Nieuw te streamen in juli

De tweede helft van het jaar is alweer aangebroken en we kunnen nog niet massaal naar de bioscopen, dus het thuiskijken is momenteel nog steeds de meest populaire methode voor film- en serieliefhebbers. Wat hebben de streamingdiensten deze maand te bieden?

Netflix

Vanaf 17 juli is op Netflix de serie Cursed te zien, gebaseerd op het gelijknamige, nog te verschijnen, boek van Frank Miller en Tom Wheeler. Het verhaal is een verfilming van de Arthur-legende. Verteld door de ogen van Nimue, een jonge vrouw met een mysterieuze gave die is voorbestemd om de machtige en tegelijkertijd tragische ‘Lady of the lake’ te worden. Na de plotselinge dood van haar moeder vindt Nimue een bondgenoot in de bescheiden huurling Arthur. Samen gaan ze op zoek naar Merlijn om hem het eeuwenoude zwaard te overhandigen. Gaandeweg wordt Nimue het symbool voor moed en rebellie tegen de angstaanjagende Red Paladins en hun koning Uther.

Op 10 juli wordt de film The Old Guard toegevoegd. Hierin leidt de strijder Andy (Charlize Theron) een geheim select gezelschap onsterfelijke huurlingen met de mysterieuze gave zichzelf te genezen. Al eeuwenlang beschermen zij de sterfelijke wereld terwijl ze onder de radar proberen te blijven. Wanneer dit team wordt ingehuurd om in Zuid Sudan een groep ontvoerde schoolkinderen te redden, worden hun bijzondere gaven plotseling blootgesteld. Het is aan Andy en haar jongste rekruut Nile (Kiki Layne) om de rest van het team te redden én te voorkomen dat anderen hun gaven willen reproduceren en misbruiken.

Netflix breidt ook een aantal series uit met nieuwe seizoenen, deze maand, zoals The Protector (9 juli), How To Sell Drugs Online (Fast) (21 juli), Good Girls (26 juli), Vis a Vis en The Umbrella Academy (beide 31 juli). En natuurlijk zijn er ook niet-originals, zoals het laatste seizoen van Gotham, seizoenen 3 en 4 van Queen of the South, Grease, Miami Vice (de film), San Andreas en Catch Me If You Can (deze titels staat er allemaal inmiddels op), de laatste afleveringen van Suits (18 juli) en The Nun (23 juli).

Mis je nog iets? Voeg het toe in de reacties of in het Netflix-topic op het forum.

Amazon Prime Video

Amazon voegde gisteren het tweede seizoen van Hanna toe, dat we al voor je hebben bekeken en waarvan je op FOK! een recensie kunt lezen.

Ook de Amazon Original-serie Absentia krijgt een nieuw seizoen, dat op 17 juli te zien is. Verder voegt Amazon een reeks titels toe waarmee je weer even vooruit kunt als je zin heb in lange weekenden bingewatchen: Homeland seizoen 1-7, Prison Break seizoen 1-5, American Horror Story seizoen 1-5, Glee seizoen 1-6 en Modern Family seizoen 1-11 zijn nu te zien, en daar komen nog elf seizoenen van The X-Files (7 juli), zes seizoenen van Black-ish (6 juli) en zeven seizoenen van Sons of Anarchy (15 juli) bij, plus de films Doctor Sleep (11 juli) en The Peanut Butter Falcon (12 juli), waarover we onlangs een recensie schreven.

Andere toevoegingen op Prime Video worden niet uitgebreid aangekondigd, maar FOK!kers die hun ontdekkingen op Prime Video willen bespreken doen dat in het daarvoor bestemde topic op het forum.

Ziggo Movies & Series / HBO

De belangrijkste HBO-toevoeging in juli is de documentaireserie I'll Be Gone in the Dark, die vanaf 6 juli te zien is bij Ziggo. In deze mini-serie volgen we journalist Michelle McNamara, vastbesloten om 'The Golden State Killer' te vinden. Deze ‘killer’ terroriseerde Californië begin jaren tachtig met tientallen mishandelingen en moorden. Vervolgens verdween hij gedurende meer dan drie decennia.

Daarnaast voegt Ziggo op 22 juli de Spaanse misdaadserie Hierro toe. Hierin jaagt een rechter op het kleinste Canarische eiland op een moordenaar, terwijl een louche zakenman zijn onschuld moet bewijzen.

Videoland

Naast een aantal tv-series (Black-ish s1-5, 6 juli, Dokter Deen s1-4, 13 juli en nog een paar kleinere titels) voegt Videoland in juli vooral veel films toe, zoals: Daddy's Home (7 juli), The Dictator (8 juli), Cowboys & Aliens (11 juli), Jack Reacher (14 juli), Blair Witch (21 juli), de eerste zeven Fast & Furious-films (23 juli), Fifty Shades of Grey (26 juli), A Beautiful Mind (28 juli) en Fighting With My Family (31 juli). Vanaf 19 juli is bovendien de documentaire Thunderdome Never Dies te zien.

FOK!kers die over Videoland-series en -films willen praten doen dat in het Videoland Unlimited-topic.

Disney+

De headliner bij Disney+ is natuurlijk de toevoeging van de registratie van hitmusical Hamilton, die al jarenlang de zalen uitverkocht op Broadway en in de West End. Deze opname is van de (originele) Broadway-versie en sinds gisteren te zien. Hamilton-liefhebber Daan schreef er gisteren zijn review over.

Verder voegt Disney deze maand veel titels toe onder het National Geographic-kopje, zoals de series Animal ER, Ice Road Rescue (beide vanaf gisteren te zien), Wild Congo en Wild Sri Lanka (beide op 24 juli te zien) en de documentaires Finding Atlantis (3 juli) en Wild Japan: Snow Monkeys (24 juli). Op 31 juli komen daar nog de documentaires Big Cat Games, Cradle of the Gods en Hunt for the Abominable Snowman bij, plus de film 27 Dresses.

Apple TV+

Tom Hanks' nieuwe film (hij schreef het scenario en speelt de hoofdrol) Greyhound zou eigenlijk in de bioscopen worden uitgebracht, maar is dankzij de coronacrisis door Apple aangekocht voor hun streamingdienst. De film, die vanaf 10 juli te zien is, toont Hanks als een marineveteraan die voor zijn eerste dienst als kapitein een konvooi van 37 schepen, met daarop duizenden soldaten en benodigdheden, over de Atlantische oceaan moet begeleiden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vijf dagen lang moeten ze zich behelpen zonder militaire steun vanuit de lucht en moet het konvooi de vijandelijke Duitse Nazi onderzeeërs zien te verslaan om deze meedogenloze oorlog te winnen.

Ook op 10 juli; de serie Little Voice, geproduceerd door J.J. Abrams, Sara Bareilles en Jessie Nelson. De serie is een "liefdesbrief aan de diverse muzikaliteit van New York" en volgt Bess King, een jonge artiest die probeert haar dromen waar te maken terwijl ze moet omgaan met afwijzingen, liefde en gecompliceerde familieproblemen. Sara Bareilles maakte de muziek voor deze serie, die gaat over het vinden van je eigen stem in het begin van je twintiger jaren.

Mis je een streamingdienst in dit overzicht? Of heb je nog meer interessante toevoegingen gevonden? Laat het weten in een reactie!