Big Brother 3 deelnemer in de cel

Een populaire deelnemer van Big-Brother 3, Gert-Jan, zit sinds vorige week in de cel na een aangifte van een 17-jarig meisje uit Amsterdam.

De 17-jarige, Denise genaamd, zegt dat Gert-Jan haar heeft gepoogd te drogeren met de partydrug GHB. Gert-Jan was het meisje met een vriendin en een vriend van haar tegengekomen op het Rembrandtplein. Het klikte zo goed dat ze nog wat gingen drinken bij Gert-Jan thuis. Daar zou hij het middel stiekem in het drankje van Denise hebben gedaan.

De presentatrice van Big-Brother 3, Patty Brard, die een persoonlijke vriend van Gert-Jan is geworden, meent dat hij erin is geluisd. Ook voormalig Big-Brother medebewoonster transexueel Kelly gelooft niets van de aantijgingen. Volgens haar is hij een ''goedzak''.

In de Telegraaf gaat Brard flink tekeer tegen de dame in kwestie die de aanklacht ingediend heeft: ''Die meid, Denise, zit vast achter zijn geld aan. Ik begrijp trouwens sowieso niet wat die meisjes om half zeven 's morgens nog in het uitgaanscircuit doen. Die horen dan toch al een paar uur in hun bed te liggen. En dan meegaan met een wildvreemde. Want zo ging het, hè? Ze kwamen elkaar 'toevallig' op straat tegen en toen besloten die meiden, en nog een jongen, met Gert-Jan mee naar huis te gaan. En dan later zeuren dat er ik-weet-niet-wat met je uitgehaald is. Het valt me nog mee dat ze niet heeft gezegd dat er seks in het spel was''.

Brard zegt Gert-Jan afgelopen week nog vanuit de cel gesproken te hebben: ''Van die bewuste zaterdagochtend weet hij alleen nog dat er op een gegeven moment een soort verpakkinkje op de grond lag en dat hij toen tegen die meiden riep: in mijn huis geen polonaise. Ze zijn vertrokken en de volgende dag werd er aangifte gedaan...''.

Update 14:55

RTL Boulevard zal vanavond ook aandacht aan de zaak besteden.

Volgens dat programma wordt Gert-Jan voorlopig drogeren ten laste gelegd, maar de aanklacht van het slachtoffer schijnt ook poging tot doodslag en poging tot verkrachting in te houden.

De geruchten gaan volgens het RTL-programma dat Gert-Jan inmiddels schuld heeft bekend aan drogeren. Oók schijnen er grote hoeveelheden GHB en cocaïne in zijn huis aangetroffen te zijn.

Als Gert-Jan schuldig wordt bevonden, kan hij vier jaar gevangenisstraf krijgen. Zijn voorrarrest van 10 dagen is inmiddels omgezet in een voorlopige hechtenis van 30 dagen.