Miami Vice in de bioscoop

De jaren '80 zijn weer helemaal 'hot'. Regisseur Michael Mann geeft de eighties revival een nieuwe impuls met een bioscoopversie van de door hem destijds geregisseerde populaire hitserie Miami Vice die draaide om het rechercheurs duo Crockett en Tubbs.

Destijds verkocht Mann het idee voor Miami Vice als een 'MTV cop show'. Dat bleek een gouden greep want de serie werd wereldwijd een enorm succes in de jaren ’80 en zette Mann op de Hollywoodkaart als regisseur en producent. Mann maakte later furore met films als Heat, The Insider en recentelijk Ali.

Mann wil Miami Vice nu naar het grote doek brengen. Of hij zelf de regie zal voeren staat nog niet vast. De productie komt voor rekening van Universal, die inmiddels heeft laten weten dat Miami Vice verplaatst zal worden naar de tegenwoordige tijd, maar zich wel tegen het decor van Miami zal afspelen. Of ook de populaire Sonny Crockett en Ricardo Tubbs te zien zullen zijn in de bioscoopversie is nog niet bekend. De rollen van Crockett en Tubbs werden destijds vertolkt door de inmiddels 53-jarige Don Johnson en Michael Thomas.

Dankjewel PLAE@ voor je newssubmit