Straatracer voor gerecht na dodelijk ongeluk

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een straatracer die in april op weg naar een straatrace betrokken was bij een dodelijk ongeluk, moet zich op 30 januari verantwoorden voor de rechter. Het slachtoffer, een 19-jarige Drutenaar, was de eerste dode die viel bij illegale straatraces, een fenomeen dat vorig jaar plotselinge populariteit genoot.

De straatracer, een eveneens 19-jarige inwoner van Beuningen, reed naast het slachtoffer op een smalle dijk onderweg naar een fabrieksterrein waar zou worden geracet. Hierdoor vloog de Drutenaar uit de bocht en reed tegen een stapel betonklinkers. De jongeman stierf ter plaatse.

De politie meent dat de Drutenaar de macht over het stuur verloor omdat de twee elkaar op de dijk al uitdaagden tot een wedstrijdje. Na forensisch onderzoek bleek dat de man uit Beuningen vermoedelijk verantwoordelijk was voor het noodlottige ongeval. De jongen, die een dag na het incident door de politie was vrijgelaten, meldde zich zelf opnieuw bij de politie en werd gearresteerd. Als gevolg van het dodelijk ongeluk zijn in het hele land scherpere maatregelen genomen om het illegaal straatracen tegen te gaan.