Student steelt $2000 met hulp van keylogger

Douglas Boudreau, een student uit Boston, is aangehouden wegens het installeren van keylog software op openbare computers. Hij heeft op deze manier zo'n 2000 dollar gestolen. Met zogenaamde 'keylog software' is het mogelijk om alle toetsaanslagen van iedereen, die achter de desbetreffende computer zit, op te slaan in een bestand. Hiermee kan de persoon die het geďnstalleerd heeft de persoonlijke gegevens misbruiken zoals bijv. wachtwoorden.

Volgens de autoriteiten heeft Boudreau een database weten te vullen met gegevens van meer dan 4800 studenten en medewerkers. De leerling is aangeklaagd en wanneer hij veroordeelt wordt kan hij een gevangenisstraf krijgen van 20 jaar. Boudreau weigert commentaar te geven.

Tot nu toe werd deze software alleen gebruik in bedrijven om te kijken of medewerkers niet andere dingen deden op hun computer naast werken, maar zoals je ziet kan het ook voor illegale praktijken worden gebruikt. Let dus op wat je allemaal in tikt op een publiekelijk toegankelijke computer.

Onze dank gaat uit naar Maikel voor het herschrijven van het artikel!