[WK] Uitslag Duitsland - Kameroen

wjlaak01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitsers zijn door naar de volgende ronde, ze wonnen van Kameroen met 2-0

WedstrijdverslagWK 2002 (Zuid-Korea en Japan)

De eerste helft begint meteen fel en Duitsland krijgt wat kansen. Ook vallen er al vroeg 2 kaarten. Even later is het dan Olembe die na slecht uitverdedigen de buitenspelval goed ontwijkt en alleen op de goed uitkomende Kahn afgaat. Hij twijfelt echter en schiet te snel, waarop Kahn kan redden.

Daarna krijgt Duitsland wat minder grote kansen. Wome trapt uit een moeilijke hoek een vrijetrap verassend gevaarlijk op doel maar Kahn redt zelfverzekerd. Song krijgt een hele grote kans als de Duitse verdedeging uitgespeeld is maar hij krijgt de hoge pass van dichtbij er niet in gekopt.

Ziege is zeer gevaarlijk als hij een vrijetrap vanaf de zijkant van het strafschopgebied met veel effect richting kruising trapt, maar keeper Alioum heeft dit net optijd door en hij tikt de bal over.

Dan zakt het spel een beetje in. Scheidsrechter Nieto deelt in korte tijd 5 gele kaarten uit, waarvan 2 voor Ramelow, die dus met rood van het veld gaat. Even later is er een sterk overdreven gele kaart voor Kahn en Song die even een woordenwisseling hebben.

De tweede helft komt Duitsland goed uit de startblokken met Klose die 4 verdedigers afschud en Bode de vrije kans geeft. Die twijfelt niet en laat Alioum kansloos, 0-1.

Hierna gaat Duitsland met een man minder op de counter spelen, waar Kameroen niet echt een antwoord op lijkt te hebben. Duitsland is daarna in die counters gevaarlijker dan Kameroen, wat uiteindelijk resulteert in de doodssteek voor Kameroen als Klose na een goed uitgespeelde aanval de bal in het net kopt.

Het eindresultaat van Nieto wordt dan 16 gele kaarten en 2 weggestuurde spelers.