet verklaard en is 70% van de bevolking ook tegen Nederlandse betrokkenheid bij een nieuwe oorlog. Omdat de SP vermoedt dat er toch militaire transporten over Nederlands grondgebied plaastvinden, die met de voorbereiding op een mogelijke oorlog met Irak in verband kunnen worden gebracht, wil de partij deze zoveel mogelijk tegengaan.

Een woordvoerder van de grootste PvdA-gemeenteraadsfractie van Nederland, Amsterdam, liet weten dat de raad zijn tijd wel beter kan besteden, dan over dit soort zaken te discussiëren. Volgens hem dienen deze besluiten op landelijk niveau genomen te worden.

Nederland laakt het Fra-Dui-Bel veto

Nederland is het "hartgrondig oneens" met het veto dat Duitsland, België en Frankrijk vanochtend hebben uitgesproken over steun aan NAVO-bondgenoot Turkije, zo heeft de regering laten weten. "De NAVO is ons wél iets waard. Wij sturen daarom wel Patriots naar Turkije", zei een woordvoerder van minister De Hoop Scheffer.

Namens het CDA zei Kamerlid Camiel Eurlings dat de stap van de drie landen "potsierlijk" was. Hij meent dat de geloofwaardigheid van de buitenlandse politiek van de NAVO hiermee tot nul wordt gereduceerd.

De Amerikaanse minister Powell noemde de opstelling van de drie NAVO-landen eerder al "onvergeeflijk". Minister van Defensie Rumsfeld vindt het veto "een schande".

Turkije heeft nu een beroep op artikel-4 van het NAVO-verdrag gedaan. De 19 NAVO-ambassadeurs vergaderen daar vanmiddag om 16:30 over.

Turkije doet officiële NAVO-consultatie

naam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Turkije heeft een beroep gedaan op artikel-4 van het NAVO-verdrag. Artikel 4 bepaalt dat een lid dat zich bedreigd voelt, de overige leden kan vragen om een officiële raadpleging. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het bondgenootschap artikel-4 inroept.

Turkije wil hulp omdat het vreest dat het land mogelijk in een conflict kan raken met Irak wanneer dat wordt aangevallen door ondermeer Amerika. Nederland heeft daarom al toegezegd patriot afweersystemen inclusief bemanning te zullen leveren. Ook andere NAVO landen willen steun geven, behalve Frankrijk, Duitsland en België, die zich middels een veto vanochtend verzetten tegen een NAVO-plan om nu al hulp te bieden.

De extra top van de 19 leden van het NAVO-bondgenootschap begint vanmiddag om 16.30 uur. Het is nog niet duidelijk of de drie landen, die tegen steun aan Turkije zijn, door artikel 4 verplicht moeten inbinden.

Gambia: 'Oorlog aan de Europese pedofielen'

GTV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Afrikaanse land Gambia gaat hard optreden tegen personen die zich schuldig maken aan pedofilie; met name toeristen uit Europese landen zouden zich aan kinderen vergrijpen.

Ousman Badjie, minister van Binnenlandse Zaken van Gambia, heeft een ware oorlog aangekondigd tegen pedofiele toeristen. Hij deed dat na de publicatie van een rapport gemaakt door de internationale non-gouvernementele organisatie (ngo) Terre des Hommes in samenwerking met de Gambiaanse ngo Child Protection Alliance.

Uit dat rapport blijkt dat vooral Nederlandse toeristen, maar ook Belgen en andere Europeanen, kinderen misbruiken in Kololi, op zo'n 25 kilometer afstand van de hoofdstad Banjul.

Onderzoek naar racistische posters Rijen

In de Brabantse plaats Rijen (gemeente Gilze en Rijen) zijn dit weekend op diverse plaatsen posters geplakt met racistische leuzen. Verschillende verkiezingsborden en de Imami Ozam Moskee werden met de plakaten besmeurd.

Op de posters, afkomstig van een groepering die zich Nederlandse Nationaal Socialisten noemt, staan een doodshoofd, een hakenkruis en teksten zoals 'Ik ben er trots op blank te zijn' en 'Wiggers Beware'. Het is niet de eerste keer dat dergelijke posters in Rijen zijn ophangen.

De Burgemeester van Gilze en Rijen, Roep, gaat maandag praten over het voorval met de voorzitter van de beplakte moskee. De recherche onderzoekt de herkomst van de posters.

Paarse armoedebeleid was niet effectief

Volgens de Algemene Rekenkamer is het armoedebeleid van de twee Paarse kabinetten niet best geweest. Het had weinig samenhang en het is onduidelijk of arme mensen er wel beter van zijn geworden. De Algemene Rekenkamer onderzocht het armoedebeleid in de periode tussen 1995 en 2000.

De Rekenkamer schrijft in een rapport over de armoedebestrijding dat het Paarse-beleid wel "met veel betrokkenheid" was opgezet, maar dat het zich kenmerkte door "een oerwoud aan regelingen" waarvan de effecten niet goed meetbaar zijn; "Met het geld dat ervoor is uitgegeven, had misschien meer gedaan kunnen worden voor de ruim 800.000 arme huishoudens."

Weer inval op woonwagenkamp in Eindhoven

De politie heeft vanochtend met ruim 70 man een inval gedaan in een woonwagenkamp aan de Joost de Momperstraat in Eindhoven. Gezocht werd naar wapens en hennepkwekerijen. In totaal werden drie kwekerijen en één wapen aangetroffen.

De politie ontruimde vorige week in een ander woonwagenkamp in Eindhoven dertien hennepkwekerijen. De energie-maatschappij sloot bij dat kamp ook de stroom af, omdat er voor ongeveer 170.000 euro aan electriciteit was gestolen. Dat leidde tot relletjes omdat de maatschappij niet wilde aansluiten voordat dat bedrag betaald was.

Eind vorig jaar zei de vooraanstaande criminoloog professor Frank Bovenkerk dat kampers (bewoners van woonwagenkampen) massaal in de grootschalige kweek van de nederwiet zitten. Hij stelde dat hierdoor no-go-area's aan het ontstaan waren, waar de politie zich alleen nog met groot vertoon durft te manifesteren.

Politieke aardverschuiving in Monaco

Er heeft een politieke aardverschuiving plaatsgevonden bij de verkiezingen afgelopen weekend in het stadstaatje Monaco; De oppositie heeft voor het eerst in 40 jaar de regerende Nationale en Democratische Unie (UND) verslagen, en veroverde meteen een enorme meerderheid: 21 van de 24 zetels. In 1998 had de UND nog alle zetels, wat er toen nog 18 waren, in handen.

De oppositie had zich dit jaar verenigd in in de Unie voor Monaco (UPM) en werd geleid door de 40-jarige Stéphane Valéri. Valéri geldt als de voorman van een nieuwe generatie en verwijt de autoriteiten zaken als vriendjespolitiek en gebrek aan daadkracht.

De oppositie kreeg echter ook steun doordat prins Rainier van Monaco woedend is op de leider van de UND, de 64-jarige Jean-Louis Campora. Rainier is razend op Campora wegens diens vermeende wanbeleid als voorzitter van de voetbalclub AS Monaco. Campora is al ruim 25 jaar voorzitter van de club die diep in de schulden zit.

Monaco is 1,95 vierkante kilometer groot en telt zo'n 32.000 inwoners.

LPF wil werkwijze TK veranderen

De fractie van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) wil dat de werkwijze van de Tweede kamer veranderd wordt. Daartoe zal ze deze maand een aantal voorstellen voorleggen aan Kamervoorzitter Frans Weisglass.

De LPF zal onder meer voorstellen dat elke fractie in de Tweede Kamer nog maar 75 vragen per jaar mag stellen en drie mondelinge per week. Oók het aantal algemene overleggen dat de Tweede Kamer met bewindslieden voert, kan volgens de LPF flink worden teruggebracht. Wie een spoeddebat wil, moet de steun hebben van minstens 1/3 van de Kamer. Datzelfde geldt voor het indienen van moties.

Winnaars Idols - The Game!

De afgelopen week maakte je op Fok! kans op Idols - The Game.


De namen van de 4 juryleden van Idols zijn:
Jerney Kaagman, HenkJan Smits, Eric van Tijn en Edwin Jansen. Uit de meer dan 400 goede inzendingen zijn de winnaars van een exemplaar van het Idols spel geworden:




L.E.E
2x4
bitte13
Galosh
jolanda


Gefeliciteerd! De spellen zullen rechtstreeks door Jumbo aan jullie verzonden worden. Alvast veel plezier ermee.

Deze week maak je op Fok! kans op kaarten voor Sara Kroos, winnares van de Zonta Award.

Gelijkspel voor Barcelona

Nieuwe coach verricht nog geen wonderen

Gisteren stond de thuiswedstrijd tegen Athletic Bilbao op het programma voor Barcelona.De spelers begonnen de wedstrijd goed met mooie combinaties en snelle uitbraken wat er toe leidde dat Barcelona na 14 minuten al voorstond met 2-0 met doelpunten van Javier Saviola en Marc Overmars.

Daarna werd het spel van Barcelona erg fantasieloos en zakte de ploeg weer weg naar het niveau van de afgelopen tijd, waardoor Athletic Bilbao de mogelijkheid kreeg om in de 2e helft terug te komen en wel tot 2-2. Die treffers kwamen van Santiago Ezquerro (48', pen) en Francisco Yeste (57'). Voor Barcelona werd de resterende tijd tandenbijtend volgehouden om niet wederom met een nederlaag te eindigen na 90 minuten.

De Catalaanse trots blijft voorlopig op de vijftiende plaats staan in de Primera División.

VS woedend over mogelijk veto in NAVO

Amerika is woedend over het voornemen van Frankrijk, Belgie en mogelijk Duitsland om binnen de NAVO het plan van militaire hulp aan Turkije met een veto te blokkeren. De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Michel had zondagmorgen op de Vlaamse publieke omroep VRT gezegd dat Frankrijk en België hun vetorecht binnen de NAVO zullen gebruiken om indirecte steun van de alliantie aan Turkije te blokkeren, mocht er een militair conflict met Irak komen.

De Amerikaanse minister van Defensie Rumsfeld haalde zaterdag op een conferentie in München fel uit naar de drie landen. Hij noemde hun opstelling "onvoorstelbaar" en zei dat deze bedreigend voor de geloofwaardigheid van het NAVO-bondgenootschap is. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Powell zei gisteren dat zo'n stap "onvergeeflijk" is.

Turkije wil NAVO steun als Irak wordt aangevallen door ondermeer Amerika. Nederland heeft al patriot afweersystemen inclusief bemanning beschikbaar gesteld. Demissionair minister De Hoop Scheffer van Buitenlandse Zaken is het dan ook "hardgrondig oneens" met het voornemen van de drie landen om verzet aan te tekenen tegen het plannen van hulp aan Turkije. "Een bondgenootschap is ons wel iets waard. Vandaar dat Nederland wel Patriots naar Turkije zal sturen".

De VS hebben Turkijke inmiddels beloofd dat ze bescherming krijgen, zelfs als er geen overeenstemming wordt bereikt tussen de NAVO-landen. "De Verenigde Staten en landen binnen de NAVO die wel geloven in steun voor Turkije, zullen dat gewoon doen. Laat daar geen twijfel over bestaan", zo zei minister Rumsfeld.

Duitsland lijkt inmiddels wel bereid patriotraketten te leveren aan de Nederlandse eenheden die naar Turkije gaan.

Gretta Duisenberg neemt afstand van Arafat

Misanthroopia had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gretta Duisenberg heeft gistermiddag in Utrecht, tijdens een bijeenkomst van de actiegroep Stop de Bezetting, gezegd geen lotsverbondenheid te hebben met de Palestijnse leider Yasser Arafat. Duisenberg, voorzitter van de actiegroep, vindt dat 'alles bij elkaar genomen', Arafat een teleurstellend leider is gebleken. Ze noemde Arafat wel een "belangrijk symbool van de belegering van de Palestijnse natie, die verwikkeld is in een overlevingsstrijd."

Op de bijeenkomst nam ze verder afstand van eerdere uitlatingen van haar, die veel stof deden opwaaien; zoals de uitspraak dat ze begrip zou hebben voor Palestijnse zelfmoordacties. "Mijn lotsverbondenheid betreft wel de burgers aan beide zijden van het conflict, die zich blijven inzetten voor de vrede'', zo zei Duisenberg.

Duisenberg kreeg onlangs internationaal veel kritiek te verduren tijdens haar oriëntatiereis in januari naar de Palestijnse Gebieden. Ze had toen ook een ontmoeting met Arafat. Ze betreurde het dat sommige media "foute accenten" hebben gelegd, waardoor de inhoud van die reis volgens haar op de achtergrond is geraakt. Er zou te veel nadruk zijn gelegd op de eigen emoties van Duisenberg, en op de het feit dat ze op een dilomatiek paspoort reisde.

Werkloosheid in Nederland stijgt zeer snel

Farzin en wildhagen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de Centra voor Werk en Inkomen (CWI) hebben in januari 29.000 personen zich als werkloos ingeschreven. Dat is bijna een verdubbeling met een maand eerder, toen 16.000 nieuwe werklozen zich bij de CWI meldden. Het aantal is ook veel hoger dan de maanden daarvoor (okt. en nov. 2002), toen zich nog 12.000 tot 14.000 nieuwe werklozen kwamen melden

CWI-voorzitter R. de Groot spreekt van een extreme stijging; een stijging zoals die in twintig jaar niet meer is voorgekomen. Hij is ook niet optimistisch over de werkgelegenheid in de komende tijd. Uit onderzoek onder middelgrote en kleine bedrijven blijkt dat daar dit jaar ongeveer 25.000 tot 50.000 banen verdwijnen, terwijl ook grote ondernemingen hun personeelssterkte inkrimpen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferde het gemiddelde aantal werklozen in het laatste kwartaal van 2002 op 182.000. Dat is 47.000 meer dan in dezelfde periode van 2001.

Toch geen vervolging na zelfmoordchat

Eerder berichtte FOK! dat de familie van de jongen die live in een chat zelfmoord pleegde, de aanwezige overige chatters zou willen vervolgen. Nu blijkt echter dat het gaat om een verhaal dat niet waar is.

Een oplettende FOK!ker zorgde ervoor dat FOK! contact opnam met de broer van
de zelfmoordchatter, Brandon Vedas. Zijn broer, Rich Vedas, verklaarde het
volgende:

We are indeed not pursuing prosecution against the chatters and are only hoping to create awareness on the issues of the internet and also prescription drugs.

Hieruit blijkt dat de familie van de jonge chatter totaal niet van plan is om de aanwezigen te vervolgen, maar met de door hun opgezette site aandacht voor drugs en drugsgebruik te vragen.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
©FOK.nl e.a.