Lavreysen en Hoogland sprinten naar 1-2'tje op keirin in Nations Cup

In het Canadese Milton is zaterdagavond de tweede dag van de derde en laatste Nations Cup van het jaar in het baanwielrennen verreden. Na de succesvolle openingsdag voor Nederland viel er ook op dag twee het een en ander te juichen, zondagavond wordt het evenement afgesloten.

Omnium mannen
Jan Willem van Schip kwam er het gehele omnium niet echt aan te pas. Hij werd wel prima derde in de afvalkoers, de derde wedstrijd, maar in de afsluitende puntenkoers kon hij zich vanaf de zesde plek niet omhoog werken: hij werd zevende. De winst was voor de Brit Ethan Hayter, die zijn leidende positie na drie onderdelen keurig om wist te zetten in de winst. Kazushige Kuboki uit Japan pakte de tweede plek, voor de Fransman Benjamin Thomas.

Sprint vrouwen
Steffie van der Peet ging er in de achtste finales uit tegen de Italiaanse Miriam Vece, maar Hetty van de Wouw schopte het zelfs tot de halve finales. Daarin was Ellesse Andrews uit Nieuw-Zeeland in drie heats te sterk, waarna Van de Wouw de strijd om brons in twee heats verloor van Daniela Gaxiola uit Mexico. Andrews werd in de finale in twee heats verslagen door de ijzersterke Mathilde Gros uit Frankrijk.

Keirin mannen
Jeffrey Hoogland liet zijn beste keirin in tijden zien en schopte het tot de finale, waarin er maar één beter was: Harrie Lavreysen ging vroeg aan en trok een zeer overtuigende sprint door tot aan de finish voor een Nederlands 1-2'tje. De Brit Jack Carlin completeerde het podium op de derde plek.

Madison vrouwen
De grotendeels onzichtbare Maike van der Duin en Lisa van Belle kwamen niet verder dan de negende plek, terwijl het Britse duo Katie Archibald/Neah Evans domineerde. Zij pakten de winst, voor Valentine Fortin en Marion Borras uit Frankrijk en het Amerikaanse duo Jennifer Valente/Lily Williams.