FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 11 juni 2002

Bondscoach Uruguay neemt ontslag

Na de uitschakeling van Uruguay in poule A, heeft bondscoach Víctor Pua besloten zijn functie neer te leggen.
De Uruguayanen waren dichtbij een stunt dinsdag, maar slaagden er niet in de tweede ronde van het WK te halen.

Pua, in eigen land "de dikke man" genoemd, was sinds maart 2001 bondscoach van "de Hemelsblauwen". Hij verklaarde nu echter dat voor hem het bondscoach hoofdstuk gesloten is.

Radio 538 wil Radio 10FM overnemen

Peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Radio 538Een anonieme medewerker van Newscorp, dat voor 47% eigenaar is van Radio 538, stuurde vandaag een e-mail naar Radiofreak.nl, waarin hij meedeelde dat Radio 538 plannen heeft om Radio 10FM over te nemen.

Erik de Zwart, directeur van Radio 538, zou al verschillende gesprekken met Radio 10FM hebben gehad om de zender over te nemen en onder te brengen in de holding VRON (Vrije Radio Omroep Nederland), waar ook Radio 538 deel van uitmaakt.

Radio 10FM werd in de verkoop gedaan omdat eigenaar Wegener recent door grote overnames een te groot aandeel in de Nederlandse mediamarkt kreeg. Van de overheid moest het daarom enkele activiteiten afstoten. Een tijdlang ging het gerucht dat Veronica Radio 10FM over wilde nemen, om zo de frequenties van Radio Veronica te kunnen lanceren.

Volgens de tipgever zou Radio 538 een overname goed kunnen gebruiken omdat de groei van het station er binnenkort uit zal zijn. Daarnaast zoekt VRON al enige tijd naar de mogelijkheid om een tweede merk te kunnen lanceren, dat zich op een andere doelgroep dan Radio 538 zou gaan richten.

Radio 10FMDe overname zou al zo serieus zijn, dat er al diverse concepten en formats in ontwikkeling zijn. De naam van de zender zou na de overname veranderen in Radio 10. Daarnaast liggen er al plannen om het merk Radio 10 een ander gezicht te geven. Inhoudelijk zou er niets veranderen.

Met de klas op Schiermonnikoog

Mijn schoolcarrière is voorbij, maar gelukkig waren er twee klasgenoten zo slim om een kamp te organiseren na de examens. Lekker met z'n allen een paar dagen weg naar Schiermonnikoog, ons 'stameiland'. Sinds de vierde zijn we er ieder jaar gefeest en ondanks het feit dat de enige bar die er is (de TOX-bar) niet echt gezellig is, was het toch ieder jaar feest. Zo ook dit jaar: iedereen die zin had ging mee en met een ruime helft van de klas zaten we in een pittoresque kampeerboerderijtje. Een klein hok, niet echt schoon en een beetje lage deurposten. Maar dat scheelde wel weer met schoonmaken aan het eind en een troep zou het sowieso al worden.
Lekker feesten, dronken worden, lol hebben en lekker veel kaarten. Dat is in één zinnetje eigenlijk de hele week, maar zo krijg je nooit je regeltjes voor een column vol
Niet dat er nog wat gebeurde, behalve de laatste ochtend......(Zow, wat een inleiding, dat beloofd wat )
Het was 08:00 uur, ergens in de verte begon een wekker met piepen. Het hield weer op, maar een halve minuut later begon het weer. Enig gestommel klonk op de gang en al snel begon ook het bed naast me te piepen. Ik werd wakker en dacht: Zei nemen de vroege boot, de idioten. De eerste mensen kropen hun bed uit, gingen douchen, begonnen hun tas in te pakken en gingen wat ontbijten. De tijd tikte verder en ik viel weer in slaap.
09:00 een uur na het gepiep stapte een vrolijke en brakke klasgenote de kamer binnen met de mededeling dat we toch echt moesten opschieten als we de boot niet wilden missen. Neeeeeeee, we nemen de late boot, doos
Ik slaap verder, om kwart voor tien ben ik plots helemaal wakker en besluit ik op te staan. Nog net voor iedereen vertrekt ben ik beneden zeg de rest gedag. Ze zijn weg, echt weg, nog 3 korte ontmoetingen en dan is het voorbij. Ik pak een boekje en ga lekker in de zon zitten. Me niet beseffend dat het echt de laatste keer was. Toch wel, later die dag, toen we met z'n zevenen nog aan het water zaten dachten we er over na. Het was best een vreemd idee, het einde. Iedereen gaat weg, zie je ze ooit nog weer? We gaan toch geen reünie houden he? Dat is toch wel zo iets oor verveelde huismoeders, ik ben benieuwd wie het gaat proberen.Hoorde ik op de boot....

NORMERING EXAMENS HAVO/VWO

Ik vond dit meer iets voor het nieuws, maar aangezien het daar nog niet gepost is zet ik het voorlopig voor de nieuwsgierigen maar hier neer.

Hier zijn dus de normeringen van alle HAVO en VWO examens te vinden, inclusief tabellen waarin per puntenaantal het gescoorde cijfer aangegeven wordt.

Dit is inderdaad een dag eerder dan aangegeven staat op sites als Eindexamen.nu e.d.

De Normeringen
Examenforum

A'dam: Jongen (17) op school neergestoken

Op het Montessori College Oost aan de Polderweg in Amsterdam is vandaag een 17-jarige scholier gewond geraakt door een steekpartij. Het slachtoffer kreeg op school ruzie met een jongen die geen leerling is van de school. Na een schermutseling stak de onbekende jongen de leerling in de school neer.

Het 17-jarige slachtoffer, die in zijn buik werd getroffen, is overgebracht naar het ziekenhuis. De dader is voortvluchtig, de politie is op zoek naar hem.

Het is de tweede keer in korte tijd dat bij het Montessori College Oost een steekpartij plaatsvindt. De vorige keer kwamen dader en slachtoffer niet van deze school.

Frankrijk slechtste titelverdediger ooit

Nog nooit eerder in de geschiedenis van het WK-voetbal presteerde een titelverdediger zo slecht als Frankrijk in het huidige toernooi. De wereldkampioen van 4 jaar geleden is het eerste team in 36 jaar dat al in de eerste ronde sneuvelt. Dat deden ook Italië in 1950 en Brazilië in 1966, maar de wedstrijduitslagen waren nu wel slechter dan ooit tevoren.

Met het 2-0 verlies tegen Denemarken kwam er een eind aan de kansen op de tweede ronde. Frankrijk had zeker met twee doelpunten verschil moeten winnen om door te gaan naar de achtste finales. In de andere wedstrijden verloor het land van Senegal (1-0) en werd er gelijkgespeeld tegen Uruguay (0-0).

Bondscoach Lemerre wijt de slechte resultaten aan de problemen die het team kende. Zo waren er spelers niet fit of niet fit genoeg. Lemerre, die nog een contract heeft tot 2004, gaat zich nu richten op het Europees Kampioenschap in Portugal.

Marokko pakt al-Qaeda leden op

Marokko heeft drie vermeende Saudische leden van al-Qaeda, en de Marokkaanse echtgenotes van twee van hen, gearresteerd. De mannen zouden van plan zijn Amerikaanse en Britse schepen in de Straat van Gibraltar aan te vallen.

Het is voor het eerst sinds de aanslagen van 11 september dat in Marokko een netwerk, dat banden heeft met Osama bin Laden, is ontdekt. De mannen in de leeftijd tussen 25 tot 35 jaar oud wilden de aanval uitvoeren met kleine zeilbootjes gevuld met explosieven. De aanslag zou vergelijkbaar zijn met die op het Amerikaanse marineschip USS Cole in Jemen twee jaar geleden. De Marokkaanse vrouwen deden als koerier dienst.

Volgens een westerse diplomaat zou de aanslag vooral gericht zijn op schepen van de NAVO in de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla. Tijdens het onderzoek werd nauw samengewerkt tussen Amerikaanse, Spaanse, Britse, Franse en Arabische inlichtingendiensten.

Boeren kunnen melk niet kwijt

Gump had ons via de newssubmit het volgende te melden:

LTO Nederland eist dat de staking in de zuivelindustrie wordt beëindigd. Om die eis kracht bij te zetten, spant de belangenorganisatie deze week een kort geding aan tegen het CNV. Eerder eisten boze melk-veehouders tijdens een protestactie in Drachten, dat de vakbond de staking uiterlijk morgenochtend beëindigt.

Door de staking halen zuivel-bedrijven Friesland/Coberco en Campina in het Noorden bijna geen melk meer op. Daardoor blijft bijna vijf-en-een-half miljoen liter melk bij de boeren. De boze melk-veehouders hebben gedreigd dat ze de overtollige melk op de stoep van het CNV-kantoor zullen dumpen.

Asielbeleid wordt flink aangescherpt

Het CDA, LPF en de VVD zijn het in grote lijnen eens over verdere verscherping van het Nederlandse asielbeleid. Zij willen een speciale organisatie instellen die tot taak krijgt illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers het land uit te zetten, een zogenaamd 'uitzetbureau' voor illegalen.

Op dit moment worden afgewezen asielzoekers in een groot aantal gevallen niet teruggestuurd naar hun geboorteland, bijvoorbeeld omdat het daar niet veilig is. Mogelijk worden die mensen straks niet gevangen gezet, maar vastgehouden. CDA-leider Balkenende noemde dat vasthouden in 'controleerbare ruimtes'.

De drie partijen spraken verder af dat er aan de grens strenger zal worden opgetreden tegen mensen die zonder paspoort het land binnenkomen. Ook willen ze bezien of de leeftijdsgrens van kinderen bij gezinshereniging omlaag kan. Gedacht wordt aan verlaging van 18- naar 12-jaar. Verder wordt overwogen om illegaal verblijf in ons land bij de wet strafbaar te stellen.

Onder-officier wegens misbruik 14-jarige voor rechter

Tegen een 43-jarige inwoner van Den Helder, onderofficier van de marine, is gisteren voor de militaire rechtbank in Arnhem drie jaar cel geëist, waarvan twaalf maanden voorwaardelijk, wegens het maanden lang misbruiken van zijn 14-jarige stiefdochter.

De man zelf is zich van geen kwaad bewust leek het wel. De marineman gaf tegenover de militaire rechtbank toe dat hij seks had met zijn stiefdochter, maar hij ontkende echter dat er sprake was van dwang of bedreiging, iets wat justitie hem wel verwijt. Volgens de verdachte had zijn stiefdochter ook een behoorlijk aandeel in de ontucht. ,,In sommige gevallen nam zij het initiatief'', vertelde de bootsman aan de rechter.

Volgens de aanklager kwam het maandenlang voor dat de verdachte zich aan het 14-jarige kind vergreep. Hij zou haar ertoe hem gedwongen om seksuele spelletjes met hem te spelen. Bij sommige gelegenheden maakte de man foto's van de dochter waarop zij 'pornografische handelingen' verrichtte. De stiefvader sloeg de afbeeldingen vervolgens op in zijn computer.

De zaak kwam aan het licht toen zijn echtgenote bij toeval een diskette met de foto's ontdekte. Zij waarschuwde meteen de politie die tijdens een huiszoeking nog eens honderden plaatjes met kinderporno, die de man van internet had gedownload, aantrof.

Volledig toerekeningsvatbaar

Volgens de aanklager gebruikte de onderofficier welliswaar geen fysiek geweld om zijn wensen kracht bij te zetten, maar zocht hij zijn toevlucht tot 'chantage'. ,,Wanneer het slachtoffer niet wilde meewerken dan zei verdachte dat ze moest thuisblijven en niet uit mocht gaan'', gaf de aanklager als voorbeeld hoe verdachte te werk ging.

Uit een reclasseringsrapport blijkt dat de militair in de periode van de ontucht volledig toerekeningsvatbaar was. Daarnaast komt uit het stuk naar voren dat zonder verdere psychiatrische behandeling de kans op herhaling groot is.

Uitspraak over twee weken.

[Uitslag] Saudi-Arabië - Ierland

Saudi-Arabië - Ierland 0 - 3
In de eerste helft laat Ierland gelijk merken zo snel mogelijk de voorsprong te willen nemen door gelijk heel fel de Saudi's onder druk te zetten. Dit resulteert al snel in de openingstreffer van Robbie Keane. Holland neemt een lange bal aan, tikt de bal iets omhoog en Keane volleert de bal hard vlak langs Al Deayea. Kort hierna krijgen de Ieren nog wat kansen maar dat wordt minder waarna de Saudi's nog een paar keer gevaarlijk worden.

De tweede helft begint Keane bijna hetzelfde als in de eerste, ware het niet dat hij nu net naast schiet. Breen is uiteindelijk degene die de allesbeslissende 0-2 maakt waardoor Ierland echt helemaal zeker is dat ze door zijn naar de volgende ronde. Hij volleert de bal van dichtbij in het net na een pass vanaf links. Een paar minuten later maakt Quinn al bijna de derde. Saudi-Arabië krijgt daarna nog een kans op de aansluitingstreffer, als Al Yami een bal richting kruising jaagt. Maar Given brengt knap redding. Vlak voor de blessuretijd mag Duff nog de derde goal maken als Al Deayea het makkelijk houdbare schot niet aankan en de bal in z'n eigen doel stompt.

Saudi-Arabië Al Deayea, Tukar, Al Shehri, Al Shahfrani, Al Khathrani(Shlhoub 67'), Al Jahani(Al Dosari 79'), Sulimani, Zubromawi(Al Dosary 68'), Al Dossari, Al Teymat, Al Yami

Ierland Given, Finnan, Staunton, Kelly(McAteer 80'), Holland, Duff, Keane, Kilbane, Breen, Harte(Quinn 46'), Kinsella(Carsley 89')

Scoreverloop: R. Keane(7'), Breen(62'), Duff(87')

Geel: Al Teymat, Staunton

Wim Kok onverwacht naar Srebrenica

Demissionair premier Kok is vandaag begonnen aan een onverwacht driedaags bezoek aan Bosnië, waarbij hij ook naar Srebrenica zal gaan. Kok zegt dat zijn onverwachte bezoek niet bedoeld is om spijt te betuigen aan de overlevenden van de voormalige moslimenclave.

Kok wil wel graag hulp bieden bij het opbouwen van een toekomst samen met de nabestaanden van het drama rond de val van Srebrenica. Twee maanden geleden trad het kabinet af, vanwege het NIOD-rapport over Srebrenica. Kort daarna zei Kok nog als premier naar de voormalige moslimenclave te willen gaan.

Waardering

De gehele Tweede Kamer heeft zijn waardering uitgesproken voor het initiatief van de demissionaire premier. LPF-voorman Herben en CDA-leider Balkenende vinden het een goed initiatief van Kok. GroenLinks-leider Rosenmöller riep in het Kamerdebat, over het drama, Kok op te gaan. Hij vindt het "heel goed" dat het nu gebeurt. GroenLinks hoopt dat Kok namens Nederland excuses maakt aan de nabestaanden. Dat laatste zal Kok niet doen.

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft het bezoek van Kok geheim gehouden, omdat de premier het contact met de nabestaanden persoonlijk wilde houden en "niet door een woud van camera's heen" met mensen wilde praten.

Noord-Holland krijgt ''Leefbaar'' partij

Aanstaande woensdag wordt in Alkmaar Leefbaar Noord-Holland opgericht. De partij wil "de hedendaagse politieke vernieuwingen ook doorvoeren bij Provinciale Staten", aldus een woordvoerder.

Noord-Holland is hiermee de eerste provincie die een provinciale ''Leefbare partij'' krijgt. Leefbaar Noord-Holland wil in 2003 meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen, en moet de spreekbuis worden van de lokale partijen uit de provincie.

De partij heeft nog geen kandidaten voor de verkiezingslijst. Volgens de voorzitter kan iedereen vanaf woensdag solliciteren voor een plaats op de lijst.

[WK] Uitslag Ierland - Saudi-Arabië

wjlaak01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ierland heeft zich weten te plaatsen voor de volgende ronde van het W.K. Ze versloegen Saudi-Arabië met 3-0

WedstrijdverslagWK 2002 (Zuid-Korea en Japan)

Ierland, dat een marge van twee treffers nodig had om helemaal zeker te zijn van een plaatsje in de volgende ronde, moest het spel maken en had daar de grootste moeite mee. Zelfs een vroege voorsprong (Keane scoorde met een mooie volley) bezorgde de Ieren niet de nodige inspiratie, om meer kansen te creëren.

Omdat Saudi-Arabië evenmin tot veel in staat bleek, viel er bijzonder weinig te genieten. Pas vlak voor rust konden twee kansen worden genoteerd, beide zowaar voor de Saudi's. De tweede goal in de wedstrijd viel pas na een kwartier na rust, toen de Ierse verdediger Breen raak schoot.

De Saudi's zochten nog wel de aanval, maar stichtten weinig gevaar. Een blunder van de keeper van de Saudi's bezorgde Ierland nog de 3-0.

Eindstand Groep E

Duitsland - 3 | 7 | 11-1
Ierland - 3 | 5 | 5-2
Kameroen - 3 | 4 | 2-3
Saudi-Arabië - 3 | 0 | 0-12


Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

[WK] Uitslag Duitsland - Kameroen

wjlaak01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitsers zijn door naar de volgende ronde, ze wonnen van Kameroen met 2-0

WedstrijdverslagWK 2002 (Zuid-Korea en Japan)

De eerste helft begint meteen fel en Duitsland krijgt wat kansen. Ook vallen er al vroeg 2 kaarten. Even later is het dan Olembe die na slecht uitverdedigen de buitenspelval goed ontwijkt en alleen op de goed uitkomende Kahn afgaat. Hij twijfelt echter en schiet te snel, waarop Kahn kan redden.

Daarna krijgt Duitsland wat minder grote kansen. Wome trapt uit een moeilijke hoek een vrijetrap verassend gevaarlijk op doel maar Kahn redt zelfverzekerd. Song krijgt een hele grote kans als de Duitse verdedeging uitgespeeld is maar hij krijgt de hoge pass van dichtbij er niet in gekopt.

Ziege is zeer gevaarlijk als hij een vrijetrap vanaf de zijkant van het strafschopgebied met veel effect richting kruising trapt, maar keeper Alioum heeft dit net optijd door en hij tikt de bal over.

Dan zakt het spel een beetje in. Scheidsrechter Nieto deelt in korte tijd 5 gele kaarten uit, waarvan 2 voor Ramelow, die dus met rood van het veld gaat. Even later is er een sterk overdreven gele kaart voor Kahn en Song die even een woordenwisseling hebben.

De tweede helft komt Duitsland goed uit de startblokken met Klose die 4 verdedigers afschud en Bode de vrije kans geeft. Die twijfelt niet en laat Alioum kansloos, 0-1.

Hierna gaat Duitsland met een man minder op de counter spelen, waar Kameroen niet echt een antwoord op lijkt te hebben. Duitsland is daarna in die counters gevaarlijker dan Kameroen, wat uiteindelijk resulteert in de doodssteek voor Kameroen als Klose na een goed uitgespeelde aanval de bal in het net kopt.

Het eindresultaat van Nieto wordt dan 16 gele kaarten en 2 weggestuurde spelers.

Eindstand Groep E

Duitsland - 3 | 7 | 11-1
Ierland - 3 | 5 | 5-2
Kameroen - 3 | 4 | 2-3
Saudi-Arabië - 3 | 0 | 0-12


Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

KoRn op Lowlands en in Ahoy

Naar aanleiding van het nieuwe album Untouchables komt KoRn in augustus twee keer naar Nederland voor concerten. Op zaterdag 24 augustus doet de groep de Alpha Tent op het Lowlands Festival in Dronten aan en op donderdag 29
augustus geeft KoRn een concert in Ahoy in Rotterdam. Kaarten voor Lowlands zijn inmiddels te koop. Het concert in Ahoy gaat op zaterdag 15 juni aanstaande in de voorverkoop. In 2000 waren zanger Jonathan Davis, gitaristen Head en Munky, bassist Fieldy en drummer David Silveria voor het laatst live in ons land te zien. Toen gaf KoRn in mei een concert in Ahoy en was het in juni op Dynamo Open Air en Pinkpop te zien.

Untouchables ligt sinds 10 juni in de winkels en bevat veertien nummers die zijn geproduceerd door Michael Beinhorn. Untouchables is een stuk heftiger dan het in '99 verschenen Issues. Meer gitaren, meer effecten, meer drums, meer ritme, meer diepgang. Vanaf 24 juni kan je de nieuwe CD van KoRn winnen op Fok!

[Uitslag] Kameroen - Duitsland

Kameroen-Duitsland 0-2

De eerste helft begint meteen fel en Duitsland krijgt wat kansen. Ook vallen er al vroeg 2 kaarten. Even later is het dan Olembe die na slecht uitverdedigen de buitenspelval goed ontwijkt en alleen op de goed uitkomende Kahn afgaat. Hij twijfelt echter en schiet te snel, waardoor Kahn kan redden.

Daarna krijgt Duitsland wat minder grote kansen. Wome trapt uit een moeilijke hoek een vrije trap verassend gevaarlijk op doel, maar Kahn redt zelfverzekerd. Song krijgt een hele grote kans als de Duitse verdedeging uitgespeeld is maar hij krijgt de hoge pass van dichtbij er niet in gekopt.

Ziege is zeer gevaarlijk als hij een vrije trap vanaf de zijkant van het strafschopgebied met veel effect richting kruising trapt, maar keeper Alioum heeft dit net op tijd door en hij tikt de bal over.

Dan zakt het spel een beetje in. Scheidsrechter Nieto deelt in korte tijd 5 gele kaarten uit, waarvan 2 voor Ramelow, die dus met rood van het veld gaat. Even later is er een sterk overdreven gele kaart voor Kahn en Song die even een woordenwisseling hebben.

De tweede helft komt Duitsland goed uit de startblokken met Klose die 4 verdedigers afschud en Bode de vrije kans geeft. Die twijfelt niet en laat Alioum kansloos, 0-1.

Hierna gaat Duitsland met een man minder op de counter spelen, waar Kameroen niet echt een antwoord op lijkt te hebben. Duitsland is daarna in die counters gevaarlijker dan Kameroen, wat uiteindelijk resulteert in de doodssteek voor Kameroen als Klose na een goed uitgespeelde aanval de bal in het net kopt.

Het eindresultaat van Nieto isdan 16 gele kaarten en 2 weggestuurde spelers.

Kameroen Alioum, Tchato(Sufo 53'), Wome, Song, Kalla, Geremi, Etoo, Mboma(Job 81'), Lauren, Foe, Olembe(Ngomi Kome 64')

Duitsland Kahn, Linke, Ramelow, Ziege, Hamann, Jancker(Bode 46'), Klose(Neuville 84'), Ballack, Schneider(Jeremies 80'), Metzelder, Frings

Scoreverloop: Bode(50'), Klose(80')

Geel: Foe, Jancker, Song, Tchato, Hamann, Ballack, Kahn, Ramelow 2x, Geremi, Olembe, Ziege, Frings, Sufo 2x, Lauren

Rood: Ramelow, Sufo

Ernstig busongeval in Duitsland

mr.db, Michel en Gump hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Duitse deelstaat Nedersaksen heeft zich maandagavond een ernstig busongeluk voorgedaan. Vijfenveertig mensen raakten gewond waarvan een aantal in kritieke toestand zijn opgenomen in het ziekenhuis. Eén Nederlandse automobilist kwam om het leven.

Volgens de politie kwam de Nederlander, een in Duitsland gelegerde militair, door nog onbekende oorzaak met zijn auto op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal tegen een schoolbus. De scholieren waren op de terugreis nadat ze een bezoek hadden gebracht aan de Duitse VW-fabriek in Wolfsburg.

De Nederlander was een 20-jarige man afkomstig uit Dronten. Hij zat op de legerbasis in Seedorf bij het 101 Tankbataljon, aldus een woordvoerder van het ministerie van Defensie.

Hakkinen heeft tijdslimiet meegekregen .

Mika Hakkinen heeft van Mclaren teambaas Ron Dennis een tijdslimiet meegekregen om zijn beslissing om eventueel te willen terugkeren in de Formule1 bij het Mclaren team kenbaar te maken .

Wanneer Hakkinen beslist om weer in de formule1 te gaan deelnemen zit Mclaren met een moeilijke beslissing welke van de huidige Coureurs plaats zal moeten maken voor Hakkinen.

Coulthard heeft onlangs aangegeven zich niet druk te maken en gaat er vanuit dat hij volgendjaar zal rijden voor Mclaren.

Wegereef vestigt record [Update]

Tijdens het duel Senegal - Uruguay heeft de Nederlandse scheidsrechter Jan Wegereef maarliefst twaalf gele kaarten getrokken. Dat is een nieuw record tijdens dit WK. Wegereef overtreft de Slowaakse scheidsrechter Michel Lubos, die tijdens de wedstrijd Paraguay - Zuid-Afrika 'slechts' acht gele prenten uitdeelde.

Wegereef floot vanochtend zijn eerste WK-duel ooit. Eerder dit tournooi was hij al vierde official.

Update: Lopez Nieto verbreekt het record in de wedstrijd tussen Duitsland en Kameroen waar hij 16 keer geel trok.

Mariaverschijning Amsterdam authentiek verklaard

on_air en SvenG hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland kent een officiele Maria verschijning. Bisschop Punt van Haarlem heeft de verschijningen van Maria in de Amsterdamse Rijnstraat, tussen 1945 en 1961, namelijk als authentiek erkend. Punt heeft dit aan collega-bisschoppen in de gehele wereld geschreven.

In een schilderij, in de Thomas van Aquinokerk in de Rijnstraat, is Maria voor het eerst in 1945 aan de Amsterdamse kantoormedewerkster Ida Peerdeman verschenen. Dit zou zich tot 1961 in totaal 56 maal voordoen. Maria gaf via boodschappen aan dat ze Vrouwe van alle Volkeren genoemd wilde worden. Ook vroeg Maria erkenning voor haar zending als "Medeverlosseres, Middelares en Voorspreekster".

Toen Peerdeman in 1996 overleed hadden de toenmalige bisschop en hulpbisschop van Haarlem, Bomers en Punt, al toestemming verleend voor een openlijke verering van Maria onder de titel Vrouwe van alle Volkeren. Over het bovennatuurlijke karakter van de verschijningen wilden ze toen nog geen oordeel uitspreken. Punt is nu tot de conclusie gekomen dat de verschijningen van bovennatuurlijke oorsprong zijn.

Bisschop Punt is overtuigd van echtheid Mariaverschijning

[Uitslag] Senegal - Uruguay

Senegal heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het WK. De Afrikanen wisten in een ware thriller Uruguay op een gelijkspel te houden.

De wedstrijd begon fel, haast onvriendelijk. De Nederlandse scheidsrechter Jan Wegereef moest al binnen vier minuten drie keer de gele kaart trekken. De Senegalezen maakten het spel in het eerste half uur. Met name de aanvallers Souleymane Camara en Diouf bezorgden de Uruguayaanse afweer grote problemen.

Op eenvoudige wijze liepen de Senegalezen in de eerste helft uit naar een 3-0 voorsprong. De tweede helft kende een heel ander verloop. Uruguay ging massaal in de aanval en kwam al snel op 3-1. Senegal kon niets anders doen dan verdedigen en uiteindelijk werd het zelfs 3-3. In blessuretijd kwam Senegal nog goed weg toen Diatta nog net een hard schot van Varela van de lijn wist te koppen.

Senegal
Sylva, Coly (63. Beye), Diatta, Malick Diop, Daf, N'Dour (75. Faye), Bouba Diop, Cisse, Fadiga, Camara (67. Ndiaye), Diouf

Uruguay
Carini, Lembo, Sorondo (30. Regueiro), Montero, Varela, Romero (46. Forlan), Garcia, Rodriguez, Reboba, Silva, Abreu (46. Morales)

Scoreverloop
1-0 Fadiga (20., strafschop)
2-0 Bouba Diap (26.)
3-0 Bouba Diap (38.)
3-1 Morales (46.)
3-2 Forlan (69.)
3-3 Recoba (89., strafschop)

Gele kaarten
Camara, Daf, Coly, Fadiga, Beye, Diouf, Bouba Diop (Senegal), Romero, Carini, Garcia, Rodriguez, Montero (Uruguay)

Leerling klaagt leraar aan om verbod toiletbezoek

Gump had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een leerlinge uit Miami klaagt haar leraar aan omdat deze haar tijdens een wiskundeles niet naar het toilet heeft laten gaan. Volgens de 14-jarige Sophia Gutierrez is haar broek hierdoor naar de knoppen gegaan. Ze eist nu een schadevergoeding van haar wiskundeleraar.

Het meisje had buikpijn toen de leraar haar verbood de klas te verlaten. Zelfs nadat ze had aangegeven dat het om een noodgeval ging mocht ze de klas niet verlaten. Hij zou haar zelfs voor schut hebben gezet met de opmerking: "Als je het niet in kunt houden, zou je Pampers moeten dragen."

De moeder van Sophia, Judith Gutierrez, was woedend toen ze het verhaal hoorde en wilde dat de leraar voor de klas zijn excuses aan zou bieden. "Ik was erg ontdaan. Mijn dochter vertoont nooit vervelend gedrag en de leraar had dan ook geen enkele reden om haar niet te geloven toen ze aangaf het toilet te moeten gebruiken voor een noodgeval."

De wiskundeleraar was niet bereikbaar voor commentaar. Volgens officials van de school geeft hij er al twee jaar klachtenvrij les.

Hans Wiegel ''adviseert'' de LPF

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het orakel uit Diever ,VVD-erelid Hans Wiegel, voert adviserende gesprekken met "sommige mensen" uit de LPF. In het Radio 1 journaal vanochtend deed Wiegel die contacten luchthartig af. Hij vindt dat niet gesproken kan worden van een adviseurschap.

Het Algemeen Dagblad kopte vandaag wel met een artikel waarin dat wordt beweerd. Een van zijn gesprekspartners is de vice-fractievoorzitter van de LPF, oud-VVD-lid Ferry Hoogendijk. Ze kennen elkaar uit het bestuur van de JOVD, de VVD-jongeren.

Fusie VVD - LPF

Bronnen in de VVD-top vermoeden dat Wiegel op termijn aanstuurt op een fusie van VVD en LPF, mogelijk aan het einde van de komende kabinetsperiode. Wiegel ontkent het niet: ,,Misschien speelt zoiets over een jaar of drie, vier.''

Kringen rond VVD-leider Zalm vermoeden dat Wiegel tegen die tijd voor zichzelf een mooie rol ziet weggelegd: het premierschap. ,,Daar zal Zalm een stokje voor steken'', klinkt het in de VVD.

Mike Coughlan misschien toch naar Mclaren.

Over de toekomst van Mike Coughlan is de voorbije weken al heel wat geschreven. Zo wat iedereen gaat er van uit dat hij Arrows zal verlaten voor een positie binnen McLaren, maar beide partijen weigerden dat te bevestigen. Nu heeft McLaren dan toch toegegeven interesse te hebben in de diensten van de Brit.
Ron Dennis "wil niks ondernemen zolang Coughlan de meningsverschillen met zijn huidige werkgever niet heeft opgelost."

Die problemen tussen Arrows en Coughlan zijn er zeker. Het Britse team stelde haar technisch directeur onlangs immers op non-actief, zodat hij even rustig over zijn toekomst zou kunnen nadenken.

Frentzen en Bernoldi geen vertrouwen in auto.

Het Arrows team beleefde in Canada een race om snel te vergeten. Bernoldi gaf op na problemen met de ophanging van zijn wagen. Frentzen sukkelde dan weer de hele race met gebrekkige remmen.

"Eigenlijk had ik vandaag een wagen die totaal uit balans was en waarmee ik dus niet tot het uiterste kon gaan," aldus Frentzen. "De remmen voelden heel slecht aan en er
waren er ook nog wat problemen met de tankinstallatie,
waardoor ik geen vertrouwen genoeg had om er helemaal voor te gaan."

"Ik ben echt wel teleurgesteld. Ik was aan een goede race bezig en de wagen voelde eerst goed aan en stelde me in staat mensen in te halen. Net na mijn pitstop voelde ik echter dat er iets mis was met de wagen en dat was het eind van mijn race", aldus Bernoldi.

"Een race om snel te vergeten. Enrique had een veel belovende start en we maakten gebruik van de safety car procedure om hem binnen te roepen voor zijn eerste pitstop. Kort na zijn stop liet hij echter weten problemen te hebben met het rechterachterwiel en dus riepen we hem opnieuw binnen. We onderzochten de wagen even, vonden geen probleem en stuurden hem dus terug de baan op.", aldus Hoofdingenieur Graham Taylor.

Peru onderschept twee ton cocaïne

In Peru heeft de politie een bende drugssmokkelaars opgerold die van plan was bijna 2.000 kilo cocaïne naar de VS en Europa te verzenden.

Bij de operatie, die vorige week donderdag tot zaterdag plaatsvond, werden 27 personen opgepakt, onder wie tien Colombianen, vijftien Peruanen, een Guatemalaan en de Mexicaanse bendeleider Miguel Morales. De bende onderhield banden met het Mexicaanse drugskartel Tijuana.

De bende maakte gebruik van een visserijbedrijf als dekmantel. De pakketjes cocaïne zouden met kleine bootjes naar een groot schip voor de kust worden gebracht. Naar dit schip wordt nog gezocht.

De straatwaarde van de inbeslaggenomen coke is zo'n 70 miljoen dollar (74 miljoen euro).

De politie van Peru met het inbeslaggenomen ''witte goud''

[WK] Uitslag Senegal - Uruguay

Senegal heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het WK. De Afrikanen wisten in een ware thriller Uruguay op een gelijkspel te houden.

WedstrijdverslagWK 2002 (Zuid-Korea en Japan)

De wedstrijd begon fel, haast onvriendelijk. De Nederlandse scheidsrechter Jan Wegereef moest al binnen vier minuten drie keer de gele kaart trekken. De Senegalezen maakten het spel in het eerste half uur. Met name de aanvallers Souleymane Camara en Diouf bezorgden de Uruguayaanse afweer grote problemen.

Op eenvoudige wijze liepen de Senegalezen in de eerste helft uit naar een 3-0 voorsprong. De tweede helft kende een heel ander verloop. Uruguay ging massaal in de aanval en kwam al snel op 3-1. Senegal kon niets anders doen dan verdedigen en uiteindelijk werd het zelfs 3-3. In blessuretijd kwam Senegal nog goed weg toen Diatta nog net een hard schot van Varela van de lijn wist te koppen.

Eindstand Groep A

Denemarken - 3 | 7 | 5-2
Senegal - 3 | 5 | 5-4
Uruguay - 3 | 2 | 4-5
Frankrijk - 3 | 1 | 0-3

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

[Uitslag] Denemarken - Frankrijk

Frankrijk kan naar huis. De regerend wereldkampioen werd met 2-0 door Denemarken verslagen.

Frankrijk speelde in zijn laatste groepswedstrijd met Zinedine Zidane. De spelmaker ontbrak de eerste twee duels wegens een blessure. De Fransen, die moesten winnen om kans op het bereiken van de tweede ronde te houden, misten wel Henry en Petit. Beiden waren geschorst. Als vervangers traden Dugarry en Makelele aan.

De Denen toonden weinig respect en mededogen voor de uitgebluste Franse sterren. Vooral op het middenveld hadden ze een overwicht. Voorin maakten de snelle aanvallers (Rommedahl, Jörgensen) het de oude defensie van Frankrijk bijzonder lastig. Het was uiteindelijk door een fout van de verdedigers dat de bal bij Tofting kwam. Deze vond mooi Rommedahl achter in het strafschopgebied en de PSV-er schoot goed binnen.

Na een uur spelen werd Franrijk definitief naar huis gestuurd. Tomasson tikte een voorzet van Gronkjaer binnen (2-0).

Denemarken
Sørensen, Helveg, Henriksen, Laursen, Niclas Jensen, Gravesen, Jørgensen (46. Grønkjær), Tøfting (79. Nielsen), Poulsen (76. Bøgelund), Tomasson, Rommedahl

Frankrijk
Barthez, Candela, Thuram, Desailly, Lizarazu, Vieira (71. Micoud), Makelele, Wiltord (83. Djorkaeff), Zidane, Dugarry (56. Cissé), Trezeguet

Scoreverloop
1-0 Rommedahl (22.)
2-0 Tomasson (67.)

Gele kaarten
Poulsen (Denemarken), Dugarry (Frankrijk)

Binnenkort toneelstuk in crematorium

Zhe-Devill had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Doodgaan is niet eng en vies. Dat stelt uitvaartverzekeraar en- verzorger Yarden. Met het beschikbaarstellen van acht crematoria voor het opvoeren van een stuk door het Noord Nederlands Toneel hoopt het bedrijf zelfs iets weg te halen van de negatieve lading rondom de crematoria. Een wereldprimeur, zo lijkt het.

Van een uitvaart wordt steeds vaker een happening gemaakt. Live-muziek in een crematorium is niet ongewoon meer en ook voor een diner na de begrafenis kan men in het gebouw terecht. Ook wordt drank bij de uitvaart steeds populairder. Dat is weer eens wat anders dan koffie met cake.

Vroeger was dit wel anders. Een uitvaartverzekeraar zorgde ervoor dat men niet anoniem op een armenkerkhof belandde. Nu vervult het echter vooral de wensen van de overledene.

CDA woedend over uitkeren prijzengeld

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het CDA is woedend op PVDA-minister Netelenbos. Hoewel haar plan voor kilometerheffing nu al door het CDA, LPF en de VVD naar de prullenbak is verwezen, wil zij alsnog 200.000 euro uitkeren aan de mensen die aan haar prijsvraag hebben meegedaan.

De afgelopen maanden konden er kastjes worden ontwikkeld die zouden moeten registreren waar de automobilist zich in Nederland bevindt. Ruim honderd mensen gingen hiermee aan de slag, maar nu het plan is afgeschoten zijn hun kastjes overbodig geworden.

CDA-Kamerlid Camiel Eurlings reageert zeer verontwaardigd: "Niet acceptabel. Het is van de zotte dat er 200.000 euro wordt weggegooid. Het is prima dat de minister de aanbesteding van de mobimeter heeft stilgelegd, maar dan heeft het ook geen enkele zin om zo'n kastje uit te vinden. Er is al genoeg geld verspild aan de prestigieuze beprijzingsprojecten onder Netelenbos." Eurlings zal kamervragen gaan stellen.

De jury maakt op 21 juni de uitslag bekend.

[WK] Uitslag Frankrijk - Denemarken

Frankrijk kan naar huis. De regerend wereldkampioen werd met 2-0 door Denemarken verslagen.

WedstrijdverslagWK 2002 (Zuid-Korea en Japan)

Frankrijk speelde in zijn laatste groepswedstrijd met Zinedine Zidane. De spelmaker ontbrak de eerste twee duels wegens een blessure. De Fransen, die moesten winnen om kans op het bereiken van de tweede ronde te houden, misten wel Henry en Petit. Beiden waren geschorst. Als vervangers traden Dugarry en Makelele aan.

De Denen toonden weinig respect en mededogen voor de uitgebluste Franse sterren. Vooral op het middenveld hadden ze een overwicht. Voorin maakten de snelle aanvallers (Rommedahl, Jörgensen) het de oude defensie van Frankrijk bijzonder lastig. Het was uiteindelijk door een fout van de verdedigers dat de bal bij Tofting, deze vond mooi Rommedahl achter in het strafschopgebied. De PSV-er schoot goed binnen.

Na een uur spelen werd Franrijk definitief naar huis gestuurd. Tomasson tikte een voorzet van Gronkjaer binnen (2-0).

Eindstand Groep A

Denemarken - 3 | 7 | 5-2
Senegal - 3 | 5 | 5-4
Uruguay - 3 | 2 | 4-5
Frankrijk - 3 | 1 | 0-3


Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

''Viswijf'' eet dure karpers op

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ellen Jones, een 75-jarige Britse, heeft een aantal koi-karpers uit de vijver van haar buren gevist en opgegeten. Hiervoor moest ze maandag voor de rechter verschijnen. De rechter legde geen milde straf op: Ellen Jones kreeg een geldboete van 16.000 euro.

The Flowers, de buren van Jones, beschuldigen haar er ook van dat zij marihuana verbouwt en luidruchtige illegale feesten geeft in haar huis in Newchapel bij London.

Trailer Harry Potter on line

Gump en Industry of cool had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf vandaag zijn op internet de eerste beelden te zien van de tweede film over Harry Potter, 'The Chamber of Secrets' genaamd. De trailer die online is gezet zal vanaf vrijdag in de Amerikaanse bioscopen voorafgaand aan 'Scooby Doo' getoond worden. De trailer is onder andere te zien op www.sneakpreview.nl.

De dertig seconden lange trailer begint met Harry's ontmoeting met het elfje Dobby en laat zien hoe Dobby Harry waarschuwt niet terug te keren naar Zweinstein. Ook zit er een stukje in van Harry en Ron die een 'close encounter' hebben met de Zweinstein Express terwijl ze in een vliegende auto rijden. Spanning tot en met dus!

Het eerste deel van de Harry Potter serie was al een groot succes. Het heeft op het gebied van omzetten bijna alle records verbroken, alleen Titanic haalde meer omzet.

Jongen vergiftigt vader om computerkamer

Youri had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse Travis Jay Shoemaker is veroordeeld voor een poging tot het vergiftigen van zijn vader, het 'lenen' van zijn vaders jeep en het in de brand steken van hun huis.

Afgelopen februari had de jongen gif in de koffie van zijn vader gedaan. Zijn vader vond de koffie vreemd smaken, en had een nieuwe pot gezet. Maar ook die smaakte raar. Toen de jongen naar school was vond de vader een briefje op zijn bed wat de jongen aan zijn vriendin had geschreven: 'Ik haat mijn vader zo erg dat ik hem en mijn stiefmoeder wil vermoorden. Ik denk dat ik hen ga vergiftigen.'

Kort daarna werd de jongen op school gearresteerd. Hij verklaarde aan de politie dat hij in juli vorig jaar ook het huis in brand had gezet, wat een schade van 50.000 dollar opleverde. Ook had hij 1 februari jongstleden zijn vaders auto meegenomen, om zijn vriendin thuis te brengen.

De reden voor de jongen om tot deze acties over te gaan was het feit dat hij een nieuwe computerkamer wilde.

'Prijsstop voor euro-misbruik'

Bedrijven die de invoering van de euro hebben aangegrepen om de prijzen fors te verhogen moeten volgens de Consumentenbond van overheidswege een prijsstop opgelegd krijgen. Het gaat om onder meer de horeca, cd-winkels, sportkantines en parkeerruimtes. De bond wil een brief schrijven met het verzoek aan de Tweede Kamer waar morgen het afrondende debat over de euro-introductie en de prijsverhogingen zal plaatsvinden.

De website van de belangenorganisatie toonde tot vorige maand een zwarte lijst van circa 300 bedrijven, maar "dat heeft schijnbaar niet geholpen", zegt Felix Cohen, directeur van de Consumentenbond. Dat het, ondanks de virtuele schandpaal, klachten bleef regenen is voor de bond reden om tot 1 januari 2003 een prijsstop te vragen voor die sectoren waar de prijzen 'onacceptabel hoog' zijn geworden.

Cohen: "In de periode van maart 2001 tot maart 2002 was de inflatie 3,6 procent. Het gaat ons om die sectoren die het dubbele in prijs zijn gestegen." De lijst met boosdoeners is groot: café (8,8% prijsstijging), parkeergeld (8,4%), cd's (7,2%), restaurant (6,2%), afhaalrestaurant/fast food (7,8%), bedrijfskantine (6,6%) en sportkantine (8,1%).

Hoewel het volgens Cohen moeilijk is onomstotelijk aan te tonen dat de exhorbitante prijsstijgingen samenhangen met de komst van de Europese munt, is er wel een ,,sterk vermoeden." Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bracht gisteren het bericht naar buiten dat de consument de werkelijke inflatie mogelijk overschat omdat de kosten van levensmiddelen de laatste anderhalf jaar met gemiddeld 7,5 procent zijn gestegen. De prijzen van huisvesting, gas, elektriciteit, benzine en auto's zijn volgens het CBS minder sterk gestegen of zelfs gedaald.

Miami Vice in de bioscoop

De jaren '80 zijn weer helemaal 'hot'. Regisseur Michael Mann geeft de eighties revival een nieuwe impuls met een bioscoopversie van de door hem destijds geregisseerde populaire hitserie Miami Vice die draaide om het rechercheurs duo Crockett en Tubbs.

Destijds verkocht Mann het idee voor Miami Vice als een 'MTV cop show'. Dat bleek een gouden greep want de serie werd wereldwijd een enorm succes in de jaren ’80 en zette Mann op de Hollywoodkaart als regisseur en producent. Mann maakte later furore met films als Heat, The Insider en recentelijk Ali.

Mann wil Miami Vice nu naar het grote doek brengen. Of hij zelf de regie zal voeren staat nog niet vast. De productie komt voor rekening van Universal, die inmiddels heeft laten weten dat Miami Vice verplaatst zal worden naar de tegenwoordige tijd, maar zich wel tegen het decor van Miami zal afspelen. Of ook de populaire Sonny Crockett en Ricardo Tubbs te zien zullen zijn in de bioscoopversie is nog niet bekend. De rollen van Crockett en Tubbs werden destijds vertolkt door de inmiddels 53-jarige Don Johnson en Michael Thomas.

Dankjewel PLAE@ voor je newssubmit

Vitaminetekort door sluier

Een onderzoek door de GGD heeft aangetoond dat maar liefst tachtig procent van de vrouwen in de (voornamelijk allochtone) Haagse Schilderswijk een gebrek heeft aan vitamine D.

P. Smit, voorzitter van de Haagse VVD fractie, vindt het ,,zeer opvallend dat dit vitaminetekort juist in deze wijk zo veel voorkomt." Hij voegt er aan toe: "Daarom denken wij dat onder andere de zware sluiering van vrouwen hiervan de oorzaak is." Vitamine D defficiëntie kan worden veroorzaakt door een tekort aan zonlicht.

De VVD heeft het college van B en W inmiddels gevraagd de oorzaken van het vitaminetekort te onderzoeken. Een voorlichtingscampagne in de wijk moet tevens de bewoners doordringen van het belang van voldoende daglicht.

Dit bericht is gesubmit door Esposa .

Schotse fan valt van tribune

Een Schotse voetbalfan verkeert in een 'kritieke toestand' nadat hij van een tribune gevallen is tijdens een WK-wedstrijd. Koreaanse officials zeiden dat de supporter naar een ziekenhuis is gebracht nadat hij van de tribune was gevallen in Jeonju tijdens de wedstrijd tussen Polen en Portugal.

Gedacht wordt dat de man uitgleed toen hij van de natte trappen rende. 'De Schot viel in de gracht en is in een kritieke toestand'. De man lag in coma en heeft chirurgie ondergaan voor een hersenbloeding.

Kanu speelt niet tegen Engeland

Nigeriaan Nwankwo Kanu kan niet meespelen tegen Engeland, in het laatste optreden van Nigeria op dit WK. De Arsenal spits en ex-Ajacied hinkte bij een training weg en moest behandeld worden.

'Ik was geblesseerd na 10 minuten tegen Argentinië en ik viel in tegen Zweden en ik had niet moeten spelen toen', zei Kanu.

Nigeria is al uitgeschakeld voor de volgende ronde van het WK door van Argentinië en Zweden te verliezen. Toch verzekerde Kanu dat Nigeria voor de eer zou spelen en alles zal doen om te verhinderen dat Engeland het gelijkspel krijgt dat ze nodig hebben om naar de volgende ronde te gaan. 'Voor de mensen thuis zou het veel voldoening geven om Engeland er uit te stoten'.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.