Spits vlucht terug naar eigen land

Agustín Delgado, de spits van Southampton is afgereisd naar zijn geboorteland Ecuador met als reden "om zijn blessure rustig te laten genezen", maar of hij ooit terug zal keren is voor iedereen de vraag!

Southampton heeft deze spits voor 4,5 miljoen euro gekocht maar kunnen wel stellen dat het de "miskoop" van de eeuw is geweest. De prestaties van Delgado liggen ver onder de maat. In 2001 is Delgado aangetrokken om als spits bij Southampton te spelen maar tot nu toe kwam hij maar 7 keer het veld op voor deze club, omdat hij verder veel blessureleed had aan rug en knie, maar zelfs als Belgado wel fit was, deed coach Gordon Strachan geen beroep op hem.

Op dit moment doen vele verhalen de ronde of hij ooit terug zal komen. Southamton gaat er alsnog van uit dat hij naar Ecuador is afgereisd om te herstellen maar op de website van 'the Saints' wordt gespeculeerd dat Belgado niet meer zal terugkeren vanuit zijn geboorteland.

Delgado staat al maanden op de transferlijst maar geen club heeft met interesse aangeklopt bij Southampton. De illusie dat ze deze spits nog met winst kunnen verkopen is al lang vervlogen.

Southampton meldde al dat Delgado maar eens moet nadenken hoe graag hij wil voetballen, want bij de Engelse club is dat uitgesloten. Zijn contract loopt tot de zomer van 2005.