Radio 538 wil Radio 10FM overnemen

Peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Radio 538Een anonieme medewerker van Newscorp, dat voor 47% eigenaar is van Radio 538, stuurde vandaag een e-mail naar Radiofreak.nl, waarin hij meedeelde dat Radio 538 plannen heeft om Radio 10FM over te nemen.

Erik de Zwart, directeur van Radio 538, zou al verschillende gesprekken met Radio 10FM hebben gehad om de zender over te nemen en onder te brengen in de holding VRON (Vrije Radio Omroep Nederland), waar ook Radio 538 deel van uitmaakt.

Radio 10FM werd in de verkoop gedaan omdat eigenaar Wegener recent door grote overnames een te groot aandeel in de Nederlandse mediamarkt kreeg. Van de overheid moest het daarom enkele activiteiten afstoten. Een tijdlang ging het gerucht dat Veronica Radio 10FM over wilde nemen, om zo de frequenties van Radio Veronica te kunnen lanceren.

Volgens de tipgever zou Radio 538 een overname goed kunnen gebruiken omdat de groei van het station er binnenkort uit zal zijn. Daarnaast zoekt VRON al enige tijd naar de mogelijkheid om een tweede merk te kunnen lanceren, dat zich op een andere doelgroep dan Radio 538 zou gaan richten.

Radio 10FMDe overname zou al zo serieus zijn, dat er al diverse concepten en formats in ontwikkeling zijn. De naam van de zender zou na de overname veranderen in Radio 10. Daarnaast liggen er al plannen om het merk Radio 10 een ander gezicht te geven. Inhoudelijk zou er niets veranderen.