Vroege vluchter Brown wint vrouweneditie Luik-Bastenaken-Luik voor Longo Borghini en Vollering

Grace Brown heeft Luik-Bastenaken-Luik op haar naam geschreven. De renster van FDJ-SUEZ, die in de vroege vlucht zat, was in de sprint te snel voor Elisa Longo Borghini en Demi Vollering.

De vrouwen moesten in de achtste edtitie van Luik-Bastenaken-Luik ruim 150 kilometer afleggen. Na een rustige start zou uiteindelijk Sarah Gigante lange tijd vooruit rijden. De Australische kreeg halverwege de wedstrijd gezelschap van Mischa Bredewold, Lucinda Brand, Eva van Agt, Elise Chabbey, Mikayla Harvey, Grace Brown, Flora Perkins en Kim Cadzow.

Er ontstond een interessante situatie en op de beklimming van de Côte de la Haute-Levée viel de kopgroep uit elkaar en waren Chabbey, Brown en Cadzow de sterksten vooraan. Het drietal ging met een mooie voorsprong richting de laatste klim, de Côte de la Roche-aux-Faucons. Op die klim was Demi Vollering samen met Katarzyna Niewiadoma en Elisa Longo Borghini de sterkste en ze reden op de uitloper van de klim naar de kopgroep toe.

In de laatste kilometers probeerden Niewiadoma en Chabbey weg te rijden, maar telkens werd het dichtgereden door Longo Borghini en Vollering en kregen we een sprint voor de winst. Niewiadoma deed in de laatste honderden meters een ultieme aanval, maar Longo Borghini zat in het wiel en de Italiaanse kampioene werd perfect gebracht, maar aan de finish werd Longo Borhini geklopt door de Australische Brown. Vollering reed de snelste sprint, maar begon van te ver van achteren en moest genoegen nemen met de derde plaats in Luik.

Results powered by FirstCycling.com