[WK] Uitslag Ierland - Saudi-Arabië

wjlaak01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ierland heeft zich weten te plaatsen voor de volgende ronde van het W.K. Ze versloegen Saudi-Arabië met 3-0

WedstrijdverslagWK 2002 (Zuid-Korea en Japan)

Ierland, dat een marge van twee treffers nodig had om helemaal zeker te zijn van een plaatsje in de volgende ronde, moest het spel maken en had daar de grootste moeite mee. Zelfs een vroege voorsprong (Keane scoorde met een mooie volley) bezorgde de Ieren niet de nodige inspiratie, om meer kansen te creëren.

Omdat Saudi-Arabië evenmin tot veel in staat bleek, viel er bijzonder weinig te genieten. Pas vlak voor rust konden twee kansen worden genoteerd, beide zowaar voor de Saudi's. De tweede goal in de wedstrijd viel pas na een kwartier na rust, toen de Ierse verdediger Breen raak schoot.

De Saudi's zochten nog wel de aanval, maar stichtten weinig gevaar. Een blunder van de keeper van de Saudi's bezorgde Ierland nog de 3-0.