Pidcock wint Amstel Gold Race, Van der Poel speelt geen rol

Tom Pidcock heeft de 58ste Amstel Gold Race op zijn naam geschreven. In een sprintje met vier was de Engelsman te snel voor Marc Hirschi en Tiesj Benoot. Mathieu van der Poel deed nooit mee voor de overwinning.

De eerste uren van de wedstrijd reed er een kopgroep van vier vooruit. Ze vormden nooit een gevaar voor het peloton en werden op 75 kilometer van de finish ingerekend, waarna er verschillende nieuwe aanvallen waren. Na enige tijd vormde zich er een nieuwe kopgroep, ditmaal drie renners groot: Louis Vervaeke. Mikkel Honoré en Paul Lapeira.

De kogroep nam een goede halve minuut voorsprong op het peloton. Op 43 kilometer werd er door Michal Kwiatkowski een tegenaanval geplaatst en was het Mathieu van der Poel die naar de Pool toereed. Daarna viel het weer even stil tot aan de Eyserbosweg. Op de uitloper van de helling reed er in meerdere schuifjes een groep weg. Eerst waren het Hirschi. Mollema, Madouas en Adrià. Niet veel later zouden onder meer ook nog Bilbao, Pidcock, Benoot en Vansevenant aansluiten en richting de Keutenberg vormde zich een mooie kopgroep en die begon met een halve minuut voorsprong aan de lastige beklimming van de dag.

Op de Keutenberg hield de kopgroep de voorsprong vast en bij de laatste keer Cauberg probeerden verschillende renners de sprong naar voren te maken, maar vooraan kwamen ze nooit meer en reed Van der Poel een kansloze wedstrijd.

Hirschi, Benoot, Pidcock en Vansevenant reden weg uit de kopgroep en met dank aan de motoren kon de achtervolgende groep niet meer terugkomen en besliste een sprint met vier de winst van de 58ste editie van de Amstel Gold Race. Vansevenant ging de sprint als eerste aan. De Belg werd al snel gepasseerd door zijn landgenoot Benoot, maar uiteindelijk was Pidcock de snelste van allemaal en won voor Hirschi.

Results powered by FirstCycling.com