Michael Jackson toch niet beste artiest van het millennium

Michael Jackson heeft donderdagavond bij de jaarlijkse MTV-videoprijzen voor verwarring gezorgd. Hij dacht te worden uitgeroepen tot artiest van het millennium, alleen was dit niet het geval.

Britney Spears riep de Amerikaanse zanger het podium op ter ere van zijn 44ste verjaardag, met de mededeling dat hij "voor [haar] de artiest van de eeuw is". Michael Jackson raakte daardoor geëmotioneerd en keek terug in het verleden waarbij hij als klein jongetje nooit had gedroomd dat hem die eer zou toekomen. MTV maakte vandaag bekend dat er "geen prijs voor de artiest van de eeuw bestaat", aldus een woordvoerster van de clipzender.

Overigens was Eminem de grote winnaar van de MTV-awards. Voor zijn videoclip 'Without Me' sleepte hij vier prijzen in de wacht, waaronder die voor beste clip van het jaar en beste video van een mannelijke artiest.

Eminem noemt Moby 'klein meisje'
Eminem zorgte overigens nog wel voor wat oproer in de zaal. Tijdens de uitreiking voor beste mannelijke video, waar hij uit handen van Christina Aguilera de prijs ontving, schold hij Moby uit voor klein meisje en stak zijn middelvinger op. Het publiek jouwde de blanke rapper daarop uit, waarna Eminem het publiek met een "kom maar, kom maar" uitdaagde. Toen hij in Moby's richting keek merkte hij op: "Ik zal straks eens iemand met een bril op zijn smoel slaan." Toen hij naderhand voor nog een prijs op het podium werd geroepen bood hij zijn verontschuldigingen aan. Hij zei daarbij dat hij kort geleden nog een cursus woedebeheersing had gevolgd.

De brildragende Moby wekte vorig jaar de woede van Eminem op door te zeggen dat diens teksten van vrouwenhaat getuigen.