De Tour de France in beeld

3. Tour de France dag 2

De etappe van zondag is in tegenstelling tot de korte tijdrit van zaterdag een échte etappe die start in Utrecht en 166 kilometer verder finisht op het kunstmatige eiland Neeltje Jans. Onderweg fietsen ze nog even langs onder andere Gouda, Rotterdam, Spijkenisse en de Zeeuwse eilanden. De net geslaagde scholieren die op zuipvakantie zijn, waren misschien hun roes nog aan het uitslapen, maar Renesse is ook nog even aangedaan. 

Het weer was deze dag minder ideaal. Het begon allemaal mooi, maar hoe dichter de mannen bij Zeeland kwamen, hoe harder het begon te stormen en te regenen. Maar dat maakt de foto's niet minder mooi. Met een groter parcours was er aan de kant wat meer ruimte om mooie foto's te maken, en daar hebben verscheidene FOK!kers gelukkig dankbaar gebruik van gemaakt.

Hier scheuren de renners voorbij tussen Utrecht en Vleuten. Eerst de kopgroep en daarna het peleton.

Tour de France renners (Foto: Duufje)
De kopgroep! (Foto: Duufje)

Tour de France renners (Foto: Duufje)
Die groene meneer kijkt wel goed in de camera (Foto: Duufje)

FOK!ker MissHobje heeft het zelfs kunnen filmen.

Ook langs de kant van de weg was het druk.

Tour de France toeschouwers (Foto: Mirel)
Toeschouwers (Foto: Mirel)

Dus dan moet je maar creatief zijn. Overal werd op geklauterd om te kijken, mensen namen ladders mee en je kan natuurlijk ook vanaf het viaduct kijken.

Tour de France toeschouwers ladder (Foto: Mirel)
(Foto: Mirel)

 (Foto: Mirel)
(Foto: Mirel)

Tour de France toeschouwers viaduct (Foto: Mirel)
 (Foto: Mirel)

Ook in Nieuwerkerk aan den IJssel zoefden ze langs. Op deze foto kan je ook goed zien dat het niet meer zulk bijzonder lekker weer is.

Donkere wolken pakken zich samen (Foto: J0kkebr0k)
Donkere wolken pakken zich samen (Foto: J0kkebr0k)

Als je daar zo aan het parcours staat, zijn die renners niet het enige leuke dat er voorbij komt. Zo'n twee uur voor renners voorbij komen, rijdt de reclamekaravaan langs vol leuke wagens die langskomen. Soms met schaarsgeklede dames die dingen naar je gooien. Dolle pret dus. Nijntje hadden we in Utrecht al gezien, maar ook Mickey Mouse, Skoda, Haribo en vele anderen waren van de partij.

Tour de France Spijkenisse haribo 2 (Foto: timmmmm)
Reclamekaravaan (Foto: timmmmm)

Reclamekaravaan (Foto: timmmmm)
Reclamekaravaan (Foto: timmmmm)

Tour de France Spijkenisse Nijntje (Foto: timmmmm)
Tour de France Spijkenisse Nijntje (Foto: timmmmm)

Hierna werd het weer helaas slechter en slechter, we hebben dus geen goede foto's van de Tour in Zeeland. Om die kleine tegenslag toch nog goed te maken, kun je hier een uitgebreid verslag van de etappe vinden. Voor deze fotospecial houden we het hierbij. Graag bedankt FOK! nog even extra alle FOK!kers die op pad zijn geweest en foto's voor FOK! gemaakt hebben! 

Ben je nu helemaal enthousiast over de Tour de France, houd dan de site in de gaten. Elke dag plaatst FOK!ker Bakoenin een mooie tourcolumn en ook is er elke dag een voorbeschouwing én een verslag van de etappe te lezen.