FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 31 augustus 2002

Doodstraf voor groepsverkrachting

In de Pakistaanse provincie Punjab zijn zes mannen tot de strop veroordeeld voor het collectief verkrachten van een vrouw. Acht anderen zijn vrijgesproken.

De jonge vrouw werd op 22 juni verkracht op bevel van een dorpsraad, omdat zij weigerde te trouwen met een man uit een rivaliserende stam. Dit was haar opgedragen nadat ontdekt was dat haar 12-jarige broer omging met een vrouw uit de rivaliserende stam. Om de familie-eer te redden moest de jongen met die vrouw in het huwelijk treden en werd zijn zus gesommeerd te huwen met een man uit die stam. Toen zij dat weigerde werd ze door vier mannen verkracht. Twee leden van de raad die opdracht gaf tot de groepsverkrachting, zijn eveneens ter dood veroordeeld.

Gaarne de reacties binnen de policy houden.

Vechtpartij Limburgse voetbalsupporters

Rolfvp had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor aanvang van de wedstrijd vrijdagavond tussen de Limburgse clubs MVV en Fortuna-Sittard, zijn meer dan tachtig supporters op de Voltastraat in Maastricht met elkaar op de vuist gegaan.

De Mobiele Eenheid moest eraan te pas komen om de supporters van elkaar te scheiden en de politie verrichtte vijf arrestaties. De vijf arrestanten moesten gedurende de wedstrijd op het bureau blijven en mochten pas na afloop, mét een proces verbaal voor openlijke geweldpleging, naar huis. Tijdens de wedstrijd zelf, die overigens met 0-0 eindigde, bleef het volgens de politie rustig.

Vijf zigeuners uitgeleverd aan VS

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vijf leden van de zigeunerfamilie Moro zullen door Nederland worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten, zo meldde minister Donner vrijdag. Het vijftal wordt verdacht van het plegen van een aantal winkeldiefstallen in de VS. Twee jaar geleden kwam de familie vauit de VS naar het Nederlandse Best.

Naast de vijf verdachten telt de familie achttien kinderen. Hoewel de rechtbank in Den Bosch en de Hoge Raad eerder oordeelden dat ook de twee vrouwen konden worden uitgeleverd, weigert Donner dit, omdat dan hun kinderen zonder ouder zouden achterblijven.

Uitslag kwalificatie GP België

Michael Schumacher heeft zijn eerste pole-position op het circuit van België te pakken. Hij was wederom iedereen te snel af op het circuit van Spa-Franchorchamps. Kimi Raikkonen reed een goede kwalificatie en was tweede. Schumacher's teamgenoot Barrichello complementeerde de top drie.

De Williams coureurs Ralf Schumacher en Montoya werden vier en vijf. David Coulthard volgde op de zesde plaats.

Opmerkelijke prestaties waren er van Irvine (8e), Salo (9e), De la Rosa (11e).

De beide Sauber coureurs konden geen potten breken tijdens deze kwalificatie en werden 17e en 18e.

Uitslag kwalificatie:
1 M. Schumacher Duitsland Ferrari 1.43.726
2 K. Räikkönen Finland McLaren 1.44.150
3 R. Barrichello Brazilië Ferrari 1.44.335
4 R. Schumacher Duitsland Williams 1.44.348
5 J.P. Montoya Colombia Williams 1.44.634
6 D. Coulthard Schotland McLaren 1.44.759
7 J. Trulli Italië Renault 1.45.386
8 E. Irvine Ierland Jaguar 1.45.865
9 M. Salo Finland Toyota 1.45.880
10 J. Button Engeland Renault 1.45.972
11 P. De la Rosa Spanje Jaguar 1.46.056
12 J. Villeneuve Canada BAR 1.46.403
13 A. McNish Schotland Toyota 1.46.485
14 G. Fisichella Italië Jordan 1.46.508
15 O. Panis Frankrijk BAR 1.46.553
16 T. Sato Japan Jordan 1.46.875
17 F. Massa Brazilië Sauber 1.46.896
18 N. Heidfeld Duitsland Sauber 1.47.272
19 M. Webber Australië Minardi 1.47.562
20 A. Davidson Engeland Minardi 1.48.170

Argentijnse biedt nier aan in ruil voor werk

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vijftigjarige Argentijnse vrouw heeft tijdens een live-uitzending op de radio een van haar nieren aangeboden in ruil voor een vaste baan.

De vrouw werkte vroeger in een ziekenhuis, maar zit nu al drie jaar zonder werk. Ze komt uit de verpauperde noordelijke provincie Santiago del Estero. Zij en haar gezin weten niet meer hoe ze de crisis in Argentinië moet overleven. De vrouw hangt nu echter een nog somberder toekomst boven het hoofd. Het parket is namelijk een onderzoek gestart, omdat de verkoop van organen in Argentinië strafbaar is.

In Argentinië bedraagt het werkloosheidscijfer na vier jaar lang van ononderbroken economische crisis gemiddeld dertig procent. In Santiago del Estero leeft volgens officiële cijfers 60 procent van de bevolking onder de armoedegrens. De helft van de armen verdient zelfs niet genoeg om zich behoorlijk te kunnen voeden.

Leiden eerste in Nederland met WiFi-netwerk

Razwer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leiden zal de eerste stad in Nederland zijn met een WiFi-netwerk. WiFi staat voor Wireless Fidelity. 'Met een snelheid van elf miljoen bits per seconde overtreft WiFi zelfs het prestigieuze systeem UMTS. Daarbij vertoont dit WiFi-systeem full screen beelden en moeten de andere verbindingen het nog doen met beeldjes op postzegelformaat', aldus woordvoerder Huub Schuurmans van de Stichting Wireless Leiden.

Komende zondag zendt de Stichting Wireless Leiden het Rapenburgconcert uit via het nieuwe systeem. De digitale uitzending van het Rapenburgconcert is bedoeld om de capaciteit te testen en de mogelijkheden te laten zien van een draadloos netwerk dat eind dit jaar computers in heel Leiden met elkaar moet verbinden. De gebruiker heeft een computer en een digitale kaart nodig. De stichting heeft inmiddels zes kleine zend- en ontvangsstations op hoge gebouwen geïnstalleerd. Met twintig masten zou heel Leiden gebruik kunnen maken van het netwerk.

Verdachte moord op Andrea Luten vrijgesproken

Richard K. is door de rechtbank in Assen vrijgesproken van doodslag op de 15-jarige Andrea Luten. Voornaamste reden was een gebrek aan bewijs. Er was acht jaar celstraf tegen Richard K. geëist. Andrea Luten werd in 1993 dood, door wurging, in de bossen bij Gijsselte aangetroffen. Naast deze moord werd K. ook verdacht van twee pogingen tot doodslag op zijn ex-vriendin. K. is wel schuldig bevonden aan mishandeling van zijn vroegere vriendin, maar zal daarvoor geen straf hoeven uit te zitten. Onduidelijk is nog of het OM in beroep gaat.

De 27-jarige Richard K. zou op 10 mei 1993 Andrea Luten door wurging om het leven hebben gebracht. Andrea was fietsend op weg van school naar huis, maar de volgende dag werd haar lichaam gevonden. Er werden geen sporen van een seksueel misdrijf aangetroffen.

"Van de vele verklaringen die in dit onderzoek zijn afgelegd, zijn er slechts vier waaruit de betrokkenheid van de verdachte zou kunnen blijken. De rechtbank twijfelt niet aan de oprechtheid van deze getuigen en kan ook niet helemaal uitsluiten dat wat zij zeggen waar is", zo meldt het vonnis. "Toch houdt de rechtbank serieus rekening met de mogelijkheid dat zij zich vergissen en daarom acht de rechtbank hun verklaringen niet betrouwbaar genoeg om K. voor de moord of doodslag van Andrea Luten te veroordelen."

Geen belastingvoordeel voor groene stroom

Slecht nieuws voor de huishoudens die gebruik maken van groene stroom. Vanaf volgend jaar moeten ook zij ecotax gaan betalen. Dit heeft het kabinet volgens verschillen bronnen besloten. Eerder was stroom die is opgewekt via zonne- en windenergie vrijgesteld van ecotax. Voor de consument zal de vrijstelling voor de helft worden geschrapt, wat neerkomt op 3 eurocent per kilowattuur. Voor bedrijven geldt dezelfde regel en voor grootverbruikers (meer dan 10.000 kilowatt) blijft het 0-tarief van kracht.

Het kabinet heeft deze beslissing gemaakt naar aanleiding van het feit dat 80 procent van de groene stroom in Nederland wordt geïmporteerd. Op die manier zouden vooral buitenlandse bedrijven profiteren van het feit dat groene stroom in Nederland fiscaal voordelig is. Een andere reden is de stagnatie van groene stroom in Nederland. Door subsidies wil het kabinet het bouwen van groene stroominstallaties bevorderen.

Een aantal organisaties hebben inmiddels een reactie gegeven. Greenpeace is woedend over de maatregel: "Een zeer slechte maatregel. Dit zaagt de poten onder het hele energiebeleid vandaan", aldus een beleidsmedewerkster van Greenpeace vanaf de VN-top over milieu in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. De Consumentenbond noemt het besluit ongeoorloofd: "Eerst worden ruim een miljoen huishoudens binnengehaald met aanbiedingen. Daarna moeten ze ineens extra betalen'', kritiseerde een woordvoerder vrijdag." Uit berekeningen van de Consumentenbond wordt verwacht dat de consumenten minstens honderd euro per jaar duurder uit zijn. Een woordvoerder van Eneco, een Nederlands energiebedrijf, wacht het nog allemaal maar even af: "Ach, het kabinet zegt zoveel. Dan is het weer dit, dan weer dat."

Plannen minister Nawijn worden uitgewerkt

Op prinsjesdag zal het kabinet concrete plannen presenteren aan de hand van uitspraken en suggesties die minister Nawijn (LPF) heeft gedaan. Nawijn deed de afgelopen week meerdere uitspraken voor een aanscherping van het vreemdelingen- en integratiebeleid. Balkenende liet gisteren weten dat Nawijns uitlatingen geen vrijblijvende ideeën waren.

"Het kabinet heeft afgesproken de zaken die Nawijn deze week aan de orde heeft gesteld, op een ordentelijke wijze op prinsjesdag te behandelen'', aldus de premier. "Ik zal me nooit ergeren aan bewindslieden die deelnemen aan het publieke debat. Die ruimte moeten ze hebben, mits er een relatie is met bestaande beleidsvoornemens en zonder dat de eenheid van het kabinetsbeleid wordt doorkruist."

Nawijn, minister van Vreemdelingenzaken en Integratie, wilde onder meer de subsidie staken voor projecten waarvan alleen allochtonen profiteren. Ook dreigde hij met strafmaatregelen tegen gemeenten die niet meewerken aan het uitzetten van uitgeproceerde asielzoekers. Er zouden heropvoedingsscholen en kampen moeten komen, voor Antillianen die op het slechte pad zijn geraakt. Eerder deed hij al uitspraken over allochtone ouders die verkiezen om geen ouderavonden op school te bezoeken. Zij zouden moeten worden gekort op hun kinderbijslag en toelages. Vreemdelingen zonder papieren moesten sowieso al uit Nederland vertrekken, zo meldde Nawijn.

Premier Balkenende zag zich genoodzaakt te distantiëren van enkele uitspraken. Zo vond hij dat het voorstel waarbij criminele jongeren met een dubbele nationaliteit het land werden uitgezet strijdig met het Grondwetsartikel, die alle Nederlanders in gelijke omstandigheden gelijk behandelt.

Red Hot Chili Peppers 'beste van de wereld'

De Red Hot Chili Peppers mogen zich met de Kerrang! Award de beste band van de wereld noemen. De Californische band versloeg vier nieuwkomers: Sum 41, Linkin Park, Nickelback en Slipknot. De 'Spirit Of Independance Award' ging naar Alec Empire en de Foo Fighters werden opgenomen in de 'Kerrang! Hall Of Fame', waar al eerder artiesten als Jimmy Page en Iggy Pop stonden.

De overige winnaars:
Best New British Band - Cooper Temple Clause
Best International Newcomer - Sum 41
Best Single - Puddle Of Mudd (Blurry)
Best Video - Marilyn Manson (Tainted Love)
Best International Live Act - Rammstein
Best British Live Act - Muse
Best British Band - A
Best Album - Hundred Reasons (Ideas Above Our Stations)
Classic Songwriter - The Offspring

Slipknot en Nickelback waren de verliezers van het jaar, zij wisten geen van hun drie nominaties te verzilveren. De Kerrang! Awards worden door het gelijknamige rocktijdschrift uitgereikt en zijn verreweg de belangrijkste Britse prijzen in het genre.

Eberhard (LPF) heeft toch geen strafblad

Kamerlid Cor Eberhard van de Lijst Pim Fortuyn heeft geen strafblad. Aanvullend onderzoek door het Algemeen Dagblad maakte bekend dat de berichtgeving op de voorpagina van vorige week onjuist was. Een reeks aangiften wegens diefstal, valsheid in geschrifte en vernieling werden aangezien voor veroordelingen. Justitie zou niet voldoende aanleiding hebben gevonden om Eberhard te vervolgen.

"We hadden dit niet moeten publiceren", zegt hoofdredacteur Garschagen van het Algemeen Dagblad. "Na aanvullend intern onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat we niet sterk stonden. Onze bronnen, drie in totaal, waren niet sterk genoeg." Eberhard zal binnenkort, na overleg met zijn advocaat Spong, een schadeclaim indienen bij de krant. In NOVA meldde hij dat dit om een bedrag gaat van 250.000 euro. Garschagen maakt zich geen zorgen over de schadeclaim en de hoogte daarvan: "Daarvoor zijn we goed verzekerd."

LPF-fractievoorzitter Harry Wijnschenk heeft bekend gemaakt "uit zorgvuldigheid en respect" geen inhoudelijk commentaar te geven. "De termijn van twee weken die Cor Eberhard heeft gekregen om zich te verdedigen is nog niet verstreken. Maar ik wijs er wel op dat er meer feiten waren dan alleen het al dan niet hebben van een strafblad waarover hij zich moet verantwoorden", aldus de lijsttrekker.

Melkert waarschuwt voor vreemdelingenhaat

Melkert, voormalig leider van de Partij van de Arbeid, waarschuwt voor de toenemende vreemdelingenhaat in Nederland. "Er zijn ook dingen waar je enorm voorzichtig mee moet zijn om ze te zeggen. Sommige taboes moeten blijven, anders is de geest uit de fles. De afgelopen maanden kreeg ik het idee dat de geest al uit de fles is'', aldus Melkert tijdens een uitzending op de radio. Melkert liet voor het eerst sinds zijn aftreden als partijleider wat van zich horen in de media.

Hij gaf toe dat de PvdA te weinig heeft gedaan rond het thema buitenlanders. Bepaalde klachten uit de maatschappij, zoals de winkeliers die klagen over winkeldiefstallen en overvallen door allochtone jongeren, zijn daardoor buiten beschouwing gevallen.

De verkiezingsnederlaag van de PvdA is vooral het resultaat van vertrouwen in de overheid en niet in het geloof van nieuwe partijen, merkte Melkert op. "Pim Fortuyn heeft veel kiezers op het verkeerde been gezet. Fortuyn beloofde dat alles anders zou worden, maar er is na de verkiezingen niets veranderd."
het beeld dat Nederland na acht jaar Paars aan de rand van de afgrond stond, was volgens Melkert 'absurd'.

Ook de rol van Paul Witteman als presentator van het lijsttrekkersdebat na de gemeenteraadsverkiezingen werd door Melkert bekritiseerd. Witteman zou "vooringenomen" zijn geweest, waardoor Melkert de kans niet kreeg om het debat met Fortuyn aan te gaan. Melkert vertelde in het radioprogramma ook over de bedreigingen aan zijn adres, die vooral per e-mail binnenkwamen: "Er is een onvoorstelbare hoop vuiligheid over me heen gekomen. Je kunt je nauwelijks voorstellen wat mensen allemaal kunnen opschrijven."

Dit najaar verhuist Melkert naar Washington, waar hij per 1 november aan de slag gaat bij de Wereldbank.

Tennis: Krajicek dit jaar niet meer in actie

Richard Krajicek komt in 2002 niet meer aan spelen toe. Afgelopen maandag heeft de tennisser in de eerste ronde van de US Open tegen de Tjesch Novak een pees gescheurd onder de linkervoet. Peter Vergouwen, sportarts van Krajicek, concludeerde dit vrijdag na onderzoek.

De tennisser, inmiddels op krukken, meldt zich deze week in het Erasmus MC in Rotterdam. Daar zal hij samen met de sportarts en een chirurg kijken of een operatie noodzakelijk is. De hersteltijd van de blessure is niet bekend, maar Krajicek hoopt in januari 2003 weer een toernooi te kunnen spelen.

Site RIAA biedt mp3-album aan na hack

Dat de Recording Industry Association of America (RIAA) zich de afgelopen weken niet populair heeft gemaakt met de kruistocht tegen p2p-netwerken werd nog eens extra duidelijk gemaakt nadat de site door een hack zelf illegale muziekbestanden uitwisselde.

De lay-out van de site zag er normaal uit, maar bevatte wel een link naar een CNet-artikel waarin staat dat piracy-praktijken voordelig zouden kunnen zijn voor de muziekindustrie. Ook werd er melding gemaakt dat de RIAA afziet van het vervolgen van gebruikers die muziek uitwisselen. Ook plaatsten de hackers verontschuldingen, namens RIAA, voor de harde manier waarop de Chinese site Listen4Ever door RIAA werd aangepakt. RIAA zou daarom zelf actuele albums aanbieden. Als voorbeeld werd het complete album van Linkin Park in mp3-formaat aangeboden.

De site CDfreaks.com heeft een back-up van de gehackte pagina's gemaakt. Deze zijn hier nog eens na te kijken. Inmiddels is de site van de RIAA aangepast.

Marokkanen: Houding Nederlanders negatiever

De houding van de Nederlanders ten opzichte van allochtonen is volgens meer dan de helft van de Marokkanen verslechterd. Vooral Marokkanen in de leeftijd van 15 tot en met 24 jaar, namelijk 72 procent, vinden dat de Nederlanders negatiever zijn over allochtonen. De Marokkanen tussen 35 en 44 jaar volgen met een percentage van 60 procent.

Dit concludeerde het onderzoek van MCA Communicatie dat is gespecialiseerd in allochtonen. Een derde van de Surinamers vindt dat er niets is veranderd. Volgens het onderzoekbureau komt dit omdat Surinamers over het algemeen een 'laconiekere houding' hebben. Het onderzoek ga aan dat Turken van mening zijn dat de houding van Nederlanders hetzelfde is gebleven. Volgens directeur C. van Eijk komt dit doordat Turken minder zijn geïntegreerd dan Marokkanen. Marokkanen zijn echter weer beter op de hoogte van de Nederlandse media, en kom bovendien vaker negatief in het nieuws. "Een grote groep Marokkanen trekt zich dat aan", aldus de directeur.

Het onderzoeksbureau ondervroeg zeshonderd Marokkanen, Turken en Surinamers. De straatinterviews werden in juni in de vier grote steden afgenomen.

Prins wil efficiënter watergebruik landbouw

Het watergebruik in de landbouw moet terug naar het niveau van 2000. Dit is, volgens prins Willem-Alexander, een belangrijke voorwaarde om ervoor te zorgen dat meer mensen toegang krijgen tot schoon water. Tegelijkertijd zouden minder mensen hierdoor honger hoeven te lijden. Of het een realistisch en haalbaar doel is moet nog blijken, maar "zonder doelen krijg je dit soort zaken nooit voor elkaar", aldus de prins.

De prins gaf in een toespraak in Johannesburg aan wat er moet gebeuren om de water- en hongerproblemen op aarde op te lossen. De landbouw moet het water efficiënter gebruiken, was de conclusie. Deze sector verbruikt nu wereldwijd 70 procent van al het water. "Als een gezin een kilo rijst eet, dan consumeren zij het equivalent van ongeveer 2000 liter water die nodig is om de rijst te laten groeien", zo vertelde de prins in zijn toespraak. Volgens de prins is er genoeg water voor iedereen, mits het goed wordt verdeeld. Of er genoeg water is met een wereldbevolking dat richting de acht of tien miljard groeit is niet met zekerheid te zeggen.

Michael Jackson toch niet beste artiest van het millennium

Michael Jackson heeft donderdagavond bij de jaarlijkse MTV-videoprijzen voor verwarring gezorgd. Hij dacht te worden uitgeroepen tot artiest van het millennium, alleen was dit niet het geval.

Britney Spears riep de Amerikaanse zanger het podium op ter ere van zijn 44ste verjaardag, met de mededeling dat hij "voor [haar] de artiest van de eeuw is". Michael Jackson raakte daardoor geëmotioneerd en keek terug in het verleden waarbij hij als klein jongetje nooit had gedroomd dat hem die eer zou toekomen. MTV maakte vandaag bekend dat er "geen prijs voor de artiest van de eeuw bestaat", aldus een woordvoerster van de clipzender.

Overigens was Eminem de grote winnaar van de MTV-awards. Voor zijn videoclip 'Without Me' sleepte hij vier prijzen in de wacht, waaronder die voor beste clip van het jaar en beste video van een mannelijke artiest.

Eminem noemt Moby 'klein meisje'
Eminem zorgte overigens nog wel voor wat oproer in de zaal. Tijdens de uitreiking voor beste mannelijke video, waar hij uit handen van Christina Aguilera de prijs ontving, schold hij Moby uit voor klein meisje en stak zijn middelvinger op. Het publiek jouwde de blanke rapper daarop uit, waarna Eminem het publiek met een "kom maar, kom maar" uitdaagde. Toen hij in Moby's richting keek merkte hij op: "Ik zal straks eens iemand met een bril op zijn smoel slaan." Toen hij naderhand voor nog een prijs op het podium werd geroepen bood hij zijn verontschuldigingen aan. Hij zei daarbij dat hij kort geleden nog een cursus woedebeheersing had gevolgd.

De brildragende Moby wekte vorig jaar de woede van Eminem op door te zeggen dat diens teksten van vrouwenhaat getuigen.

Palestijnse vermoord wegens collaboratie

Palestijnse militairen hebben een 18-jarige Palestijnse vrouw doodgeschoten, omdat zij informatie zou hebben verschaft aan de Israëliërs. De vrouw zou de verblijfplaats van een lokale leider van de al-Aqsa Martelaren Brigade hebben prijs gegeven, die kort daarna door het Israëlische leger werd vermoord.

Rajah Ibrahim is al de tweede vrouw die binnen een week is gedood door de Martelaren Brigade. Deze brigade heeft banden met de Fatah-beweging van de Palestijnse leider Arafat. Haar 35-jarige tante, moeder van drie kinderen, werd een week geleden ook al vermoord. Sinds september 2000, het begin van de Palestijnse opstand, zijn er al tientallen Palestijnen gedood wegens "collaboratie" met de Israëliers. Regelmatig worden de lijken verminkt en door de straten gesleept.

Rusland is bereid om Kyoto-verdrag te ondertekenen

De Russische onderminister van Economische Zaken heeft laten weten dat Rusland nog steeds bereid is het verdrag van Kyoto te ondertekenen. Het verdrag is een belangrijk onderdeel voor het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.

Tsikanov sprak de berichten in de media tegen, waarin stond dat zijn land overwoog het Kyoto-protocol niet de ratificeren. Wel merkte hij op dat het moeilijk zou worden voor Rusland, omdat de Verenigde Staten het verdrag nog niet hebben geratificeerd. Hierdoor zou Moskou miljarden dollars mislopen. Volgens de onderminister betekent het wegvallen van de VS een belangrijke economische tegenvaller. "Dit is een belangrijk punt dat een negatieve rol zou kunnen spelen in het hele Kyoto-proces. Er is zonder twijfel sprake van een risico'', aldus Tsikanov.

De Verenigde Staten zijn al jaren de grootste CO2-vervuiler. Alleen omdat het de economische groei van de VS zou belemmeren, werd het verdrag niet ondertekend. De VS was het er tevens niet mee eens dat grote vervuilers als China en India nergens toe werden verplicht.

Voetbal: Uitslag Super Cup

Feyenoord is er niet in geslaagd de Super Cup te veroveren. In Monaco bleef het tegen Real Madrid steken op 3-1. De doelpunten aan Spaanse kant werden gemaakt door Paauwe (eigen doelpunt), Roberto Carlos en Gutti. Pierre van Hooijdonk scoorde het enige doelpunt voor Feyenoord. Real Madrid mocht eindelijk de erelijst aanvullen met de nog niet eerder gewonnen Super Cup.

In de eerste 21 minuten werd al snel duidelijk dat Feyenoord niet kon reageren op de overmacht van Real Madrid. In de vijfde minuut passeerde Paauwe zijn eigen doelman Zoetebier na een harde voorzet van Roberto Carlos. Een kwartier later schoot Roberto Carlos na een prachtige aanval de Madrilenen naar 2-0.

Vanaf dat moment deed Real Madrid, houder van de Champions League, het rustiger aan. Dit gaf Pierre van Hooijdonk de gelegenheid zijn specialiteit nog maar eens te onderstrepen door in de 55e minuut de keeper Casillas vanuit een vrije trap kansloos te houden. Door een inschattingsfout van Zoetebier zette Gutti na vier minuten de eindstand neer, 3-1. Via een kopbal wist hij doel te treffen.

FOK! back online

Het heeft even geduurd, maar na een downtime van ongeveer 14 uur kun je weer FOK!ken. De Mega Serverupgrade waar de server-admins van Tweakers.net gisteravond aan begonnen had voor FOK! een minder prettig effect: bij het opnieuw opbouwen van de database-server Alicia werkte de hardware niet geheel mee.

Na een korte nachtrust is het werk vanmorgen weer doorgegaan, en dankzij een aantal nieuwe indelingen (het opnieuw aanmaken van de Raid-array) werkte Alicia vandaag weer wel mee.

FOK! is dus weer online. Echter pakken we de draad niet op waar we gisteravond opgehouden zijn, maar bij vrijdagochtend 4 uur. Topics, nieuws, reviews, posts, reacties etc van daarna mag je vrolijk opnieuw plaatsen. Onze excuses daarvoor.

We wensen jullie vanaf nu weer veel FOK!plezier.
Laatste reviews en specials
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
©FOK.nl e.a.