USA verliest van Jong Argentinie

Otto (okee6)

Het Amerikaanse elftal verloor zaterdag op eigen bodem in de Orange Bowl te Miami -in 1994 het thuisstadion van het Nederlands elftal- een wedstrijd tegen Jong Argentinie met 1-0. Als excuus mag gelden dat enkel Amerikaanse internationals welke in de MLS uitkomen waren geselecteerd.

Amerika kwam al na 9 minuten op achterstand door een treffer van Luis González, die met een bekeken lob doelman Howard verschalkte. Jong Argentinie bezette het middenveld, controleerde vervolgens de wedstrijd en stond enkel schoten toe. Landon Donovan was daarbij eenmaal dicht bij een doelpunt. Na rust zette Argentinie lichte druk op het Amerikaanse doel en was Gabriel Milito met een kopbal op de paal nog dicht bij een tweede doelpunt. Doelman Howard voorkwam door goede ingrepen erger voor de USA. Argentijns belofte en middenvelder Andrés D'Alesandro werd na afloop geroemd door de Amerikaanse bondscoach Arena.

Jong Argentinie won op 4 februari ook al van Mexico, eveneens met 1-0. Opmerkelijk is voorts dat de USA van zijn laatste veertien wedstrijden in Miami er slechts twee wist te winnen.