E3: Microsoft, de samenvatting

De E3 is weer voorbij! In een wervelwind van informatie is het lastig om alles terug te vinden. Daarom helpt FOK! jou met een overzicht van alles wat we kunnen verwachten van Microsoft in de komende maanden.

Nieuwe services
Waar de presentatie van Microsoft dit jaar vol van stond, waren de nieuwe services die Microsoft beschikbaar stelt. Het belangrijkste is Microsoft Smartglass. Hiermee kun je in combinatie met je tablet of smartphone jouw Xbox 360 besturen. Zo zou je extra informatie op je tablet kunnen krijgen en zou je kunnen gamen op je smartphone. Ook lanceert Microsoft een een muziekservice waarbij het mogelijk is om tracks te downloaden voor je Xbox. Ook zullen meer tv-kanalen beschikbaar komen voor de console, zoals onder andere RTL XL, en zullen we binnenkort ook met Internet Explorer 9 kunnen stoeien op de console. Dit kan allemaal ook met je tablet gedaan worden. Als kers op de taart kunnen we in meerdere talen opdrachten aan de bing zoekmachine geven.

Resident Evil 6

Games in de presentatie
De prachtigste momenten beleven we elk jaar toch weer met Microsoft. Zo kwam Usher dit jaar het podium op om Dance Central 3 te promoten. Los van de nietszeggende danspresentatie kwam Master Chief eindelijk met gameplay in beeld om ons een eerste indruk van Halo 4 te geven. Splinter Cell: Blacklist verraste toch een paar mensen door gameplay te tonen. Zo ook Lara Croft in de nieuwe Tomb Raider, die ook haar DLC een maand eerder krijgt op de Xbox 360 dan op de andere consoles. Wat natuurlijk niet kon wegblijven was de Kinect-funcionalieit van FIFA en Madden

Splinter Cell: Blacklist 

Ook kwamen de makers van de South Park op het podium om Microsoft belachelijk te maken en te praten over hun nieuwe South Park-game. Resident Evil 6 was te zien, en later op de beurs werd bekend dat de game een speciale Xbox-compilatie krijgt. De nieuwste Gears of War: Judgement kreeg haar eerste trailer in de persconferentie. De eerste beelden van Forza Horizon raceden voorbij, en uiteraard moest de nieuwe Call of Duty getoond worden, waarmee de persconferentie meteen afsloot. 

Kleinere games
Ook de minder bekende games kregen wat aandacht op de E3. Zo werden er drie nieuwe titels bekend gemaakt. De games Ascend: New Gods, Lococycle en Matter werden in een zucht uitgesproken. Ook gaat Kinect een grotere rol spelen bij de nieuwste games op de Xbox 360. Zo kwam alvast Fable: The Journey voorbij om te laten zien wat het waard is, en mochten we genieten van de 3D Angry Birds-kloon genaamd Wreckateer. Xbox Live Arcade heeft tevens een line up voor deze zomer gekregen die ons vier nieuwe games laat zien. Waaronder een paar eerder genoemde games.

 Fable: The Journey

Voor de rest was er vrij weinig te horen van Microsoft deze E3. Hiermee houdt Microsoft een trend aan die zich de laatste 2 jaar al herhaald. Niet iedereen is het hiermee eens wat betreft de presentatie. Zo heeft redacteur WesleyB advocaat van de duivel gespeeld in deze column. Ook redacteur Pheno schreef wat over de indrukken die hij in de presentaties heeft opgedaan. Je kunt ook het live verslag teruglezen om nog een idee van de presentatie te krijgen. De complete line up van Microsoft vind je terug in dit nieuwsbericht.