[Uitslag] Saudi-Arabië - Ierland

Redactie FOK!frontpage
Saudi-Arabië - Ierland 0 - 3
In de eerste helft laat Ierland gelijk merken zo snel mogelijk de voorsprong te willen nemen door gelijk heel fel de Saudi's onder druk te zetten. Dit resulteert al snel in de openingstreffer van Robbie Keane. Holland neemt een lange bal aan, tikt de bal iets omhoog en Keane volleert de bal hard vlak langs Al Deayea. Kort hierna krijgen de Ieren nog wat kansen maar dat wordt minder waarna de Saudi's nog een paar keer gevaarlijk worden.

De tweede helft begint Keane bijna hetzelfde als in de eerste, ware het niet dat hij nu net naast schiet. Breen is uiteindelijk degene die de allesbeslissende 0-2 maakt waardoor Ierland echt helemaal zeker is dat ze door zijn naar de volgende ronde. Hij volleert de bal van dichtbij in het net na een pass vanaf links. Een paar minuten later maakt Quinn al bijna de derde. Saudi-Arabië krijgt daarna nog een kans op de aansluitingstreffer, als Al Yami een bal richting kruising jaagt. Maar Given brengt knap redding. Vlak voor de blessuretijd mag Duff nog de derde goal maken als Al Deayea het makkelijk houdbare schot niet aankan en de bal in z'n eigen doel stompt.

Saudi-Arabië Al Deayea, Tukar, Al Shehri, Al Shahfrani, Al Khathrani(Shlhoub 67'), Al Jahani(Al Dosari 79'), Sulimani, Zubromawi(Al Dosary 68'), Al Dossari, Al Teymat, Al Yami

Ierland Given, Finnan, Staunton, Kelly(McAteer 80'), Holland, Duff, Keane, Kilbane, Breen, Harte(Quinn 46'), Kinsella(Carsley 89')

Scoreverloop: R. Keane(7'), Breen(62'), Duff(87')

Geel: Al Teymat, Staunton