FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 21 januari 2003

Peilingen geven trend aan

Alle 3 de peilingen gaven vandaag voor het eerst een overwinning van de PvdA aan, zoals we al vermeldden. Toch beweert geen van de peilingen dat het exact aangeeft hoeveel zetels een partij uiteindelijk zal halen.

Zo is in de NOVA-peiling van bureau Interview/NSS de fout marge voor de drie grote partijen (PvdA, CDA en VVD) ongeveer 4 zetels. De nek-aan-nek race tussen Jan-Peter Balkenende en Wouter Bos is dus nog vol open; de laatste peiling geeft PvdA 43 en CDA 42 zetels.

Trend

Toch gaven alle peilingen de laatste tijd dezelfde trend aan: Een fors opkomende PvdA, een wat inzakkend CDA en een tussen de 26 en 30 zetels schommelende VVD.

Voor de SP lijken de druiven zuur. Stond de partij van Marijnissen in alle peilingen eind vorig jaar nog rond de 20 zetels, nu met de verkiezingsdag voor de deur lijkt de winst onder de opkomst van Wouter Bos als sneeuw voor de zon te verdwijnen. In de peilingen staat de SP nu op of iets boven de 9 zetels van de vorige verkiezingen.

GroenLinks lijkt ook last te hebben van de PvdA, maar ook de wisseling van lijsttrekker heeft in de peilingen niet het beoogde effect gesorteerd. De partij van Femke Halsema moet rekening houden met een verlies van 2 tot 4 zetels.

D66 heeft het moeilijk en staat al tijden op verlies. Toch zou de partij van Thom de Graaf, die bij de vorige verkiezingen ook al fors verloor, met enig geluk haar zetelaantal kunnen behouden.

De LPF staat al tijden op fors verlies. Afgaande op de peilingen mag gerekend worden op 4 tot hooguit 8 zetels.

De ChristenUnie en de SGP zullen op hooguit één zetel winst kunnen rekenen. Verlies voor beiden wordt niet verwacht.

Leefbaar Nederland vecht voor behoud in de Tweede Kamer. De partij onder leiding van Haitske van der Linde schommelt rond het percentage dat nodig is voor één zetel; (0.67%).

Eventuele nieuwe groeperingen in de Kamer zijn niet te verwachten. Partij van de Dieren, Conservatieven.nl, Emile Ratelband, Partij van de Toekomst enzovoorts, ze mogen weliswaar samen rekenen op 0.8% tot 1.3% van de stemmen; géén van de nieuwkomers behaalt een zetel in de Kamer volgens de opiniepeilers.

Zwevende kiezers

Het aantal kiezers dat nog steeds niet helemaal weet waarop ze moeten stemmen ligt rond de 14%. Er is een groep van 8% die zeker niet gaat stemmen en 10% weet nog niet óf en wat het zal stemmen. (Naar verwachting zal 18% niet gaan stemmen).

Naast de 14% twijfelende kiezers is er ook nog een grote groep van 39% die al wel een voorkeur heeft, maar ook nog een andere partij overweegt. Slechts 29% van het electoraat heeft definitief gekozen en overweegt geen andere partijen meer

Al met al kan het laatste tv-debat vanavond nog wel degelijk voor veranderingen zorgen. En niet voor niets dat de PvdA ook nog morgen met haar campagne op straat doorgaat. Het is pas voorbij als de stembussen sluiten; morgenavond om 21:00.

-
Zie voor de laatste peilingen dit bericht.

Te blote voorstelling? Geld terug!

Kyoko8483 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De directeur van het Rabotheater in Hengelo heeft een brief gestuurd naar alle mensen die een kaartje hebben gekocht voor de uitvoering 'Lege Maag', die voor 31 januari staat gepland. In de brief staat dat men zijn geld alsnog terug kan krijgen, als de inhoud te vulgair is. De voorstelling is namelijk behoorlijk bloot.

Het cabaretduo De Bloeiende Maagden speelt het grootste gedeelte van de voorstelling naakt met als decor een hoerenkast. In de brief wordt uitgelegd dat het dan ook niet om een alledaagse voorstelling gaat. Van de 328 mensen die een kaartje hebben gereserveerd hebben een paar inmiddels hun geld teruggevraagd. De voorstelling is uitverkocht.

Zweedse kroonprinses gaat bij leger

-Frankie- herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

De Zweedse kroonprinses Victoria gaat bij het leger. De 25-jarige toekomstige koningin zal vanaf 3 maart drie weken bij de Zweedse legerafdeling Swedint doorbrengen.

"Ze zal als elke andere recruut worden behandeld," aldus brigadier-generaal Claes-Goeran Heden. "Het is een onderdeel van haar training tot koningin."

Victoria zal onder andere leven in de barakken, wapens hanteren en survivalmethodes leren. Na deze cursus zal ze naar Washington gaan om conflictbeheersing te studeren.

Peilingen unaniem: nipte zege PvdA

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor het eerste in deze verkiezingstijd voorspellen alle peilingen een overwinning van de PvdA. Interview/NSS, het NIPO en de aandelenmarkt van de Volkskrant (PAM) geven de partij allemaal 43 zetels. Maurice de Hond is nog positiever, die houdt het op 45 zetels.

In alle peilingen zakt de SP verder in. Bij de peiling van Interview/NSS is de partij zelfs weer terug op het huidige zetelaantal, 9 zetels. De LPF blijft stabiel.

Peiling NIPO
 PartijTweede Kamer15-0121-01
 CDA434242
 Lijst Pim Fortuyn2666
 VVD242829
 PvdA23 4043
 GroenLinks1067
 SP91612
 D66765
 ChristenUnie433
 SGP222
 Leefbaar Nederland211


Peiling Interview/NSS
 PartijTweede Kamer20-0121-01
 CDA434042
 Lijst Pim Fortuyn2677
 VVD242928
 PvdA23 4243
 GroenLinks1078
 SP9119
 D66766
 ChristenUnie455
 SGP222
 Leefbaar Nederland210


Maurice de Hond
 PartijTweede Kamer20-0121-01
 CDA434342
 Lijst Pim Fortuyn2676
 VVD242728
 PvdA23 4545
 GroenLinks1066
 SP91211
 D66745
 ChristenUnie444
 SGP222
 Leefbaar Nederland201

FC Dordrecht komt te kort

Nee, geen kracht om te overwinnen, maar spelers. FC Dordrecht, de huidige nummer 15 uit de goudengids divisie, zou gisteravond een oefenwedstrijd tegen RKC spelen, maar ze hadden niet genoeg fitte spelers.

Trainer Jos van Eck zit met 12 spelers in de ziekenboeg en heeft dus nog maar 10 man over die fit zijn. Hiervan zijn er een aantal niet-basisspelers. Spelers uit de jeugd meenemen naar Waalwijk was ook geen optie voor Van Eck, want die hadden zaterdag al een competitiewedstrijd afgewerkt.

Van Eck hoopt aanstaande zaterdag genoeg spelers fit te hebben om tegen NEC te kunnen oefenen, zo niet, dan zal hij het bij een training houden en hard werken om voor de vrijdag erop 11 man klaar te hebben. Dan begint voor FC Dordrecht de competitie weer, met een wedstrijd tegen MVV. Geld voor versterkingen is er in Dordrecht op dit moment niet.

Olievlek bij Gibraltar na zinken tanker

De tanker Spabunker IV, met een grote voorraad olie, is vandaag voor de Zuid-Spaanse kust gezonken. Volgens de Spaanse media drijft in de buurt van Gibraltar een olievlek van één vierkante kilometer. Twee maanden geleden zorgde een soortgelijk incident met de tanker Prestige voor een grote milieuramp.

De 40 meter lange tanker zonk vanochtend voor de kust van de havenstad Algeciras. De kapitein kwam om het leven, de andere twee bemanningsleden verlieten het schip op tijd en zijn gered. Mariano Rajoy, de Spaanse vice-premier, meldde dat het schip ongeveer 1000 ton olie vervoerde. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Van Hooijdonk naar ManCity?

De geruchten rondom Pierre van Hooijdonk houden maar niet op. Nadat de populaire Feyenoord spits eerst in verband werd gebracht met Fenerbahçe en Barcelona, wordt er nu gezegd dat hij naar Manchester City zou gaan.

VI-Planet meldt dat Kevin Keegan in gesprek zou zijn met Van Hooijdonk nadat de transfer van Robbie Fowler op het laatste moment toch niet door ging.

Zaakwaarnemer Rob Jansen echter, is in gesprek met Feyenoord voor een nieuw contract

Mirror meldt op haar beurt dat Van Hooijdonk graag een Engels vaarwel heeft in zijn carrière nadat hij er met ruzie vertrok. Ook zou Van Hooijdonk met Feyenoord in overleg zijn over een vervroegde contractontbinding.

Pierre zegt zelf op de Feyenoord-website in ras echte voetbaltaal: "Er is door mij niet met hun gesproken."

Vanavond de laatste TV-debatten

Op de laatste avond voor de verkiezingen vinden er nog twee debatten plaats op de televisie.

Het eerste begint om 18:45 uur op Nederland 3 en is het verkiezingsdebat van het Jeugdjournaal. De lijsttrekkers van de vier grootste partijen in de peilingen (PvdA, CDA, VVD, SP) debateren ten overstaan van een zaal Jeugdjournaal-kijkers over verschillende verkiezingsthema's. Volgens de aankondiging op de site van het Jeugdjournaal moeten ze dat doen zonder moeilijke woorden, anders begrijpen de jonge kijker er ''natuurlijk niets van''. Het debat duurt tot 19:35 uur. (het debat is overigens al afgelopen week opgenomen)

Laatste TV-debat om 21:00

Het laatste grote lijsttrekkersdebat wordt uitgezonden op Nederland 2 van 21.00 tot 22.30 uur. Deelnemers zijn Jan Peter Balkenende (CDA), Gerrit Zalm (VVD), Wouter Bos (PvdA), Mat Herben (LPF), Jan Marijnissen (SP) en Femke Halsema (GroenLinks).

De presentatie is in handen van Ferry Mingelen en Paul Witteman.

Freek de Jonge

Na het laatste debat op Nederland 2 kan overgeschakeld worden naar Nederland 3 waar de VPRO de verkiezingsconference De Stemming van Freek de Jonge uit zal zenden.

Freek volgt samen met zijn publiek op een groot scherm het verkiezingsdebat, om daarna aan het begin van zijn conference commentaar op het debat te kunnen leveren. De rest van zijn show gaat over het afgelopen politieke jaar.

Freek om 22:45 op NL3 over het afgelopen politieke debat en jaar.

Tot 2,5 jaar voor rellen Leerdam

De rechtbank in Dordrecht heeft acht jongeren veroordeeld tot gevangenisstraffen tot 2,5 jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk. De straffen werden opgelegd naar aanleiding van de grote rellen in Leerdam van september vorig jaar.

Zes van de veroordeelden hebben zich volgens de rechtbank ondermeer schuldig gemaakt aan poging tot moord. De groep, die grotendeels uit Molukkers bestond, mishandelde twee mannen van Turkse en Somalische afkomst. De slachtoffers werden geschopt en geslagen, en bewerkt met een kapmes, een gummiknuppel en honkbalknuppels.

De actie was bedoeld als vergelding tegen een andere Somaliër, die enkele dagen daarvoor een Molukse jongen had geslagen.

Tussen verschillende etnische groepen in Leerdam bestonden al langer spanningen. Na het incident bleef het nog dagen onrustig. Inmiddels is de verstandhouding beter.

Blair: Verpletterende bewijzen wapens Irak

Volgens de Britse premier Blair is Irak bezig met een nucleair programma en heeft het land al biologische en chemische wapens. Tevens zou het terreurnetwerk Al-Qaeda aanslagen voorbereiden.

Blair spreekt van "verpletterende bewijzen" over het ontwikkelen van chemische, biologische en nucleaire wapens in Irak. "Als George W. Bush niet was begonnen over massavernietigingswapens, had ik het onderwerp wel aan de orde gesteld", aldus Blair.

De Verenigde Staten hebben veel belang bij de steun van bondgenoot Groot-Brittanië. Alhoewel de steun van de Britse bevolking voor een eventuele oorlog afneemt (van 71% in september 2002 tot 60% nu) heeft de Britse regering gisteren besloten 26.000 extra militairen naar de Golf te sturen. Het totaal aan Britse soldaten komt hiermee op 31.000, een kwart van het totale Britse leger. De bijdrage van Groot-Brittanië komt bovenop de 150.000 man uit Amerika. Saddam Hussein liet in een reactie weten dat het hem allemaal niks doet.

Rock Werchter dreigt België te verlaten

De organisator van het Belgische Rock Werchter-festival heeft in een open brief gedreigd het festival te verhuizen naar een grote stad, of zelfs het buitenland. Herman Schueremans meldde dit een de krant De Morgen.

Door een nieuw Belgisch besluit mag de lokale politie de kosten voor ordehandhaving, op en rond het terrein, doorrekenen aan de organisatoren. Rock Werchter, en ook Pukkelpop, kunnen deze maatregel financieel niet aan. Werchter zou door dit nieuwe besluit een extra uitgave van 500.000 euro hebben. Schuermans is bang dat niet alleen zijn festival hierdoor wordt geschaad, maar ook kleinere festivals zoals Dranouter Folk of de Antilliaanse Feesten.

De provinciegouverneurs gaan deze week om de tafel zitten om tot een oplossing te komen. Mocht dit niet lukken dan bestaat de mogelijkheid dat Rock Werchter naar Nederland komt. Het festival in 2003, met als bevestigde hoofdacts Metallica en R.E.M., gaat in ieder geval wel door.

Twee kleuters overleden na val van flat

mickeyrusty en [Dennus] hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend zijn twee kleuters om het leven gekomen nadat ze van de tiende verdieping naar beneden vielen. Het ongeluk gebeurde van een flatgebouw in Antwerpen.

De politie stelt een onderzoek in en sluit niet uit dat de kinderen zijn geduwd. De beide ouders waren afwezig; de vader bracht zijn vrouw weg, en trof zijn twee kinderen (van respectievelijk twee en vier jaar) buiten op de grond aan.

Vervalsers vinden euro moeilijk na te maken

Valsemunters uit Rusland vermijden de euro omdat ze de biljetten moeilijk na te maken vinden. De eurobiljetten zouden te veel beveiligingkenmerken bevatten. Het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken meldde dit aan een persbureau.

De Amerikaanse dollar heeft nog steeds de voorkeur bij de vervalsers; 98 procent van alle gevonden biljetten waren nagemaakte dollars. Een klein aantal van de 23.000 delicten vorig jaar hadden met de euro te maken, aldus de expert. Ongeveer de helft van de in Rusland ontdekte valse dollarbiljetten is afkomstig uit andere landen, waaronder Turkije, Iran en Irak.

EU berispt begroting Duitsland en Frankrijk

De EU-lidstaten hebben Duitsland berispt voor een te groot begrotingstekort. Frankrijk, dat op weg is naar een groot tekort, kreeg een waarschuwing.

Tijdens een vergadering in Brussel stelden de ministers van Financiën een 'excessief-tekort-procedure', het zwaarste middel om landen te dwingen een strakke begrotingsdiscipline te handhaven, in werking tegen Duitsland. Deze procedure werd voorgesteld door de Europese Commissie. Duitsland kan een hoge boete verwachten wanneer het niet voor 21 mei maatregelen neemt om het tekort terug te dringen.

Vorig jaar had Duitsland een begrotingstekort van 3,8 procent van het bruto binnenlands product. Hiermee ging het ruim over het maximum van 3,0 procent, zoals dat geldt voor alle eurolanden. Duitsland heeft al belastingverhogingen en bezuinigingen aangekondigd, dus een boete lijkt voorlopig van de baan. De EU vindt dat Duitsland zijn eigen arbeidsmarkt moet hervormen om wat te doen aan de werkloosheid.

Frankrijk kreeg een 'vroegtijdige waarschuwing', of een 'blauwe brief'. De Fransen verwachten in 2003 een tekort van 2,9 procent en de EU-ministers eisen dat de begroting in 2006 in evenwicht is.

Stemmachines gestolen in Utrecht

JWN, underscore, [Dennus] en RobbieRob hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Utrecht is vanmorgen een busje met elf stemmachines gestolen. Hoe dat is gebeurd is nog onduidelijk. Volgens een woordvoerder van Bureau Verkiezingen zijn de machines onbruikbaar en is het dan ook niet waarschijnlijk dat het de dader om de apparaten zelf ging.

De verkiezingsuitslag wordt door de diefstal niet beïnvloed. Iedere stemgerechtigde kan ook in Utrecht nog steeds haar stem uitbrengen. De gestolen apparatuur zal worden vervangen door reservemateriaal of machines uit andere gemeenten.

Update 18:24 uur
Het busje met stemmachines, dat dinsdagmorgen in Utrecht werd gestolen, is terecht. Zowel het voertuig als alle stemmachines zijn ongeschonden. Dat heeft de gemeente Utrecht bekendgemaakt.

Vaticaan komt met sekswoordenboekje

SKeLeToN had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Vaticaan brengt binnenkort een boekje uit met daarin een verklarende woordenlijst die betrekking heeft op seksualiteit en gezinsethiek.

De uitgave, het "Lexicon van Gezin en Leven", telt negentig begrippen. Onder andere seksuele voorlichting, geboortebeperking, kunstmatige inseminatie en homoseksualiteit komen aan bod. Zo wil het Vaticaan voorkomen dat deze begrippen verkeerd worden uitgelegd.

Een voorbeeld is de uitdrukking "vrijwillige zwangerschapsonderbreking". Die term zou volgens het Vaticaan abortus goedspreken, terwijl er, naar de mening van de kerk, in feite veel kwaad wordt aangericht. Het boekje moet dergelijke dubbelzinnige termen en complexe begrippen in de toekomst gaan verklaren.

Jager neergeschoten door zijn hond

timmie76 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een jager uit het Duitse Nottuln is tijdens een jachtpartij door zijn hond in de rug geschoten.

De man was samen met een vriend op jacht en had tijdens een pauze zijn geweer op de stoel in de auto gelegd. Toen zij verder wilden gaan, sprong de hond op de zitting, waarna het geladen geweer afging. De jager werd in zijn linker bil getroffen en staat onder behandeling van een nabijgelegen ziekenhuis.

Popster Anastacia heeft borstkanker

Popster Anastacia heeft borstkanker. Deze diagnose werd afgelopen weekend gesteld. Het gezwel in de borst zal zo snel mogelijk worden verwijderd, zo meldt The Sun. De 29-jarige Anastacia heeft ook al jaren last van de ziekte van Crohn.

"Iedereen die Anastacia een beetje kent, weet dat ze een vechter is. De doktoren zijn er vroeg bij dus ze blijft aan het werk. Ze heeft deze week gewoon verplichtingen, waaronder het opnemen van haar nieuwe video. Maar ze weet dat ze onder het mes zal moeten. In gedachten zijn we bij haar", aldus de vice-president van platenmaatschappij Sony.

Anastacia werd de afgelopen jaren vooral bekend door grote hits als "I'm Outta Love", "One Day In Your Live" en "Paid My Dues".

Met dank aan j0han, dateq, Troel en vettje voor de tip.

D66 sluit coalitie met VVD/CDA niet uit

De Graaf, D66-lijsttrekker, zegt een coalitie met het CDA en de VVD niet uit te sluiten. "Er kan een moment aanbreken dat je die optie moet overwegen, al heeft een dergelijke coalitie niet mijn voorkeur," aldus de partijleider vandaag. D66 zal niet meedoen aan een coalitie als dat niet nodig is. Wanneer de PvdA en het CDA een ruime meerderheid halen, is De Graaf niet geïnteresseerd. Wanneer D66 onder de zeven zetels komt is het ook deelname aan een coalitie ook niet relevant, omdat D66 wel enig gewicht in de schaal moet kunnen leggen.

De D66-leider keek ook terug op de campagne. Volgens De Graaf zit Balkenende niet echt te wachten op een coalitie met de Partij van de Arbeid. "Er is door hem inmiddels een grote afstand geschapen tot de PvdA. Als de twee partijen dan gedwongen door een verkiezingsuitslag tot elkaar veroordeeld worden, levert dat geen goede start op," zei De Graaf. Hij verwees hier naar het tweede kabinet-Van Agt, waarbij het CDA na een lange regeerperiode met de VVD een coalitie vormde met het PvdA, en dit niet lang volhield.

Volgens de D66-lijsttrekker kan een coalitie, van drie- of zelfs vier partijen, alleen succesvol zijn wanneer er wederzijds vertrouwen en respect is. Tijdens Paars-1 was dit duidelijk te merken, tijdens Paars-2 ebte de verbondenheid weg. Dit zou vooral komen door het uitblijven van investeringen van toenmalig PvdA-fractieleider Melkert. "Toen was iedereen steeds meer met zichzelf bezig", aldus De Graaf.

Theatrale rebelsheid.

Een mooie paarse shawl... Dikke muts.... Dikke jas, dikke handschoenen... Ja, je moet toch wat als je s'ochtends vroeg om 7 uur in de vrieskou op het treinstation staat te wachten op een trein die 25 minuten vertraagd is? Met mijn hoofd naar beneden, kijkend naar het speelse tegelmotief op de vloer, wacht ik op de trein.

Opeens schiet ik wakker uit mijn trance. ik lift mijn hoofd langzaam omhoog en zie een stel benen op me aflopen. Ik zie een stel oude legerkisten, daarover een paar maillots, een hondeketting en een driekwartsbroek. Vrezend dat mijn ergste nachtmerrie waarheid is geworden, wend ik mijn blik snel af en probeer zoveel mogelijk 'happy thoughts' in mijn brein te persen. "Hee trudy! ben je er nou al!" hoor ik uit uit de richting van het subject van mijn ontwijkingskrachten komen. "Ja Loes!, brrrrr... ti's wel koud he? en dat al helemaal in mijn kleding!." Gegiechel is het antwoord van Trudy: "Tja, waarom trek je dan niet iets warmers aan? Het vriest dat het kraakt meid!" "Ach! Ik moet mijn voorliefde toch blijven tonen? En dan nog, deze das is ook wel lekker warm hoor!" is het antwoord van Loes.

Nieuwsgierigheid begint bij mij de overhand te krijgen en ik probeer voorzichtig in de richting van de twee kibbelende meiden te kijken. Als een ware Steve Irwing sluip ik achter ze en durf mijn hoofd omhoog te liften. Stoffen jas en een kerstmuts. Valt nog mee. Plots haalt 'Trudy' het in haar hoofd om zich om te draaien. Overhemd, lange stropdas.... "AAARGH!" Wil ik uitschreeuwen, maar ik weet mijn stembanden nog net op tijd tot stilte te manen, terwijl ik hevig stuiterend naar mijn veilige plekje terugren. Mijn nachtmerrie is geen nachtmerrie meer. Het is werkelijkheid geworden. Ik heb een encounter met een Avril-wannabee gehad.

Avril? Tja. Wie is Avril Lavigne eigenlijk? Even een korte onderbreking voor de mensen die lijden aan een hedendaags-muzikale agnosie. Avril Lavigne staat op het moment redelijk hoog in de hitlijsten met nummers als 'Sk8er boy' en 'Complicated.' Avril heeft een zichzelf door de platenbazen een punk-imago aan laten meten, en probeert zich als zodanig voor te doen. Nou wil ik niet zeggen dat ik een punk-deskundige ben, maar hetgeen Avril maakt, is GEEN punk, het is zoetsappige inhoudsloze pop-muziek, maar maak dat maar eens duidelijk aan een beinvloedbaar pubertje wat weinig kijk op de maatschappij heeft en dat word uitgemolken door platenbazen die veel, erg veel geld verdienen aan cdtjes vol met inhoudsloze pestmuziek.

Terwijl Obi-wan me in mijn geest lastigvalt met heldere visioenen over Avrilfans die aan hun stropdas opgehangen aan één van de stalen balken van de stationsoverkoepeling bungelen, en mezelf in een King-Kongpakje, springend op een op het spoor liggende '2g0Od2B3TrUe' punkslut terwijl de trein in volle vaart aan komt hobbelen, bedenk ik dat dit wel een verdomd goede kans is voor de maatschappij om iets over deze sujetten te leren.

"Hee, heb je dat kerstnummer van Georgina Verbaan gehoord?" Hoor ik Trudy tegen Loes zeggen. "Ja, ti's wel een grappig nummer... maar ik heb een beetje het idee dat ze commercieel aan het gaan is. Het is niet meer de Verbaan van 'Dennis', dat was nou echt een vet hard nummer." Ik probeer te verkomen dat ik mezelf voor een aanstormende goederentrein smijt. "Tja, een beetje commercieel was het wel, dat kerstnummer. Maar ze heeft wel dat vette nummer met D-irect! Daar zit ze immers bij in de videoclip!" De woorden: "RAAAAARGH! WAAAH! YUK! IHL! WAAAAH! STERF! STFU!" weet ik weer tijdig in te slikken. Ik en mijn timing ook. Ik kom tot de conclusie dat de meiden een nieuw woordje 'commercieel' gehoord hebben, maar het gebruik hiervan niet helemaal onder de knie hebben.

Kom nou, Direct? Ik kan me nog herinneren dat in de eerste clip van dit reageerbuisbandje het huidige gitaristje de zanger was. mag ik één keer raden waarom het persoontje met het voor meiden iets apetijtelijkere snoetje tegenwoordig het zang en PR-werk doet?

Uit de zin: "Owja! Heb je gister Avril gezien? Ze was live bij Top of the pops! Ze zond echt goed live!" maak ik op dat Trudy inderdaad een Avril-aanbidder is. Ergens in mij zegt een stemmetje dat ik haar uit haar droom moet helpen. Dat die nare 'Britney-in punkkleding,' 'riooldel,' 'Nep-punkslut,' 'amoebe met stropdas' of 'nog-een-A4'tje-met-synoniemen' eigenlijk helemaal niet zo geweldig is. Dat ze er een sport van maakt om zoveel mogelijk noten vals te zingen. (Of zo weinig mogelijk zuiver, da's één pot nat.) Dat ze helemaal niet zo 'true' is. Dat ze niet kan zingen. Dat ze niet kan schrijven. Dat ze er een sport van maakt om elke keer zo hard mogelijk af te gaan tegenover mensen met een klein beetje verstand.

Een schel gegil haalt me uit mijn trance en ik zie een oud vrouwtje dat een bloedspoor achterlaat langslopen. Ze is in aanraking gekomen met de schroeven die de zeer verstandige Trudy door de schouderbanden van haar stoere East-pack rugzak heeft gedraaid, en heeft een paar fikse wonden aan deze aanvaring overgehouden waarvanuit dikke stralen kleverig bloed over de vers geplaveide tegels stromen. "Hee! Oude graftak! Waar was dat nou weer voor nodig?" Aldus Trudy. Een opmerking over háár opmerking 'graftak' laat ik even links van me liggen, en ik luister verder: "Kijk nou Loes, allemaal bloed over mijn mooie tas... De vette tekens zijn bijna niet meer te lezen!" Loes is redelijk vlot met haar antwoord: "Als we straks op school zijn pak ik de Typ-ex wel weer, dan gaan we wel over dat bloed heen." Ik gun de tas een blik en zie enkele teksten als: "6sic6," "Avril is DA bomb," "Satan rulz!," "People = Shit" en natuurlijk een groot aantal aan pentagrammen. "Ja, vooral dat pentagram heeft grote emotionele waarde. Ti's bijna precies hetzelfde als die uit de videoclip van 'Sk8erboi.' Owjah. 'Sk8erboy.' Avril heeft met dat nummer behoorlijk haar eigenlijk claim dat ze geen 'wussy love songs' zou schrijven behoorlijk om zeep geholpen, niet?

Avril Lavigne maakt soieso deel uit van een groot internationaal complot, zo las ik laatst ergens. Avril spoort wereldwijd kinderen op om in opstand te komen tegen hun ouders en het systeem, en de grote überAvril die achter dit alles zit, wacht op het juiste moment om haar opdrachten voor de vorming van de 'nieuwe wereldorde' door te spelen naar de gehersenspoelde jeugd. We zullen als huidige orde geen schijn van kans hebben. Zelfs mijn leven loopt gevaar. Huurmoordenaars worden afgestuurd op iedereen die verkondigd dat Avril kwaadaardig is, om er maar voor de zorgen dat de 'nieuwe orde' zonder problemen zal worden geinstalleerd. Dus, beste lezertjes, ik doe dit met gevaar voor eigen leven.... Iets met landsbelang.

"Jaaa! Da's een vet koel nummer. Ik wil ook zo'n sk8erboy! Hij is echt superkoel met zijn way te alternatieve piercing." Ik hoor de trein aankomen. Ik probeer bij de 2 meiden in de buurt te blijven terwijl de trein aan komt rijden. Ik weet mijn innerlijke drang om ze allebei voor de door de NS gecharterde veewagonnen te smijten te beheersen en stap met ze in de trein. Om geen woord te missen ga ik achter ze zitten. We zijn nog geen 5 seconden onderweg of de discussie tussen de 2 meiden barst weer los, als Trudy uit weet te brengen: "Heb je de nieuwe Avril en Direct posters al die in de Break-out stonden?, en heb je dat nieuwe nummer al gehoord van Sita? Is echt een vet hard nummer, heeft ze met zo'n Franse hunk opgenomen!" Het enige wat ik als antwoord hoor is een zacht gesnik. "Hee Loes, waarom huil je? Doe je wel even voorzichtig, je Corpsepaint loopt zo uit." hoor ik Trudy aan Loes vragen. "Nou," is het antwoord: "Je begon over Sita. En toen moest ik weet aan K-otic denken." "Ach sorry meid, echt kut he? Dat ze uit elkaar zijn?" Een zacht gesnik is het antwoord. Op dat moment heb ik het gehad. Ik smijt alle remmen los en barst in een hysterisch gelach uit. De gehele coupe kijkt me aan en ik begrijp dat ik de meest afschuwelijke fout heb gemaakt die ik had kunnen maken. Leermeester Steve Irwing zou me verstoten uit zijn Alligatorparradijs. Ik heb de aandacht van de twee ware alternatievelingen getrokken.

Trudy legt haar Hitkrant aan de kant en begint me vreemd aan te staren. Loes draait zich om en ik kijk recht in haar verlopen gezicht. Ik voel een enorme schaterlach aankomen maar ik weet me wederom te vermannen. Ik slik het in, draai me om, en staar het raampje uit. "Hee, wat is er zo grappig?" vraagt Loes. Ik houd me stil, slik een keer en draai me snel om. Mijn negeerbeleid faalt echter jammerlijk. Trudy en Loes staan op en gaan voor me staan. Snel wend ik mijn blik weer af en kijk ik naar mijn schoenen. "Hee, zou je wat voor me willen doen?" vraagt Loes, ik geloof aan mij. Ze pakt een stuk papier en schrijft er snel wat op. "Hoor je me?" vraagt ze. Niets. "Volgens mij issie doof" zegt Trudy tegen Loes. "Ja, zal wel. Vreemd hoor." is het antwoord. Ze vouwt het papiertje op en druk het in mijn handen. Ik beweeg niet. Op het zelfde moment schalt het door de intercom, ik ben bij mijn station aangekomen. Ik sta op, pak mijn tas en loop naar de dichtsbijzijnde uitgang. Op het moment dat de trein tot stilstand komt en de treindeuren opengaan, kijk ik om. Trudy en Loes kijken me met een vreemde glimlach aan.

Ik stap uit, en loop zonder om te kijken bij de trein weg. Opeens voel ik weer het briefje in mijn hand. Ik vouw het uit en kijk erna. Ik zie het adres van een TMFid en een Cu2 account, met daarbij de tekst: "Laat je een berichtje achter? XXX." Ik laat een zucht, hou mijn hand omhoog en sprijd mijn vingers. Meteen krijgt de wind vat op het briefje en rukt het uit mijn handen. Ik kijk achter me en zie het wegwaaien. Ik glimlach terwijl de thermiek van de wind het briefje op een vrolijke, gezwinde melodie verder van me verwijderd.

Osama Bin Laden kon simpel ontsnappen

Osama Bin Laden heeft uit handen van de Amerikanen kunnen blijven door simpelweg zijn satelliettelefoon aan zijn Marokkaanse lijfwacht te geven. 's Wereld meest gezochte terrorist kon zo gemakkelijk uit Afghanistan ontsnappen, aldus de Washington Post.

De Amerikaanse troepen zochten met geavanceerde apparatuur naar Osama Bin Laden en probeerde zijn satelliettelefoon te traceren. De methode bleek werkzaam, want de lijfwacht Abdallah Tabarak werd in november 2001 door elite-eenheden opgepakt. De Marokkaanse lijfwacht zit nog steeds in de gevangenis in Guantanamo Bay op Cuba.

De 43-jarige Marokkaan heeft met de telefoon enkele keren vanuit het Tora Bora-gebergte, waar hij door de grotten zwierf, gebeld. Hiermee gaf hij Bin Laden genoeg tijd te ontsnappen, vermoedelijk naar Pakistan. Alhoewel er diverse boodschappen onder de naam van Bin Laden zijn verschenen is het nog steeds onzeker of de Al-Qaeda-leider in leven is.

Sorcerer had ons dit bericht via de newssubmit te melden.

Big Brother 3 deelnemer in de cel

Een populaire deelnemer van Big-Brother 3, Gert-Jan, zit sinds vorige week in de cel na een aangifte van een 17-jarig meisje uit Amsterdam.

De 17-jarige, Denise genaamd, zegt dat Gert-Jan haar heeft gepoogd te drogeren met de partydrug GHB. Gert-Jan was het meisje met een vriendin en een vriend van haar tegengekomen op het Rembrandtplein. Het klikte zo goed dat ze nog wat gingen drinken bij Gert-Jan thuis. Daar zou hij het middel stiekem in het drankje van Denise hebben gedaan.

De presentatrice van Big-Brother 3, Patty Brard, die een persoonlijke vriend van Gert-Jan is geworden, meent dat hij erin is geluisd. Ook voormalig Big-Brother medebewoonster transexueel Kelly gelooft niets van de aantijgingen. Volgens haar is hij een ''goedzak''.

In de Telegraaf gaat Brard flink tekeer tegen de dame in kwestie die de aanklacht ingediend heeft: ''Die meid, Denise, zit vast achter zijn geld aan. Ik begrijp trouwens sowieso niet wat die meisjes om half zeven 's morgens nog in het uitgaanscircuit doen. Die horen dan toch al een paar uur in hun bed te liggen. En dan meegaan met een wildvreemde. Want zo ging het, hè? Ze kwamen elkaar 'toevallig' op straat tegen en toen besloten die meiden, en nog een jongen, met Gert-Jan mee naar huis te gaan. En dan later zeuren dat er ik-weet-niet-wat met je uitgehaald is. Het valt me nog mee dat ze niet heeft gezegd dat er seks in het spel was''.

Brard zegt Gert-Jan afgelopen week nog vanuit de cel gesproken te hebben: ''Van die bewuste zaterdagochtend weet hij alleen nog dat er op een gegeven moment een soort verpakkinkje op de grond lag en dat hij toen tegen die meiden riep: in mijn huis geen polonaise. Ze zijn vertrokken en de volgende dag werd er aangifte gedaan...''.

Update 14:55

RTL Boulevard zal vanavond ook aandacht aan de zaak besteden.

Volgens dat programma wordt Gert-Jan voorlopig drogeren ten laste gelegd, maar de aanklacht van het slachtoffer schijnt ook poging tot doodslag en poging tot verkrachting in te houden.

De geruchten gaan volgens het RTL-programma dat Gert-Jan inmiddels schuld heeft bekend aan drogeren. Oók schijnen er grote hoeveelheden GHB en cocaïne in zijn huis aangetroffen te zijn.

Als Gert-Jan schuldig wordt bevonden, kan hij vier jaar gevangenisstraf krijgen. Zijn voorrarrest van 10 dagen is inmiddels omgezet in een voorlopige hechtenis van 30 dagen.

Bos wil debat over gekozen minister-president

PvdA-lijsttrekker Wouter Bos heeft opgeroepen tot een debat over een gekozen minister-president. Hij komt tot die oproep omdat CDA en VVD forse kritiek hebben op het feit dat beoogd PvdA-premier Job Cohen niet met hen in debat wil.

D66-leider Thom de Graaf is totaal niet te spreken over de oproep van Bos. Hij noemt deze zelfs ''ongelooflijk hypocriet en opportunistisch''. De Graaf wijst erop dat de PvdA de gekozen minister-president helemaal niet in haar verkiezingsprogramma heeft staan.

D66 kondigde gisteren zelf een initiatief-wetsvoorstel aan over de gekozen minister-president. Het D66 voorstel komt neer op een direct door de bevolking gekozen minister-president. De premiersverkiezing zal dan gelijktijdig zijn met de verkiezing van de Tweede Kamer; burgers krijgen dus twee stemmen. Wanneer een premierskandidaat een meerderheid behaalt kan hij vervolgens zijn eigen kabinet samenstellen, dat moet worden goedgekeurd door een meerderheid in de Tweede Kamer.

De democratisch gekozen minister-president heeft als het aan D66 ligt ruimere (formele) bevoegdheden dan de huidige minister-president; zo kan hij dwingende aanwijzingen geven aan zijn ministers en kan hij tussentijds ministers vervangen.

Volgens een Nipo-onderzoek is 57% van de Nederlanders voor een gekozen premier.

Halsema stuurt open brief aan PvdA

Femke Halsema van GroenLinks heeft een open brief aan Wouter Bos en Job Cohen gestuurd waarin ze vraagt om duidelijkheid over de koers van de PvdA bij een eventuele regeringsdeelname. Halsema wil weten waar voor de PvdA de ondergrens ligt, waar kan de kiezer op rekenen?

Halsema doet ook een aantal suggesties en aanbevelingen aan beide heren:

- Een nieuwe ziektekostenverzekering alleen met inkomensafhankelijke premies.
- De koppeling van lonen en uitkeringen blijft gehandhaafd.
- Geen verschil tussen beroepsrisico's en sociale risico's in de WAO.
- De bezuinigingen op de gesubsidieerde arbeid worden terug gedraaid.
- Tenminste koopkrachtbehoud voor mensen op het minimum.
- Zonder VN besluit komt er geen oorlog tegen Irak.
- Het besluit tot aanschaf van de JSF wordt terug gedraaid.
- De verbetering van het spoor gaat voor de aanleg van nieuwe wegen.
- Er komt meer in plaats van minder geld voor natuur.
- Uitgeprocedeerde asielzoekers kunnen op opvang rekenen, zolang zij meewerken aan uitzetting.

De PvdA heeft nog niet gereageerd.

De openbrief is te vinden op de website van GroenLinks.

Ondernemers zien PvdA in kabinet niet zitten

Uit een opiniepeiling onder 302 ondernemers, die lid zijn van VNO-NCW, blijkt dat de meeste ondernemers vinden dat de Partij van de Arbeid (PvdA) te weinig aandacht heeft voor het belang van economische groei en het scheppen van nieuwe werkgelegenheid. Ruim 65% van hen verwacht dat deelname van de PvdA aan een nieuw kabinet ten koste gaat van de werkgelegenheid.

De grote meerderheid van de ondernemers ziet het liefst een CDA-VVD kabinet. Bij de verkiezingen morgen stemt 44% van de ondernemers op de VVD, 27% op het CDA. De PvdA kan rekenen op 13% en D66 5%.

De complete weergave van de onderzoeksresultaten is te vinden op de website van VNO-NCW.

Eerste kunstmatige leven gemaakt

Sinds mensenheugenis is alles wat leeft opgebouwd uit 20 aminozuren. Althans, tot nu toe. Onderzoekers hebben het eerste leven geschapen dat uit 21 aminozuren bestaat. Deze levensvorm zal gebruikt worden om centrale vragen over de evolutie te beantwoorden. Enkele vragen kunnen zijn: Zijn 20 aminozuren het beste om te overleven? Hebben 21 aminozuren extra functies? Is het nieuwe organisme beter bestand tegen druk/temperatuur? Waarom is de genetische code niet verder ge-evolueerd?

Deze nieuwe bacterie moet een competitie aangaan tegen zijn normale, 20 aminozurige, voorouder. Eerdere experimenten werden gedaan door natuurlijke aminozuren te vervangen door onnatuurlijke zuren met als uiteindelijk resultaat dat er nog steeds 20 aminozuren gebruikt worden. Dit experiment is anders omdat de genetische code echt is uitgebreid.

De gebruikte bacterie (e coli) staat bekend om zijn snelle groei en om te voorkomen dat deze bacterie buiten het lab kan overleven kunnen ze beide 1 essentieel aminozuur niet produceren. Dit zuur moet dus altijd kunstmatig toegevoegd worden zodat de bacterie kan overleven.

Voetbal: Lazio lijdt 20 miljoen verlies

SportOne.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Italiaanse voetbalclub Lazio Roma heeft in de eerste vier maanden van dit boekjaar ruim 20 miljoen euro verlies geleden. De club van Jaap Stam staat genoteerd aan de Italiaanse beurs.

Lazio Roma is kort geleden begonnen met het betalen van achterstallige salarissen en heeft een schuldenlast van zo'n 80 miljoen euro. Daar komt dit verlies nog bovenop. Volgens de wet moet de club een aandeelhoudersvergadering houden, om over de schuldenlast te overleggen. De bestuurders willen echter meer tijd om een toekomstplan te maken voor de club.

Ondergepoept KLM-toestel terug naar Nederland

Lijmkoe, moi, Misanthroopia en vick hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een KLM toestel is wel met een hele bizarre reden teruggevlogen naar Schiphol uit Bonaire. Doordat het vliegtuigtoilet defect was kwam de inhoud niet in de daarvoor bestemde bak terecht maar gewoon in het vliegtuig zelf! Normaal gesproken zuigt het toilet de inhoud vacuum naar binnen toe, waar het in een bak terecht komt, maar door het defect werkte het omgekeerd; het toilet blies alles naar buiten.

Ongeveer 162 passagiers zijn met een andere vlucht teruggereisd naar Nederland. Zo'n 120 passagiers moesten een extra nachtje op de Antillen blijven, dit overigens op de kosten van de KLM. De KLM zelf liet weten dat het om een flinke kostenpost gaat. Het toestel zal een tijdje niet worden ingezet.

Dode door ongeluk A16

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend zijn drie vrachtwagens en een bestelauto op de A16 tegen elkaar gebotst. Rond kwart voor elf moest de vrachtwagen met oplegger en een zandwagen hard remmen voor een file, die was ontstaan door wegwerkzaamheden. Doordat deze twee vrachtwagens zo hard moesten remmen knalde de bestelauto bovenop de vrachtwagens. Vervolgens reed een daarop volgende oplegger op de bestelauto in.

De chauffeur van de bestelwagen overleed kort na het ongeluk. In beide richtingen werd de snelweg afgesloten. Rond twaalf uur werd een file van 12 Kilometer, richting Breda, geconstateerd. In de tegenovergestelde richting stond een file van zo'n 5 kilometer.

Inwoners Wamel geschokt door porno

Deja had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een hoogbejaarde vrouw uit Wamel, Gelderland, kreeg gisteren de schrik van haar leven. De vrouw had een videoband ontvangen, van het plaatselijk kerkkoor, en uit interesse ging ze die bekijken. Maar in plaats van een kerkkoor kreeg ze een porno film voorgeschoteld. Wat bleek? In Wamel worden tientallen pornovideo's door een grappenmaker verspreidt, vermomd als koorregistraties, onder de inwoners. De grappenmaker zou een aantal pornovideo's hebben gekocht, op een rommelmarkt, waarna hij ze, vermomd als koorregistraties, verspreidt door heel Wamel.

De kerk en het plaatselijk kerkkoor heeft laten weten dat zij geen aangifte zullen doen. Naar eigen zeggen winnen zij daar niets mee, behalve publiciteit. De pastoor liet ook nog weten dat hij de band zelf niet bekeken heeft. "Nee, daar heb ik geen behoefte aan en bovendien: het is niet goed voor mij.", aldus de Pastoor.

Straatracer voor gerecht na dodelijk ongeluk

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een straatracer die in april op weg naar een straatrace betrokken was bij een dodelijk ongeluk, moet zich op 30 januari verantwoorden voor de rechter. Het slachtoffer, een 19-jarige Drutenaar, was de eerste dode die viel bij illegale straatraces, een fenomeen dat vorig jaar plotselinge populariteit genoot.

De straatracer, een eveneens 19-jarige inwoner van Beuningen, reed naast het slachtoffer op een smalle dijk onderweg naar een fabrieksterrein waar zou worden geracet. Hierdoor vloog de Drutenaar uit de bocht en reed tegen een stapel betonklinkers. De jongeman stierf ter plaatse.

De politie meent dat de Drutenaar de macht over het stuur verloor omdat de twee elkaar op de dijk al uitdaagden tot een wedstrijdje. Na forensisch onderzoek bleek dat de man uit Beuningen vermoedelijk verantwoordelijk was voor het noodlottige ongeval. De jongen, die een dag na het incident door de politie was vrijgelaten, meldde zich zelf opnieuw bij de politie en werd gearresteerd. Als gevolg van het dodelijk ongeluk zijn in het hele land scherpere maatregelen genomen om het illegaal straatracen tegen te gaan.

Libië voorzitter VN-mensenrechtencommissie

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor het eerst sinds het bestaan van de mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties heeft dit orgaan via stemming een voorzitter gekozen. Libië is op deze wijze tot voorzitter van de commissie gekozen, wat een harde dobber is voor de Verenigde Staten, dat juist een stemming eiste uit onvrede over de kanditatuur van Libië, dat al jaren onder vuur ligt wegens schendingen van de mensenrechten.

Ondanks de protesten van de VS ontving Libië 33 van de 53 stemmen. Er waren slechts drie stemmen tegen, de overige leden onthielden zich van stemming. De VS noemt de uitslag een nederlaag voor de VN. Mensenrechtenactivisten maken zich zorgen dat de controverse rond het voorzitterschap de commissie een negatief imago zal bezorgen en zo haar invloed zal verkleinen.

ChristenUnie: collectebussen in stemlokalen

damylen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ChristenUnie heeft gisteren opgeroepen om collectebussen in de stemlokalen te zetten. De partij wil daarmee geld inzamelen voor Afrika. Door de verkiezingscampagne is volgens de partij nog nauwelijks aandacht voor het probleem van de honger in Afrika.

Maatschappelijke organisaties verwachten dat 38 miljoen mensen het slachtoffer zullen worden van de dreigende hongersnood in dat land. De inzamelingsactie van de Samenwerkende Hulp Organisaties is echter nog geen succes. Dat komt volgens de ChristenUnie doordat de verkiezingscampagne momenteel de aandacht momenteel opslokt. Daarom heeft de partij staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking, Van Ardenne-van der Hoeven, gevraagd om onder het motto Kiezen voor Afrika collectebussen bij de stemlokalen te plaatsen.

De staatssecretaris is enthousiast over het voorstel en heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken gevraagd om toestemming te geven.

De ChristenUnie hoopt verder dat de politieke partijen ook op de verkiezingsavond aandacht geven aan Afrika. Ze hoopt dat iedere verkozen kandidaat 100 zal storten op een speciale rekening.

30.000 Britse troepen naar de golf

Intronic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse regering stuurt in de komende weken nog eens 30.000 militairen naar de golfregio voor een mogelijke oorlog tegen Irak. Dat heeft het ministerie van Defensie gisteren bekend gemaakt. Het gaat onder meer om twee pantserdivisies en parachutisten.

Volgens Minsiter van Defensie Hoon zal het waarschijnlijk niet bij dit aantal blijven. Maar de troepenopbouw betekent niet dat een oorlog onontkoombaar is, zo zei hij in het Britse lagerhuis.

Afgelopen week besloot de regering al een vliegdekschip en andere oorlogsschepen naar de Golf te sturen.

LPF wint gratis zendtijd op Yorin FM

Peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

LPF-lijsttrekker Matt Herben heeft gratis reclamezendtijd gewonnen op Yorin FM. De lijsttrekker won de zendtijd gisterochtend in het programma 'Freddy en Olav in de ochtend'. Balkenende (CDA), De Graaf (D66) en Herben (LPF) kregen een kennisquiz voor hun kiezen. Herben wist deze te winnen.

Na afloop van de uitzending heeft Herben de reclamespot meteen in de studio's opgenomen. Vandaag zal hij tussen 06.00 en 22.00 uur elk uur worden uitgezonden op Yorin FM.
Laatste reviews en specials
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
©FOK.nl e.a.