De Tour de France in beeld

De Tour ging dit jaar van start in Utrecht en dat zorgde ervoor dat FOK! mooie beelden toegestuurd kreeg. We hebben de mooiste plaatjes voor je op een rij gezet. 

De 102de editie van de Tour de France wordt van 4 juli tot en met 26 juli gereden. Het is inmiddels de zesde keer dat de ronde in ons kikkerlandje start. In 1954 startte de Tour in Amsterdam en 19 jaar later konden we de wielrenners verwelkomen in Scheveningen. In 1978 startte de tour in Leiden en in 1996 was het vertrekpunt Den Bosch. Nog niet zolang geleden, in 2010, startte de Tour in Rotterdam. 

Alleen in Utrecht waren er al bijna een miljoen bezoekers en er stonden nog veel meer mensen elders in het land aan de kant. Een drukte van jewelste dus, ondanks de tropische temperaturen zaterdag en het stormachtige slot zondag. FOK! neemt met wat foto's de dolle pret van zo'n tourstart met je door. Alle foto's zijn gemaakt door FOK!kers, waardoor FOK!kers die niet zelf aanwezig konden zijn, misschien alsnog kunnen meegenieten.

We beginnen met een foto van even geleden. Op deze foto kan je zien hoe het circus dat de Tour de France heet, neerdaalt op het vredige Utrecht. Zelfs een week van tevoren wordt al een redelijk imposant auto- en bussenpark verzameld.

Tour de France daags voor de start (Foto: KlotePino33)
Tour de France daags voor de start (Foto: KlotePino33)

Het wagenpark van de Tour (Foto: Tijn)
Het wagenpark van de Tour (Foto: Tijn)