Gevolgen golfoorlog in online game verwerkt

De oorlog in Irak is al te voeren op het internet. Dermot O'Connor heeft namelijk het online spel 'Gulf War 2' bedacht. Om daar de dictator Saddam Hoessein te verslaan is een makkie. Maar om het gevolg van de oorlog het hoofd te bieden is het echte probleem.

Van de spelers van het spel wordt verwacht dat ze in de huid van de Amerikaanse president Bush kruipen. Je krijgt dan regelmatig briefings van onder meer Donald Rumsfeld, Colin Powell en veiligheidsadviseur Condileezza Rice. In Bagdad begint het spel, maar bereidt zich vervolgens uit in Israël die door een Antrax-aanval is getroffen. Israël reageert met een nucleaire vergelding. Vervolgens start in Saoedi-Arabië een revolte en de Koerden plegen een coup in Noord-Irak. Ook krijgt 'Bush' te maken met diverse grote steden waar anti-Amerikaanse gevoelens de kop op steken.

Volgens de 33-jarige bedenker, Dermot O'Conner, zal dit het meest waarschijnlijke scenario zijn van een nieuwe Golfoorlog. Met het spel wil O'Conner duidelijk maken wat de risico's zijn van oorlogvoeren.

Het spel is hier te vinden.