ChristenUnie: collectebussen in stemlokalen

damylen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ChristenUnie heeft gisteren opgeroepen om collectebussen in de stemlokalen te zetten. De partij wil daarmee geld inzamelen voor Afrika. Door de verkiezingscampagne is volgens de partij nog nauwelijks aandacht voor het probleem van de honger in Afrika.

Maatschappelijke organisaties verwachten dat 38 miljoen mensen het slachtoffer zullen worden van de dreigende hongersnood in dat land. De inzamelingsactie van de Samenwerkende Hulp Organisaties is echter nog geen succes. Dat komt volgens de ChristenUnie doordat de verkiezingscampagne momenteel de aandacht momenteel opslokt. Daarom heeft de partij staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking, Van Ardenne-van der Hoeven, gevraagd om onder het motto Kiezen voor Afrika collectebussen bij de stemlokalen te plaatsen.

De staatssecretaris is enthousiast over het voorstel en heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken gevraagd om toestemming te geven.

De ChristenUnie hoopt verder dat de politieke partijen ook op de verkiezingsavond aandacht geven aan Afrika. Ze hoopt dat iedere verkozen kandidaat 100 zal storten op een speciale rekening.